Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

VIII. Malom Mozi Maraton (2013 - nyár)

2013. június 15. - scal

Véget ért ez a jeles esemény is. Nem is tudom hányadik Kecskeméti mozimaraton. A 4-5. után elvesztettem a  fonalat. Sőt minthogy Pesten ha még egyáltalán van évente max egyszer van, máshol meg mintha nem is lenne (Cinema City nem preferálja az olcsóskodást) szerintem kijelenthetem hogy ez az esemény egyedülálló az országban. Az meg hogy negyedévente legyen még inkább, egyre többen jönnek eleinte csak Kecsóról, utána  a környékbeli nagyobb városokból mint Cegléd, Szolnok, később Szeged és most már Pestről is. Legutóbb egy gombostűt nem lehetett leejteni, most valamivel kevesebben voltak hála a ballagással egybeszervezett malőrnek - gondolom a szervezők szépen elfeledkeztek róla, nem baj, legalább ki tudtam nyújtani a lábam. A legelső maratonon még a karszalag ellenében annyi filmet nézhettél meg amennyit akartál, (ekkor 9-et néztem végig egyhuzamban, déltől másnap reggel 9-ig) ezt a harmadiktól leszabályozták ötre, amin eleinte háborogtam, de maraton ide vagy oda, emlékszek hogy jojózott a szemem szombat reggel a kilencedik filmen (3. 3D!!!) úgyhogy az öt film egy egészséges szünetekkel együtt 12 órát ad ki, ami nálam este hat és reggel hat közé esik. És még így is megéri, hiszen a 2600-as jegyárból 600 forint lekajálható a büfében, és legutóbb  a Duna Plázában csak a Vasember 3-at láttam 2000-ért, vagyis nincs ezzel semmi probléma.

2013-2 Maraton.jpg

Ezzel egyedül az a probléma, hogy az átlagember nem hiszem hogy megnéz akár csak 20 filmet is moziban, 4*5 film az az éves termést nagyjából lefedi, a többit meg úgyis megvárják míg a tévében feltűnik vagy egész egyszerűen letöltik. Ez pedig azt mutatja, hogy a maratonon kívül nem éri meg máskor mozizni, pedig van kedvezményes nap, külön kedvezmények, kedvezményes kártya úgyhogy olyan alacsony áron lehet nálunk minőségi mozit kapni amivel nem nagyon hiszem hogy máshol találkozni. Aki nem ismeri a helyi viszonyokat - létezik ilyen elvetemült? - az gondoljon egy Corvin szerű multiplexre, 5 teremmel, kétszintes büfével, nagyon kulturált wc-vel és kávézóval!!!!

Na most nekem aki szokott járni sajtóvetítésekre ez a mostani etap különösen nehéz volt, mert sajnos a szervezők továbbra sem nőtték ki, hogy egy filmet max 2-szer adnak, de inkább egyszer, és így történt hogy meg kellett nézzem A Burok című rettenetet a számomra sokkal vonzóbb alternatívát jelentő Jack az Óriásölő helyett (ugye, fantasy, meg 3D). A menetrendem a következő volt.

Óz, a hatalmas 3D - Feledés - Jack Reacher - A Burok - G.I. Joe - Megtorlás 3D

Amikor először mentem maratonra még féltem milyen lesz, de mára annyira rákaptam az ízére, hogy jobban élvezem mint egy szilvesztert, ki nem hagynám a világ minden kincséért se. Sajnos nem tudtam kit elrángatni magammal ezúttal, úgyhogy spontán beszélgetésekbe estem néha a mellettem ülő srácokkal, lányokkal. A filmekről majd érkezik hagyományos kritika is, most csak nagy vonalakban a friss élményről mielőtt lefekszek aludni (kb. 30 órája vagyok talpon, mert bár tréningelni szoktam előtte, hogy délután keljek fel tegnap rittig hajnali hatkor felpattant a szemem és az istennek se tudtam visszaaludni).

Az Óz számomra egy pozitív csalódás volt, annyi rosszat hallottam róla, hogy kizárólag a 3D miatt pakoltam be a menübe. Franco kiváló volt ÓZ-ként, Weisz Palpatine szenátornak képzelte magát, Kunis néhol nevetségesen ripacskodott, sajnáltam ezért a hülye szerepért, ellenben az év máris biztosan legszebb 3D-je fogadott miután a  film fekete fehérről átváltott az első negyedóra után - ami azért egy eléggé bevállalós szakasz. Vicces, kikacsintós - Franco rászól a folyton énekelni akaró törpékre, hogy kussoljanak, stb. - nagyon jó volt a poénok többsége, és össze se lehet hasonlítani a katasztrofális Alice Csodaországban-al, a mára csodálatosan elkoptatott - lásd Hófehér és a Vadász - nagy harcot a fináléban is parádésan oldották meg, és mindez azért is bravúr mert én Raimit annyira rühellem mint kevés más rendezőt (talán csak a Pókember 1-2-őt szerettem igazán tőle, de hát az történelem Webb víziója után) itt viszont úgy éreztem pontosan ő kellett ide, hogy ilyen félig elborult, félig mesés filmet kapjunk. Nagyon jól megalapozta az estét, pláne hogy itt be kellett nyomjak egy energiaitalt mert a vége felé már kezdett leragadni a szemem és éreztem hogy ezt sürgősen orvosolni kell.

Idióta beszólások a film elején: "Ez... ez végig ilyen lesz?" "Én még nem is veszem fel a 3D-s szemüveget szorítja a fülemet, jaj de már fel kell venni." "G.I. Joe-ra is megyünk? Mert van G.I. Joe kettő?"

A Feledésnél beváltottam a kuponomat, fél liter kóla és egy liter rica, és végre végre bezsákoltuk a Gollam figurát is. A csaj akitől kértem kihozott egy Gandalfot meg egy Bilbót, hogy válasszak, mondom én Gollamot kértem, jaaa ő nem tudja melyik az, mert neki ez kínai. Hát most komolyan kisanyám legalább legyél már tisztában a termékkel amit el akarsz adni. Szoktam őket tesztelni, mert legutóbb Frodót mondtam a Lurdyban és a csaj kijavított hogy ő Bilbó! Derék :D A mögöttem sorban álló gyerek meg

- Én is ilyen menüt kérek.

- Gyűrűk Urásat, vagy másmilyet? 

- Mindegy.

- Figurásat, vagy kulcstartósat?

- Mindegy.

- Mindegyből nem tudok neked hozni valamit, és eldöntheted mit szeretnél.

- Tényleg mindegy.

Csaj tényleg nem volt toppon, gondoltam kisegítem, - Ilyenkor mindig abból kell adni ami kifolyik a raktárból

Erre csaj szeme felcsillan: - Akkor Alkonyatosat kaptok.

Szal Feledés, erről is rengeteg rosszat hallottam, és közben meg egy akkora hangulatos film, hogy ez lett az est fénypontja, egy pillanatra nem éreztem úgy hogy fáradnék, álmosodnék. Gyönyörű a látványvilága, bár mintha mindent az Apple tervezne a jövőben, kicsit mintha Inception és Dark Knight zenéket véltem volna felfedezni benne. És egy akkora mindfuck film, hogy nem is tudom erről mit írjak, mert a pofán szakadt le tízpercenként benne, miközben szinte három szereplője van az egész filmnek.

Egyébként nem tudom csak nekem tűnik e úgy, de a filmek kezdik nagyon durván másolni a videojátékokat. Mármint szar videojáték adaptációkat csinálnak, de maguk a koncepciók teljesen videojátékszerűek. Pl. Itt van ez a film is, tiszta Fallout, meg Halo a lekerekített formáival, és az egy 2004-es gamma. De a soron következő Elysium, vagy Pacific Rim is egy-gy videojáték csak itt nem te irányítasz csupán passzívan szemlélődsz.

A Jack Reacher szintén nagyon bejött, ütős, kemény film, egy brutálisan erős kezdéssel, egy izgalmas nyomozással, és egy nagyon jól sikerült fináléval. Eleinte úgy voltam vele két Tomy boy productiont bevállalni necces lesz, de mindkettő nagyon tetszett, és a helyzet az hogy szívesen agyonvernék néha napján pár embert ilyen jackreacheresen, jelen esetben azt a négy kis gecit akik mellettem ültek, és ki be járkáltak egész vetítés alatt, merthogy feliratos filmet ők nem néznek.

A Burok - esküszöm ez a nő nem normális. Fel tudnék robbanni, hogy ebbe a szaros országba születtem az USA helyett, és így én nem élek meg irodalmi munkásságomból, ehelyett ilyen dilettáns picsák műveiből készült filmeket kell megnézzek. Igen ugyanaz írta aki az Alkonyatot, gondolom megnézte az Invázió című filmet, és úgy gondolta jó ötlet ugyanezt megírni neki is. Inkább azt nézzétek meg mert sokkal jobban meséli el nagyjából ugyanezt a történetet. Egyedül azért mertem belevágni mert Szirmai úr egyik kritikájában azt mondta működik és jobb ez a film mint az Alkonyat. Aha. Működik mert van eleje meg van vége, és ha az Alkonyat -10, akkor ez csak olyan -8, valóban jobb az Alkonyatnál, de ez nem szint továbbra sem. Még a csajoknak se tetszett mellettem, ráadásul itt is volt egy barom aki egész végig beszólogatott a filmnek, de itt végeredményben még meg is értettem, mert kínomban én is elég jókat röhögtem, - nem a poénosnak szánt részeken - annyira gáz ez a film. Ráadásul ez a nyálas gitárszóló amikor smárolnak. És alig egy hónapja viccelődtem Santino kollégán milyen kis grál lovag mód mentette meg a helyzetet hogy kiment szólni nincs kép, hát itt Én voltam a nap hőse, mert ugyanez megtörtént, bár utólag visszagondolva, lehet rádiójátékként egy fokkal elviselhetőbb lett volna.

A G.I. Joe - összességében tetszett, a 3D szóra se érdemes, az akciók korrektek, bár lehettek volna emlékezetesebbek, és én az első rész után valami ütősebbet vártam. A film picikét következetlen, mert csomó szereplő szőrén szálán eltűnt az első részből. Helyzet az, hiába van itt Szikla meg Willis, ha a készítők nem jönnek rá hogy ezt a karakterek adják el, ezért a legfeelingesebb Kígyószem aki egy szót se szól de úgy néz ki mint a rajzfilmben, vagy mint a játékbábu, és ezért olyan cool az egész karakter. Vagy Kobra Parancsnok aki amikor csak szerepel ellopja a showt, és Darth Vader óta a legjobb gonosz arc a világon. Viharárny is egész korrekt volt, csak néha már soknak éreztem. De mégis miért ők a legjobbak, hiába ismeretlen színészek alakítják őket? Mert hozzák a karaktert. A hegyi ninjás hirig viszont atomnagy volt, ott majdnem elélveztem a gyönyörtől. Itt már majdnem aludtam, mert a Burok leszívta az agyam, ugyan bedobtam egy kávét a biztonság kedvéért, de másfél órás lyuk volt a két film közt, úgyhogy mire a Joe-k elkezdődtek már tököm ki volt.

No ez volt a 2013-as nyári Kecskeméti Mozimaraton, kíváncsi vagyok Blacksheepék voltak e rajta :D A következőre olyan szeptember felé kell számítsatok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása