Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Street Fighter - Harc a végsőkig

2012. április 21. - Santino89

Egy Van Damme-os plakát volt az egyik telefonfülkén. Új filmje ment a mozikban. Anyukámat pedig rávettem, hogy menjünk el megnézni. Nem, cseppet sem zavart, hogy feliratos, pedig még nem is tudtam olvasni. Van ilyen. Német adókat is gyakran néztem, és nekem az volt a lényeg, hogy kedvenc hősöm a nagyvásznon rugdalózott, az a legkevésbé sem érdekelt, hogy nem értek semmit. A Street fighter az egyetlen Van Damme film azóta is, amit moziban láttam. Ironikus, hogy pont ezzel kezdődött karrierjének hanyatlása. A Street Fightert ma már a nosztalgia sem tudja megmenteni.

streetfigther1.jpg

Pedig nemrégiben rukkolt elő a csúccsal: az Időzsaruval. Hogy szerepelhetett egyből utána egy ilyen szemétben? Nem mintha ez a film megbukott volna. Ez volt az egyik első videojáték adaptáció, és korrekt bevételt hozott a producereknek. Nem ismerem az eredeti játékot, így nincs összehasonlítási alapom, de láttam már filmeket életemben és azokhoz képest ez nemigen állja meg a helyét.streetfighter2.jpg

Bár főszereplőnek Van Damme-ot tüntették fel, valójában nincs főszereplője a Street Fighternek. Csak és kizárólag huszadrangú karikatúraszereplők mászkálnak idióta jelmezekben. És kivétel nélkül mind ripacskodnak. Van Damme vörös haja valami elképesztően ciki. Raul Julia főgonosza pedig nem csak megelőzi, de fel is múlja Arnold Schwarzenegger legendás alakítását a Batman & Robinban. Persze negatív értelemben. A piroshajú Hulkról pedig akkor még nem is szóltam. Még Az utolsó mohikánban felejthetetlen gonosztevőt alakító Wes Studinak sincs ebben a filmben semmilyen kisugárzása.

Érdekes belegondolni, hogy miért feliratosan ment annakidején a mozikban, hisz egyértelmű, hogy ezt a logikátlan, buta primitívséget talán csak gyerekek tudják élvezni. A Street Fighter gyakran vígjátéknak tűnik. Ezzel még nem is lenne baj, csak egyszerűen nem lehet rajta röhögni, annyira erőltetettek a „poénok”. A hülye ötletekről már nem is beszélve: a teniszlabdát lövő fegyverek és a Bison pénz… Nagyon nem kellettek volna.streetfighter3.jpg

De gondolhatnátok, hogy akkor legalább a verekedések rendben vannak. De nem. A bunyók is gagyik, rosszul vágottak, satöbbi. A finálé, amikor a super Raul Julia a világítós csukájával össze-vissza repked, valami leírhatatlanul ciki. Ráadásul az egész annyira el van nyújtva, hogy komolyan azt hittem, már sose lesz vége ennek a filmnek. De aztán szerencsére csak vége lett. Egy kínszenvedés volt. Ekkora költségvetésű giccset csinálni… Ilyen drága baromságot... Szerencsére csak két ilyen film van. Ez és a Batman & Robin. Hiába villantak be kellemes emlékek és pillanatok néhol. Hiába emlékeztem néhány jelenetre, és arra a kisfiúra, aki végre moziban láthatta a kedvencét… A Street Fighter Van Damme eddigi legrosszabb filmjeivel szemben is alulmarad, mind a Karatetigris, mind a Cyborg felülmúlja. Előbbi legalább vicces, míg utóbbinak legalább van némi hangulata. És nem is ilyen hosszúak.

Kimondom az ítéletet: a Street Fighter felnőtt fejjel egyszerűen nézhetetlen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.04.21. 13:14:32

Na most a Street Fighter egy verekedős játék. Mortal Kombat, Dead or Alive, Tekken. Melyiknek volt értelmes története. Szerintem magasan az MK a legjobb de azért az se a története miatt, de ilyen anyagból szinte lehetetlenség jó filmet készíteni. Mert mindegyik verekedős játék a remek karakterek, és hangulaton áll, ezt nem lehet visszaadni moziban, mert nem lehet 22 karaktert bemutatni, és nem TE verekszel, max nézed ahogy ütik egymást.

Bison meg emlékezetesebb gonosz mint sok Bond gonosz "Ami magának élete egyik legmeghatározóbb napját jelentette, az nekem csak egy péntek volt." Szóval nem bántani.
süti beállítások módosítása