Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mission: Impossible - Titkos nemzet

2015. augusztus 06. - Ike The Rock Clanton

Talán nem mondok azzal túl nagy újdonságot, hogy Hollywood világában és sok ember képzeletében is, isteni sztárjának képe és személyisége összekeveredik azokkal a figurákkal, akiket a színész életre keltett a vásznon. Ez talán még nem is olyan nagy probléma fiatalabb korban, hiszen a gyermeki képzeletben a figura és a színész alkalmasint egy és ugyanazon ember. A probléma ott van, ha később sem tud elvonatkoztatni.

lp_nq.jpg

Ennek másik vetülete, amikor maga a színész kelti azt a nézetet magáról, hogy ő tulajdonképpen nem színész, hanem magánember és minden alakításában saját magát adja (igen, ez sok esetben a rossz színészek védjegye). John Wayne, Jimmy Stewart és sok más híresség után után Tom Cruise is beállt azok sorába, akik ezt állítják magukról. Látszólag ez az információ nem fontos és nem lényegi része egy kritikának, ám mégis foglalkoznunk kell vele, mivel a film, a filmbéli figura és a magánember Tom filmjeiben is összemosódik, hála annak a nimbuszkeltésnek és hype-nak, amelyet ő csapott maga körül.

Hagyjuk most a szcientológiai egyházhoz fűződő kapcsolatát (bár ezek alapján, ha Tom barátunk mindig önmagát adja, ez is megérne egy misét), sőt azt is, hogy milyen színész, vagy milyenné vált az évek során, elvégre a Mission Impossible-sorozat, franchise alapvetően egy akciófilm sorozat. Pontosabban azzá vált Cruise hathatós közreműködésének köszönhetően, merthogy az eredeti, hatvanas évekbeli változat inkább hajazott egy thrillerre. Miután azonban a központi figurát (Jim Phelps), jórészt Tom barátunk kérésére már az első részben kiiktatták, hogy ő lehessen az abszolút főszereplő (mivel anno koránál fogva még nem játszhatta el Jim figuráját), a franchise egyes részei egyre inkább kezdtek hajazni egyfajta ész nélküli akciófilm orgiára, amelyet a négy évvel ezelőtti képtelen és logika nélküli „Fantom protokoll” tetőzött be.

7inohi0.jpg

Az még hagyján, hogy Cruise mindenkit le akar pipálni és azt a látszatot akarja kelteni, mondom látszatot, hogy ő a fenegyerek a vásznon, ezt bármelyik hollywoodi nagyágyú megjátszotta már. Viszont az a kényszeres, talán alacsony termetéből fakadó, komplexusának kivetítése a filmbeli történésekre, hogy mindenhol ott legyen és mindent ő intézzen el, miközben a többiek kvázi látszat-szereplőként vannak jelen, nem csekély egóról tanúskodik. (Lásd David Hasselhoff Baywatch epizódjait.) Mint ahogyan az sem, hogy folyamatosan úgy próbál feltűnni, hogy saját kaszkadőrjeleneteit mind ő hajtja végre. Fontos ez a részlet? Igen az, mivel a legújabb MI film is leginkább akciófilm és már előre beharangozták Tom nagy mutatványát, amelytől le kéne, hogy essen az állunk.

