Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bruce Willis Top 10

2013. november 16. - scal

Amikor Santino elkezdte a Stallone & Schwarzenegger toplistát, nem sokáig maradt nyitott kérdés számomra, hogy lehet én is írok egyet az én kedvenc akciósztáromról Bruce Willisről. Field Lundgren listája csak megerősített ebben, ráadásul adta magát a dolog hiszen a régebben írt toplistáim simán vitathatóak, mivel 10 legjobb akciófilmhez meg kell nézni 100-200-at, és akkor tartok tőle még mindig nem merítettük ki a lehetőségek végtelen tárházát. Ezzel szemben egy színésztől 20-30 filmet megnézni nem olyan nagy truváj, sokkal objektívebb, és hát azért tegyük hozzá, nem hétfőn kezdtem bepótolni Bruce filmjeit. Hozzáteszem van még 1-2 filmje Willisnek amit mai napig nem láttam, de talán nem vesztettem sokat, hogy a Merénylet a Suligóré ellen (jaj) vagy a Két Kopper (dupla jaj) című förmedvényeket nem akartam mindenáron letudni. Előzetesként annyit, a 90-es években teljesen Bruce Willis fan voltam. Ez kb. 93 környékén kezdődött amikor az MTV vetíteni kezdte a Simlis és a Szendét, vagyis először komikusként ismertem meg, de akciósztárként sokkal nagyobb dolgokat tett le az asztalra - egyrészt ő már kifinomultabb akcióhős volt mint a 80-as évek izomtiborjai, - bizonyos kritikusok szerint akár négy különböző kifejezést is képes megjeleníteni ugyanazon az egy arcán - és mindemellett legalább öt alkalommal megmentette az egész világot. Szóval következzék az a tíz film ami szerintem Willis legjobb pillanatait foglalja magában.

szép-képek-bruce-willis-3.jpg

 

10 - Hasonmás (2009)

"Édesem, azt se tudom ki vagy. Úgy értem amennyire ismerjük egymást, egy nagy, kövér melák is lehetsz, akinek még pöcse is van."

surrogates-willis.jpg

A Surrogates egy érdekes és úgy is mondhatnám tipikusan brucewillises film. Ugyanis ide akár tíz másikat is beválogathattam volna. Legyen az az Árral szemben, az Éj színe vagy akár Az utolsó emberig mert egy élvezhető film, de lehetett volna sokkal jobb is. A három akciósztár körül Willis volt aki a legtöbb sci-fiben játszott és így van ez ebben a filmben is, ahol kettős szerepben tűnik fel. Akkoriban mindenki arról beszélt, hogy megint van haja, vajon paróka, vagy hajbeültetés, a rendező ügyesen eltitkolta, hogy mindez a film miatt szükséges, úgyhogy többet nem is mondok róla, aki nem látta pótolja és lehetőleg ne akarjon róla olvasni előtte sehol.

 

9 - 16 utca (2006)

"- És mi lesz az igazsággal?

- Baszok az igazságra!"

2006_16_blocks_001.jpg

Willis akárhogy próbálkozott sose tudott igazán elszakadni a rendőr-magánnyomozó-ügynök szereptől, de talán ez volt az első amit már egyenesen rászabtak, mármint hogy kezd kiöregedni. Nyugdíjazás előtt álló, régi motoros zsaru, akinek egy szemtanút kell átkísérnie egyik utolsó munkanapján. Rutinfeladat. Legalábbis ha nem derülne ki, hogy az egész FBI azt akarja dögöljön meg a szemtanú, mert leginkább rájuk lenne terhelő ha a kis feka kinyitná a száját. Korrupt zsaruk, három briliáns alakítás, és 90 percnyi tömény akció. Willis hosszú idő után végre bizonyította hogy az akcióhoz még nem öreg, de bizony sokat kellett érte böjtölni, mert az előző durván tíz éve szólt a minden áron skatulyából kitörni vágyó önmegvalósításról, megspékelve egy zaftos magánéleti válsággal. Szóval ez a film úgy hiányzott akkoriban mint egy falat kenyér.

 

8 - RED (2010)

"Hozom a malacot!"

