Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Legenda

2011. szeptember 07. - Santino89

Miért akartam megnézni a Legendát?

Szeretem a '80-as éveket. Különösen a '80-as években játszódó meséket. Lehet, hogy csak azért mert ezeket láttam gyerekkoromban a tv-ben, lehet, hogy a hangulatuk miatt. Ridley Scott életművét is úgy nagyjából szeretem. Persze, voltak gyengébb próbálkozásai, de kétségtelen, hogy kiváló rendező. A főhősnőt alakító Mia Sara pedig személyes kedvencem, egyszerű szépségén túl van benne egy olyan különleges báj, ami már kiskorom óta fogva tart, legyen szó az Időzsaruról, vagy akár a Meglógtam a Ferrarival-ról. Sőt sokakkal ellentétben nekem igazából Tom Cruise-al sincs problémám: nem egy színészisten, de az olyan filmekre, mint a Top Gun, vagy a Mission: Impossible teljesen jó volt. Mégis... valamiért volt bennem egy olyan érzés, hogy ezt nem kéne megnézni...

A Legenda sajnos egyáltalán nem jó film. A látványvilággal még nem is lenne feltétlenül baj, de főleg az elején annyira giccses, amit látunk, hogy nehéz a filmen tartani a szemünket. Később ez a probléma megoldódik, de helyette annyi más adódik. Mia Sara ebben a filmben, mintha nem is ő lenne, valami érthetetlen oknál fogva, mintha hiányozna belőle mindaz, amit szeretek benne. Tom Cruise pedig visszataszítóan nyálas, és hiányzik belőle mindennemű macsóság, ami azért más filmjeire jellemző. A mellékszereplők egyáltalán nem humorosak, ami azért igazán nagy baj, mert érezhetően humorosnak szánták őket. Egyébként a poénok hiánya jellemzi az egész alkotást. Ugyanígy lemondhatunk az izgalmakról is, ami igazából azért tökmindegy, mert úgyse tudunk azonosulni senkivel. Egyedül a főgonosz figurája emlékezetes: Tim Curryre ugyan semmi szükség nem volt, mert a maszk mindent kitakar belőle, de ő valóban végtelenül gonosz és félelmetes. A maszkmesterek kiváló munkát végeztek, mert ez is kicsit túlmegy a határokon, és giccsessé válik, de az biztos, hogy nem felejtjük el egykönnyen. Emiatt a karakter miatt viszont egyáltalán nem tudnám gyerekeknek ajánlani a filmet, jóízlésű felnőttek meg alapból kerüljék el messzire, nagy nevek ide vagy oda.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.09. 02:27:14

Kedvenc vitáim közé tartozik, amikor ezt a filmet hozzák fel hogy bezzeg a Legenda! (Én ugye, minden esetben a Labirintust védem :D)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.09.09. 14:37:06

Az is sorra kerül.
Mindenesetre ez nem volt jó.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.17. 05:27:21

ez a plakát szerintem mindent elmond :D

Rogue 2015.01.08. 00:17:55

Szvsz ez egy zseniális film, a művészfilmek határán. Nagyon lassú ritmusú és mivel meseszerűbb, mint a Gyűrűk ura, a XXI. században már nehéz végignézni. A szép, a csúnya minden szándékosan eltúlzott, ettől érződik giccsesnek, de a mesevilág kontextusában ez nem számítana hibának. Mia Sara szerepe a fekete oldalra kerüléskor bomlik ki igazán, addig egy hercegnőcske csak - ártatlansága (SZŰZ) megintcsak meseszerűen szélsőséges. Tom Cruise-on a Top Gun macsó szerepét számonkérni azt mutatja, mennyire előítéletekkel nézte meg a kritikus a filmet: Tom itt egyfajta ártatlan Maugli, borotvált lába a legnagyobb poén. Szerintem éppenhogy gyerekek tudják leginkább értékelni a filmet: Tim Currytől félteni őket a mai gyerekek legnagyobb félreismerése :)
Manapság sajnos már kihívás lelassulni a film ritmusához: csak halál és vér köti le a nézőket. Próbáljunk egy percig kiszakadni ebből a tempóból és kellemesen meg is lepődhetünk :)
süti beállítások módosítása