Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csapda (2013)

2016. augusztus 30. - scal

Hát, Rock, apám, szedd össze magad, mert ez vérgyenge volt. Még tőled is. Bár jó, hajlamos vagyok egy pontot rádobni, mert a szinkron az kritikán aluli volt - ki a faszom találta ki, hogy Kamarás Iván legyen a hangja????? -, és lehet eredeti hanggal azért élvezhetőbb csemege ez. Egy elég érdekes dologra hívja fel a figyelmét a nézőnek, azon kívül, hogy tudjuk, nem lopnál autót, nem lopnál tévét, nem lopnál filmet, és nem rendelnél online fél kiló extasyt, hogy azután az FBI lekapcsoljon, és bevarrjon 15 évre a sitkóra.

snitch-poster.jpg

Az USA-ban ugyanis él egy cuki törvény, hogy akit ennyivel lekapcsolnak, nyilván nem maga akarja elfogyasztani, hanem vélelmezik, hogy árusítani szeretné, ergo drogkereskedő, úgyhogy a minimum büntetése 15 év, nem számít a megbánás, nincs enyhítő körülmény, első alkalom vagy hasonlók, kizárólag az ügyészen múlik mennyit javasol, amire az esküdtszék rábólint. Alsó hangon is hét év a minimum amit ilyen esetben az illető leül, kivéve ha feldörzsöl valaki mást. Így akarják felszámolni a kábítószer hálózatot a szervek, ez esetben drasztikusan csökkentik a letöltendő büntetést 1 max 2 évre, amiből a nagyja felfüggesztett. Tehát spiclinek lenni megéri.

Én legyek az utolsó aki a drogdílerek mellé áll, mert valóban nem szép dolog nyerészkedni a sok lövős, nyelős, szipós szerencsétlenen, DE azért egy nemi erőszak se kutya, hát még egy különös kegyetlenséggel elkövetett szaftos gyilkosság, és még sorolhatnám. Ezek mindegyike kevesebbet kap odaát is, vagyis pusztán gazdasági okokból fekszik rá a kormány a kábítószerre. És azért különbséget lehetne tenni egy rossz életű díler, meg egy hülye gyerek közt, aki egyszer kipróbálta. Magyarán szólva elcseszett egy világban élnek az óperenciás tenger túloldalán is.

Na most Szikláék, erre az egyetlen kitételre alapozták egész filmjüket, ahol Rock a kamionos self-made man első házasságából való fia lépre megy, - "azért vannak a jó barátok" - és mivel gerince van inkább dutyiba vonul. Miután azonban megkapja az első kezelést, apucinak leesik, hogy fiából ha nem is csinálnak királylányt, a tíz év eléggé meg fogja viselni, úgyhogy elhatározza majd ő rendet tesz. Rock filmjeiben mindig van egy pont amikor elhatározza, majd ő rendet tesz. Tulajdonképpen erről szól az élete. Így kerít egy kapcsolattartót, aki bemutatja egy alvilági figurának, akin keresztül aztán a mexikói kartell egyik legrettegettebb vezérének szállítójává válik, viszonylag hamar.

snitch-02.jpg

A film abból a szempontból nem is rossz, hogy azt mutatja be, egy átlagember vajon mit tehetne - én speciel összeszarnám magam ha fegyvert fognának rám - ilyen helyzetben. És ebből a szempontból nem rossz látni Rockot egyszerű családapaként, aki új családjának biztonságát is kockáztatja, előző házasságából származó fia ballépése miatt. Azonban meglehetősen hiteltelen és megmosolyogtató néhol a történet, mert azért egyből bedobni valakit a mély vízbe - mindkét oldalról -, egyből megbízni benne, vagyis vannak itt lyukak, nem tudom a készítők mennyi alvilági figurával beszélgettek el előtte, vajon egy ilyen direkt marketingen alapuló beépülés egyáltalán lehetséges lenne-e így?

Színészek terén nincs gond, én Rockot valamiért nagyon bírom, szerintem egyre jobban bizonyítja, hogy van benne kurázsi, csak nagyon hülyén választ szerepet. A filmben feltűnik Susan Sarandon is mint egy vérszívó hárpia, az igazi kedvenc azonban a felismerhetetlenségig elmaszkírozott Barry Pepper aki már játszott egy hasonló filmben, csak ott a másik oldalon állt (Utolsó éjjel). A teljesség kedvéért megemlítendő a jómunkásembört alakító Jon Bernthal is, akitől simán hülyét kapnék ha összefutnék vele a nyóckerben.