Ha visszanyúlunk a ’80-as évek végére, egészen az „Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag” forgatásának idejére, az akkor csúcsformában, talán élete formájában lévő Harrison Ford-tól megkérdezték egy interjúban, hogy igaz-e, miszerint minden kaszkadőrmutatványát maga csinálja. Ford, akiről tudjuk, bár nem hypeolja, hogy az életben is egy kemény fickó, nem pusztán a filmvásznon, meglepően őszintén azt válaszolta erre a kérdésre, hogy ezeket a mutatványokat a kaszkadőrök végzik, lévén ez a dolguk, ezért fizetik őket. Szinte ugyanezt állította Mel Gibson, midőn az ikonikus „Halálos fegyver”-sorozat egyik része utáni interjúban elmondta, hogy a kaszkadőre pontosan tudja, mit engedhet meg neki és mikor van az a pont, amikor átveszi a helyét. Ford és Gibson, mindketten legendás színészek és legendás figurákat keltettek életre, ám pontosan tudták, hogy a film és az élet két különböző szintje a valóságnak. Cruise úgy tűnik, ennek nincs tudatában. Persze jó dolog a stúdiók részéről megpróbálni elhitetni a nézővel, hogy a filmen most nem CGI orgiát fogunk látni, hanem egy amolyan régivágású kalandfilmet, amelyben a színészek még becsülettel végigverekedték a jeleneteket, ám ez vezet egyúttal a néző teljes hülyének nézéséhez is. Mi a bajom ezzel? Csak annyi, hogy Cruise nem úgy akar másnak látszani, mint a színészek nagy része, akik a figuráról hitetik el a nézővel, hogy az más, mint egy hétköznapi ember és hitetnek el olyan tulajdonságokat róla, amelyek esetleg bennük nincsenek meg, hanem folyamatosan olyan, életben meglévő képességeket tulajdoníttat magának, amelyek ha valóban meglennének nála, alighanem Superman szerepére is pályázhatna. A valóságban persze.  

Nem mehetek el szó nélkül a főhős életkora mellett sem. Tudjuk, hogy a filmek világában egyesek örök fiatalságra vannak kárhoztatva, soha nem öregszenek meg és mindig ott ül a cinkos, csibészes mosoly a szájuk szegletében. Az is régóta köztudott, hogy a plasztikai sebészet, a kemény edzések és a szteroidok csodákat tudnak művelni az ember kinézetével, gondoljunk csak Stallonéra, vagy Schwarzira közel a hetvenhez. Cruise egy időben úgy tűnt, mintha elfelejtett volna öregedni és ezt persze nyilván csakis az egészséges életmódnak és a répának köszönheti. Viszont a „Jack Reacher” óta, különösen ha a kamera premier plánból veszi, bántóan látszik a kora, a legújabb MI-ben pedig annak tűnik, ami: egy középkorú színésznek. A probléma viszont megint a hitelességgel van, hogy ti. elhisszük-e, hogy Tom egyszerre legendás autóversenyző, bokszbajnok, karatemester, elefántvadász és ki tudja még mi más. Cruise nem poénkodik magán, mint esetenként a fenti emberek egyike-másika. Egyszerűen ismételten meg kellene kajálnunk, hogy amit egy 53 éves, középkorú 5 láb 7 hüvelyk magas (170centi) férfi csinál a vásznon, azt az életben is lazán lenyomná. Ha az MI-franchise így halad tovább, akkor Cruise lassan elmondhatja magáról, amit Roger Moore önironikusan mondott Patrick Macnee-nek utolsó Bond filmjében: -Tudja olyan ez, mint egy jó szerep. Beleöregszik az ember.

rebecca-ferguson_-mission-impossible-rogue-nation.jpg

A fő bajom a franchise moziváltozataival – Cruise mellett – kettős. Egyrészt az első, Brian De Palma filmet kivéve, a hangsúly egyre inkább a sima akciómozi felé tolódott el és ezt olyan ügyesen alkalmazták, hogy a negyedik részben, a „Fantom protokoll”-ban már a főcímet kivéve, szinte nyoma sincs annak a hangulatnak és védjegynek, amelyet még a sorozat teremtett meg: a maszkoknak, a kütyüknek, a gadgeteknek, a high-tech cuccoknak. Tom Cruise akciózik, de ezt bármilyen akció-kalandfilmben megtehetné. Másfelől a moziváltozat teljesen kiütötte az eredeti sorozatot és még azt sem mondhatnám, hogy jót tett neki a mondvacsinált „modernizálás”. Emlékezetes például, hogy az eredeti sorozatban Jim Phelps-et játszó Peter Graves-t szemelték ki egyedül az első mozifilmhez a régi csapatból, de miután Graves megtudta, milyen karaktert akarnak Phelps-ből csinálni, visszautasította a szerepet.

