Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

What Have You Done to Solange?

2011. szeptember 13. - Santino89

Giallo dömpingünk megállíthatatlan, e filmünkben is van ismeretlen, bőrkesztyűs gyilkos, pucér lányok, hullák, sötét titok, de ez mégis valahogy más, mint a többi. A vicc az, hogy azok a filmek is mások voltak, melyekről korábban írtam.

Ha hiányoltam a legutóbb írt giallokból a krimiszálat (fenéket hiányoltam, csak konstatáltam, hogy ez épp nincs), akkor itt bőségesen megkapom, több fronton is folyik a nyomozás. A történet végén nincsen hatalmas csattanó, de sikerül minket annyira felcsigázni, hogy már alig várjuk, hogy kiderüljön ki a gyilkos, de azt még jobban, hogy megtudjuk mi tettek Solange-al. És amikor megtudjuk, azt kívánjuk, bár sose tudtuk volna meg, annyira elborzasztó jelenetet láthatunk. A Cosa aveti fatto a Solange annyiból több egy átlagos giallo-nál, hogy a gyilkosságoknak ezúttal van némi súlya, fiatal diáklányokat ölnek meg, nagyon kegyetlen módon: egy kést szúrnak a puncijukba. A miértekre természetesen a film legvégén választ fogunk kapni. A forgatókönyv és a rendezés mindeközben finoman terelgeti az egyszeri néző gyanúját egy rakás különböző emberre, viszont akad ezúttal néhány logikátlanság és homályos folt egyaránt. A meztelenkedéssel és az erotikával is spóroltak, persze csak a műfaj többi darabjához képest, láthatunk azért így is jópár cicit. A vér szintén nem jellemző a gyilkosságok jellegéhez képest, bár hogy őszinte legyek, így is túl sok mindent mutatnak, bőven elég megrázó az összkép vér nélkül is. Láthatunk a későbbi slasherekre oly jellemző szubjektív kameranézetes felvételt is, a gyilkos szemszögéből, ami már ekkor nagyon hatásos volt, nem csoda, hogy később lenyúlták az amcsik.

A színészek közül ezúttal nem találunk egy Edwige Fenech-t vagy George Hiltont se, kicsit csodálkoztam is, hogy biztos giallo-t fogok-e látni. Helyettük kevésbé ismert színészek alakítanak, egyikük sem különösebben rosszul, vagy különösebben kiemelkedően. A film gyönyörűszép zenéjét a nagy olasz maestro, maga Ennio Morricone szerezte a rá nagyon is jellemző stílusjegyekkel. Sajnálatos módon hiába nagyon jó muzsika, alig hallhatjuk a filmben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása