Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Top 007 - A leggenyább genyák

2012. november 28. - scal

Csak nem tudtam Santinot meggyőzni, hogy írja meg a hét leggonoszabb gonoszt, de felhatalmazást kaptam, hogy belekontárkodjam a 007-es toplistákba, úgyhogy a következőkben az én megítélésem alapján rendeztem össze James Bond nemeziseit. A lista után biztos vagyok benne, hogy Santino legközelebb hatszor meggondolja, hogy rám bízzon-e egy hasonló listát, de ugye szerinte nem lehetett volna összeszedni elegendő fő gonoszt. Szempontjaim egészen egyediek voltak - bár én nem vagyok a JB filmek szakavatott tudora, de én is láttam az összes részt -, hol lakik a gonosz, mi a terve, hogyan hal meg, mik a jellegzetességei, és rendelkezik-e segédekkel. De leginkább az alapján döntöttem, valamiért emlékezetes maradt-e számomra, avagy sem. Ugyanis ahogy felidéztem a különféle JB filmeket, meglepően vettem észre, hogy egyesek automatikusan beugranak, mások viszont még azután sem sejlettek fel, hogy átolvastam Santino ismertetőit. Szóval a katt után, heten mint a gonoszok.

fromrussia3.jpg

007 - Emilio Largo

007.jpg

És végül a cég második embere:... Második. Number 2 valójában a Thunderball idején Number 1 volt, és ő is a SPECTRE egyik embere, Blofeld jobbkeze. A filmekben sokkal nagyobb szerepet szántak a nemzetközi, ideológiáktól független SPECTRE-nek, mint a másik szervezetnek: SMERSH-nek, amely bevallottan orosz szervezet volt. Ennek oka a nyilvánvaló hidegháborús viszony tompítása. Fölöslegesnek tartották az oroszokat még jobban bevonni. Largo ugyanis egy kisebb kubai rakétaválságot akar kirobbantani. Három évvel járunk a kínos incidens után, és Fleming 1961-ben. Azaz mindössze egy évvel korábban írta meg a Gömbvillám akciót. Largonak nincs segéde, mivel ő maga egy "henchman", ebben a részben már egyre közelebb kerülünk a szuperbűnöző Blofeld felé, akiből ekkor még csak a kezét, meg a perzsa macskát látjuk. A helyszín ahol Largo él egzotikus, találkozása a kaszinóban Bonddal mai napig emblematikus, halála pedig bizonyos szempontból váratlan, mert azon kevesek egyike, akit nem is Bond öl meg, sőt kis híján ő maga végez a 007-el. Különös ismertetőjegye: a bal szemére vak.

 

006 - Dr. Julius No

006.jpg

Bond első ellenfele, a félig kínai félig német származású Dr. No. Akár a fő gonoszok archetípusa is lehetne, hiszen "őrült tudós", aki visszavonult egy egzotikus szigetre a Karib térségben. Ő az intelligens, végtelenül udvarias gonosz, aki maga tervezi meg Bond ruháját, és pazar lakomával vendégeli meg, hiszen a szuper ügynök nem menekülhet el, így beavatja tervébe. Ő a filmben szintén a SPECTRE egyik henchmanja, erre utalás is lesz a későbbiekben, a könyvben semmi köze nem volt Blofeldhez. Különös ismertetőjegye, hogy a radioaktív kutatások miatt kezei helyén fémkezek vannak, melyek csontot, fémet könnyűszerrel összetörnek, de a finom mozdulatokhoz már sajnos nem ilyen alkalmasak. A készítők ezt ügyesen ki is használják No halálakor, amikor ezek miatt nem tud kimászni a medencéből, és megfullad.

