Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 10 legbefolyásosabb ember Hollywoodban

2013. április 27. - scal

Azt hiszen ezután a cím után lassan elmehetek bulvárszerkesztőnek. Szóval miután idecsábítottalak, kicsit magyarázkodom. A legutóbbi listám után azon agyaltam vajon mi lehetne érdekes, de ezúttal nem annyira megerőltető, nem annyira szubjektív, és számomra is érdekes. Nos létezik nekem kb. 10 éve egy kis (kicsi :D) listám, ahol bőszen x-elgetem a látott filmeket, nem csupán azért ha majd elér az időskori szenilitás, akkor ne nézzek meg valamit amit már láttam. S a héten arra gondoltam nézzük meg vajon kiktől láttam eddig a legtöbb filmet. Akiket szinte kimaxoltam, akiktől nincs már mit nézni. Ilyen szerencsére még nincs, de egy páran már nagyon határesetek. Rendezőkkel ez sokkal egyszerűbb lett volna, de színészektől mindent látni azért már már kóros szenvedélyre vall, és hogy valamennyire kiegyenlítsem az esélyeket mindenkinek legalább 30 filmben kellett már szerepelni (cameo kizárt). Engem annyira nem lepett meg a végeredmény, de ti majd gondolom eléggé meglepődtök ferde-hajlamom efféle kivetülésén, mert még véletlenül sem De Niro meg hasonlók lesznek a listán, sőt őt leszámítva pár igazán nagy filmjét már már kötelező olvasmányként fogyasztom néha. Ennyi bevezetés után lássuk azt a tíz embert, aki befolyással volt filmes életemre.

10. - Sandra Bullock (1964) magasság: 1.71 - amerikai (Virginia)

sandra_bullock.jpgimádom tőle: hogy játszik még a Pusztítóban is meg persze a Beépített Szépség :D

amit még mindig nem láttam de kellene: Ütközések

megbocsáthatatlan: Kísérleti gyilkosság

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: Aludj csak, én álmodom

Hinnétek, hogy jövőre 50 éves lesz Bullock? Igyekeztem egy mostani képet előkaparni róla, remélem ez a vizes mindenkit meggyőz milyen jól tartja magát. Csak ezért nem került bele a legutóbbi döngetős toplistába, pedig életem első filmszerelméről van szó. Olyan kis bájos, szeretni való minden filmjében, a 90-es évek igazi felfedezettje, aki a Féktelenülben tűnt ki igazán először, és ott "mindössze" még csak 500.000 dollárt kapott, míg a 2009-es Szív Bajnokaiért már ő is igazi férfias összeget tehetett a kebelfékjébe, már ha beleférne, 20.000.000 dollárt. Sandra nekem minden filmjét feldobja lényével, még a rosszakat is, amikből azért jutott bőven 2000 után. De persze sok választása nem volt a népnek a 90-es években, aki nem ő utána csorgatta a nyálát az igazából csak Julia Roberts vagy Meg Ryan közül választhatott. Ezenkívül megemlítendő hogy anno nagyon durván jól nézett ki, rossz nyelvek azt is rebesgetik hogy light pornózott, az egyetlen női színész aki átvette az Arany Málnát, és pofánszarta azt a hihetetlenül ratyi bandát, és még szépen tud énekelni is. És akkor a végére egy kis statisztika 37 filmben játszott eddig, ebből mindössze 20-at láttam. Bullock ezzel olyan színészeket ütött ki mint Adam Sandler, Owen Wilson, vagy éppen Leonardo DiCaprio.

 

 

9. - Brendan Fraser (1968) magasság: 1,91 - amerikai (Indiana)

brendan_fraser.jpgimádom tőle: Múmia, Csapás a Múltból, Bájkeverő

amit még mindig nem láttam de kellene: Ütközések

megbocsáthatatlan: Az őserdő hőse

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: nincs ilyen

1999-ben meg még utána jó sokáig ha valaki szerettem volna lenni, akkor az Brendan Fraser volt. Számomra a Múmia egy igazi etalon film, miatta kezdtem ismerkedni egyéb filmjeivel, hogy azután meglepődjek néha milyen kritikán aluli hulladékokhoz adja a nevét, az Őserdő Hősét talán 10 évesen sem tudtam volna már élvezni annyira bárgyú. De Fraser karakterre nem az a tipikus szépfiú, mégis rengeteg nő döglik érte, ki van gyúrva, de nem olyan túlzóan mint Diesel vagy Rock, és ami nagyon fontos hogy hihetetlen jó humorérzéke van. Emiatt tudok tőle még olyan filmeket is megnézni, mint a Drágán add a rétedet, vagy ami attól messze rosszabb, a Talpig Majom. Fraser egyébiránt egy igazi óriás szálfa termetével, nem is tudok még egy színészt aki ilyen magas lenne. 34 filmből 18-at láttam eddig tőle amivel épphogy megelőzte Bullockot. Egy paraszthajszállal.