A mostani, ötödik kaland ott kezdődik, ahol az előző rész befejeződött, amikor Ethan Hunt megkapta a feladatát, hogy nézzen az úgynevezett „Szindikátus” körmére. Egy főcím előtti mini-epizóddal indítunk, amely akár egy régebbi Bond film főcím előtti része is lehetne. Itt kerül sor Tom első nagy mutatványára, a repülőgépre való felkapaszkodásra, amely sikeresen ötvöz jeleneteket a „Végképp eltörölni”-ből, a „Moonraker”-ből és – kihagyhatatlan – az „Octopussy”-ból, amelyben Roger Moore – elnézést, a dublőre – egy repülőgép hátán lovagolva próbálja megmenteni a világot. (Vigyázat, spoiler veszély!) A megfelelően drámai nyitány után, amelyben megölik Hunt összekötőjét, őt magát pedig elkábítják és Rambo módjára felkötve találja magát egy pincében, megkezdődik a hajsza a titokzatos terrorista szervezet és vezetője, bizonyos Solomon Lane után. Az előző részek kulcsfigurái mind megjelennek (kivéve Paula Patton-t a „Fantom protokoll”-ból és Maggie Q-t a harmadik részből, akiknek kínáltak ugyan szerepet, de más elfoglaltságaik miatt nem tudták azt vállalni), úgymint Benji (Simon Pegg) a komputerszakértő, Brandt ügynök (Jeremy Renner) és az elnyűhetetlen Luther Stickell (Ving Rhames), Hunt régi cimborája.

Sajnos azonban bármennyi képernyőidőt kapjanak is, Jeremy Renner és Ving Rhames szerepe nem több a „jelen voltak” kategóriánál, ugyanis ez egy „egyfőszereplős” film, ahol a jelentékeny akciókat mind Tom Cruise végzi egyedül. A többiek pedig szépen a keze alá statisztálnak. Ez alól nem kivétel az új lány, Rebecca Ferguson sem, akinek van pár jó jelenete (többek között többször is megmenti Ethan Hunt-ot), de valójában nem több kelléknél. Viszont talán egyedülállóan a franchise történetében, nála éreztem azt, hogy kellőképpen intelligens ahhoz, hogy elhitesse velem, ügynököt játszik és nem pusztán egy ügynöknek látszó tárgyat.

mission-impossible-01-gq-23mar15_b_813x494.jpg

A történet végigszáguld velünk Európán és Afrika északi részén. Konkrétan ellátogatunk Casablancaba, Ausztriába és Londonba, a nagy fináléra. A történetben, mint egy jól sikerült videojáték fő állomásain, van néhány csúcsjelenet. Az elsőről, a repülős mutatványról már szóltam. Külön ki kell térnem azonban a Bécsi Operaházban zajló eseményekre, amelyeket a rendező Christopher McQuarrie remekül megkomponált. (Vigyázat spoiler veszély!) Hunt és Benji a titokzatos Szindikátus főnök nyomát kutatva az Operaházban kerülnek összetűzésbe annak embereivel, miközben Puccini Turandot-ja szól és habár a Nessun Dorma-t a végén sajnos nem Pavarotti mester énekli (mivel jóvátehetetlenül halott), ám a harci jelentek időzítése a háttérben hol felerősödő, hol lehalkuló zenével, olyan jól sikerült, hogy akaratlanul is egy Danny Kaye klasszikus, a „Kopogd le a fán!” című film hasonló jelenete jutott eszembe. Mindenesetre becsülendő, hogy Cruise amikor szembekerül az Operában a nála 12 évvel fiatalabb, 20 centivel magasabb és vagy 30 kilóval nehezebb Wolfgang Stegemann-al, aki leginkább kaszkadőrként jegyzett és keresett, s már dolgozott együtt Tom-al, nem játssza meg a szuperhőst, aki egy ütéssel leteríti ellenfelét.

