Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

TOP 10 konzol játék, amit most már igazán kiadhatnának PC-re

2016. október 09. - scal

Én, mint a Glorious PC Master Race oszlopos tagja meglehetősen elégedett vagyok a PC-s felhozatallal, mert évről évre születik egy cím, amit képtelenség kontrollerrel irányítani, és magabiztosan dőlhetek hátra, hogy jó befektetést csináltam, amikor anno még valamikor az őskorban 1998-ban úgy döntöttem megépítem az első PC-met. Mindössze 25.000 forintot invesztáltam bele, de az az enyém volt. Ismertem minden rezdülését, ha baja lett megbütyköltem, ha szereztem egy kis plusz lóvét fejlesztettem, és így szépen eljutottam a mai - már már csillagászatinak nevezhető - negyedmilliós erőművemhez. Ami elsőre ugyan soknak tűnik, DE a PC legnagyobb előnye, hogy ha recegni kezd egy játék, elég ha kicserélsz egy alkatrészt, és nem egyben kell megvedd a következő next gen generációt. Mióta létezik a Steam, meg a GoG minden probléma megoldódott PC fronton is, ami az installálás, patchelés, és egyéb olyan furcsa szavakat illeti amit a tehetséges konzol jobbágyok számára mai napig misztikus. Mert vannak, akiknek létezik a fejükben egy olyan szerv, hogy agy és értenek a gépekhez, játékokhoz, és tudnak tweakelni, meg moddolni, és vannak, akik csak betolják a lemezt és lesnek ki a fejükből, mikor villan már fel a PLAY gomb...

console-war-2.jpg

Na, most hogy vérig sértettem az olvasótábor 50%-át, azért gyorsan tegyük hozzá, hogy a PC fényes elszigeteltségében afféle félmosollyal a szája szegletében figyeli azt a nevetséges konzolháborút, amit a Nintendo, Sony, Microsoft triumvirátus 15 éve vív. Miután a SEGA kivonult a piacról a Dreamcast után, a Microsoft azonnal betöltötte a keletkező űrt az Xbox-val, és jelenleg nem is tudom hogy áll a helyzet, de mint hogyha a Sony haldoklana a leglátványosabban, míg a Nintendot a Pokemon GO megint kihúzta a gödörből... legalábbis egy időre. Ez a háború azt eredményezte, hogy nagyon sok eredetileg exkluzív játékot ELŐBB jelentettek meg PC-re mint az ellenfél/ellenség konzoljára. Halo pl. pár évvel később lett PC-re, de PlayStationre nem, az általam olyan nagyon várt Fable is PC-re jött ki, mindeközben az elképesztően jó Onimusha 3 vagy Devil May Cry 3 pedig PlayStationról szintén csak PC-re látott napvilágot, legalábbis a HD editionig. Szóval mint PC-s gyakran lehet az ember nevető harmadik, mert amíg a konzolok ütik egymást, előbb kóstolhat bele olyan játékokba, ami nem eleve multiplatform fejlesztés.

Ezért éri meg PC-snek lenni, mert ha csak nem olyan vagy, aki tegnap akar játszani holnapi játékokkal, előbb utóbb beérik a türelem. Ugyanakkor mai napig maradt pár olyan cím, amik sehogy sem akarnak megjelenni a legerősebb platformra, és erősen nyáladzok utánuk. Nem egyszer már majdnem elgyengültem és beszerváltam egy... nem, erre gondolni sem szabad! Nem is olyan rég a Sony bejelentette, hogy hamarosan streamelhetővé teszi a játékait, vagyis lehet, hogy - kizárólag azért, mert meglehetősen nagy financiális gebaszban tapicskol - hamarosan jönnek PC-re is az eddig oly féltve őrzött exkluzív címeik. Különben is kezdik belátni a cégek is, hogy nekik is jobb ha minden univerzálódik, ennek a folyamatnak a része, hogy a Windows 10 az utolsó operációs rendszer - legalábbis azt mondják -, és hogy fel akarják számolni a konzolgenerációk rendszerét is, aminek valljuk be tényleg itt az ideje, mert kijön az új next gen és a PC fél évvel később lehagyja... bocs. Oké, befejeztem a konzolosok alázását, elvégre ők is emberek, nézzük helyette, melyik az a tíz játék, amelynek nagyon örülnék, ha végre megkapná a maga PC portját.