 

8. - Jim Carrey (1962) magasság: 1,87 - kanadai

p17l7unofingki36rpgcs85h70_41909.jpgimádom tőle: Ace Ventura 1-2

amit még mindig nem láttam de kellene: Ember a Holdon

megbocsáthatatlan: hogy nemet mondott az Ace Ventura 3-ra, ja meg persze a Kábelbarát

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: Agylegény

Mielőtt Brendan Fraser akartam volna lenni, nagyon sokáig Jim Carrey akartam lenni. (Még a hajamat is megcsináltam egyszer ilyenre, de psst!) Miért? Mert őrületesen vicces, gumiarcú, és annak idején rengeteg jó filmet készített egymás után, még a hülye is láthatta volna, hogy a humor és Carrey kéz a kézben jár. Erre ez a hülye elkezd színészkedni, és bár a kritikusok egy-két filmjét mai napig emlegetik, leginkább a Truman Showra, és a Makulátlan elme örök ragyogására gondolok, soha az életben nem lett Shakespear-i színész, utána megpróbált visszatalálni az elhagyott vágányra, csak sajnos időközben kiöregedett a hülyegyerek szerepből, és ezek a mostani petárdái mind nagyon szánalmasak. Nagyon sajnálom ezt az embert, mert eldobott valamit amiben kurva jó volt, amiben más fele ilyen jó lehetett volna, megfosztott minket egy csomó vidám pillanattól, önmagát pedig egy szebb karriertől. 32 filmből 19-et láttam eddig tőle, de persze ez majd javul, mert azért mindig szívesen ülök le egy-egy filmje elé, hátha meg tud lepni esetleg.

 

7. - Mel Gibson (1956) magasság: 1,77 - ausztrál

mel-gibson-1.jpgimádom tőle: Maverick

amit még mindig nem láttam de kellene: Az arcnélküli ember

megbocsáthatatlan: Mad Max 3

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: A hazafi

Gibsont divat utálni. Miért? Ó miért? Hol vannak ilyenkor azon liberális filantrópok akik szerint egy színészt külön kell választani a magánszemélytől? Ja bocsánat ez republikánusokra nem vonatkozik ugye? Már hogy a fenébe lehetne ezt az embert utálni, aki egyszemélyben leszállította a teljes posztapokaliptikus világfájdalmat a Mad Maxben, a buddy moviekat a Halálos Fegyver szériában, egy jó westernvígjátékot a 90-es években!!!!, megteremtette a valós, húsba vágó tömegcsatjelenetek létjogosultságát a Rettenthetetlennel (szvsz nincs ez a film Gladiátor sincs, nincs az a film, nincs szandál dömping), és ezen kívül egy sereg jó karaktert és filmet adott, a Visszavágó, Váltságdíj, Összeesküvés elmélet filmekkel. Igazából akkor ingott meg kicsit, amikor hátat fordított a kamerának, és csak a rendezésre koncentrált, aztán most pár éve megint próbál visszatalálni a helyes útra, én drukkolok hogy sikerüljön neki. Tudjátok hogy élte túl a 90-es éveket? Elsőként vágatta le a haját normálisra. 36 filmjéből 21-et néztem meg eddig.