 

005 - Francisco Scaramanga

005.jpg

Christopher Lee, mégiscsak Christopher Lee, lehet, hogy a film maga nem a legjobb, de ő az egyik legjobb fő gonosz, akit csak találhatunk a filmekben. Ő valójában egy unatkozó bérgyilkos playboy, aki Steve McQueentől tanulván egymilliót kér gyilkosságokért. A legtutibb fegyvere van, mert látszólag ki gyanakodna egy tollra, egy öngyújtóra, meg egy szivartálcára. De ha ezeket összeszereli pár másodperc alatt, máris fegyvernek látszó tárgy birtokába kerül. Van neki egy idegesítő henchmanja, Nick Nack, a törpe, és egy délkelet ázsiai szigeten, egy hajóroncsban számolja a napokat. A filmben egy napágyúra is szert tesz, amelyet a legtöbbet ígérőnek akar eladni, addig meg saját felhasználás céljából kegyetlenkedik vele egy sort. Talán neki van a létező leggusztustalanabb elváltozása mert nem, egy, nem kettő, de egyenesen három mellbimbója van. Egyébként az ő halálát tartom a leginfantilisebbnek, mert mérhetetlenül hülyének kell ahhoz lenni, hogy a saját tükörtermünkben, amit úgy ismerünk, akár a tenyerünket, viasz bábunak gondoljuk James Bondot, és hagyjuk magunkat lelőni.

 

004 - Elektra King

004.jpg

No nem azzal érdemelte ki, hogy egyesek szerint Sophie Marceau felett csak az ég van. Elektra King az egyetlen női fő gonosz, aki ráadásul magába hülyíti a 007-est, bár csak annyira, hogy félmásodpercbe telik az ügynöknek a szíve meg Anglia közül választania. A kínzó jelenet legalább annyira emlékezetes, mint az ezúttal nem túlcicomázott halál, mely hideg, gyors, és szörnyű. Csak egy lövés, de olykor ennyi is elég. Elektra mint vonzó, és okos nő, akinek az egyik fülét lerágta valami egér, és egy brossal takarja el fogyatékosságát, végig egy férfi mögött áll, aki az ő henchmanje, de egész végig azt hihetjük ő a fim valódi fő gonosza. Ő is megér egy misét, mert egy olyan pasiról beszélünk, akinek a fejébe került egy lövedék, és lassan de biztosan halad az agyában, így bármire képes, hiszen csak napjai vannak hátra az életéből. No de ki hinné, hogy az ártatlan, angyali mosolyú Elektra miután megölte az apucit, tömegmészárlással akarja saját olaját a világ első számú exportcikkévé tenni. De hát, aki elkapja a Stockholm-szindrómát, az már csak ilyen.

 

003 - Auric Goldfinger

003.jpg

Ha másért nem is, de a híres kínzó jelenetért, meg a leghíresebb, legkegyetlenebb beköpésért itt a helye a leghitványabb, legpitiánerebb fő gonosznak is. Aki, olyan kisstílű, hogy hiába veti fel a pénz, még a kártyán is csal, mert ez a lételeme. Nagyszabású terve, hogy kirabolja Fort Knoxt, és ezzel totálisan felbillentse az egyensúlyt a világban. De elsősorban, hogy nála legyen a világ összes aranya, mert mint mondja: az arany jóóóóóóóóóóóóó. Neki van a legjobb és legemlékezetesebb henchmanje Oddjobb, a szumó birkózó, aki ha elröpteti kalapján akkor fejeket behúzni. Goldfinger egyébként az egyetlen akinek nincs testi elváltozása, - ha csak nem a túlsúlya, állítólag a könyvben ragyás volt a bőre - a filmben leginkább tompa intelligenciájával tűnik ki. Ugyanis 1. ha tényleg azt akarja, hogy JB haljon meg, akkor dumálás helyett simán lője agyon a repülőn, 2. ha már mindenáron dumálni akar, ne mutogasson a pisztollyal fél méterre az MI6 legjobb ügynökének orra előtt, 3 és ha már mindezt a hibát elkövette, legalább evett volna többet, hogy a vákuum, ne tudja kiszívni a repülőgép ablakán. Pech.

