Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 2000. év legjobb filmjei

2014. június 14. - Santino89

Az elmúlt évezred utolsó éve legendásan jó volt filmek szempontjából. Azóta sem sikerült megugrani, sőt az a kiemelkedően magas színvonal a bányászbéka segge alá merült. Olyan filmeket láthattunk, amelyek a szakma csúcsát jelentik, mert nem csak elgondolkodtatóak, hanem rendkívül szórakoztatóak is voltak egyben. És miért jön ide 1999? Az ok egyszerű: akkor még általában eltelt jópár hónap az amcsi és a magyar mozipremierek között (ezidőtájt még a Star Warsra is várnunk kellett 4 hónapot). Emiatt rengeteg film átcsúszott az itthoni mozikban 2000-re, így elfeleződött ez a töménytelen mennyiségű jó film, viszont panaszra azért finoman szólva sem lehetett okunk.

american-beauty-1999-06-g.jpg

10.

Gladiátor

"A nevem Gladiátor."

2000 (7).jpg

Bár tengernyi problémám van ezzel a filmmel a történelmileg hiteltelen hozzáállástól kezdve, a faék egyszerű történeten át, a film saját logikájának is ellentmondóan szirupos végkifejletig, mégse tudom lehagyni Gladiátort. Nem véletlenül vált klasszikussá, Russell Crowe pedig sztárrá a karizmatikus, kőkemény, érzékeny Maximusként. Joaqin Phoenix szintén kimagaslóan jó a beteg Commodus szerepében. A kardcsörték elképesztően látványosak és izgalmasak, de Ridley Scott az egész filmet igyekezett klipszerű hatásokkal felturbózni, ezáltal modernebbé varázsolva a réges-régi, poros, szandálos filmek műfaját.

 

Halálsoron

"Égve hagyják a villanyt takarodó után? Mert néha félek a sötétben, ha idegen helyen vagyok."

2000 (1).jpg

Frank Darabont lelki szemei előtt az időközben hatalmas kultfilmmé avanzsált A remény rabjai sikere lebeghetett, amikor Stephen King egy másik, szintén börtönkörnyezetben játszódó kisregényéhez nyúlt. Bár a színvonalat nem sikerült megütni, a film attól még remekül sikerül, tele drámával, és jó színészekkel. Csak a befejezés ne tartana egy örökkévalóságig.

 

Az Álmosvölgy legendája

"A gonosz sok álarcot hord és egy se olyan veszélyes mint az erény álarca."2000 (9).jpg

Tim Burton egyik legtimburtonösebb filmjében természetesen Johnny Depp főszereplésével a fej nélküli lovas legendájának eredhettünk a nyomába. Ha nem egy Burton filmről lenne szó, még azt is hihetnénk, hogy a nyomozó józan esze és modern eljárásai győznek a babonák felett, ehelyett egy őrült mesében találjuk magunkat, csodaszép díszletekben, és csak a rendezőre jellemző hangulatban.

 

Mission Impossible 2

"A nők, mint a majmok olyanok. Nem engedik el az egyik ágat, csak ha már megvan a másik."

2000 (6).jpg

John Woo amerikai pályafutásának ékköve az Ál/Arc mellett ez a film, amelyet utólag sokan lenéznek, de bemutatásának évében elképesztően nagy sikert aratott. Nem mellesleg az egyik legjobb folytatás, szakított az első film kémthrilleres műfajával, és egy látványosan cool akcióorgiába folytotta az egész sorozatot. Tom Cruise elképesztően menő volt, Dougray Scott pedig ütős főgonoszként bizonyította tehetségét, de úgy igazán mégiscsak a lehengerlő akciójelenetek maradtak meg.

 

Ember a Holdon

"- Te nem ismered az igazi énemet.

- Neked nincs is igazi éned.

- Igaz. Elfelejtettem."

2000 (5).jpg

Jim Carrey ebben a filmben ötvözte leginkább figyelemreméltó komikusi képességeit a színészi tehetségével. A ’90-es évek sikersorozata utána többször próbált kitörni a saját skatulyájából, ami színészi értelemben talán sikerült is ezzel a filmmel, illetve később a Makulátlan elmével, de cserébe a sztárstátuszával kellett fizetnie. Milos Forman filmje a rendező állandó témáját, a rendszer ellen lázadó karaktert helyezi a középpontba Andy Kaufman élete nyomán. Vicces, könnyes, érdekes.

 

Mindent anyámról

„Annál inkább vagy valódi önmagad, minél közelebb vagy ahhoz, aminek álmodtad magad”.2000 (10).jpg

Pedro Almodóvarhoz is nagy nehezen hozzávágták az Oscart annyi év után, és azóta is ez lett a legsztároltabb filmje. Kétségtelen, hogy a legjobbjai között van. És ha nem akadunk fent azon, hogy transzvesztiták, kurvák, meg terhes apácák a mozi főbb szereplői, akkor egy lebilincselő alkotással gazdagodhatunk, amely könnyedén elkap különleges hangulatával és üdítő humorával.

 

X-Men – A kívülállók

„Istenfélő ember maga, szenátor úr? Milyen különös. Mindig úgy gondoltam, hogy Isten egy tanító, aki fényt, bölcsességet és értelmet ad a világnak.”x-men-rogue.jpg

Az úttörő szuperhősmozi ekkoriban még nem világok megmentésével, lenyűgöző speciális effektek garmadájával hódított, hanem azzal, hogy lehozta közénk az emberfeletti képregénykarekterekt, és emberséggel, érzelmekkel ruházta fel őket. Senki sem sejthette, hogy a következő évtizedek leginkább meghatározó hollywoodi trendjének alapjait kövezte le Bryan Singer és stábja.

 

Hatodik érzék

„Halott embereket látok.”2000 (8).jpg

Ma már egyenesen hihetetlen, hogy valaha elkészült ez a film. Hogy M. Night Shyamalan tudott ilyen visszafogott, mégis hatásos, sőt néhol kifejezetten félelmetes mozit rendezni. Bruce Willis sem vált még saját paródiájává, hanem kereste az új utakat, és színészként is remekül helyt állt. A horror és a torokszorító dráma megismételhetetlen egyvelege.

 

Harcosok klubja

„A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború. A mi válságunk az életünk”2000 (4).jpg

Hatalmas kultfilm vált ebből az idők során, de amikor bemutatták nálunk, még nem igazán érezhettük a saját bőrünkön, hogy mitől is olyan kurva dühös itt mindenki. A fantasztikus vizuális hatások, a film hatalmas csavarja, az elgondolkodtató jelenetek, a fanyar humor azért mindenképpen megteszi a hatását. Viszont nincs alternatíva, nincs feloldozás, csak düh, mocsok és vér.

 

Amerikai szépség

„42 éves vagyok. Alig egy éven belül meghalok. Ezt persze most még nem tudom.”2000 (3).jpg

A fogyasztói társadalom szórakoztató kritikája, emlékezetes figurák, remek dialógusok, hatásos jelenetek, elképesztő színészi alakítások, csodálatos zene. A mi életünk szembeállítva az élet szeretetével, lírai hangvételbe csomagolva. Érdekes kérdésekkel, súlyos mondanivalóval. Tömény zsenialitás.

 

További jó filmek: Toy Story 2, A holtak útja, Shaft, A sejt, Én, és én, meg az Irén, A világ második legjobb gitárosa, Tűzzel-vassal, Pop, csajok, stb.

 

A 2000. év további filmjeit megtalálhatjátok az alábbi linkre kattintva: http://aeonflux.blog.hu/2008/02/07/hazai_bemutatonaptar_234

Elérkeztünk sorozatunk utolsó darabjához. Remélem kellemes volt az időutazás, mely során 11 év 114 alkotását ajánlottam nektek. Átfogó képet kaphattok belőlük nemcsak az új évezred filmtermésének legjavából, hanem az én ízlésvilágomba is egy nagyon mély betekintést nyerhettetek.

