Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Kaptár - Az utolsó fejezet (2016) 3D

2017. január 31. - scal

Vannak filmek, amelyekről az ember sosem gondolná, hogy mérföldhosszú sorozattá duzzadnak. Ilyen volt a Fűrész vagy a nem rég bemutatott Underworldde számomra ugyanilyen a Halálos iramban széria, és nyilván régen ugyanilyen volt minden horrorfilm, mert futószalagon lehet őket gyártani. Ami ezzel az... akármivel történik, az a pofátlanság netovábbja. Hat rész tizenöt év alatt, az durván háromévente egy rész. Sokatmondó, hogy az utolsó fejezetre keresztelt hatodik ilyen nyögvenyelősen született meg, több éves csúszással. Már legalább két éve a mozikban kellett volna lennie, végül a szokásos 2-3 éves hiátus helyett öt lett belőle. De hát a készítők is érezték, hogy annyit ígérgették, hogy mégiscsak méltatlan lenne, ha nem ez lenne a ténylegesen utolsó...

43e9770e01dadadeb0a21968c357e523.jpg

Sőt, hát hogyha valamit ennyire bizonygatnak maguk a készítők, az azt is jól mutatja, hogy mennyire érzik a fanok és nem fanok általi össztüzet, miszerint most már végleg fejezzék be a picsába! Mert nem kell! Semmi másról nem szólnak ezek a filmek, minthogy Milla Jovovich még mindig jó nő, és szerencsére mindig olyan férje van, aki rendez neki egy filmet. Pofátlan átbaszások ezek a 90 percet ritkán túlhaladó etűdök, ahol három dolog valamiért mindig arra ösztönzi a pórnépet, hogy újra meg újra a mozipénztárakhoz járuljon – mint a Kaptár-filmekben a zombik. Az egyik a filmek fantasztikusan összevágott előzetesei. Ennek a hatodiknak is olyan frankó volt, hogy azonnal rohanni akartam a moziterembe megnézni. A másik a plakát. Most nézzetek már ide fel, de komolyan. Annyira jó és profi és stílusos, hogy szinte fáj. A magyar se kutya, de ez?

Az utolsó tényező pedig... nem fogjátok kitalálni, de az ezt megelőző film! A Kaptár-filmek mindig olyan szemét cliffhangerrel értek véget, hogy az ember legszívesebben azonnal nézni kezdte volna a folytatást, ami persze rendre szarabb lett az előzőnél, de abban a két évben, amíg vártad, mint a messiást, elhitted, hogy most aztán tényleg odateszik magukat. Jaj, istenem! Pedig az első Kaptárt még nagy várakozások előzték meg, hiszen a Girl Power korszakában fogant, akár csak a másik elbaszott videojáték-franchise, a Tomb Raider. Aztán a játék szerelmesei egy emberként hánytak vért attól, amit kaptak. Néhány utalást, egy tucat B-zombifilmet, sehol egy ismerős karakter, és ez az Alice... WHO THE FUCK IS ALICE?

No sebaj, jött a második rész, amit szinte mindenki utál... szóval kitalálhattátok, hogy nekem az a kedvencem. Hiszen sokkal jobbak benne az akciók, a menekülés az izolált városból, és nem utolsósorban az hasonlít legjobban a játékra, egészen pontosan annak harmadik, Nemesis alcímmel futó részére. Meg kaptuk Jill Valentine-t, aki annyira szexi volt, hogy nem engedték a plakátra. Majd ezután jött a Mad Max utánérzésű harmadik rész, és ezt követően egy nagy űr keletkezett, sokan fellélegezhettek, hogy végre vége. Időközben a magukból kikelt Sony fejesei CGI-adaptációkat kezdtek pénzelni, és ezek sikeresek is lettek a japán piacon, de az igazat megvallva szerintem sokkal rosszabbak, mint az élőszereplős filmek. Ott arra verik, hogy az emós főhős bemutatkozik: Hello, én vagyok Leon S. Kennedy.

retfc-01.jpg

Ráadásul az első három részt három különböző direktor készítette, szóval azok viszonylag egyben vannak, mert felfestik, ahogy a T-vírus elterjed a világon. Az első rész még csak egy épületben játszódik, ezt hívták eredetileg Kaptárnak, a második Raccoon Cityben, a harmadik pedig már egy évek óta zombik lakta világban. Az igazi őrület a negyedik résszel kezdődött, amelyben már követni nem lehetett a baromságokat, hogy ki, kivel, miért csinálja azt, amit, és az első tíz percet leszámítva egy értékelhetetlen folytatást kaptak a kiéhezett rajongók. Tét nélküli lövöldözés és akció egyvégtében. No de, amit az ötödik csinált, ott már tényleg úgy érezhette bárki, ezt nem lehet tovább fokozni, de még annak is volt egy jó tulajdonsága, mégpedig, hogy minden fontosabb karaktert visszahoztak. A film vége naná, hogy epikusan zárult, ennek kellett volna talán egy morzsáját megtalálni a mostani részben.