Red_Movie_Image-_Bruce_Willis_Morgan_Freeman.jpg

A RED úgy tudott beszélni a nyugdíjba száműzött 60-asok életügyi problémáiról - haszontalanság érzete, unalmas, egyhangú hétköznapok, nincs kihez szólni, stb. - hogy közben végig vicces, és veszettül szórakoztató is maradt. Érdekes, hogy ugyanabban az évben jött ki, mint a Feláldozhatók ami már már összeesküvés elméletekre adna okot, ha nem létezne az Űrcowboyok, vagyis ez a probléma időről-időre felüti fejét Hollywoodban, nem ritkán a kiöregedő sztárok nosztalgiafaktora miatt. Persze a RED egy képregény adaptáció, viszont állítólag ahhoz nem sok köze van, amin a fanok fel is háborodtak. Mindenesetre a RED megint egy olyan villantása Willisnek, ami miatt még manapság is jó nézni a filmjeit, mert pl. olyan vele egy szinten nem említhető színészóriásokkal ellentétben mint Robert DeNiro ő rendre meg tudja lepni az embert, hogy még mostanában is jó filmekben bukkan fel.

 

7 - Sin City (2005)

"Elveszem a fegyverét... mindkettőt!"

ae4.jpg

Sokat gondolkoztam, betegyem-e ezt a filmet, hiszen két harmada nem Willisről szól. Nem úgy értve, hogy nincs a képernyőn (egyébként ez is igaz) hanem, hogy egy félórás történeti szálat kapott, mégis képesek voltak vele hirdetni az egész filmet, és az olyan marhák mint én, akik nem ismerték az elmebeteg Frank Miller munkásságát, azok be is mentek a moziba. Ezen átbaszás miatt nem is tartom olyan jó filmnek a Sin Cityt - különösen a középső fejezetet alkotó részt - de Willis karaktere mégis emlékezetes, akinek a fején van egy X alakú heg. Természetesen zsarut játszik, aki ki van égve, tele van "jóakarókkal" és nagyon kemény, nagyon macsó. Végig monologizál amitől a film elég durván noiros hangulatot kapott, többszöri nézés kellett mire fedeztem magamnak. Anno mindenki azt mondta a filmről, túl tömény, tele van gyomorforgató jelenetekkel - de hát ilyen csacskaságokat csak az mond aki nem látta a Salot.

 

6 - Hatodik érzék (1999)

"Halott embereket látok."

bruce5.jpg

Mi más lehetne a hatodik, ha nem a... Ajjaj egy 1999-es film. És mind tudjuk mit jelent ez ugye? Nekem természetesen nem tetszett ez a film se elsőre, se másodjára. Értetlenül álltam mit akar Willis ezzel, amikor ő egész egyszerűen nem ebben jó. Vártam egy negyedik Die Hardot (egyébként teljesen biztos vagyok benne, ekkor kellett volna) és extázisban égtem az Ötödik Elem után, erre előjön ezzel. Utána meg jobbra balra készítette a fosabbnál fosabb filmeket, míg ki nem öregedett az akciósztár szerepkörből. Mindenesetre a listán azért szerepel mert fontos mérföldkő Willis életében. Pajzsra emelték a kritikusok - a rendezővel együtt - azóta ha találok valakit, aki támadja kedvencemet, hogy nem is tud játszani, bedobom neki, hogy Hatodik érzék, és problem solved. Egyébként csendben hozzáteszem, hogy Willis szinte ugyanazt játssza ám itt, mint az Éj színében, ami egyébként szintén egy jól sikerült thriller még a hőskorból és nem is értem, min bukott meg.

 

5 - Armageddon (1998)

" Ne aggódj nem ölöm meg. Csak szétlövöm a lábát, úgy még tud dolgozni."

armageddon-1998-03-g.jpg

Azt hiszem ez volt a csúcs Bruce életében, legalábbis ami felé még egyértelműen felfelé vezetett az út, de ez a film annyira látványos, annyira monumentális, hogy egész egyszerűen innét már nem volt tovább, nem lehetett hova fokozni. Ezért kapta a legtöbb lóvét és itt még - bár van egy felnőtt lánya - simán el lehetett hinni, hogy ezzel az emberrel nem lehet kukoricázni. A zseniális belépőben épp golflabdákat üt a Greenpeace hajójának  - lehet valaki ennél is pofátlanabbul cool? - a saját olajfúrótornyáról (tudjátok ahol nem lehet DVD-ket vetíteni). Ahhoz képest, hogy ez egy katasztrófa film, egy pillanatra se lehet unatkozni - na jó, Affleck és Tyler csöpögős jeleneteire nincs mentség - és mindemellett röhögve lemosta az aszteroida-becsapódás liberálisabb verzióját bemutató Deep Impactet.