A többi éves toplista:

2001 - A kultfilmek éve

2002 legjobb filmjei

2003 legjobb filmjei

2004 legjobb filmjei

2005 legjobb filmjei

2006 legjobb filmjei

2007 legjobb filmjei

2008 legjobb filmjei

2009 legjobb filmjei

2010 legjobb filmjei

TOP 10 - 2011 legjobb filmjei

Top '12 - 2012 legjobb filmjei

2013 legjobb és legrosszabb filmjei

 

És hogy mi jön ezután? A ’90-es évek, mi más? De azt már nem szerény személyem, hanem Scal kolléga fogja prezentálni számotokra. Úgyhogy további kellemes, tartalmas, jó filmekkel teli időutazást kívánok nektek!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocil · www.magyaranimaciok.blog.hu 2014.06.14. 08:33:43

Őm kimaradtak a csalódások a végéről. Vagy ez évben nem történt ilyen egy filmmel kapcsolatban sem? :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 09:45:30

@Rocil: Igazad van, A hazafi meg a Sikoly 3 mondjuk mehetne a csalódás rovatba, de többet nagyon nem tudnék összeszedni, ami akkora csalódást okozott volna.

David Sumner 2014.06.14. 10:20:53

Gengszeterek fogadója - avagy Anders Thomas Jensen színre lép, és ugyanolyan empátiával fordul a szereplői felé, mint amennyire osztja a képmutatókat.

George Washington - David Gordon Green első, minimálköltségvetésű független filmje gyerekekről, akik érettek, hősiesek akarnak lenni, de inkább megmosolyogtatóan henyék és nem ismerik az életkoruktól várható érettségük határait, mindezt a legszebb Terrence Malicki képi és narrációs megoldásokkal.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 12:41:33

"És hogy mi jön ezután? A ’90-es évek, mi más? De azt már nem szerény személyem, hanem Scal kolléga fogja prezentálni számotokra."

de ezt nem értem egyébként, miért hagyod abba, annyira jó volt olvasni a toplistáidat, az az egyedi, összehasonlíthatatlan mentalitás,

ugye nem akarod azt mondani, hogy elment a kedved???,

Nyílméregbéka 2014.06.14. 12:45:12

A lista felével egyetértek, DE! Jézusom, Missing Impossible II. ???!!! Ez a film annyira nyenge volt, hogy még a csalódások rovatba sem tenném, inkább merüljön a feledés homályába. Az Álmosvölgy so so... A Gladiátort én simán ki tudnám hagyni, az a film népszerű, meg minden, de "legjobb film" kategóriától messze áll. Én az X-ment is kihagynám a legjobbakból...
Ezek helyett bármelyik ezekből:
Ocenjáró zongorista legendája
28 nap
A lé meg a Lola
Hibátlanok
John Malkovich menet
Minden héten háború

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 12:45:43

@scal: nem azt ígérted, hogy az utolsó cikknél nyilvánosan meg fogsz dicsérni, hogy milyen remek sorozat volt?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 12:47:05

@Nyílméregbéka: igazából sose értettem, hogy kinek mi baja van az M:I 2-vel, azt meg pláne nem, akinek a tényleg hihetetlenül rossz harmadik rész bejött.

Nyílméregbéka 2014.06.14. 13:03:54

@Santino89: Szetintem ha száz embert megkérdezel, akik látták az összes M:I-t, legalább háromnegyde azt mondja, hogy a második a legrosszabb. Ezt mondjuk az IMDb rating is tükrözi. Egyszerűen botrányosan rossz volt a film, tele klisé hegyekkel, követhetetlen, logikátlanul megírt sztorival, rossz színészi alakításokkal. Ez a film Woo pályafutásának mélypontja szerintem. A harmadik rész klasszisokkal jobb volt, (szerintem a széria legjobbja). Visszatértek a klasszikus thrillerhez, ütős főgonosz, remek szereplők... JJ. Abrahams megmentette a frenchiset.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 14:02:35

@Nyílméregbéka: szerintem meg éppen hogy lezüllesztette egy tévéfilm szintjére a mozisorozatot. jah, ütős főgonosz, hát hogyne, szegény PSH alig szerepelt pár percet a filmben, esélye sem volt kibontakozni, de még csak karaktere sem volt. arról nem is beszélve, hogy minden idők legrosszabb MacGuffinja van abban a filmben: a NYÚLLÁB :D
Csak azt nem értem, ha ennyire rossz volt az MI2 mindenki szerint, akkor hogy lehet, hogy az volt a legsikeresebb darabja a szériának? Az biztos, hogy nem egy különösebben eredeti film (mint ahogy egyik rész sem az), de az biztos, hogy nem követhetetlen, már 12 évesen sem volt az :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 14:37:55

@Nyílméregbéka: az egész világ nevében kijelenthetem, hogy értetlenül állunk Santino MI2 imádata előtt, még azt csak csak megértem, hogy neki tetszik, de ilyeneket írni, hogy hatalmas siker volt? másra sem emlékszem, minthogy ezzel a filmmel kaszálta el magát Woo totálisan Hollywodban, és mindenhol azt olvastam, hogy egy rakás szar ez a rész, és amikor megnéztem (mert nem akartam elhinni) be kellett lássam, hogy tényleg

Ellenben a hármas szerintem is egy mestermű, Santinonak két Star Treket kellett várni, hogy elismerje jó rendező ez a Jar Jar. Nekem elég volt ehhez egy MI3, vagy egy évad Alias.

Álmosvölgyet én speckó tuti nem tettem volna be, hatalmas csalódás volt,

Gladiátornak itt a helye, de sokkal előrébb

azért a Lé meg a Lola nem egy top 10 kategóriás film, a Hibátlanok pláne nem az, Malkovich menet végképp nem az :D

nem biztos, hogy az X-ment én ide betenném, de annyira nem is zavar

@Santino89: nem tom honnét veszed ezt, hogy a legsikeresebb része a kettes, a Ghost Protocol 150 millával többet termelt, de amúgy valszeg azért lehetett sikeres, amiért a Két Toronyra is többen ültek be a Szövetség után, amiért a Karib 2-re is többen ültek be az 1-es után, vagy amiért ugyanezek az emberek sikeressé tették az Alkonyat szériát...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 14:44:57

@Santino89: jah igen, jó hogy szólsz

szóval Santino sorozata nem szentírás, ő arra áldozott cirka egy évet - az istenbarma :D - hogy havi lebontásban csak és kizárólag egy adott év filmjeit nézi, akkor is ha mást akart volna nézi, mert elkötelezte magát, hogy kiválaszt minden évből 10 jó filmet

ez összesen 100 jó film az elmúlt dekádból...
lehet vannak jobbak, lehet rosszabbak, de akkor is, ha valaki szeretne a 2000-2010 közti évekről egy átfogó képet/korrajzot kapni miről is szóltak ezek az idők, akkor egy évre el van látva filmötlettel, ha 3-4 naponta megnéz legalább egy ilyen filmet, és nem kell azon agyalnia, vajon mit is nézzek

DE ez nem szentírás, inkább afféle útmutató, senkinek sincs megtiltva, hogy EZEK az adott évek jó filmjei, és TE márpedig ne fedezd fel magadnak a többit, nyugodtan bányássz, vegyél elő filmeket :d és akkor bővítheted ezt a 100-ast, de úgy vélem megnézésre érdemesek ezen a filmek

+ a 3 Gyűrűk Ura, mert ugye azt nem hagyjuk ki

ami a 90-es éveket illeti, most fut a História sorozatom, a Játékos filmek, filmes Játékok sorozatom, a Duplalemezes, rendezői verziós sorozatom, lógok pár sorozatnyi évaddal... szóval fogalmam nincs mikor kezdek bele, ... vélhetően a nyári szünet után, de ígérem, hogy 2016-ra mindenképpen végezni fogok velük :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 14:54:12

@scal: tudtam, hogy amint végzek, kihátrálsz :D

MI 2: Amcsiban többet hozott a film, mint a ghost protocoll, és más volt 2000-ben 215 misi, és más 2011-ben 209 misi. Arról nem is beszélve, hogy azt már a marketing is nyilvánvalóvá tette, hogy az mi2 teljesen más stílusú, hangvételű lesz, mint az 1, így igen gyenge lábakon áll ez a feltevés, hogy csak az 1 miatt lett sikeres.
Amúgy a 3 tényleg egy mestermű, a "hogyan basszunk el egy sikeres mozisorozatot" kategóriában mindenképp. Abrams szerencsére sokat fejlődött azóta.

2014.06.14. 14:55:51

Talán ez az első olyan toplista, amelyről az összes filmet láttam. Az már más kérdés, hogy az én listámon nem mindegyik lenne rajta.

Kezdem a legnagyobb meglepetéssel. Nem számítottam Almodóvar-filmre, ehhez képest rajta van a topon, és nem is rossz helyen. Nem vagyok filmesztéta, nem tudom komoly szakmai érvekkel megmagyarázni, miért kedvelem Almodóvar filmjeit, csak egy nagyon hülye érvem van: általában szívesen nézem őket, elszórakoztatnak és hatnak rám. Tervezem, hogy egyik filmjéről majd bővebben is írok a közeljövőben.

A GLADIÁTOR szerintem a listára való. Bár kétségtelen, hogy otthon újranézve már nem hatott rám olyan elementárisan, mint moziban, de érdemei vitathatatlanok. Feltámasztotta a szandálos film műfaját anélkül, hogy erőltetetten modernizáló és jópofiskodó lenne, és végre a szó igazi értelmében vett hőst helyezett középpontba. Végre egy film, amiben egyértelműek a pólusok, és nem a rosszfiúkkal kell rokonszenvezni. A történeti hűséget illetően én megengedőbb vagyok, ugyanis nagyon kevés olyan film született (Hollywoodon kívül és belül), amely hű a történelmi tényekhez és nézhető is.

Megvallom, Tim Burton nekem nem annyira szívügyem, tőlem kicsit távol áll ez az „élénk fantáziájú örök gyerek a kamera mögött” stílus, de AZ ÁLMOSVÖLGY LEGENDÁJA megfogott úgy a sztorijával, mint a hangulatával. Az orosz FEJ NÉLKÜLI LOVAS-t juttatja eszembe, amely gyerekkorom egyik kedvence volt. :))

Siker ide vagy oda, az MISSION: IMPOSSIBLE 2 szerintem a széria leggyengébb filmje. Nézhető ez is, talán érthetőbb is, mint az előzménye, de valahogy nekem itt-ott túl művészkedősnek és nem elég pergőnek tűnt. Egy akciófilm esetében a lelkizéssel csak módjával érdemes élni.

A HARCOSOK KLUBJA szintén olyan film, amely elsősorban a hangulatával fogott meg. Éppenséggel úgy gondolom, lehetne min kötözködni, de igazán nem érdemli meg, mert alapvetően teljesen rendben van.

A többi film őszintén szólva ezért vagy azért engem nem fogott meg annyira.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 14:58:20

@scal: jah és Woo A felejtés bérével meg A fegyverek szavával kaszálta el magát Hollywoodban, mert mindkettő jó nagy bukás volt, anyagilag messze az MI2 a legsikeresebb filmje (olyannyira, hogy a második legnagyobb siker, az Ál/Arc kb feleennyit hozott). Szóval továbbra is értetlenül állok a fikázás előtt.

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.14. 15:01:52

@David Sumner:

nálunk nem volt 2000-ben, ez meg a hazai bemutatók alapján készül. ezért is maradhat ki mondjuk a george washington vagy az öröm háza, és még számos egyéb.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 15:14:02

@Santino89: ajánlom a Box Office Mojot, ahol az inflációt is beleszámolják, ráadásul mióta nézünk csak amcsi bevételt, worldwide számít

csak neked nem tetszik az MI3, meg annak a pár szerencsétlennek akik PSH faszát szopkodták :D hogy mekkora nagy színész

egyáltalán nem hátráltam ki, de nem fogok ilyen erőltetetten egy adott év filmjeit nézni, majd lassan, szépen, ahogy a csillag megy az égen... tudod az én öreguras stílusomban

a Felejtés Bérét már az MI2 kritikai buktája árnyékában csinálta meg, kb. mint Shyamalan amikor csinált egy szar filmet, aztán egy még szarabbat, majd egy még szarabbat

szóval lehet értetlenül állsz a fikázás előtt, de ezzel most egyedül állsz értetlenül :)

@field 64: úha Field mester, nem jött be az Amcsi szépség????????????