Természetesen lófaszt nem kapunk. A story érdektelen: miután megkaptuk a szokásos ez történt az előző részben összefoglalót a Vörös Királynő elmondja mit csináljon Alice, hogy ebből film legyen. Már csak 4000 ember él a Földön, de van ám egy üvegcse ellenszer, menjen vissza a gyökerekhez, vagyis nosztalgiázzon az első Kaptár helyszínén, aminek mostani digitális vetülete tényleg jobban néz ki mint 15 éve. Az akciók élvezhetetlenek, ennyire sötét és szarrá vágott filmet az életemben nem láttam még, a fejem is belefájdult. Nincs kiért és nincs miért izgulni. A forgatókönyv annyira leszarja saját magát, hogy gátlástalanul lopkod ötleteket más filmekből – ha valaki nem vágja a Robotzsarusat, az osztozzon Emil sorsában –, ennél már csak az a röhejesebb, hogy Alice úgy leplezi le az árulót, hogy simán a pofájába vágja, ő az egyetlen, aki a csapatából még mindig életben van. Hát ezt egyszerűen nem hiszem el, mintha valami paródiát néznék! A csavarok kitalálhatóak, a párbeszédek indulhatnának az év legegyértelműbb díjáért. A szereplők nem egymással beszélgetnek, hanem darálják a szükséges infót, hogy a néző képben legyen, mi ez a foshalom.

No de, ha legalább visszahozták volna a karaktereket - szerintem a Halálos Iramban egyik legnagyobb erőssége pont ez -, de nem. Van ugye Alice, Ali Larter, alias Claire Redfield, de minek? És a főgenya Ser Jorah Mormont... khm, akarom mondani Dr. Isaacs Iain Glen. Csak most eszmélek, hogy ez az ember két szar játékadaptációban is eljátszotta a főgenyát. És akkor még csak nem is logikus ez az egész katyvasz, amit nem hogy élvezni nem fogsz, de érteni se, ha csak nem tartasz maratont az előző öt részből. Az alkotók itt már bármikor képesek pofán köpni magukat, hogy a Vörös Királynő nyomokban se emlékeztet az első részben látottra, Jovovich már olyan dolgokat tud csinálni, amit a kutya se hisz el neki kaszkadőr nélkül. A CGI pedig meg se próbál hiteles lenni, lehet nem ártana normálisan kidolgozni egy sárkányzombit, ha már azzal akarták eladni a filmet. De legalább látszik, hogy Anderson az elmúlt időben hülyére játszotta az agyát Fallouttal mert azt rendesen beépítette a film látványvilágába. De mégis mit vártam? Hogy értelmesen, vagy stílusosan be tudják fejezni? Belóbálnak még egy nyitott lezárást, értsd, befejeztük, de ha ez is kaszál úgy 70-80 millát még jöhet egy következő. És a legjobb az egészben hogy még csak nem is kell hozzá hazudniuk. Hiszen az utolsó fejezetet gyakran követi egy epilógus...

Ha tetszett a kritika, kérlek, lájkold a Facebook oldalunkat!

U.i.: De várjál már, hát elfelejtettél beszélni a film 3D-élményéről!

3D? Vót benne háromdé? O.o

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.01.31. 06:26:21

Hogy én még egy Kaptár-filmet se láttam (paradicsomi állapot!), az feltehetően annak is köszönhető, hogy már nem szopom be ezeket a hatásvadász egyenplakátokat, melyek első ránézésre dögösek, de valójában a hasonló filmek plakátjairól ismert motívumokat látjuk egymásra dobálva: gondosan dízájnolt főszereplő, akinek alakja teljesen elnyomja a mellékszereplőkét, keblei gondosan hangsúlyozva, és nyilván egy egész team tervezgette, hogy hol legyenek rajta a sebhelyek és koszfoltok, hogy viharverten is szexi legyen az összbenyomás. :)

A férfi szereplőkről is nehezen hiszem el, hogy nem épp két perce léptek ki Figarótól, a háttérben pedig az apokaliptikus nagyvárosi kép a szörnyekkel szintén ismerős plakátmotívum. Szóval számomra ez a plakát azt sugallja, hogy megérkezett a hatszázezredik apokaliptikus akciófilm, amit könnyedén le lehet tudni azzal, hogy megnézem a plakátját. A cikkből számomra az derül ki, hogy sokkal többet a film se nyújt. :)

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.01.31. 09:57:22

Már az első részt is csak "ha már elkezdtem-alapon" néztem végig, úgyhogy a többivel már nem is próbálkoztam. Azért pofátlanság, ha tényleg megint képesek voltak nyitva hagyni a befejezést.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.02.01. 20:08:45

Nem mindegy az, hogy egy film a nézőt akarja levenni a lábáról, és megszabadítani a pénzétől, vagy a rendező és forgatókönyvíró úr, a női főszereplőt akarja levenni a lábáról, megszabadítani a bugyijától. Mert az utóbbi esetben minden mondat, minden jelenet az adott célnak és sokszor az adott szereplő öncélú dicsőítésének van alárendelve.

Ahol a művészi érzék kevés ahhoz, hogy igazi szerelmes vers legyen, ott pedig marad az ipari gagyi.

Gery87 2017.02.02. 20:30:43

"Most nézzetek már ide fel, de komolyan. Annyira jó és profi és stílusos, hogy szinte fáj. A magyar se kutya, de ez?"

Hát...nekem meg pont az látszik belőle hogy Jovovics szarul néz ki rajta, annyira szexi a képen mint egy leélt takarítónő....a háttérben meg a szokásos ítéletnapi fasságok, jellegtelen színészekkel...:)
süti beállítások módosítása