Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Libabőr

2015. december 02. - topknot

“Olyan.. Mint a mentolos fingszag...”

goosebumps-142928.jpg

A fenti idézettel le is írtam pontos véleményemet a filmről. De azért persze kicsit kifejtem, minden félreértés elkerülése végett.

Tehát. Tegyük fel, hogy az összes szörny amit valaha papírra vetett az író, képes megelevenedni. Tegyük fel, hogy ezt képes bezárni, annak elkerülése végett, hogy tudjátok, ezek a szörnyek a való világban is kárt és káoszt hozzanak. Persze ennek az írónak legyen egy csinos tinilánya, legyen egy új szomszédfiú aki ebbe a tinilányba belezúg vagy valami ilyesmi. Persze legyen a srácnak egy szárnysegédje is és szúrjanak el mindent. De úgy nagyon és akkor ha elszabadulnak a szörnyek meglátjuk mi lesz. Olyan régóta vártunk egy ilyen filmre! Természetesen egy ijesztő, de azért vicces és kellemes kikapcsolódás egyben amire ha elalvás előtt gondolsz azért nem kell felkapcsolni a villanyt, hogy ne félj annyira. Legalábbis az elképzelés ilyen volt. Részemről. Persze, lehet én vártam túl sokat a filmtől, de mentségemre legyen szólva a cím hibája az egész! Ha Libabőr egy film címe akkor elvárom a fizikai megnyilvánulását… Vagyis rázzon ki a hideg, na!

De akkor nézzük csak miért nem tetszett a film. Mert mint írtam, az alapkoncepciót imádom, hatalmas fantáziát látok benne. De sajnos ezt sem a forgatókönyvíró, sem a rendező nem használta ki. Az, hogy egy film kicsit félelmetes és vicces legyen szerintem sem könnyű feladat, de ha nem megy mindakettő akkor feküdjünk rá a másik dologra. Szóval ha már nem félelmetes, legyen vicces. Magamnak is kínos volt, hogy a legcikibb nagynéni karakter ‘fingós’ poénjain nevettem egyedül mert csak az érte el a szemöldökfelhúzás utáni szintet.

tumblr_lfzqntenpy1qafrh6.gif

Szóval, tudom hogy semmi konkrétumot eddig nem írtam, így most megteszem. Azt vártam, hogy a farkasember, az a talán más kontextusban (spoiler?) főgonosz rémisztő baba tényleg ijesztő lesz. De itt még ezt sem sikerült. A poénok meg mondom, nem értek célba legtöbb esetben. Az animáció sem volt mindig a helyzet magaslatán sajnos, ami nagyon fontos lett volna egy ilyen filmnél, amikor nem tudnak igazi szörnyetegeket használni. Mert ugye nem léteznek. Vagy… Ha esetleg tegyük fel mégis, akkor sem tudjuk, hogy néznek ki pontosan…

Ennek ellenére Jack Black (King Kong, Rocksuli) jól játszott (és nagyon tetszett a stílusa), meg ha angolul néztem volna nyilván méltatnám, hogy több szereplőt szinkronizált, ami gondolom jó sok meló és nem könnyű, meg a srácokkal sem volt semmi baj így a főszereplőt alakító Dylan Minnette (aki feltűnt már pár sorozatban, többek között a Scandalben) a nagyon fiatal Jack Black lányát alakító Odeya Rush is okés volt ( Emlékek őre valaki?) na meg ugye a csúnya szárnysegéd srácra Ryan Leere (aki amúgy a Super 8-ban még az egyik kissrácot játszotta) se tudom mondani, hogy annyira idegesítő lett volna. Akin én tényleg jót nevettem az a főszereplő srác nagynénjét játszó Jillian Bell volt (Jump street 22, Koszorúslányok). Nagyon hülye benne, a fenti idézetet Jack Black karakteréről mondta például…

A rendező Rob Letterman neve sok mindenkinek ismerős lehet. Többnyire rendezői pályafutása animációs filmekből és családi filmekből áll, amikbe nagyjából mindegyikbe szerepel szinkronhanggal vagy teljes valójában, Jack Black (Cápamese, Gulliver utazásai, Szörnyek az űrlények ellen).

goosebumps-jack-black-dylan-minnette.jpg
Lehet, hogy ez is amúgy csak egy újabb közös móka munka volt. Nekik. Családdal, kisebb gyerekekkel, vagy ha bébiszitterkedtek még talán nektek is. De ha libabőrt akartok inkább bármelyik Adele dalt ajánlom figyelmetekbe. Jelen esetben az egyik legújabbat. Csók!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.12.16. 03:04:52

túl sokat vártál szerintem, ha a Gulliverhez hasonlítom, ég és föld s kettő, ez egy élvezhető vígjáték, én pl. a kerti törpéken kibaszott sokat nevettem, :D

a CGI pont hogy jó volt, sokkal jobb mint a 16 éves Baljós árnyakban :)
süti beállítások módosítása