Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Puszta formalitás

2011. június 28. - Santino89

Na ez sem egy egyszerű film. Giuseppe Tornatorétól viszont az első, ami láttam, és meggyőzött, hogy a többi alkotását is megnézzem.

A Puszta formalitásnak nagyon nyomasztó hangulata van, ugyanis egész végig éjszaka játszódik, és egész végig zuhog az eső. Közben javarészt két ember beszélget. Depardieu remekül alakítja az írót, de nála nagyobb meglepetés Polanski, akit inkább rendezőként ismerünk, de a felügyelő szerepében is kiváló. Tornatore bravúrosan és ötletesen rendezte meg a filmet, tele van nagyszerű beállításokkal, egyedi vágásokkal, mindezt ráadásul ízlésesen. Így hiába egy hosszú párbeszéd a Puszta formalitás, mégis folyamatosan figyelünk, és kíváncsiak vagyunk mi történik. Ugyanis azt tökéletesen érezzük, hogy valami itt nagyon nincs rendben. Az író értelmetlen dolgokat beszél, sőt értelmetlenül viselkedik néha, a felügyelő pedig érdekes módon mindent tud róla, és az általa írt regényekkel próbálja sarokba szorítani. Mindamellett az egész hely egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy rendőrőrs, a gyilkosság áldozatának kilétéről pedig végképp nincs semmi elképzelésünk, ahogy a főhősök motivációjáról, vagy szándékairól sem tudunk többet. Ezek után a film stílust vált, és krimiből egy emelkedettebb, költői és egyben pszichológiai alkotás lesz, amelyet remekül támogat Morricone aláfestő zenéje. Végül minden kérdésünkre választ kapunk, de nem tolják bele az arcunkba, hanem nekünk kell elgondolkodnunk a látottakon. Egy biztos, hogy erre a végkifejletre szerintem senki sem számított. A Puszta formalitás pedig egy nagyon mívesen elkészített, európai kis csoda, amit bárkinek ajánlok a figyelmébe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.17. 03:03:48

állítólag ez egy "csavaros film" amit majd valamikor igyekszek bepótolni, de minthogy európai, szinkronnal jobb lenne

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.18. 10:16:56

@scal: asszem angolul beszéltek benne, ha ez megnyugtat. de a szinkron is elég jó amennyit belehallgattam.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.06.10. 06:56:41

@Santino89: na a meg tudtam nézni magyarul, és egmondom úgy ahogy van tökre vártam mire fut ez az egész ki, deeeee csak egy halk pukk lett belőle, azért egy Harcosok Klubja nagyon baaaaaazdmegot vált ki az emberből

igazság szerint egyik kérdésemre se kaptam választ, a film feléig fenntartotta érdeklődésem a valóban remek atmoszféra, a hihetetlen szutyok szar környezet, Depardieu meg Polanski nagyon jó, - számodra max azért lehetett meglepetés hogy Polanski színésznek sem utolsó mert még nem láttad tőle a Bérlőt - amit most hogy albiba költöztél még inkább ajánlott hogy megnézz tőle
süti beállítások módosítása