 

4 - 12 majom (1995)

„-Időutazás nincs... nem lehetséges... ugye?”

1616_1.jpg

Gilliam filmjéhez nem is választhatott volna kirívóbb szereplőt Willisnél és Pittnél. De mindkettőnek sikeresen megmutatta emberibb oldalát mint amit az imidzs követelt. Ez a film elsőre nem hiszem, hogy sok emberben értelmet nyer, legalább kétszer meg kell nézni, hogy összeálljon a kép. És gondolkodni rajta. Meg persze lehet az se árt, ha Gilliam sajátos látványvilágát - egy olyan földi jövő amihez képest a Mad Max környezete valóságos paradicsom - beveszi a gyomrod. Magam részéről inkább ezt ajánlanám a Willis életműből időutazási témakörben mint a túlsztárolt Loopert, mert logikusabb, és nem ellenszenves(ek) a főszereplő(k). Pitt játéka pedig ajándék az egész filmnek - ugyanis ekkoriban ő is ilyen kis nyálas köcsög szerepben tetszelgett. Jah, és ebben a filmben Willis még borotválta a haját, hogy kopasz legyen - pedig ha később tudta volna.

 

3 - Az ötödik elem (1997)

"- Elnézés uram emberként van nyilvántartva?

- Ööö nem, húsos fagyi vagyok."

Bruce Willis és Milla Jovovich.png

Ez a film olyan pofátlan módon lop a Szárnyas Fejvadászból és valahogy mégis több tudott lenni annál. Akkoriban a sajtó ilyen baromságokat írt le nyomtatásban, hogy "Európa válasza a Star Wars-ra". Hát ezt inkább nem kommentálnám. Lényeg az, hogy valóban nem mindennapi film, főleg, hogy európai, egy 110%-on pörgő, hidrogénezett hajó Willissel, egy csodálatosan gyönyörűséges Milla Világjegy Jovoviccal. De minden szereplő a helyén van benne az utolsó mellékalakig. Azon kívül Besson lopott még a Csillagok háborújából, a Brazilból, meg még ki tudja miből, de a turmixa nagyon finomra sikerült. Azóta legalább hússzor megnéztem már. Bár ezt is minimum kétszer kell gyors egymásutánban, mert az utolsó harmadig egyrészt alig látunk akciót Willistől - aki ott azonban kegyetlenül odateszi magát - és első nézésre bevallom kicsit csalódtam. Másodjára már sokkal jobban tetszett. Nem segít a túl hosszú expozíció sem, ahol majdnem fél óráig különböző helyszíneket és szereplőket látunk. Egyik barátom meg is kérdezte, hogy ez a film fog is szólni valamiről?

 

2 - Drágán add az életed (1988)

"Le vagy te szarva Hans!"

die-hard-1-bruce-willis-2.jpg

A film ami miatt egyesek 80-as évekbeli akcióhősként aposztrofálják Willist - helytelenül -, a film ami a komikusból akcióhőst faragott, a film, ami alapjaiban írta át a faékszerű akciósztorikat, ami karriereket nyírt ki ha azok nem tudták felvenni az új fordulatszámot, mely már az új időket jelezte. És a film, amivel Bruce Willis azok számára is ismert lett akik anno nem nézték a Simlis és a Szendét. Én pl. totál meglepődtem, hogy a Die Hard egy ilyen kőkemény film, elsőre valami vicceset vártam - bár Willis vicces filmjei rendre felcsapódtak valamin. És, hogy miért az első részt tettem be, az általam jobban favorizált kettes helyett? Ennek egyszerű oka van. A kettes már szerepelt egy másik listámban, és azt sokkal jobb akciófilmnek tartom, ennek viszont a már leírtak miatt sokkal nagyobb a jelentősége. Azonkívül ezen a listán szerepelhetne minimum három Die Hard de azt nem akartam, úgyhogy ha hiányzik valamelyik másik, vedd úgy, hogy az is itt van a második helyen. Mert mind egyformán jó (az első három szögezzük le).

 

1 - Az utolsó cserkész (1991)

"Fej vagy gyomor?"