David Sumner 2014.06.14. 15:39:35

@Deepblue Noir: Tisztában vagyok vele, hogy ez a lista a magyar bemutatók szerint listáz. Én viszont szeretem odaírni a kevéssé ismert, de egyébként az adott évben készült filmeket is.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 15:41:14

@scal:
boxofficemojot néztem, a világbevétel meg szintén mást jelentett akkor, meg most is. nem csak psh hanyagolása miatt szar az a film, hanem gyakorlatilag minden szempontból.

persze, hogy nem fogsz :) amikor elkezdted mondogatni, hogy te majd megcsinálod a 90-es éveket, aszittem, hogy legalább elkezded, aztán majd időközben elfogy a kitartás, de ezek szerint már a kezdővonalig sem jutsz el :D

Ahha, hogy a Felejtés bére az MI2 miatt bukott meg? Háát persze... :)

Ha nem lett volna az MI2 sose kezdek el hongkongi akciófilmekről írogatni, és sose ismerjük meg egymást. Csak hogy tudd :D

Amúgy az összes MI filmről van kritika a blogon, meg lehet keresni, mindegyiknél részletesen kifejtettem mi jó bennük, és mi nem. Nem csak ennyit h ez húdeszar, ez meg húdejó. A harmadik rész pontosan az a film, amit a legjobban utálok, az igénytelen, feledhető középszerűség megtestesítője. Egyetlen emlékezetes momentum nincs az egész filmben. Dehát te ezeket szereted.

@David Sumner: A gengszterek fogadója nekem nem igazán jött be, szerintem jóval gyengébb, mint Anders Thomas Jensen későbbi munkái.

@field 64: Almodóvar filmjei közül eddig ez tetszett a legjobban, de mondjuk a Megtört ölelések se volt rossz, az Eleven hús meg szintén elég jó volt.

David Sumner 2014.06.14. 15:49:28

@Santino89: Elfogadom, bár az én szememben Jensen rendezései (apropó, most is készül valamire az ember, kár, hogy hirtelen nem ugrik be, mi az) annyira zseniálisak, hogy nem tudnék különbséget tenni közöttük. Speciel mindhárom filmje olyan szinten elgondolkodtató, hogy hihetetlen, közben meg olyan rekeszizomgyilkos is, hogy az zseniális.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 16:15:12

@Santino89: jóvan majdnem beszoptam, de kapcsoltam hogy ez a szokásos Santinoféle baszogatás, be vagyok nyárra táblázva, szeptemberig hagyjál békén, persze cserélhetünk egy 1999-et Star Trek 3. évadra? :D

hát jó hülye vagy ha ezek miatt kezdtél foglalkozni Wooval, azt hittem valahogy egy hozzád hasonló ínyenc előbb utóbb eljut magától is Csójanfetig

az MI2-ből egyetlen egy mondatra emlékszek, a majmos hasonlatra meg a nőkre, totál semmi nem maradt meg ezenkívül abbaól a rakás szarból

ellenben a 3-as sokkal jobb volt (az MI2 miatt nem néztem meg huzamosabb ideig) pl. ott van az a jó kis suspense jelenet a fejbelövéssel/újjáélesztéssel, PSH meg szerintem kevés igazán jó szerepinek egyikét kapta, kevés gonosztól féltem ennyire filmben, szal nagyjából semmivel nem értek egyet mert azt a kritikádat olvastam, valszeg adott helyen már kivitáztuk magunkat

a tíz éves infláció ellenében meg akkor azzal érvelek, hogy tíz éve sokkal többen is jártak moziba, kevesebb volt a film letöltés, stb, szóval mérvadó a különbség a GP javára

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 16:31:54

@scal: elég szar érv :)
PSH meg nem félelmetes, mert ahhoz csinálnia is kellene valamit, de nem is szerepel. Az a fejlövéses újraélesztős cucc meg egyenesen nevetséges. Egyébként egyik mi kritikánál sincs egy komment se. Biztos csajoztál :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.14. 16:32:42

@David Sumner: egyetértek, csak valahogy ezt érzem úgy, hogy kicsit kilóg a sorból. de lehet, hogy csak az a baj, hogy ezt láttam utoljára, ő meg pont ezzel kezdett, lehet más sorrendben kellett volna megismerkedni vele.