 

002 - Raul Silva

002.jpg

Az egészen friss Skyfallból mindenképpen említésre méltó, a talán legösszetettebb fő gonosz. Sokat agyaltam, hogy Mendes keze nyoma hol a leginkább tetten érhető, hát ő benne. Ez az ember annyira maga alatt van, annyira nincs már semmi értelme az életének, hogy nem akar ő atomháborút, meg világot elpusztítani, csak a nagybetűs bosszú élteti, és annyira vágyik utána, hogy élete minden egyes másodpercét kínként éli meg. Egyébként ő egy kiugrott/elárult ügynök, aki mindenért M-et okolja. Belmondo Profija is fellelhető benne, csak ő valamiért a küldetését akarta teljesíteni mindenáron. Silva viszont bemutatja mire képes az informatika rossz kezekben, pénzt, hatalmat, és egy spéci lakatlan szigetet is szerezhet vele az ember ha elég kitartó. Tulajdonképpen nagyon agyafúrt fickó ő, és az egyetlen aki nyíltan homoszexuális a filmekben, és rányomul az ügynökre - a modern korok hívó szavára hallgatván. Roppant kedves fogyatékossága van, mert a fél szája hiányzik neki egy lejárt szavatosságú ciánkapszula miatt, de aki pénzzel rendelkezik, annak a TB-je fedezi az ilyen apróságokat. Halála nem túl egyedi, de realista, bár ismerek embereket, akik egy késsel a nyakszirtjükben simán begyalogoltak a közeli kórházba.

 

001 - Ernst Stavro Blofeld

001c.jpg

Na ki lepődött meg? Ki más is csücsülhetne ennek a lista tetején (alján, ahogy nézzük), mint ez a félig lengyel, félig görög megalomán őrült. Egyáltalán őrült-e ő? Hiszen a legtitkosabb szervezet a SPECTRE feje, szeret perzsa macskát simogatni, és "nem tolerálja a hibákat". Három film antagonistája ő, ha nem számítjuk a nem hivatalos Bond mozit, ezen kívül még háromban tűnik fel, vagy a karja, vagy a golyó feje. Sajnos egyik filmben sem sikerült igazán jóra a megformálása, mert megítélésem szerint a legjobb külső, a Csak kétszer élsz Blofeldje, (Donald Pleasence). Itt a vágás ami áthúzódik a szemén, a lecsüngő szemhéj, és a kopasz kuglifej annyira jól eltalált, hogy nem véletlenül készült róla megannyi karikatúra. Blofeld azonban nem itt, hanem az Őfelsége Titkosszolgálatában a legjobb, ahol a szintén görög Telly Savalas alakítja, igazi élettel megtöltve. Itt még a fülcimpáit is levágja, csakhogy helyet követelhessen magának a Lordok házában. Igazán kár, hogy Savalasnak nem csináltak jobb maszkot, úgy gondolták ő eleve kopasz, elég ha felhúz egy szürke öltönyt. Egyébiránt ő az egyetlen aki nyíltan rányomul Bond nőjére. Megannyi henchmennel rendelkezik, itt a bájos Irma Blunt-ot alkalmazza házvezetőnőnek. Valamint jobbnál jobb rejtekhelyei vannak, mint a Svájci-hegyekben létesített üdülőközpont, s persze a kialudt vulkán egy Japán szigeten. Halála szintén emlékezetes, Bond beledobja egy kéménybe. De persze én reménykedek benne, hogy az csak egy klón volt, és hamarosan visszatérhet, fitten és egészségesen.

No, hát ők lettek volna azon Bond gonoszok, melyek szerintem mindenképpen szót érdemelnek. Akár még tízet is össze lehetett volna szedni, hiszen sajnálom, de kihagyni kényszerültem Kanangát, Max Zorint, Alec Trevelyant, Elliot Carvert, és persze a legkedvesebb henchmant Jawst, alias Vasfogút. De hát ez egy ilyen világ, mind nem lehetünk győztesek.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.28. 12:02:36

Jaws, igen Jaws nagyon nagy kedvenc, mondjuk csak sima izomagy, így nem lehet versenyben, de meg kell említeni. :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.11.28. 17:50:36

Nem lett ez rossz lista egyáltalán, látszik, hogy jó tanítómestered volt, ifjú padavan :P
Blofeldet tutira nem tettem volna be az első helyre, de ennek ellenére mégse kötnék bele, simán van létjogosultsága nem csak a listán, de a lista élén is, mert ahogy írod valóban emblematikus gonosztevőről van szó.