A két másik csúcsjelenet marokkói keltezésű. (Vigyázat spoiler veszély!) Az elsőben Ethan Hunt autóval, motorral veszi üldözőbe Ilsa Faust-ot (Rebecca Ferguson) és Moto GP világbajnokokat megszégyenítő mutatványokat hajt végre (Valentino Rossi ezt látva, biztosan nem indul több futamon), a másikban pedig ugyancsak Hunt (ki más…) egy gigantikus vízzel elárasztott hűtőrendszerbe merül alá, hogy egy kódkártyát kicseréljen. Szép mutatvány ez is, akárcsak a többi, de mi van a történettel? Erre szokták azt mondani, hogy arra kár szót vesztegetni. Az MI világában – kivéve talán az első részt – minden túlságosan művi és kiszámítható. A fordulatok most is előre borítékolhatóak, már ha annak lehet nevezni őket. Az ellenszenves, okoskodó CIA igazgatóról Hunley-ről (Alec Baldwin), aki egyenesen lelövési parancsot ad ki Hunt-ra, már az elején sejteni lehet, hogy ő lesz (Vigyázat spoiler veszély!) az új miniszter. A londoni finálé mókás és egyben remekül sikerült cameo jelenete, amikor Hunley és Brandt egyszerre érkeznek meg a brit miniszterelnök által meglátogatott épület elé, s a hatalmas parkolóban a kamera csak úgy véletlenül befog egy ezüstszürke Aston Martin DB5-öst. Gondolom James Bond is ott volt az MI6-tól.

teaser_trailer_2.jpg

Milyen film is a legújabb MI mozi? Csak ismételni tudom magam. Újból egy jól megkomponált akciófilmet kapunk, amely alapjában véve nézhető, szórakoztató alkotás, de amelyben az eredeti kütyüknek, úgymint maszk (oké, egyszer volt valós szerepe), valódi számítógépes hekkelés, stb. már nincs helyük. A főgonosz is ennek megfelelően egysíkú és érdektelen, aki, amikor végső kelepcébe kerül éppúgy tombol, mint a korai Bond filmek rosszemberei. Sajnos egy percig sem éreztem azt, hogy egyenlő vetélytársa lenne Hunt-nak, pedig a film nagyon igyekszik elhitetni ezt. Úgy hírlik, Tom Cruise már tervezi az MI következő részét. Reméljük ebből nem akkorra lesz valami, amikor az egyetlen sport, amit Tom űzhet, a fedettpályás véraláfutás, bár ahogyan őt ismerjük, ebben már ejtőernyő nélküli szabadesést fog bemutatni. Láttuk már ezt valahol?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.08.06. 07:09:36

Miközben tulajdonképpen egyetértek azzal, amit írsz, renomémat eljátszva meglehetősen meggondolatlanul be kell vallanom, hogy az egész szériából jómagam a harmadik és a negyedik részt élveztem a legjobban – Brian De Palma ide, John Woo meg oda. (Pedig De Palma nagy kedvencem életművének 1976 és 1993 közötti szakasza alapján, John Woo-t viszont sose kedveltem.)

„Cruise egy időben úgy tűnt, mintha elfelejtett volna öregedni és ezt persze nyilván csakis az egészséges életmódnak és a répának köszönheti.”

:))

Ezzel a mondattal – az én piszkos fantáziámat alapul véve – szerintem sokkal keményebben beszóltál Tomnak, mint azt magad is gondolnád. :)

Maggoth 2015.08.06. 07:36:46

Az első rész tök jó volt felvezetésnek, a második szerintem is elég gyenge volt, én is a 3.-at 4.-et szerettem nagyon :)
És engem nem zavar Tom egoizmusa, és rohadtul csípem a filmjeit, sőt színészként is kedvelem, amivel nyilván egy igen szerény réteghez tartozom :D

2015.08.06. 08:15:57

@Maggoth:

Nem tudom, mennyire szerény az a réteg, de igazából én is kedvelem a Tom gyereket. Nem tartom kiváló színésznek, de bizonyos szerepekben (és Ethan Hunt épp ilyen szerep!) szerintem kifejezetten jó, mert azt nyújtja, amit tud, amije van neki. (Régebben Scal kollégával kitárgyaltuk már Cruise színészi képességeit valahol.) Miközben lényegében egyetértek filmbookos barátaimmal abban, amit Cruise és a széria kapcsolatáról írnak (őt állítják középpontba, a többi szereplő másodlagos mellette stb., stb,), az igazság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy az ilyesmi egyáltalán nem Cruise találmánya: ezt minden hollywoodi sztár megteszi, megtette szerintem P. S. Hoffmann is, mikor olyan filmben játszott, amely köré épült.

