Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Cyborg

2012. március 21. - Santino89

Ez a Van Damme remekmű valamiért teljesen kimaradt a gyerekkoromból, most jutottam el először odáig, hogy megnézzem. Ez volt a Cannon Group egyik utolsó filmje is, ennek megfelelően erősen B kategóriás érzés árad felénk. A gyenge, posztapokaliptikus stúdiódíszletek már alapból megteremtik a hangulatot, ami egy tipikus, régi, videós filmhez kell. Ezt tetézi a Van Damme alakította szótlan, magányos farkas figura, akit flashbackekben kísért szomorú múltja, amiért majd bosszút állhat, és a világot is megmentheti. Ennél tipikusabb sablont nehéz lenne elképzelni. A gonoszok leginkább a Mad Max 2 motorosaira hajaznak, csak jobban elszakadtak a valóságtól, és kevésbé hitelesek. Bár azt el tudnám képzelni, hogy a kékszemű négertől féltem volna kiskoromban,  de ezt már sosem tudjuk meg. Az alakításokra a közepesen szar jelzőt használnám leginkább azért, mert itt nincsenek olyan nevetségesen eltorzult grimaszok, mint mondjuk a Karatetigrisben.bscap016.jpg

A festett hátterek sem igazán tesznek jót a realizmus iránti igényeinknek. A zenét kicsit rajzfilmszerűnek éreztem, pedig szerintem a kornak megfelelő, nyomasztó aláfestésnek szánták. Kapunk némi meztelenséget, hisz milyen B-film az, amiben még ez sincs?

Na de ettől még simán lehetne élvezhető a Cyborg... de nem az. Sajnos pont azt a részt szúrják el, amiért a Van Damme filmeket szeretni lehet; a verekedős jeleneteket. Nem a színészekkel és a kaszkadőrökkel van a probléma, hanem a gyenge vágással. Egyszerűen akadozó, ritmustalan az egész, de úgy hogy egyszerre túl sok és közben mégis túl lassú. Ezen pedig a tök értelmetlen lassítások sem segítenek. Szóval én szeretem ezeket a Mad Max szerű apokaliptikus múvikat, szeretem Van Damme-ot is, és a B filmekkel kapcsolatban sincs semmi kifogásom, ha azokat jól csinálják meg (mint pl. a Véres játék). A Cyborg viszont nagyon rossz, és sajnos még az sincs meg benne, mint a Karatetigrisben, hogy annyira szar, hogy már a hasadat fogod a röhögéstől. A legnagyobb előnye egyébként, hogy a plakát nagyon jó lett, illetve azért érdemes megnézni, mert Van Damme-ot nem túl sok filmben feszítik keresztre.cyborg05.jpg

Egy dolgot azonban egyáltalán nem értek. Miért az általam nem különösebben kedvelt Vass Gábor a hangja a főhősnek és a főgonosznak egyaránt? Az hagyján, hogy zavaró, de még teljesen értelmetlen is. Nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy ennek mi értelme lehetett a szinkronkészítők szempontjából? Mondjuk ettől csak még trashesebb lesz a film….

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

field64 (törölt) 2012.03.22. 08:33:04

A direktor, Albert Pyun teljesen profi volt ezekben a B kategóriás gagyikban, a Nemesis című több részesre duzzadt apokaliptikus marhaságot is ő rendezte, az első filmben a műfaj olyan nagyágyújával, mint Olivier Gruner. Sőt, a kezdő Thomas Jane is játszott ebben az opuszban, nem is beszélve a szépséges Deborah Sheltonról, akit pár évvel korábban szó szerint kifúrtak az Alibi test című Brian De Palma-filmből. Mondanám, hogy vetkőzött is (elvégre B-filmről van szó), de valamiért az maradt meg bennem, hogy olyan dublőr feelingje volt a dolognak. Még a kék szemű néger is visszatért: jegyezzük meg a nevét, pedig nem érdemli meg: Vincent Klyn.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.03.22. 19:19:49

@field64:
Már amennyire ez a kategória megköveteli a profizmust :D
Vincent Klyn miatt viszont már bármilyen filmet érdemes megnézni xD

field64 (törölt) 2012.03.23. 11:25:43

@Santino89:

No, akkor érdemes nekifeszülni Albert Pyun életművének, mert az IMDB szerint 12 (!) közös filmjük van. :))

Klyn mindazonáltal még ezzel a mennyiséggel sem listavezető, mert Norbert Weisser 14-szer forgatott Pyunnal.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.03.24. 16:00:49

@field64:
Azt hiszem maradok az olyan nagyformátumú tehetségeknél, mint Jean-Claude Van Damme :D

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.02.10. 00:41:43

Ez volt az első filmje, ha jó tudom. Lassú és unalmas. Viszont a második rész főszereplője is egy debütáló színész, bizonyos Angelina Jolie.
süti beállítások módosítása