 

10. - 007 Everything or Nothing

ws_007-_everything_or_nothing_1600x1200.jpg

A sok James Bond játék közül, nekem erre fáj leginkább a fogam. Ez kb. olyan, mintha Pierce Brosnan kapott volna egy ötödik lehetőséget, és egyúttal egy alkalmat egy szebb búcsúra, hiszen itt már nem csak a megjelenését használták fel, mint az ezt megelőző Nightfire-ben - az a szar bezzeg kapott PC portot -, de ő maga is szinkronizálta a karaktert. Persze vannak egyéb Bond játékok is, mint a From Russia with Love, meg az egész FPS őrületet konzolon elindító Goldeneye - ami jövőre kap HD hacukát -, de nekem ez kellene, mert számomra Bondot Brosnan jelenti. És jó lenne odatenni a négy filmje mellé. Még úgyis, hogy ez az egyetlen játék a listámból, amit soha nem políroztak semmilyen formában, és szokni kellene a 2004-es viszonyokat, de akkor is kell, pláne, hogy ezt bezzeg kiadták minden létező platformra, csak PC-re nem.

 

 

9. - Fable 2

fable_2_1.jpg

Hogy a Microsoft milyen hülye, azt a Fable sorozat mutatja a legjobban. Az elsőt kihozták Xboxra, és PC-re, a második részt viszont már csak konzolra, majd a hármast megint kihozták PC-re is. Szóval most van egy trilógiánk, aminek a második - és állítólag legjobb része - nem elérhető PC-re. Minek után készítettek egy HD kiadványt az elsőből, amit szintén kiadtak PC-re, bugos mint az istennyila és csak azért, mert anno volt egy külön fejezet ami PC exkluzív volt, így most konzolra már az is elérhető. A kettesből nem hiszem, hogy bármi hasonló érkezne, mert az első is elhasalt, és ilyen esetben pihentetik az egész remasterelést. Ezért szokott annyi első címből remake születni, és ezért szívja meg többnyire mindig a második rész. A Fable egyébiránt egy nagyon hangulatos fantasy játék volt a 2000-es években, és amíg a Witcher meg nem érkezett akár uralkodónak és meghatározónak is lehetett volna nevezni, mondjuk úgy az egykor volt legendás vizionőr Peter Molyneux utolsó nagy álma. A játék 2008-as, én azért nem mondtam le róla teljesen.

 

 

8. - Ratchet & Clank 1-2-3

5_metro_ship_1459502438.jpg

Na ez az a játék amiről semmit se tudok, kivéve, hogy van benne egy mókus, meg egy robot, és valami... ööö... ugrabugra? És készült belőle egy halál gagyi CGI rajzfilm idén tavasszal. De maga a játék sikeres, 2002-2004 közt három rész is megjelent. Ami pedig ilyen viharos gyorsasággal kalapálódik a játékiparban nem lehet rossz. Bekerült a Sony HD válogatásába is, úgyhogy a felbontás miatt se kellene aggódni már 2012 óta, és persze lehet ugyanolyan agyzsibbasztó hülyeség mint mondjuk a Rayman, amivel engem a világból ki lehet kergetni, de az is lehet nem igaz, és ebben az esetben le kell számolni az előítéleteimmel. Én amolyan Beyond Good and Evilt várok tőle, maga a világ elképesztően tetszik. Fogalmazzunk úgy, felkeltette a kíváncsiságomat.

 

 

7. - Ico & Shadow of the Colossus

sotc-best-shot-01.jpg

Ez a két játék olyan akár két művészi alkotás. Annak idején a Shadow of the Colossus tesztje miatt figyeltem fel rájuk, és bár maga a játék fogalmazzunk úgy nem éppen európai gyomornak való, én nagyon szeretem amikor egyik másik nagyon japán cucc átcsúszik a szűrőn, és aztán elkápráztatja az embert. Mondjuk azt mindkét játék ínyenceknek való, és én annak tartom magam. Még akkor is kell ha a Colossus tényleg semmi másról nem szól, mint, hogy boss fightokat vívunk lírai zenére, a köztes időben pedig nyargalászunk fel és alá. Mindegyik harc egy külön kis kaland, egy kis rejtvény, hogy hogyan is lehet legyőzni az adott ellenfelet. Az Icoról ellenben semmit sem tudok, de a Colossus alapján lehet bármi, minthogy ugyanattól a csapattól van, két pofára kajálnám. Az eredeti játékok 2001 és 2005-ben jelentek meg, szerencsére kaptak HD gúnyát is 2011-ben, most már csak a nekik kijáró platformot kapják meg...