Az utolsó két helyezettel viszont nagyon nem értek egyet, nem is igazán tudom mire vélni.
Max Zorin például mennyivel érdekesebb már, aki egy pszichopata nácilombikbébi, Christopher Walken karizmatikusan szadista alakításában. A Vasfogú mennyivel emlékezetesebb már, mint Dr. No, vagy a Spectre szürke végrahajtója, akit egy gyorsított felvételes bunyó után hátba lő egy csaj. Elliott Carvernek talán nincs helye a listán, de mégiscsak ő az utolsó klasszikus Bond gonosz a sorozatban, aki úgy tudott régimódi maradni, hogy hozzáigazították az új idők elvárásaihoz. Alec Trevelyan meg Sean Beanként szintén karizmatikus volt és sebezhető, sőt szerethető, nem mellesleg pedig nagyon érdekes viszonya volt a 007essel. Egy szó, mint száz, mindannyian sokkal többet kerestek volna ezen a listán, mint ez a két hatvanasévekbeli jellegtelen genyó :)

Amúgy jól látom, hogy az én írásaimból szedted a képeket? Milyen megtisztelő...

Miért lenne a három mellbimbó a létező leggusztustalanabb elváltozás? Nekem is három van, mégse hányt még le soha senki :D

Silva meg legjobb esetben is biszexuális, de valószínűleg csak szopatja a szuperügynököt. Na nem úgy :D

No, de mindent összevetve szerintem ez egy nagyon humoros, stílusos, informatív, és mégis jó ízlésre valló toplista. Örülök, hogy nem én írtam meg, akkor nem sikerült volna ilyen jóra.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.11.28. 19:36:52

Silva viselkedése alapján nem szopatja a 007-et, mert nézd meg ahogy viselkedik, mozog, öltözik, amilyen ápolt, jó pofizik, az összes allűrje, nem egy férfias jelenség.

Tudtam, hogy az utolsó kettő kiveri a biztosítékot, de mint írtam mindkettő beleégett a tudatomba, én a Tűzgolyót se tartom olyan rossznak mint TE. A Vasfogú csak egy hencman, és Maci Lacit nem akartam betenni.

Zorin meg, igen jó gonosz, de valahogy mégiscsak a sokadik helyen jutott eszembe. Egy tízes listán mindenképp ott a helye.

A képeket igen tőled szedtem, de kicsit alakítottam rajtuk. Akartam keresni másféléket, de mindegyikről tökéletesnek ítéltem a választásod.

És köszi az elismerést, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.29. 08:15:09

@scal: "Silva viselkedése alapján nem szopatja a 007-et, mert nézd meg ahogy viselkedik, mozog, öltözik, amilyen ápolt, jó pofizik, az összes allűrje, nem egy férfias jelenség."

nekem nem tűnt fel, hogy ne lenne férfias.

2012.11.29. 10:20:32

Ami Silva szexuális beállítottságát illeti, jómagam Scal álláspontját osztom, egyetértek az érveivel. Ugyanakkor a film kontextusát tekintve úgy vélem, Santino89 meglátása is helyénvaló, hogy Silva csak ugratja a 007-est, amikor úgy tesz, mintha rástartolna.

Abban viszont szerintem mindannyian egyezünk, hogy Bardem remekül játszik. Szerepskáláján egyébként nem ez az első meleg vonatkozású szerep, sőt még csak nem is a MIELŐTT LESZÁLL AZ ÉJ, hanem a LULU KORSZAKAI agresszív, macho (!) hímringyója és a SZÁJBÓL SZÁJBA című komédia kezdő színésze, a szextelefon-hálózatnál dolgozó Victor, aki az új Antonio Banderas (!!) szeretne lenne. Javiernek ez szerintem sikerült is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.29. 14:03:53

@field 64: férfiasságának nincs (feltétlenül) köze a szexuális beállítottságához. Simán lehet férfias egy meleg, vagy nőies egy heteró.

És Silva férfias szerintem.