 

6. -  Tom Cruise (1962) magasság: 1,70 - amerikai (New York)

o-TOM-CRUISE-570.jpgimádom tőle: Vanília égbolt, Különvélemény

amit még mindig nem láttam de kellene: Jerry Maguire, a nagy hátraarc

megbocsáthatatlan: nincs ilyen

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: nincs ilyen

Thomas Edisont is lehet ám utálni, deeee véleményem szerint ha létezik ember a filmszakmában aki kristálytiszta logikával építi a karrierjét, akkor az ő. Nincs olyan filmje, amely ne lett volna sikeres, ne őrülne meg érte a közönség, ne lenne: JÓ. És ez egy kibaszott nagy tiszteletet ébresztett bennem iránta, megnézek egy filmet amiben játszik, és tudom, hogy nem pocsékolok el két órát. Nagyon szeretnék én ennyire tudatosan karriert építeni. Nincs uncredited szerepe egy darab sem, ami azt jelenti, hogy még az Austin Powers 3-ban történő két másodpercéért is pénzt kért és kapott. Ugyanakkor halkan megjegyezném hogy a filmek amikben játszik nem tőle jók. Oké, nagyon sok lánynak bejön, oké, 30 évig nem öregedett, deee vegyük már ki bármelyikből, és tegyünk a helyére bárkit aki elvégezte a színésziskolát, meg fogunk lepődni, Cruise nélkül is ugyanazt az élményt kapjuk. Ha Carreyt kivesszük az Ace Venturából az disszonanciához vezet, ha Gibsont a Mad Maxből szintén, de vegyük ki Cruiset a Top Gunból, a Különvéleményből, a Világok Harcából és tegyük helyére mondjuk Alec Baldwint, ugye hogy fel se tűnt? 38 filmből 22-őt láttam eddig tőle, és ebben persze még nincs benne az idei két villantása.

 

5. - Steve Martin (1945) magasság: 1,83 - amerikai (Texas)

steve_martin01.jpgimádom tőle: Lapátra tett férfiak, A pacák, Repülők, vonatok automobilok, A riviéra vadorzói

amit még mindig nem láttam de kellene: Filléreső, A kék egem

megbocsáthatatlan: Örömapa 1-2

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: Tucatjával olcsóbb 1-2

Martin tanított meg arra, hogy a fárasztó humornál nagyobb fegyver nincs az életben. Szinte bármit ellehet vele érni - egyszer amikor babysitterkedtem, és az agyamra ment a kölök még őt is sikerült kiakasztanom. Szóval nagyon sok filmet néztem tőle, és ami fontosabb nagyon sokat újra néztem tőle, szinte nincs olyan filmje amit legalább 2-3 alkalommal ne láttam volna (leszámítva az Örömapákat mert azokat soha többé). Egy-két korai alkotását leszámítva melyek ma már inkább bárgyúak, szerintem még mindig van az öregben spiritusz, mintha nem fulladt volna ki olyan gyorsan ahogy az pl. Carreyről elmondható. Ráadásul hihetetlen kreatív fickó is, hiszen az akkori éra nagy nevettetői közül egyedül nála figyelhető meg a kísérletezés, itt egy Roxanne, ott egy Halott férfi nem hord zakót, - még Kubrick is vele akarta leforgatni a Tágra zárt szemeket (megmondtam, hogy simán ki lehet cserélni Tommy boyt) - úgyhogy Martintól mind a mai napig szívesen nézek bármit, bár már tőle sem olyan sok van, jellemző mód a nagyon korai filmjeit, meg a nagyon mostaniakat nem láttam még. Leginkább azért érezheti őt elcsépeltnek a néző, mert a TV baromi sokat szokta őt is vetíteni. 42 filmet nyomott le, ebből 24-et láttam már.

 

 

4. -  Harrison Ford (1942) magasság: 1,85 - amerikai (Illinois)

harrisonford.jpgimádom tőle: Az elveszett frigyláda fosztogatói, Szárnyas Fejvadász, Végveszélyben

amit még mindig nem láttam de kellene: Az ördög maga

megbocsáthatatlan: Star Wars - Karácsonyi Különkiadás

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: Atomcsapda

Igen, töredelmesen bevallom van Jones kalapom, és a történészi pályára is miatta kerültem. Ő róla is azt mondják, nem színész, csupán egy karakteres szépfiú, aki jókor volt jó helyen, amikor Lucas lehívta a létráról hogy ugorjon már be Han Solonak. Van egy nézése, egy mosolya, egy sármja, és szerintem akinek ilyen karizmája van, az igenis ér annyit a filmszakmában mintha igazi method aktorrá válna. Azért ne felejtsük el, hogy ez FILM és nem SZÍNHÁZ ahol sokkal több múlik egy egy alakításon, legalábbis hogy a közönség ne aludjon el. Mit köszönhetünk neki? Ő Indiana Jones, Han Solo - aki érdekesebb mint Luke Skywalker - az egyetlen és igazi, Jack Ryan, Rick Deckard, és szinte minden filmje egy igazi gyöngyszem STOP olyan 1998-ig. Ugyanis ezután mintha nem tudta volna elütni a mihaszna időt Ford mindenféle baromságot elvállalt, Spielberg meg Lucas túl sokáig szívatta, hogy mindjárt jön a negyedik Jones, mindjárt jön a negyedik Jones. És ennek köszönhetünk olyan remek filmeket mint a Hat nap, hét éjszaka, a Hollywoodi őrjárat, vagy a Tűzfal. Talán csak a Temetetlen múlt emelkedik ezek fölé egy kicsivel, és emiatt nem akaródzik megnéznem az Atomcsapdát sem. Mérleg - 41 film, ebből 24-et láttam, mindez a negyedik helyre volt elég.

