Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kolibri-kód (Jason Statham arcai)

2013. május 30. - scal

Mit szóltok milyen szép háttérképet készítettem? Így néz ki Jason Statham 15 éve. Azt hiszem ez a forma új rekordot állított fel. Szerintem még néha napján Michael Dudikoff vagy Cuck Norris is máshogy nézett ki a filmjeiben, ő viszont konstans kopasz, vagy kevés haja van, nem szőkítik ki mint Willist, nem ragaszt bajuszt mint Sly, egyszerűen képtelenség megkülönböztetni a legtöbb szerepétől - a kommentekben lehet versenyezni ki hány filmjében ismeri fel különböző arcairól. És mégis már túl van három sorozaton, két remaken, és megannyi rossz filmen. Kell valaki akiért döglenek a nők, és tuti aláír? Jason Stathamre mindig számíthatsz. Ha a filmben kell vezetni és/vagy embert agyon verni rá fegyvert fogni akkor ez bizony csak hatványozni fogja a kedvét, hogy szerepeljen az adott filmben. Na most mi újat ad nekünk a Kolibri kód? Készüljetek fel, mert ez sokkolni fog mindenkit.

zanza.jpg

steven-knight-hummingbird-kolibri-kod-1.jpgJason végre máshogy néz ki, életében először! Legalábbis a film első negyedórájában, utána természetesen elege lesz abból, hogy mindenki össze keveri John Malkovichal, és leborotválja haját, amitől hoppá, megint úgy néz ki mint akármelyik másik filmjében. Mi több kiderül róla, hogy csak lecsúszott csöves, aki előtte természetesen megjárta ezt meg azt a frontvonalat, kap egy jó kis melót London gengsztereitől - verő ember és szállító lesz - és közben rendbe hozza életét egy szerencsés véletlennek köszönhetően.

Nagyon banális film tehát a Kolibri kód, és ezúttal még nagy fokú unalom is párosul hozzá, mert itt kapunk egy kis drámát is az akció mellé, akarom mondani fölösleges drámázást, ami elrontja hogy jó akciófilmet nézzünk, vagy fölösleges akciózást, ami belerombol a drámába. Mindenkinek van egy sötét múltja, amit szeretne nem megosztani a nagy közönséggel, amire egy idő után már nem romantikával gondol, hanem el akarja zárni, temetni. Főhősünkre egy hatványozottan igaz, bár erről nem igazán tudunk meg semmit a 100 perc alatt, de az is lehet erről a kapkodó rendezés tehet, mert ez a film az első rendezése Steven Knightnak, aki nem tudom miért gondolta, hogy majd ő jól bebizonyítja hogy Jason bizony máshoz is ért, mint... aaa vezetés, meg aaaz emberek ölése. A Kolibri kód ráadásul olyan film, aminek nincs se eleje igazán, se vége, története folyhatna még vagy száz percig, akkor se tudnánk meg mire fel is ez az egész. Ami van az csak a látszat, itt valami egész másra kellett volna fókuszálni, meglehet egy jobb képességű színésszel.

Jason nagyon kemény most is, hülye párbeszédeket darál, és már bizony az apácák se tudnak neki ellenállni. Az pedig, hogy valaki beessen egy lakásba, ahol a tulaj egy féléven át haza sem jön, és ő így belebújhat a személyazonosságába, nos ismerős érzéseket keltett bennem, bár nagy tapasztalatom továbbra sincs e téren. Mi lenne hát a film tanulsága? Ha hiszel önmagadban, kihúzhatod magad a pöcegödörből a hajadnál fogva? Vagy mindenkinek jár egy második esély? A múltunk a részünk, és nem érdemes eltemetni, leszámolni vele, sokkal jobban járunk ha elfogadjuk? vagy hogy minden hepi lesz ha beállunk verőembernek, és a mocskosul sok pénzből amit törvénytelenül szerzünk utána bőkezűen adakozunk, ezzel megváltva a lelki üdvünket, mert valójában a cél szentesíti az eszközt.

Tegyük ezt a filmet Jason fajsúlyosabb alkotásainak táborába, bár hiányzik belőle valami, talán a dinamika, a szikra ami a Banki melóban úgy megvolt - eltelt öt év és még mindig azt citálom elő. De összességében sokat nem csalódhatsz a filmben, ha tudod mit vársz egy Jason Statham filmtől azt megkapod - bár hozzáteszem a hülye kérdésekre adott hülye válaszok egy idő után annyira fájtak, hogy kénytelenek voltunk beszélgetni a filmmel, hogy feljavítsuk azt, és mellesleg el ne aludjunk rajta. Idén már kaptunk egy adagot Stathamből, és még egyszer tuti lecsap, talán ő is érzi, meg kell nyomnia a következő éveket, mert bizony az idő vasfoga őt is eszi, és röpke tíz év múlva már nem vigyoroghat a Men's Health címlapjáról.

Ha tetszett, amit olvastál, lájkold a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 17:59:48

Levontam a megfelelő következtetést. Ez egy jó film lesz, tuti megnézem :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 18:12:28

@Santino89: hát hajrá, nem mondom hogy rossz lenne, inkább a semmilyen a megfelelő szó rá

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 18:17:28

@scal: jah hát nem lehet minden film olyan jó, mint a Zöld Lámpás, ez egyértelmű :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 18:30:25

@Santino89: jah értem, most egy film miatt megkérdőjelezed a totális hozzánemértésemet, mintha nekünk mindig olyan patent lett volna az ízlésünk

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 18:50:50

@scal: ha Statham reménytelenül szerelmes lenne, akkor ez már rögtön egy tízes film lenne, nem? :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.30. 19:09:26

@Santino89: nem, mert nem tudná eljátszani :D
süti beállítások módosítása