 

 

6. - Metal Gear Solid - Snake Eater

zzz_1.jpg

Hideo Kojima neve olyan a játékgyártásban, mint Hayao Miyazaki a rajzfilmek terén. Ő az ISTEN, aki köztünk jár. Valójában minden Metal Gear jöhetne ami nem kapott portot, ami pedig igen, abból a HD. Tudni kell, hogy az első két rész megjelent PC-re is, emiatt ismerem a játékokat. De aztán jött a Tom Clancy nevével ellátott Splinter Cell és már a második részt is megfojtotta, valamiért sokkal jobban bejött a PC-seknek Sam Fisher mint Solid Snake, akit Kojima a Menekülés New Yorkban szereplő Snake Plisskenről mintázott. Pedig szerintem totál megfért volna egymás mellett a két brand. A harmadik részt csak azért emeltem ki, mert a rajongók szerint itt kellett volna abbahagyni, egy tökéletes lezárását jelentette a trilógiának. És bár Kojima be is jelentette párszor, hogy nem, nem soha... de aztán mindig jött egy újabb rész. Nem beszélve az olyan spin-offokról, mint a csak PSP-re megjelenő Peace Walker. Szerencsére ezek is elég jók lettek, ha minden igaz, az ötödik résznél jár a sorozat. Szóval tárt karokkal fogadnám.

 

5. - Killzone 1-2-3

killzone-trilogy-ps3-screenshots-5.jpg

A Vörös szeműek, az egyik visszanéz. Ha valaki nekem megmagyarázza miért is volt jó megerőszakolni egy echte PC-re tervezett műfajt, azt azonnal meghívom egy LAN partyra. Totál elismerem a TPS és platform játékok dominanciáját konzolon, tényleg jobb ezeket gamepaddal irányítani, ahogy az autós játékokat is. De az FPS? Mire megfordulsz hatszor körbelőttelek egy közepes egérrel is. Mindezek miatt egyetlen egy FPS játék van, amit szívesen köszöntenék PC-n, ez pedig a 2004-es Killzone, amiben a totális háborút élhetnénk át egy nagyon lehetséges jövőben. A legambivalensebb, hogy az egész játékból süt a japánokra jellemző coolság, és az a tudat, amit a II. Világháború lezárása jelentett a számukra. Ilyen atmoszférát csak egy olyan nép tud alkotni, akik megtapasztalták az atombomba szörnyűséges erejét. És közben az amszterdami illetőségű Guerilla Games fejlesztette, akik mást szinte nem is csináltak soha. 2012-ben jött a HD remake, úgyhogy azt nagyon szeretném PC-re... most már. De persze jöhet sorban a két folytatása is.

 

 

4. - God of War 1-2-3

kratos.jpg

A God of War sikere olyan nagy, hogy még én is figyelemmel kísértem. A Sony Prince of Persia klónja kellően hozott annyi újat, hogy élvezetes és egyedi legyen. Kezdjük ott, hogy az ókori hellén mitológiákba kísér el a története, meglehetősen hűen adaptálva. A platform elemek nem annyira hangsúlyosak, sokkal inkább a temérdek ellenfél legyilkolását helyezték előtérbe, és bár számomra a főhős rettentően antipatikus, minek után szinte mindent kipörgettem ami Prince ez megfelelő alternatívát kínálna. Az eredeti játék 2005-ben jelent meg, vagyis pont akkor amikor kezdett kifulladni a Sands of Time trilógia és bizony betöltötte az űrt, legalábbis konzolon. 2007-ben, és 2010-ben napvilágot látott a két folytatás is, azóta mindhármat felHD-zta a Sony, úgyhogy tessék szépen kiadni Kratos kalandjait PC-re most már aztán na!

