Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tini Scal Nagy Filmjei - Nőfaló UFO (2000)

2015. július 31. - scal

A földi nők különösen jól reagálnak ha megdicsérjük az illatukat, és azt is szeretik, ha kedvezően nyilatkozunk a cipőjükről. A sikeresen bemelegített nő ezután minden kétséget kizáróan engedni fogja, hogy belehelyezze a péniszét. Gratulálunk 45671 az ön eredményei kimagaslóan jók lettek, a maga neve ezentúl Mr. Anderson. Irány a Föld, és vissza ne merjen jönni anélkül, hogy teherbe ejtene egy földi nőt!

1385844524_esklfe0o1gjmauf.jpg

Egyetemi éveimben elérhető közelségbe került az HBO, ami akkoriban már csak az árnyéka volt önmagának - számomra egy hatalmas kérdőjel, hogy az internet és torrent időszakában hogy a francban maradtak ezek életben. Pár év, és az információs szupersztráda az utolsó nézhető tévéadót - EZ NEM TÉVÉ EZ EJCSBÍÓÓÓÓ!!! - szóval az utolsó nézhető csatornát is totál gallyra vágja. De ekkoriban láttam ezt a hihetetlenül elbaszott magyar címmel operáló vicces filmecskét. Az eredeti cím: What planet are you from? se egy nagy etvasz, de valahogy mégis jobban átfogja az egész film lényegét.

Főhősünk nagyjából úgy viselkedik mint Jesse, a Nehéz napok a Föld nevű bolygón című sorozatban. Csak vegyük ki az akcióelemeket, képzeljük oda Mr. Bean és Monk genetikai kódját, és már meg is kaptuk ezt a szerencsétlenkedő, a civilizációt totálisan félreértelmező "felsőbbrendű lényt". Aki az elején csak megpróbál minél előbb csajozni - elképesztő balfasz módon -, aztán megtermékenyíteni a célszemélyt, és végül lassan felfogja mi is teszi emberré az embereket. A gondoskodás, a törődés, melyek eddig számára lényegesen másodlagos jelentéstartalommal bírtak.

Kétségtelen, hogy a készítők szerettek volna valami többletet is adni a szimpla vígjátéknak, de a helyzet az, hogy ezek miatt a film első fele sokkal szórakoztatóbb, mint a túlságosan kiszámítható második etap, ami csak azért nem fullad a tömény unalomba, mert a film annyira azért nem hosszú, mindössze 105 perc. A színészek nekem különösen tetszenek. Igazából nem is értem ilyen parádés szereposztást, hogy lehetett leakasztani ehhez a filmhez. Példának okáért itt találkoztam először Ben Kingsley-vel, aki ugyanazt a sablon gonoszt alakítja, amit ezelőtt, és ez után még vagy hatvanezerszer.

1385844516_ndpgcrehbxf3gwi.jpg

Aztán itt van nekünk a vágy meghódítandó középkorú tárgya, Anette Bening, aki negyvenes nőként izgalmasabb mint valaha, és még a Columbia logójára is rámontázsolták az arcát. Greg Kinner - Simon, a buzi - mint idegesítő, és seggnyaló munkatárs. John Goodman - aki mindig képes feldobni egy filmet csak azzal, hogy szerepel benne, - egy végletekig megszállott nyomozót alakít, akinek UFO-s élményeit egy percig sem hiszi el a neje, és folyamatosan azzal vádolja, hogy nyilván nőkhöz jár. Ő azonban AKKOR IS be fogja bizonyítani, hogy ez az embernek látszó lény, valójában egy IDEGEN!!!!!! De szerepet kapott még Richard Jenkins, Linda Fiorentino, - a Dogma óta hódolattal adózok ennek a nőnemű teremtménynek - és Judy Greer is,

Ebben a forgatagban némileg érthetetlen, hogy a főszereplő a legkevésbé ismert, de épp ez adja az egész filmnek azt a megismételhetetlen humorfaktort, amitől a film nézhetővé válik. Garry Shandlinget sem előtte, sem utána nem láttam soha semmilyen filmben, de amilyen fejszerkezettel megáldották ezt a csávót. Ő az a tipikusan "spontánvicces" fizimiskával rendelkező ürge, akit ha meglátsz, máris röhögsz... és akkor még meg sem szólalt... és nem tudod, de sejted hogy valami égbekiáltó baromságot fog mondani.

Ezen a filmben kívül - melynek ő írta a forgatókönyvét is - csupán cameo szerepekben tűnt fel, nem ritkán saját magát alakította, mivel ő elsősorban egy humorista az USA-ban - vö. Fábry Sándor - Tündérdomb -, de amikor legutóbb megláttam az Amerika kapitány legújabb részében, és mint egy elkényelmesedett szenátor éppen a sokadik first world problemjéről beszélget munkatársával, majd odasuttogta, hogy: "Éljen a Hidra" már azon is képes voltam szakadni. Shandling tehát viszi a hátán a filmet, ami kell is, mert 90%-ban őt látjuk majd a vásznon, de az UFO Shandling sokkal viccesebb, mint az ember Shandling, nyilván az ebből fakadó poénokat - hogy viselkedik egy űrlény, ha nincs a kezében az abszolút felsőbbrendűség elidegeníthetetlen fegyverténye. Vagy ha - legalábbis neki - eszébe se jut, hogy ki is lehetne irtani ezeket a kellemetlenkedő emberkéket.

what_planet_are_you_from_hi-res_still_06_960.jpg

Az egyetlen kérdőjel ebben a filmben nekem maga a rendező, aki nem más mint a több alapvetést is forgató, és tavaly elhunyt Mike Nichols. És azért egy ember, aki megrendezte A 22-es csapdáját, a Diploma előtt-et, vagy akár a Közelebb-et, az ne egy NŐFALÓ UFO-t rendezzen már! Ezt az Adam Sandler filmek házi rendezőrabszolgája le tudta volna forgatni, de egy jobb képességű csimpánz is összerakja, vagy Woody Allen ha elveszti szeme világát. Mindenesetre a keze nyomát nem érezni a kész művön, lehet be se járt a forgatásra, és átadta a gyeplőt a színészeinek. Mindezek miatt a filmtől kéretik nem túl sokat várni. Egy éjszakára megteszi, az első fele megröhögtet, a második fele lefáraszt, aztán jöhet a jó kis szunya-bunya és addig se gondolsz arra, hogy helló, holnap meló. 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.22. 07:47:23

Ez valami poén, hogy hét sor után hirtelen véget ér a bejegyzés? :)

2015.06.22. 09:03:01

@scal:

Oké, azt hittem, tesztelni akarsz, hogy tényleg elolvasom-e? :)

Egyébként bementem a csőbe, mert előbb megosztottam a Facebookon (mentségemre legyen mondva, hogy éjjel fél 2-ig melóztam, szóval félig még aludtam), és csak utána álltam volna neki elolvasni...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.22. 09:18:39

@field 64: nincs mentség, hajnali 3-ig játszottam, én nyertem :D

Terézágyú 2015.07.31. 09:13:43

"Főhősünk nagyjáéból úgy viselkedik mint Jesse, a Nehéz napok a Föld nevű bolygón című sorozatban. Csak vegyük ki az akcióelemeket, képzeljük oda Mr. Bean és Monk genetikai kódját"

Ilyen már volt egy sorozatban: Third rock from the Sun címmel...
süti beállítások módosítása