 

3. -  Eddie Murphy (1961) magasság: 1,75 - amerikai (New York)

eddie_murphy.jpgimádom tőle: A Beverly Hills-i Zsaru, Megint 48 óra, Amerikába Jöttem, Én, a kém

amit még mindig nem láttam de kellene: Az üresfejű

megbocsáthatatlan: Vámpír Brooklynban

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: Dr. Doolitle 2.

Hát ha van valaki akit jobban sajnálok Jim Carreynél az csak Eddie Murphy. Íme egy ember, aki kibaszott vicces, trágár, nagypofájú - igen tőle is sokat szedtem fel magamra - és mint néger eleve hendicappel indul Hollywoodban, de ő betör, és jobbnál jobb filmeket szállít. Azután beütnek a kibaszott 90-es évek, és elbaszódik nála is minden. Nekem már a Harlemi éjszakák se tetszett, a Bumerángot, vagy a Dzsentlemanust még párszor azért megnéztem mielőtt elegem lett belőle - igen, mindhárom filmben tobzódik a sötétség. Utána jön ez a bűnrossz Vámpír Brooklynban és az igazi lejtmenet még csak ezután jön. Fuldoklás az dióta családi vígjátékokban, és csak néhol juttat levegőhöz egy Végtelen képtelen, vagy egy Fergeteges Forgatás, de azóta is ezt csinálja, és már végképp megöregedett, hogy bármi mást tudjon szállítani. Egy mondás szerint Hollywood sokkal jobb hely lenne, ha 1. Martin Lawrence nem élne, és 2. Eddie Murphy nem hülyült volna el. Nagyon kíváncsi leszek ez a Beverly-Hills-i zsaru tévésorozat mennyi évadot fog élni, szerintem ezt is egyértelműen a Feláldozhatók nosztalgiája hívta életre. Egyébként Murphy-t lehet idén simán ixelem, mert mindössze 8 filmet nem láttam tőle, ami 32-ből nagyon jó arány, rossz hír, hogy jellemző módon az utóbbi évek termését hagytam ki, nem véletlenül - az utóbbi tíz év termését. Jaa, egyedülálló módon Murphy összes filmje kapható DVD-n.

 

2. - Arnold Scwarzenegger (1947) magasság: 1,88 - osztrák

Arnold-Schwarzenegger1.jpgimádom tőle: Az utolsó akcióhős

amit még mindig nem láttam de kellene: nincs ilyen

megbocsáthatatlan: 80 nap alatt a föld körül

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: nincs ilyen

Schwarzeneggerre mindaz igaz amit leírtam Cruise-nál, csak ő durván karizmatikusabb, Ő maga minden egyes filmje, ha ő nincs akkor meglehet a film is egyből esne két pontot. Ő a self-made man prototípusa, aki a nulláról ért el mindent. Igazi példakép lehet sok mindenben. Három, nem egy, három területen ért el karriert, előbb mint testépítő, utána mint filmes, később pedig mint politikus. Én egyértelműen a filmjei miatt szeretem, olyannyira hogy csupán kettő filmet nem láttam tőle, amiket még nem tudtam beszerezni, de nem hinném, hogy a Scavanger Hunt, vagy a Maradj éhen című filmek a 70-es évekből oly sok mindennel egészítenék ki ezt a közel tökéletes életművet. Igazából lehet neki kellett volna a dobogó tetején végezni, és észre se vettem, hogy ennyire szeretem ezt az ürgét, mert szinte minden meg van tőle otthon DVD-n már ugye amit kiadtak, és nincs vele szinkron gond. Sokan azt hiszik legrosszabb filmje a Herkules New Yorkban, ami a legelső volt, vagy a Terminátor 3 ami meg sokáig úgy nézett ki, hogy a legutolsó marad, de nem. A 80 nap alatt a földkörül epizódszerepe mégpedig azért, mert EZZEL búcsúzott a filmszakmától, és ha nem bukik meg mint kormányzó, és nem forgatja le az Erőnek Erejével-t, akkor ha meghal, erre a szarra kéne emlékeznünk mint a mester utolsó alakítása, ami nem cameo, nem uncredited, hanem egy önként és dalolva vállalt, vállalhatatlan szerep.