 

 

3. - Heavy Rain & Beyond Two Souls

heavyrain_5.jpg

Ezt a két játékot mondjuk úgy, a tékozló fiú készítette, akiknek most már ideje lenne észhez térni, és szépen visszajönni PC-re, de csak azután, hogy ezt a kettőt szintén átportolták kedvenc platformunkra. Fogalmam nincs miről szól a két játék, ÉS NEM IS AKAROK TUDNI RÓLA semmit! Épp elég garancia, hogy az a Quantic Dreams készítette, akiknek köszönhetem a csodálatos Fahrenheitet, és az Omikron the Nomad Soult is. Szóval, ők a játékipar Christopher Nolanje, akármit is csinálnak az elképesztően jó, érdekes, és nem a megszokott, és AKAROM, MOST, AZONNAL! A kettő játék közül engem jobban érdekel a 2010-es Heavy Rain, de persze aztán jöhet a 2013-as Ellen Page fizimiskájával készült Beyond Two Souls is, főleg hogy idén kapott next-gen gúnyát, egyelőre sajnos, csak a PlayStation 4-re.

 

 

2. - Uncharted 1-2-3

uncharted-3-drakes-deception-ps3-videoteszt-hd-gameteve-1-b.jpg

A Tomb Raider döcögései a 2000-es években lehetőséget adtak a Sonynak, hogy saját koppinccsal álljon elő, ami elképesztően hangulatos, és sikeres lett. Ez már csak azért is nagy szó, mert a Tomb Raider arra is képes volt, hogy megfolytja az egész kaland műfajt megteremtő Indiana Jones összes próbálkozását a harmadik dimenzióban. Nathan Drake azonban jött, látott és az egyik legtökéletesebb trilógiát hagyta maga mögött, amit a játékipar valaha látott. Úgyhogy kell nekem, talán ezt élvezném a legjobban az összes közül. Nem is értem ezt a szenvedtetést, ha a konzolon megfér mellette Lara Croft, Drake fiú igenis jöjjön át egy új, még... feltérképezetlen területre, ígérem veszek csodaszép, új, szülinapi kontrollert miatta. Maguk a játékok 2007-2009 és 2011-ben jelentek meg, a The Last of Us-t fejlesztő Naughty Dogtól, 2015-ben ezt is felHD-zták, hogy PS4-re is el lehessen adni. Idén megjelent egy negyedik rész, de az egyöntetű vélemény szerint nyugodtan hagyhatták volna pihenni a trilógiát. De hát ilyen ez a pop, akarom mondani játékszakma.

 

1. - The Last of Us

lastofus.jpg

Ez a zombijáték jött, látott és mindenkit legyőzött. Jobb mint bármilyen zombis játék amit előtte, vagy utána kiadtak, sőt, jobb mint bármilyen film, tévésorozat, basszus jobb mintha a valóságban történne :D És nincs PC-re??? Miért nincs te hülye idióta Sony? Ha lenne, annyian megvették volna már, amivel kihúztad volna magad a gödörből. A játék megjelenésekor a legnagyobb botrányt az váltotta ki, hogy ebben is egy Ellen Page hasonmás szaladgál, aki még lányokkal is csókolózik. Majd pedig jött a hideg zuhany, a fejlesztő Naughty Dogtól az idegbeteg Sony szankciói miatt, tömegesen léptek ki az emberek, úgyhogy a Last of Us már három éve a világ egyik legsikeresebb játéka, aminek még folytatása sincs. A Sony tehetetlen dühében 2014-re ebből is kiadott egy Remastered kiadványt, de hát sok értelme mondjuk nem volt. Annál inkább egy PC portnak. A Last of Us egyébként egymagában jó érv amellett, hogy... úristen, még épp időben szívtam vissza.

 

No, hát ennyi lenne az én dreamlistem. Biztos sok cím le maradt róla, mert azért kellene az összes Halo is, meg az összes Gears of War is, de ha már ezek jönnének én boldogabban halnék meg. Legalább egy évre lefoglalnának, mire mindent kijátszok. És nektek mi lenne a nagy álmotok? Ti mit várnátok, akár PC-re, akár egy másik platformra? Ha pedig a tehetséges konzoljobbágyok sorába tartoznál, leírhatod azt is, mit szeretnél, mivel ajándékozzon meg a Fényességes és Dícső PC Faj? Én mára búcsúzom, legyen a frame rateünk magas, és a hőmérsékletünk alacsony, most és mindenkor!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2016.10.09. 19:19:12

Nálam a Halo és az Uncharted sorozat lenne a nyerő, de a Red Dead Redemption-nek is rohadtul örülnék, mert imádom a Rockstar cuccait.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.10.10. 00:56:28

@Santino89: és ezt miről írtad a PS2-ről?