A szexuális beállítottsága meg nem is kerül terítékre, mindegy is, az, hogy "megkísérti" Bondot, csak azt jelképezi, hogy Bond mindent, értsd MINDENT megtesz/tenne a hazáért. Erre utal a válasza is, hogy miből gondolod, hogy az első lenne.

Legalábbis szerintem. okés, hogy Bond minden filmjében becsajozik, de ha átlagolnánk majdnem mindig a küldetés miatt és nem szeszélyből, vagy saját maga kénye kedvére. a filmek végére már jön ismét a szenvedély, de közben mindig akar vmit a csajoktól.

2012.11.29. 14:51:46

@doggfather:

Silva nyilván nem az a típus, mint Albin az ŐRÜLT NŐK KETRECÉ-ben, de úgy gondolom, férfiasság szempontjából semmiképpen nem állja az összehasonlítást sem a 007-sel, sem a legkézenfekvőbb példával, Alec Trevelyannal (aki ugyebár szintén rossz útra tért ügynök). Bardem épp azért játszik ragyogóan, mert amikor a szituáció úgy kívánja, akkor viccesen feminin, máskor tökösen macho, de ha kell, akkor drámai és érzelmes.

A Bond-sorozatot mindig is világméretű tömegfogyasztásra szánták, vagyis az alkotók a lehető legtöbb néppel és társadalmi csoporttal igyekeztek lojálisak és toleránsak lenni. Várható volt tehát, hogy előbb-utóbb a melegek is valamilyen formában felbukkannak a sorozatban, és túlzás nélkül mondhatom, hogy ezt a kérdést itt és most zseniálisan oldották meg. Silva ugyanis nem antipatikus figura (legalábbis nem a homoszexualitása miatt), Bond szellemes válaszával pedig úgy a melegek, mint a homofóbok maximálisan elégedettek lehetnek.

Mindazonáltal úgy vélem, bizonyos hagyományokat érdemes megőrizni, tehát jómagam azt remélem, a meleg vonal nem válik dominánssá a széria további részeiben, Bondról sem derül ki, hogy tényleg nem a mostani lett volna az első alkalom, és a 007-ből nem lesz idővel afroamerikai sem, mert mostanság ez is trend, hogy az afroamerikaiak is dominánsan és pozitívan legyenek jelen a(z amerikai) filmekben.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.29. 15:17:45

@field 64: 1et értek meg minden, de továbbra is fenntartom, hogy Bond egyszeri megkísértése nekem kevés, hogy Silvát melegnek tartsam, azzal a jelenettel sztem nem az volt a céljuk, hogy kiderüljön Silva meleg, hanem, hogy minden szempontból kísérti Bondot.

Más meg az egész filmben nem utalt arra, hogy meleg-e vagy nem.

Nem releváns egyszerűen a film vagy a figura szempontjából.

Nem úgy, ahogy Scaramanga karaktere alapján volt nőfaló, vagy playboy vagy mindegy hogy hívjuk.

2012.11.29. 16:36:00

@doggfather:

A történet szempontjából valóban nincs jelentősége Silva szexuális irányultságának (és ez így van jól), de ahogy Scal barátunk is kifejtette, a külsőségek eléggé árulkodóak. Lehet, hogy Silvának a dologban még nincs gyakorlati tapasztalata, esetleg magának se vallja be, de hogy van rá hajlama, az szerintem teljesen nyilvánvaló.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.29. 17:12:35

@field 64: milyen külsőségek?!

elegáns (mint bond), ad a külsejére (mint bond). Mit nem vettem észre?!

nem kukacoskodni akarok, csak vagy ti láttok bele többet, vagy én sokkal kevesebbet. :)

2012.11.29. 18:08:09

@doggfather:

Nyilván nem véletlen, hogy épp Bardemet választották erre a szerepre, aki melegeket és macsókat egyaránt remekül alakít – gondolom, az alkotók rá akartak játszani erre a kétértelműségre. Én csak azt tudom mondani, hogy eddigi élet- és filmes tapasztalataim alapján rögtön az volt a benyomásom a figuráról, hogy akkor is meleg karakter, ha a sztori szempontjából nem lényeges ez a motívum. Az életben és a filmekben manapság gyakran lehet melegeket látni, és idővel az emberben mindenfajta rosszindulat nélkül kialakul egyfajta sztereotípia, hogy mi az, ami a melegekben nagyjából közös: a mozgás, az öltözködés, a hanghordozás, a viselkedés, a reakciók stb., stb. A bennem erről kialakult általános képnek a Bardem által játszott szereplő elég egyértelműen megfelelt. Elfogadom, ha ezt valaki másképp látja, de engem is meg kéne győzni a másféle látásmód megalapozottságáról.