Azonban tartok tőle, hogy Rick Roman Waugh filmje hasonlóan előző két próbálkozásához hamarosan eltűnik a süllyesztőben, és csak mint a Szikla egyik rosszabb filmjére fogunk emlékezni ha meghalljuk a Csapda szót. Nem akarok ízetlenkedni, de a rendező úr azelőtt kaszkadőr volt, és azért nem minden nap avanzsál valaki onnét a kamera mögé, és ezúttal nem a szabályt erősítő kivételnek vagyunk szemtanúi vagyis kaszkadőr maradj a tripla szaltónál.

Ha tetszett a kritika, lennél szíves belájkolnád a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.09. 08:51:26

ez a film origi hanggal is gyenge volt.
drámának nem volt elég drámai, akciónak kevés volt az akció.
a gyerekét megmentő apát csak sodorták az események. borzasztó volt nah.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.09. 09:50:44

@doggfather: "a gyerekét megmentő apát csak sodorták az események."

no igen, de pont ettől lett egy picit életszagú, ugyanis a valóságban nem egy bizonyos személy körül forog az egész világ, ebből a szempontból hasonlított A következő 3 napra

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.09. 10:26:26

@scal: persze, nem is úgy gondoltam, hogy ő lesz a HŐS, de ahogy fogadkozott, hogy majd ő hogy megmenti a gyereket, meg mindent megtesz aztán meg nem tett szinte semmit, csak sodorták az események.
Nem láttam benne a kezdeményezést.

És persze, okés, hogy egy neki tök idegen dologban kellett helytállni, de Rock-tól nem azt várom egy filmben, hogy átlagembert játsszon.

És ahogy te én is csípem őt meg a filmjeit.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.09. 16:23:46

@doggfather: ezzel vitatkoznék, mert azért ahhoz nem kis bátorság kell hogy valaki belevágjon egyáltalán egy ilyenbe, és ne bukjon le, ennél többet mint átlagember ha végiggondolod te se nagyon tehetnél, pedig neki még volt is valamennyi befolyása

én Rockon észrevettem, hogy ő szeretne bizonyítani, és jól is áll neki, itt sem ő a gond, hanem maga az egész történet, igen kétségtelen hogy nem egy átlagfazon külseje van, de nem tehet arról sem, hogy az "akciómozinak" leáldoztak

én a Doomban is bírtam, ott sem ő volt a hibás :D
mondjuk legjobb mozija még mindig az Amazonas kincse, utána nagyon félrecsúszott a válogatások során

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.10. 12:17:16

@scal: Igazad van, én is hasonlót írtam, és ott a pont, hogy nem jó filmeket választ értem én, hogy bizonyítani akar, de én nem azt várom tőle, hogy bizonyítson, ne legyen lear király, hanem b.sszon oda rendesen egy filmben.

Azért nézek filmet Rock-kal, hogy rockoljon.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.10. 13:42:14

@doggfather: Lear király :D azért attól elég messze van, de őt nem egy Daniel Day Lewis szintjén kell megítélni, hanem mondjuk egy Hulk Hogan-én, amit azt hiszem bátran kijelenthetünk ezer éve túlszárnyalt :D

tudod én szerettem volna a legjobban ha Jim Carrey nem hülyül el és még legalább két Ace Venturát szállított volna, de ő is ki akart törni, aztán addig addig színesítette a palettáját, hogy szépen lassan beszürkült

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.10. 13:59:33

@scal: inkább schwarzi, mint hulk hogan, nem??

Okés, hogy hogan sportolt úgy, mint ő, de azért neki nem sok filmes babér termett. :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.10. 14:25:39

@doggfather: szerintem azért schwarzi sokkal sokkal karizmatikusabb volt, Rocknak viszont több színészi vénája van, azért Hogan, mert ő is pankrátor volt, az nem baj

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.10. 14:37:50

@scal: Az nem karizma, csak simán nem tudott angolul. :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.04.10. 17:13:05

@doggfather: meg megnyerte egy Mr. Universe bajnokságot, szóval ő azért megcsinálta magát filmezés előtt is már

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.10. 17:50:22

@scal: persze, nem állt szándékomban kicsinyelni az érdemeit.

2013.08.25. 19:32:38

No, kedves Scal barátom, Dwayne Johnsont illetően úgy tűnik, nem egyezünk. Ha jól emlékszem, neked tetszett a ROHANÁS, nekem viszont nagyon nem, ahogyan azt a Filmbookon meg is írtam. A CSAPDÁ-val viszont fordított a helyzet. Nem mondom, hogy életem nagy élménye volt, de főleg a ROHANÁS-hoz képest határozottan elszórakoztatott. Pedig tulajdonképpen mindenben igazad van, a történet hihetőségét illetően különösen. Abban is egyetértek, hogy Dwayne barátunk nagyon nem jól választ filmeket, és mivel már 41 éves, túl sok melléfogásra már nincs alkalma. És igen, a nagy meglepetés tényleg Barry Pepper volt, először meg sem ismertem. A RIPLEY A MÉLYBEN című filmben figyeltem fel rá először, öt évvel ezelőtt ezt írtam róla az Xpressen: „A főszereplő Barry Pepper engem kicsit a fiatal Eric Robertsre emlékeztet, játékában érdekesen keveredik a Matt Damon játszotta figura tenyérbemászó stílusa a John Malkovich-féle Ripley hideg kegyetlenségével. Időnként kifejezetten sármosnak tűnt, máskor szinte ijesztő.” Oda fogok figyelni rá, érdemes. Maga a CSAPDA egy kellemes vasárnap délutáni házimozizásnak pont elment, pedig ezúttal még chips sem volt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.08.25. 21:21:01