@joeperry: a Red Dead Redemption látod igazán eszembe juthatott volna, mert nagyon jónak néz ki, fel is vésem a naptáramba,

nekem a Halo nem olyan nagy truváj, az elsőt kötelességből végigtoltam, a másodikat viszont ott letettem hogy átvált Covenantra és azóta se folytattam

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.10.10. 08:41:50

@scal: arról írtam, ami erre való, és azon játszok, ami meg játékra való ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.10.10. 13:49:36

@Santino89: na nézd már a konzoljobbágyot hogy hímel hámol :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.10.10. 13:59:34

@scal: nem játszottam többet konzolon, mint pc-n, ezért szerencsére nem is kell ilyen barom ideológiákat gyártanom magamnak, hogy igazoljam, ami tök egyértelmű.

qwertzu 2016.10.10. 17:52:54

@joeperry: A HALO 1 megvolt PC-n, egy kivételével minden részét megcsináltam legendaryn.

Halo 2 is volt, de azt fél óra után letöröltem, nagyon gyatra port volt.

furious ewok 2016.10.10. 18:15:31

Fable 2-ért én is nagyon régóta sóvárgok, de szerencsére a Heavy Raint volt szerencsém konzolon játszani, és hát mit mondjak, életem egyik legmeghatározóbb játékémlénye volt.

zakoca 2016.10.10. 18:17:29

A konzol only játékok azért konzol only játékok, mert csak konzolra jelennek meg. Felesleges sírni azért, mert nincs PC-re. Vegyetek konzolt.

victor vacendak 2016.10.10. 18:37:59

Sajnos minden port szar. Technikailag is, meg az eleve konzolra készült játékokon azonnal látszik, , hogy milyen platformról jött PC-re (grafika, a mozgásanimáció mind rém gyengék). Ennek ellenére a Bond (a baltaarcúval van a Blood Stone, ami szerintem nagyon jól sikerült), a Gears of War és Heavy Rain jöhetne. Túlélném, ahogy a Fahrenheit szörnyú quick time eventjeit is...
A Halo 1 meg az FPS zsáner szégyene.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.10.10. 19:26:57

Én commodore-os vagyok, a pc-sek buzik, konzolosok meg majmok

:)

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2016.10.10. 21:54:01

Gran Turismo...? Eh! Az egyetlen játék, amiért képes lennék konzolt venni.

lol7 2016.10.11. 00:09:37

Most tényleg van olyan aki ezekkel a szarokkal szeretné beszennyezni a merevlemezét? Ingyen se kéne, és még gondolom pénzt is kérnének érte. A pc-s játék ennél a szintnél azért komolyabb. Ezek a fosok 6 éves kor felett nem ajánlottak.

lol7 2016.10.11. 00:10:27

@vacsad: Én csak GTA5 miatt voltam képes. Amíg meg nem jelent pc-re.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.10.11. 02:03:26

@lol7: keblemre!!! hát tudtam, én, hogy lesz valaki, aki átlát a szitán

@Muad\\\'Dib: köszi a linket, akkor már meg is oldották, pár hete halottam a hírt felröppenni először pedig

@victor vacendak: az FPS zsáner szégyene, jól van tudtok ti pajtikák, nem csalódtam :D

@zakoca: pont azért született meg a cikk, mert jó sok konzol onlyról bebizonyosodott már hogy van az a pénz amiért már nem only, MOST SEM azért beszélnek arról, hogy jöhetnének PC-re hogy a játékosnak olyan jó legyen, hanem lefúrnak abba a mélységbe is ahová eddig annyira nem érte meg

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.10.11. 18:39:29

@lol7: merevlemez? Kőbaltád is van?
Nekem a c64-emben is SD kártya van.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2019.03.22. 02:47:52

No, nem is kellett hozzá sok, csak 3 év, és a Heavy rain meg a Beyond two Souls végre megjelenik PC-re, megint lesz miért fejleszteni a vasat :D
süti beállítások módosítása