Accattone barátunk emlegette minap valamelyik témánál a homofóbia kérdését. Tulajdonképpen igazat is adok neki, hozzátéve azonban, hogy a dologhoz szerintem maguk a melegek is elég rosszul állnak hozzá. Az ellentábor egyértelműen negatívan látja mindezt, a melegek viszont inkább pozitívumnak szeretnék láttatni, holott szerintem sem egyik, sem másik: egyszerűen egy olyan állapot, amelyet el kéne tudni fogadni és fogadtatni. Nem könnyű ezt megtenni egyik félnek sem, ezt magam is belátom. Minden ember szeretne a maga módján boldog lenni, de a boldogságot nem egyformán képzelik el. Hogy valaki úgy általában jó vagy rossz ember-e, azt szerintem nem annak alapján kell(ene) megítélni, hogy kivel bújik otthon ágyba, milyen focicsapatnak szurkol, milyen zenéket vagy éppen filmeket szeret stb., stb.

Napjainkban viszont éppen hogy ez zajlik: mindenki úgy érzi, joga van megtudnia és muszáj tudnia a másik (lényegében vadidegen!) emberről, hogy milyen a szexuális beállítottsága, a vallási és politikai meggyőződése, honnan van pénze, és azt mire költi stb., stb., sőt ezeket kell a leghamarabb megtudnia róla, de ha a másik ember mondjuk görcsökben fetreng az utcán, és segíteni kéne rajta akár csak annyit, hogy fel tudjon állni, akkor ugyanezek a mindent tudni akaró emberek közönyösen átlépnek rajta, mert hát ugye semmi közük egy idegenhez.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.29. 18:55:25

@field 64: jaj, én véletlenül se akartam ilyen homofób nem homófób témát bele keverni.

Igen van benne valami, hogy sablonokban gondolkodunk, én is azt teszem, én is leveszem valakiről, hogy meleg vagy nem (sokszor hibásan, teszem azt hozzá) filmekben, sorozatokban, de ebben a konkrét esetben nem "ismertem fel".

De ahogy írod, hogy meg kellene győzni, hogy miért nem, csak azokkal tudnálak amiket feljebb írtam.

Az meg vagy elég vagy nem. :D

Silva esetében ez a dolog olyan, mint a ponyvaregény táskájában, hogy vajh mi lehetett benne?! a film szempontjából tökmindegy, de a rajongók órákig tudnak róla vitatkozni. legalábbis én ezt a hasonlatot használnám. És maradva az általam használt hasonlatnál ha szóba kerül a ponyvaregény a táska tartalma azért nem kerül ilyen előkelő helyre, mint ebben az írásban Silva beállítottsága. :D

2012.11.29. 19:44:24

@doggfather:

Ugyanabban a cipőben járunk: én is leginkább csak olyasmikkel tudnálak győzködni, amik fentebb már elhangzottak először Scaltól, majd tőlem. Ennyi a jelek szerint nem elég, de fordítva is ez a helyzet: én sem lettem meggyőzve. :))

Szokásom szerint kissé körülményes és terjengős voltam: korábbi kitérőmmel a homofóbia felé csupán azt akartam jelezni, hogy pusztán azzal, hogy fel- és elismerjük valaki homoszexualitását a (szerintem) nyilvánvaló jelek alapján, még nem jelenti azt, hogy el is ítélnénk őt ezért. Nekem úgy tűnt, a jelek teljesen egyértelműek, és Te valamiért csak hárítod a nyilvánvaló konklúziót, de ezek szerint tévedtem, szerinted egyáltalán nem egyértelműek a jelek.

Hogy mennyire eltérően látjuk a dolgokat, arról egyébként leveled befejezése is tanúskodik. A „mi van a táskában?” ötletet a jelek szerint te Tarantino nevéhez kapcsolod, számomra azonban ez az ötlet Buñuel jóval korábbi filmjéhez, A NAP SZÉPÉ-hez (1967) kapcsolódik: a kupi egyik (azt hiszem, ázsiai) vendégénél van egy olyan doboz, melynek tartalmát látván egyik prosti sem hajlandó elmenni a kuncsafttal, csak a hősnő. A kíváncsi közönség csupán találgatni tudja, mi lehet a dobozban, mert a rendező nem mutatja meg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.29. 19:59:50

@field 64:
A hasonlatok akkor jók ha egyértelműek (és ezzel már csalnak is egyébként) illetve ha azt írom, hogy a ponyvaregény táskája az 10ből 10nek beugrik a "prostiüldöző dobozt" azért guglizni kéne elég sok blogolvasónak azért a ponyvaregényt írtam. :D

Nem akartam ezzel kapcsolni én sehova. :D

és hárítani se akartam, az első kommentem ez volt:

"

"Silva viselkedése alapján nem szopatja a 007-et, mert nézd meg ahogy viselkedik, mozog, öltözik, amilyen ápolt, jó pofizik, az összes allűrje, nem egy férfias jelenség."

nekem nem tűnt fel, hogy ne lenne férfias.

"

Csak arra próbáltam utalni,hogy ezek a jellemzők: öltözik, ápolt, jó pofizik bondra is igazak, ezek alapján még nem lesz meleg. :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.11.29. 23:19:33

fater:

Bond azért ápolt, és jól öltözött, mert az MI6-nak dolgozik, top kategóriás ügynök

néz meg amikor ott fekszik az ágyban a nővel, ott férfias, de borostás, slampos, egyáltalán nem gondosan ápolt

a ez a nagy különbség

mi lenne az oka, hogy Silva nem is akármilyen öltönyben parádézzon egy totál lepusztult szigeten? nem lenne praktikusabb egy katonai egyenruha, vagy, akár egy kommandós cucc, ami ha kiszakad lehet szarni rá? hát ugyan ki látja itt őt? a katonái, a nők, akiket megvet, és félelemben tart?

amikor általában vitázom valakivel aki (nem rád gondolok, mert ez nem vita :) bőszen védi a melegek jogait, amikor ránézésre még csak gőze sincs semmiről, csak szajkózza a frázisokat, amiket a liberális médiából szipkáz magába, akkor általában azzal hárítok, hogy "nekem nem előítéleteim vannak, hanem sajnos tapasztalataim"

és tényleg, ha egy pasi 30 fölött nem állapodott meg, és túlzottan ad magára, és még jól is főz, és nincs bejárónője, akkor 99%-ban meleg

és ezen azt értem, hogy egy meleg annyira ad a külsejére, hogy egyszer nem látod hogy a körmét elfelejtette volna levágni, kéthetente fodrászhoz jár, (pedig havonta is elég lenne), figyel a divatra, félévente új cipőt vesz, lehet másra nem költ, de erre igen

és imádnak takarítani :D elképzelhetetlen hogy koszban, meg rendetlenségben éljenek

a másik az önmegvalósítás

a legtöbb heteró azért nem viszi semmire, mert megelégszik azzal, hogy csinál egy gyereket, kettőt, hármat, felneveli, aztán szépen, boldogan meghal, mert egy része tovább él

de a melegek erre ugye nem képesek, még csak egyszer se, hogy egy részük tovább éljen, nem véletlen, hogy annyi meleg művész, színész, költő, meg mittudomén mi lesz, mert így akarnak önmegvalósítani, így törekednek arra, hogy továbbéljenek, hogy elfogadják és szeressék őket

ebben az esetben Silva úgy önmegvalósít, hogy szupergonosz lett

de nekem bőven elég volt ahogy megszívta az orrát, kicsit rázta a csipőjét, és ÉS most komolyan, ha nem lenne langyi az előző 22 filmben a többi férfi főgonosz érdekes módon tudta szopatni a 007-est úgy, hogy nem kezdte cirógatni

szóval csak gondolj bele :D "ilyet egy pasi nem tesz/mondd a másiknak szerszámom, egy kicsit fursaaa"