 

1. - Bruce Willis (1973) magasság: 1,80 - német

Bruce_Willis_1.jpgimádom tőle: Az utolsó cserkész

amit még mindig nem láttam de kellene: Az ellenség földjén

megbocsáthatatlan: Már megint bérgyilkos a szomszédom

amit nem bánok hogy még mindig nem láttam: Két kopper

Willis azért került az első helyre, mert bár 10 filmet nem láttam tőle, de majdnem kétszer annyit készített mint Arnold, és azért 60 film szép mennyiség, amiből szinte mindent láttam 2008-ig bezárólag, csak nagyon sok szart készít mostanában DVD-re, meg van hogy csak mellékszereplő, kell a pénz feleségtartásra. Szóval ő volt tiniként a példaképem, a férfias férfi, aki megmenti a nőt, nyomja a dumát, vicces, és még játszani is tud. Mert neki van színészi vénája a karizmája mellett is, ha nem is sok, de azért van. Minden egyes filmje egy kilométerkő, ami másokat meggyilkolt, az őt piedesztálra emelte - igen a sokat kárhoztatott 90-es évekről beszélek. Igazából én már A simlis és a szendében is nagyon bírtam, aztán jött a Die Hard 2 és ami megadta a kegyelemdöfést az Az utolsó cserkész volt. Húgom hozza fel a kazit a lépcsőn, egy ekkora szar filmet mondja, erre megyek le, beteszem a lejátszóba, hogy megnézzem én is mert másnap vinni kell vissza... és a többi történelem. Hatszor néztem meg aznap éjjel? Életem egyik legvagányabb élménye, és még mennyi jót kaptam tőle. Ötödik elem, Drágán add az életed sorozat, 12 majom, Kód neve Merkúr, és sorolhatnám. Ráadásul a sok sok szar szerep ellenére, az új évezred se törte meg, akkora öniróniával rendelkezik, hogy ez a pasi eltiporhatatlan. Ja, és azt tudtad, hogy egyszer fogadásból, végigszaladt a városon egy szál pöcsben?

 

No ők voltak az én leginkább nézett színészeim, akiktől bizony már alig alig van valami. Lehet azért is húzom halasztom azt a pár tucat filmet, mert addig még ott van a felfedezés öröme. Szokás szerint megkérdezném Nektek vajon kik az abszolút kedvenceitek, akiktől mindent megnéztek? De minthogy szokás szerint úgyse válaszoltok, ezúttal szarok rá :D

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.27. 23:45:21

Még csak a 10.-nél vagyok, de rögtön kommentelek :)
1, Halle Berry is átvette a málnát
2, all-time favorit színésznőm, ne kérdezzétek, hogy miért :)
30 filmjét láttam és a legviccesebb, hogy pár mostani munkája az, ami várat magára :)
Neki köszönhető, hogy filmrajongó lettem. Nah, folytatom az olvasást :D

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.27. 23:59:32

Brendan Frasernél James Cromwell nem is kicsit magasabb. És az Őserdő hőse igenis pont a bárgyú humora miatt szerethető :)

Az Arc nélküli ember és a Hazafi is elég jó filmek, pótold, viszont az Üresfejűt én sztem hanyagolnám :)

Az Utolsó akcióhős nálam is az egyik favorit, szerintem nagyon alulértékelt film :/

Jó kis lista, Brúsztól én is láttam 45 filmet, nagyon durva :)

ZorPrime 2019.07.01. 11:55:21

Clint Eastwood erősen hiányzik a listáról :/

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2019.07.01. 22:39:07

@ZorPrime: ez igaz, de a bevezetőben írtam hogy azok közül válogattam akiknek szinte minden filmjét láttam, Eastwoodtól rengeteg pótolnivaló van még
süti beállítások módosítása