Klasszikus példa a POKOLI TORONY, amelyben Steve McQueen még azt is kikötötte a szerződésében, hogy partnere, Paul Newman egyetlen szóval se mondhat többet, mint ő! Gondoljuk el, ez mit jelent, főleg egy olyan produkció esetében, melybe nyilván nem került bele az összes felvett jelenet. Faye Dunaway írta meg az önéletrajzi könyvében, hogy ő azért is hálás Warren Beattynek, mert az első perctől kezdve egyenrangú partnernőnek fogadta el őt, nem voltak sztárkikötései, és amikor a BONNIE ÉS CLYDE befutott, a siker közös volt. Ez a hozzáállás igen ritka Hollywoodban. Ellenpéldaként említette barátnőjét, Sharon Stone-t, akivel szemben az ELEMI ÖSZTÖN forgatásán Michael Douglas egyáltalán nem volt ilyen nagyvonalú, és a Sors fintoraként pofára is esett, mert végül partnernője személyes sikere lett a film, Douglas ugyanis az ELEMI ÖSZTÖN-ben teljesen másodlagos.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.08.06. 09:43:21

@field 64: egyetértek Fielddel, leszámítva azt hogy Woot hogy a picsába nem lehet nem kedvelni? :D

szerintem neki kifejezetten rosszat tett az USA-ba való kirándulás, ahogy sztárjának Chow Yun-Fatnak is, Jet Linek is, talán még Dzseki Csennek is

mi nem tetszik Woo műveiben?

a szcientológia szerintem, max annyira jelenik meg Tomnál, hogy csinál négy jó sci-fit is, de nem igazán veszem észre, hogy belemagyarázta volna bármelyikbe is a hülyeségeit - bár ami igaz az igaz nem vagyok képben a szcientológiai egyház alaptéziseivel

"az igazság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy az ilyesmi egyáltalán nem Cruise találmánya: ezt minden hollywoodi sztár megteszi, megtette szerintem P. S. Hoffmann is, mikor olyan filmben játszott, amely köré épült. "

ezzel is mélyen egyetértek, amúgy meg engem valahogy sose zavart ez, elvégre egy főhősközpontú storyban a főhősre vagyunk kíváncsiak, Bogarttól kezdve, Schwarzeneggeren át minden sztár a 90%-ban rajta volt a vásznon, mert MIATTA jönnek be a nézők a moziba, tehát nekem ez a Cruise mindenkit elnyom mint valami undok gyom új teória, de persze lehet benne valami, én eddig nem nagyon vettem észre, meg nem is érdekel milyen hatalmi harcok zajlanak egy egy forgatáson hogy ki mennyit legyen a vásznon, amíg a film ami kisül az egészből JÓ lesz

"Klasszikus példa a POKOLI TORONY, amelyben Steve McQueen még azt is kikötötte a szerződésében, hogy partnere, Paul Newman egyetlen szóval se mondhat többet, mint ő!"

ez különösen akkor kreténség ha tudjuk, hogy nem volt képes megtanulni egy nyamvadt forgatókönyvet, egyre nagyobb gyökérnek tartom McQueent, pedig az elején kamáztam

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.08.06. 10:06:49

jah még valami ez a maszkozás értem hogy a sorozat védjegye volt, de akkor 1970-et írtak és el lehetett hinni egy ilyen baromságot, szerintem ez ma már inkább nevetséges - nem véletlenül fejlődött a Bond is oda, hogy lényegében kap egy pisztolyt és cső

amikor a harmadik részben beöltözik PSH-nak az tényleg röhej, hogy még ha el is hisszük hogy a hangját, meg az arcát leutánozták, de hirtelen hogyan lett 120 kiló? meg öt centivel magasabb? :D

szal engem nem zavar ha kimarad

David Sumner 2015.08.07. 05:36:39

Hatalmas remekmű, egyértelműen a legjobb a szériában. Hirtelen csak ennyi.