@field 64: szóval mindenben egyetértesz, csak te elvoltál a filmmel? :D jó de én moziba mentem rá :D ott azért kicsit többet, jobbat várok mint egy vasárnapi házimozizástól

2013.08.25. 21:26:24

@scal: Jó ideje már csak házimozizom, de számos film még erre a célra sem felel meg. A ROHANÁS is közöttük van, a CSAPDA viszont nem. Soha rosszabbat, de úgyis lesz majd. A Sziklától is.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.08.26. 10:00:28

@field 64: de azért kifejthetnéd mi tetszett ebben a csodálatos filmben :)

2013.08.26. 12:47:13

@scal:

Mit írhatnék? Mindenekelőtt az tetszett benne, hogy álmos voltam, mégsem aludtam el rajta. Tetszett, hogy végre nem egy olyan akciófilmet látok, ahol menő csávok cool dumákat nyomnak megállás nélkül, hogy nem törnek-zúznak pillanatonként, szóval amikor arra került a sor, volt némi súlya az akciónak. Nem, nem 100%, nem életem nagy élménye, nem csodálatos, de a ROHANÁS után igen mélyre szállított igényeimet simán meghaladta a film. Dwayne-nel egyébként szerintem az a baj, hogy több színészi tehetséget feltételez magáról (vagy beszélnek be neki), mint amennyivel ténylegesen rendelkezik. Szóval a film szerintem ott gyenge, ahol Dwayne „alakít”. Ha arra gondolok, hogy az akcióistenként tisztelt Steven Seagaltól nem tudnék jó szívvel mondani egy normális, nézhető filmet se, akkor az számomra nagy szó, hogy a SZIKLÁ-tól egyet már tudok.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.08.26. 15:43:36

@field 64: én se vagyok egy nagy Segal fan, de a Nico, Úszó Erőd szerintem simán nézhető

van benne valami amit mondasz, tényleg Johnson akkor szar leginkább mikor színészkedni akar, de azért az arcmimikája meghaladja Segalét de még talán Stathamét is és ez már nagy szó :D

2013.08.26. 17:00:54

@scal:

Az ÚSZÓ ERŐD szerintem sokkal inkább Erika és Tommy Lee miatt nézhető, és nem Seagal miatt. Seagal mimikáját még az enyém is meghaladja, Dwayne barátunk pedig hozzá képest Sir Laurence Olivier szintjét hozza.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.08.26. 20:11:20

@field 64: akkor neked a Tűzparancs lesz a kedvenced :D

2013.08.27. 07:38:48

@scal:

SPOILER!

Ezerkilencszáznagyonrégen láttam azt a filmet. Most, hogy belegondolok, tényleg csak Seagalra emlékszem az egészből, és arra, hogy milyen jót tett az opusznak, hogy Steven szó szerint hamar kiszállt belőle.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.08.27. 09:35:25

@field 64: életem legnagyobb filmes WTF élménye, és egész a film végéig nem akartam elhinni hogy most ez hogy meg miért, és mikor jön vissza??? :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.27. 10:35:17

@scal: nekem meg az, hogy miért is néztem meg vajh???

Gery87 2016.08.30. 11:03:46

"Ezek mindegyike kevesebbet kap odaát is, vagyis pusztán gazdasági okokból fekszik rá a kormány a kábítószerre. "

Így van, ha meg érdekeik úgy kívánják akkor legalizálják....
Amúgy meg nem rossz ez a 15 év...valahogy ellensúlyozni kell hogy ennyire nyomatják a drogokat, meg ennyi azt menőnek gondoló és függő nyomi.
Kicsit gyakoribb és égetőbb és több mindenkit érintő probléma ez mint egy elszigetelt gyilkosság...
Amiért sok államban így is halál jár, szóval megkapják ők is amit kell...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.08.30. 16:59:48

@Gery87: áááá manapság az USA-ban is már max a sorozatgyilkosokat végzik ki

Gery87 2016.08.30. 17:12:45

@scal:

Lehet, de gondolom az életfogytiglan is gyakori.
süti beállítások módosítása