Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Cat Ballou legendája

2011. április 11. - Santino89

Jane Fonda szerintem a legeslegdögösebb komika volt az egész világon. Élvezet nézni ezt a filmet az elejétől a végéig, pedig nem is mutogatja magát annyit, mint a Barbarellában. Azzal ellentétben ráadásul itt nem Jane Fonda az egyetlen pozitív tényező. Lee Marvin kettős szerepe legalább ennyire humoros, pláne a végső párbaj, na meg az utolsó csavar, amelyben az alkoholista Lee elmagyarázza kettejük ősi viszályát. A két gitározó vadnyugati balladát éneklő "narrátorért", akik egyfajta görög kórusként működnek, értük teljesen odáig voltam. Önironikus és nagyon jó ötlet. Közben az egész egyfajta westernparódia, ahol szerencsére nem a feminizmusnak köszönhetően van egy bájos és talpraesett főhősnőnk, hanem pont a vígjátéki jelleg miatt. Ezt a bosszújelenet is kiválóan igazolja, melyben Jane Fonda prostituáltként kerül a gonosz ember közelébe. A vadnyugat halálát is érezzük természetesen, ez is a paródia része, valószínűleg az akkori hollywoodiak is érezték, hogy közeleg a westernfilm korának vége. Szóval egy abszolút szórakoztató darab a mai napig, bár nem ártott volna egy kicsivel több humor, meg egy picit gyorsabb tempó, akkor már igazán elégedetten dőlhetnénk hátra, de így sem bánjuk meg, ha megnézzük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oldfan 2011.12.24. 21:52:59

Ez a mozi eredetileg "komoly" westernek készült ám! Aztán valaki, akinek volt szeme a bíráló bizottságban a stúdió vezetésből, szólt, hogy ebből hatalmas fiaskó lesz. Így elkezdték paródiaként felépíteni az imázsát. Jó döntés volt, mert azóta kisebb kult mozivá lett...ekképp bőven megtermelve az árát. Hiába no, a filmiparban (is) nagy szükség van olyan profikra, akik képesek megfordítani a vesztésre álló csatákat.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.25. 20:45:45

Na ez az amit sosem gondoltam volna, mert a Cat Ballou azért minden ízében parodisztikus. Meg ebben az időben Jane Fondát is főleg vígjátékokban alkalmazták még :) De jó, hogy vannak azért szakemberek, akiknek helyén van az eszük, és nem nézik hülyének a közönséget.
süti beállítások módosítása