karlmann 2015.08.07. 19:22:54

Érdekes, a filmet megnézve én arra jutottam, hogy egész sok ponton hoz újat. A széria címe ugye Mission Impossible, szóval könyörgöm, miért gáz az, ha erre komolyan rámennek és erőltetik a médiában? A másik, ez az első film, a szériában, ahol Huntot ténylegesen meg kell menteni, mert a küldetést teljesíti ugyan, de utána lényegében vízbe fullad. A harmadik rész végén ott volt ugye az agyba épített bomba, de az csak a film végén volt, nem a közepén és teljesen más értelemmel. De itt van Ilsa is. Korábban Cruise mellé nem kerülhetett senki most viszont került egy nő! Sok helyen ő viszi el Cruise elől a showt, és ő mozgatja a filmet!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.07. 21:04:41

Hát nagyon nem értek egyet a kritikával, és akkor finoman fogalmaztam.

Először is, SEMMIT nem vártam a filmtől, csak szórakozást 120 percben. De hogy az év akciófilmjét fogom kapni? Egy olyan rendezőtől, aki egy tizenkettőegytucat Hullahegyek fenegyerek, meg egy Jack Reacher - ami valami okból nekem tetszett - után letesz egy ILYET, hát azt azért nem.

Ebben a filmben MINDEN az utolsó szögig az helyén volt. Ilyenre csinálják a Hitman mozit, akkor az egy jó film lett volna.

Kezdjük az elején. Egy klasszikus tíz perces misszió, ami felvezeti a filmet, és mozgásba hozza a szereplőket. Hagyjuk már ezt a James Bondot, 50 éve megteremtette ezt, azóta amelyik filmnek volt esze az ellopta lásd Indiana Jones, egy filmsorozat tökéletes felvezetése.

A repülőgépes jelenet olyan jó, hogy beszarás, ritkán szoktam szorítani a karfát, de itt sikerült. és nem azon gondolkozok, hogy ez CGI, hanem hogy hova a faszba tették a kamerát, hogy egyben maradjon miközben a repülőgép felszáll Tommyval? És ez megadja az egész film hangulatát.

Aztán a főcím, az eddigi legjobb, tiszta stílusos, lehet loptak az Amcsi kapcsiból?

Kicsit olyan érzésem is volt, hogy ebben a észben összemixelték az előző részeket, és a legjobb elemeit kivették belőlük. Például az Operaházas etűd, az első rész kémfilmes, jelenetit mutatta, tiszta suspense az egész, komolyan nem tudtam mit fog tenni hősünk, kibaszott nagy egérfogóban volt márt akkor is mikor csak két ember akarta lelőni ugyanazt a személyt. És nagyon tetszett a megoldás is. Ha a Hitmanben egyetlen ilyen jelenet van, az már egy jó film. Egy az egyben a Toscás rész járt az agyamban a Blood Moneyból. Most ezt a MI5 megcsinálta.

Aztán a motorozás ami meg a kettest idézi, előtte az a bekábszerezett autósüldözés - és még hogy Cruisnak nincs öniróniája? kb szarrászivatta magát, Ahogy átesett a motorháztetőn baszod!!!! De azért próbálja tartani magát, hogy minden okés. Vagy a vizes jelenet, amikor Pegg elkezdi a faszával verni a csalánt, hogy ez neked semmi, te vagy Ethan Hunt, hát ez nem is lehetetlen.

És a Szindikátus, ami meg a James Bond SPECTRE-jét idézi, és az előző két részben felépített cselekményeket bővíti ki, még a nyúlláb is ott van. Komolyan lehet megnézem az előző részeket most már, hogy egyben lássam az egészet.

Ráadásul már van egy klassz csapat is, akikről elhiszem hogy mind profi, és tűzbe mennének a másikért. És egész végig azon értetlenkedtem, hogy én azt olvastam itt mindenki háttérbe van nyomva. Hát nagyon kevés csapatfilmet látok, ahol ennyire kiegyensúlyozottan van jelen a banda, lehet Tommyboy a régebbi részekben elnyomta őket, de Pegg például állandóan a vásznon van - sőt be is szól Cruisenak, hogy ugyan vissza nem megy.

Vagy Renner, miért szorulna háttrébe? Kibaszott jó volt egy ilyen alak eljátszására, hogy nem lehet tudni kinek a kapujára játszik, legjobb szövegeket ő tolta a filmben.

Amikor elkapták a miniszterelnököt, komolyan nem tudtam kinek beöltözve Hunt. Talán Renner? Talán a Miniszterelnök? A CIA-és, vagy az MI5-os? Kurva jó volt.

És ez csaj. Hol a gecibe volt ez eddig? 32 éves és ez az első normális szerepe? Úristen de szexuális kisugárzása van. Egy igazi Femme Fatale, és vibrál köztük a levegő Cruiseal, mindenki azt mondja de jó hogy nincs erőltetett szerelmi szál, én azért valami dugást elvártam volna már a vége felé. De Ethan Hunt nem James Bond, nem lukra játszik, csak a lehetetlen küldetéske érdeklik.

Nagyon tetszett a kettősük, Cruisehoz való csaj ez a Rebecca Ferguson. És tetszett a csaj szerepe is, hogy a végén már azt se tudtam kivel van. Kurvára megkavartak az írók.

És a főgeci is, ennél csak akkor lett volna durvább ha albínó. :D És közben bemutatja mekkora egy rakás szar ez az egész kémszakma. James Bond miatt mindenki azt hinné, hogy Maldív, Nizza, Szigapúr, néha egy kis Vodka Martini.

Ráadásul egész végig pörög a film, nagyon nincs üresjárat, és 132 percen át ezt fenntartani, nem kis mutatvány.

Szóval Köszi Cruise, még öt ilyet legalább mielőtt nagyon megöregszel :D Amúgy meg CGI-zzék fel az arcát, és akkor 40 évig még nyomhatja, nehogy már 53 évesen bárki öregnek érezze magát.

MI5 eddig az év akciófilmje nálam, és már csak négy hónap van hátra, nem hinném, hogy ezt bárki lenyomná

2015.09.07. 21:25:11

@scal:

Könnyen el tudom képzelni, hogy veled fogok majd egyetérteni. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.08. 09:15:48

@field 64: vagy hatalmasat csalódsz, elgondolkodtam ugyanis, lehet annyi történt, hogy nem láttam az utóbbi időben értelmes akciófilmet és most kaptam egy nagyon jót

a Mad Max lényegében akcióorgia, de valahogy túl tömény, a története meg... meh

a Kingsmanban meg volt pár jól sikerült akciószcéna

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.08. 10:14:49

ja igen van a filmnek azonban egy kurva nagy hibája, ami bár nem vészes, de kicsit levon az egész színvonalából, hogy Cruise magyarhangja sajnos nem a megszokott Rékasi - miért nem várték meg míg felépül?

Cefrekecske 2016.10.18. 11:00:54

A Fantom protokollban van maszkozás a Kremlben és a kivetítős beszökés is eléggé hozza a régi feelinget. Na meg dubai hotelszobás párhuzamos jelenet is.
Ez is jó rész volt (de az Fantom jobb), csak kár, hogy nem Rékasi volt a hang (tudom, elesett a motorral, de akkor mutatták volna be két héttel később).

bobbi0 2016.11.01. 08:07:01

Miért kell számonkérni egy akciómozitól, valamint annak főszereplőjétől ilyen dolgokat amiket itt leírtál? Ez egy akciófilm, melynek kapcsán elemzésre került a főszereplő élete, kora, fizikai állapota, jelleme. Ki a kutyát érdekli ez amikor beül a moziba szórakozni egyet? A hollywoodi filmesek közt úgyis lámpással kel keresni egy normális embert, teljesen felesleges ezt feszegetni. A sorozatból egyébként a második rész borzalmasan rossz volt, a harmadik meg nagyon jó szerintem. Ez a legutolsó viszont közepesnek mondható talán...
süti beállítások módosítása