Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mielőtt megismertelek

2016. június 13. - scal

Én kiöntöm neked a szívemet, te meg önző módon csak magadra tudsz gondolni?

me-before-you-movie-poster.jpg

Mert van az úgy, hogy az egyik percben még te vagy az élet császára, gazdag, jóképű, meseszép barátnővel, aztán kilépsz az esőbe, és elbasz egy motor. És nem csak téged, az egész életedet. Megbénulsz nyaktól lefelé, se kezed, se lábad nem tudod mozgatni, úgy cserélik a pelenkád, öltöztetnek, etetnek. Te pedig élsz, és nézel ki a fejedből. Vegetálsz nap nap után, és mivel az agyadnak hála Istennek semmi baja, mindenre emlékszel. És mindent felfogsz. Például, hogy a csajod ahogy lerokkantál lekoccolt a legjobb barátoddal. Vagy hogy nem tudod többé ellátni a munkád, amiben király voltál. És bizony a csajok se azt nézik rajtad többé, hogy mikor énekled le róluk a bugyit. Cserébe viszont a hangoddal sincs semmi baj, úgyhogy mély depressziódban igyekszel pokollá tenni a környezetedben élőknek minden egyes napját.

Ez történt William Traynorral, és így rövid úton eldöntötte elmegy Svájcba majd ott azt kéri öljék meg, persze legálisan. Mert nem akar többé így élni. Mivel azonban anyja nem akar ebbe beleegyezni a fiú ad neki egy félév haladékot, ha ez idő alatt talál az életének értelmet, akkor esetleg letesz elhatározásáról. Anyja mivel lelkes Trónok harca rajongó felkéri Emilia Clarke-ot, hogy ugyan jöjjön már és derítse jókedvre megkeseredett fiát. Alig viccelek, a történetben Clarke annyira önmagát adja, hogy még a vezetékneve is szinte ugyanaz: Clark. Arról pedig egyre inkább meg vagyok győződve, hogy nagyon jól járt Daenerys Targaryen szerepével, mert ezen kívül, ahol feltűnik, csak azt erősíti, hogy az ég egy adta világon semmi színészi vénája nincs.

És míg a Trónok harcában gyönyörű, itt inkább egy egyszerű vidéki lány. Hangsúly az egyszerűn. De olyannyira, hogy lényegében sötét mint a föld, apja anyja szintén, nővére egy fokkal jobb, amit arra használ, hogy kihasználja a lány jószívűségét - merthogy az az egyszerűségből következik. Barátja is egyszerű, de ő már inkább amolyan tahó módon, tudjátok, aki születésnapra saját nevét gravíroztatja a nyakláncba, és a nyaralást is úgy szervezi, hogy az neki a lehető legjobb legyen. Mellesleg annyira nem illik a filmbe a barát szál, hogy a közepéig nem is egyértelmű, hogy Emiliának lenne udvarlója. Szóval lényegében Miss Clark itt most a Joyt játssza, mert az egész família a nyakán élősködik, és amikor felmondanak neki rögtön mindenki pánikba esik, hogy azonnal keressen új munkát.

mby_1200x675.jpg

Így találja meg Clarkék eccerű vidéki lánya a tolószékes, búsképű lovagot, aki már öt előző ápolót elüldözött maga mellől. Igazából Emiliának nem is lesz más dolga minthogy a maga eccerűségével mosolyt csaljon a rokkant srác arcára, merthogy minden mást megcsinál egy hivatásos férfi ápoló. Így a filmnek akarva akaratlanul is adnak egy WTF felhangot, mármint: most anyuka azt szeretné, hogy az eccerű jány beleszeressen a fiába, és viszont? Itt most mindenki azt várja kimondatlanul, hogy ezek mán pedig dugjanak, ténsasszon? Aztán persze kiderül az is, hogy a család nem csak hogy gazdag, de mocskosul, disznó gazdag, - konkrétan van egy saját váruk is - így a két ember sok mindent adhat egymásnak. Will az intellektusával, és pénzével hamar lenyűgözi a cserfes és nadon áccerű jánytot. Aki pedig... eccerűségével, életvidámságával, és... ööö... áccerűségével szépéé teszi Will napjait.

Lehet azt hiszitek túlzok, meg szemét vagyok, de a filmre annyira rányomja az áccerű vidékiség a bélyegét, hogy lényegében ez adja a humorát. Amit a mi Emiliánk itt leművel, az egészen frenetikus, mert minden megnyilvánulásával olyan eccerű, hogy az már felháborító. Ahogy öltözik, ahogy a haját hordja, ahogy beszél, amiket mond, és ahogy kinéz - mármint a teringettét is, eddig észre se vettem kiskegyed Miss Clarke milyen husosnak tetszik lenni. Jajj mán, haggya mán, maga egy rosszaság, hát nem tetszik, dej'sz az vagyok. Ripityom. És a film ekkor Joyból - merthogy a felmosórongyot nem találja azért fel - átmegy Kezelésbe...

Mindezeket leszámítva a filmről azt kell tudni, hogy egy nő írt egy bestsellert - Jojo Moyes - és aztán egy másik nő - Thea Sharrock - ezt jó ötletnek gondolta filmre vitte első rendezésében. Láttunk már ilyet. Lehet rajta nevetni, lehet rajta sírni, tipikus randifilm. A Willt alakító Sam Clafint tíz éve még James Franco játszotta volna, a másik Trónok harca vendégszínész Charles Dance meg nem sok vizet zavar. És jár a nyuszifültaps mert a Mielőtt megismertelek ügyesen kerülgeti a kliséket, - már ha az nem számít klisének, hogy ezek itt ketten a végére egymásba szeretnek. A maguk eccerűségében.

Amennyiben tetszett a kritika, kérlek oszd meg a Facebook oldaladon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerryco 2016.06.14. 09:14:43

Emilia szemöldöke megőrjít, ahogy úgy tudja ugráltatni, mint Jim Carrey. :) Jó értelemben.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.14. 12:55:46

@Jerryco: alapjában minden szemétkedés ellenére tetszett a mozi, kedves romantikus drámázás

jah az tényleg nagyon durva, amit a szemöldökével csinál, sajnos a mellét nem látni
süti beállítások módosítása