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.30. 08:36:57

@scal: "mi lenne az oka, hogy Silva nem is akármilyen öltönyben parádézzon egy totál lepusztult szigeten? nem lenne praktikusabb egy katonai egyenruha, vagy, akár egy kommandós cucc, ami ha kiszakad lehet szarni rá? hát ugyan ki látja itt őt? a katonái, a nők, akiket megvet, és félelemben tart?"

másik (saját) verzió:

mi lenne az oka, hogy Bond nem is akármilyen öltönyben parádézzon egy totál lepusztult szigeten? nem lenne praktikusabb egy katonai egyenruha, vagy, akár egy kommandós cucc, ami ha kiszakad lehet szarni rá? hát ugyan ki látja itt őt? az ellenség katonái, a nő, akit megvet, és félelemben tart?

;)

a másik:

"Bond azért ápolt, és jól öltözött, mert az MI6-nak dolgozik, top kategóriás ügynök"

ezen logika mentén az ellenfeleknek koszosnak kell lennie, és régi ruhákat kell hordjon?!
Ne már, minden Bond ellenfél a fenti listán ápolt, és jól öltözik, nem egyszer milliomosok, milliárdosok. Még Jaws is aki csak izamagy volt, mindig öltönyben volt, mindegy, hogy sivatagban, vagy városban.

Elvárható, hogy egy top kategóriás ügynök a "top" ellenfelekkel harcoljon, akik semmivel sem kevesebbek, mint ő, csak éppen "rosszak".

ennyit a kommented témába vágó részeiről. :)

Amit a melegekről írsz az akkora általánosítás, hogy csak nah, nézz bele a happy endings című sorozatba, van benne egy meleg, pont az ellenkezője. ;)

De ismétlem a témánál nem akarok/tam mindenféle melegjogokat, vagy homofóbiát felhozni. Nem akarok általánosítani, se filmes, se életből vett toposzokat felhozni, szigorúan ERRŐL a figuráról beszélek. Te/ti field64-el "próbáljátok" kiszélesíteni a beszélgetést folyamatosan. ;)

És nem, nem fogok belemenni egy ki ismer/találkozott/barátja több meleget című játékba. :)

nem azért, mert nem érdekel egy ilyen beszélgetés, vagy ne lennének érveim, hanem ,mert a témához nincs köze. :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.11.30. 21:55:17

nem hinném, hogy általánosítok, sőt egyre inkább úgy vélem, hogy a "melegeket" egyedül az idióta média nem ismeri valójában, és azért próbálja a rendőrökhöz hasonlóan megkedveltetni a nézőkkel, meg jópofa szerepben beállítani

Bond ott azért jól öltözött, mert egy kaszinóból viszik a szigetre, és nem kapott más ruhát, Silva viszont ott lakik, tényleg nem értem mit nem lehet ezen érteni

Nem azt mondtam, hogy legyenek koszosak, de nem mindig indokolt a túlontúl jól öltözöttség, pl. Alec Trevelyan-on azt hiszem egyszer se láthatunk öltönyt, Scaramanga a végső párbajt ingben vívja, és így tovább.

De tényleg nem akarlak meggyőzni én rendelkezem egy hatodik érzékkel, ami nekem ezt jelzi, ha neked nem, majd rájössz másból :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.11.30. 22:04:32

@scal: A melegek megérzik egymást, ez már régóta köztudott :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.12.01. 14:24:59

farok, megérzem a szélhámosokat, bajhozókat, és kéregetőket is :p

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.12.01. 17:55:58

@scal: lehet ez sem véletlen :P
És miért pont faroknak hívsz? :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.12.02. 13:51:28

Oké, mától puncinak hívlak :p

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.02. 15:45:17

kezd a beszélgetés érdekes fordulatokat venni. :D
süti beállítások módosítása