David Sumner 2014.06.14. 16:42:30

@Santino89: Én is ezt láttam legutoljára (az Ádám almáit pedig elsőként, az pedig éppen az eddigi legutolsó rendezése), és szerintem ugyanazokat a jegyeket tartalmazza, mint a későbbi filmjei: ügyetlen és/vagy atomtahó karakterek, akikben van valami szeretnivaló, parodisztikus, a dán társadalom, mentalitás elé görbe tükröt tartó hangvétel (ami egyébként is jellemzi az északi midcultokat), politikai inkorrektség, túlzások.

Nyílméregbéka 2014.06.14. 18:01:00

@Santino89: Szerintem nincs az a párhuzamos univerzum, amiben igazad lenne ezzel kapcsolatban. :) látogass végig néhány régebbi, M:I franchise-zal foglalkozó topicot és meglátod, egyedül vagy a nagyvilágban ezzel a véleményeddel.
A nézettségi adatokat meg kár idecitálni, az emberek minden szart megnéznek, ezzel az érveléssel azt is mondhatnád, hogy a Transformers is egy remekmű. Bár sokan látták a M:I 2-t azért az IMDb-n mindjárt minősítették is, és csak 6.0-án áll, ami a legalacsonyabb a sorozatból.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.15. 14:57:55

@Nyílméregbéka: szerintem ez inkább annak tudható be, hogy a 2000-es években jelentősen megváltozott az akciófilmek divatja, és a John Woo által képviselt akcióbaletteknek teljesen leáldozott. És mindig a tegnap divatja a legcikibb, mert arra még csak nosztalgiával sem lehet tekinteni.
Egyedül tuti nem vagyok a véleményemmel, már csak azért sem, mert a környezetemben akkoriban szinte mindenki látta ezt a filmet, és be is jött nekik. Igaz, ők nem fórumoznak túl sokat.

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.15. 15:01:22

kétezres évek együttes toplista lesz, vagy esetleg van, vagy nem lesz?:)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.15. 15:26:18

@Deepblue Noir: Csak itt, csak most, csak a te kedvedért, gyorsan összedobtam, sorrend nélkül:
Gran Torino
Erőszakik
A tökéletes trükk
Kill Bill
Nagy hal
Sin City
Blöff
Shrek
Amerikai szépség
A sötét lovag

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.15. 15:50:28

@Santino89:

OK, köszi, bár nem kell ezt elsietni:)
(egyet nem is láttam ezek közül)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.15. 18:27:06

@Santino89: "Igaz, ők nem fórumoznak túl sokat." mindig bírom amikor ezekkel a fantomhaverokkal jössz :) akik ovkorsz mindig támogatják az aktuális álláspontod

amúgy nem értek egyet, hogy ez lenne a gond az MI2-vel, mert Woo igenis képes volt jó akciófilmeket csinálni, az Ál/Arcban sincs annyi akcióbalett mint egykor mégis jó, egész egyszerűen az MI2 retek gagyi

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.15. 18:53:28

@scal: ez inkább neked szokásod. "körülöttem mindenki ezt mondja/senkinek se tetszett" hányszor hallottam már...
a retek gagyi még mindig a 3. a nyúllábbal ;) tudod, a nyúllábbal!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.15. 20:51:59

@Santino89: nekem tetszett a nyúlláb, különben sem fontos hogy egy MacGuffint piripócsnak vagy háromtótnak hívnak, a Kristálykoponya mennyivel volt jobb?

nana, az én barátaim fórumoznak, és neten elérhetőek :)

lonecoyote25 2014.06.25. 23:22:52

Annyira rosszat egyik toplistás filmről se tudnék mondani (az MI2-t kivéve), de azért azt eléggé vitatom, hogy a szakma csúcsát jelentő filmekről van szó. Na jó, a Gladiátorban tényleg van valami nagyság, meg mondjuk a Mindent anyámról kimaradt nekem, így arról nem tudok véleményt mondani, de a többi film szerintem azért nem annyira nagy durranás.
süti beállítások módosítása