3012_2.jpg

Akartam egy Utolsó listát is csinálni, mert ezek szinte mind nagyon jó filmek. Utolsó Akcióhős, Utolsó Szamuráj, utolsó császár, Utolsó filmcézár. De ugye a fent említett helyen már erről is írtam, bár tény, hogy ez a film több mint sima akció. Ez a film Willis Ars Poeticája. A kritikusok látványosan leszarozták anno (Rotten Tomatoes 41% igen!), nem értették miért készült el, Tony Scott egyik kevésbé jól sikerült filmje amiben Damon Wayans majomkodik - akinek azért mégis volt annyi sütnivalója, hogy mereven elzárkózott a többi tesójának művelményeitől - Willis pedig morózusan, cinikusan vesz róla tudomást, hogy feleségét megdugták az orra előtt, patkányt tesznek rá miközben alszik, vagy csikket kell szednie a földről. Igazság szerint ebben a filmben minden benne van ami tragédia egy férfival csak történhet, Willis karaktere olyan magasról zuhant le ebbe a mocsokba és ugyanakkor annyira egykedvű lett, hogy még kirántani se tudja magát... vagy ha tudná se akarja. Mindenki megveti, mindenki lenézi, mégis hisz az igazában, és tudatosan megy előre - nem úgy, mint tíz évvel később Hartigan karaktere a Sin Cityben. Amikor először láttam, a húgom már megnézte és bejelentette hogy egy hihetetlen fos film - hát a nők nem is nagyon szeretik az tény :D - már mentem is megnézni, és megszületett elvakult Willis imádatom. Addig a napig csak megnéztem a filmjeit ha adták, innentől kezdve vadásztam is őket. Másnap a suliban pedig rekedt hangon beszéltem mindenkivel és akkor kezdtem építeni cinikus énemet... utólag nem is értem a dohányzásra miért nem szoktam rá. Ja és még valami aki ezt a filmet nem szinkronnal meri nézni, ami JOBB mint az eredeti, ami HOZZÁ TESZ a filmhez, ami JOBBÁ tesi az egész filmet, azt látogassa meg a Vérapó.

 

Nos így néz ki az én toplistám Willistől. Nehéz volt megalkotni, mert főleg az utolsó három nagyon képlékeny. A nyavalygók képzeljék oda a Ponyvaregényüket, a Looperjüket, meg az összes divatfilmjüket, és kérlek szépen kíméljetek meg a kommentektől... kurvára elegem van belőlük.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.11.16. 09:22:48

"Akartam egy Utolsó listát is csinálni"

Ez már nekem is eszembe jutott.

Az meg ott a képen nem patkány, hanem vmi döglött mókus inkább, de ez részletkérdés :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.16. 09:51:22

Helyes az utcsó cserkész az első. :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.16. 10:50:44

nem megmondtam hogy hagyjatok békén, és húzzatok a vérbe? :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.16. 11:03:28

a szinkronos cserkész tényleg jobb, de szigorúan az eredeti=első szinkronról van szó nem a későbbi szörnyűségről.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.16. 12:17:32

Nálam a TOP 5 így nézett ki.

5 - 6. érzék
4 - Az utolsó cserkész
3 - 12 majom
2 - 5. elem
1 - Die Hard (ez kb a trilógiát foglalja magába)

Abban reménykedek, hogy Willist fogjuk még látni valamikor a jövőben ismét egy olyan szerepben/filmben, mint amiket a 90-es években tolt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.16. 12:26:56

@doggfather: így van, a Dörneres utószinkronokon én egy kis modorosságot vélek észrevenni nem csak a Cserkésznél, arról meg nem is beszélve mennyire letompították a beköpéseket, mennyivel ötletesebb a Vérapó is, mint a Satan Claus :D

@REMY: nem akarlak elkeseríteni de szerintem max a méltóságát őrizheti meg, (mar ha beszélhetünk ilyesmiről a Már megint bérgyilkos a szomszédom után) olyan fokú unalmat érzek belőle, kiveszett belőle a tűz ami hajtja az embert, Schwarziban több ilyet látok pedig majd egy tízessel öregebb

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.16. 12:59:16

@doggfather: mesélj csak fater mi nem tetszik az Ötödik elemben?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.16. 13:35:25

@scal: Igen sajnos ez igaz... de nem adhatom fel a reményt :D Túlságosan is bírom őt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.16. 14:39:20

@REMY: dehogy is bírod, nálad az Utolsó cserkész méltatlanul alulértékelt :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.16. 19:14:15

@scal: Nálad meg a Die Hard és a 12 majom :P :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.16. 19:47:19

@REMY: dehogyis, én pont a helyükön kezeltem üket ;)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.17. 00:00:15

@doktor.dikhed: És tényleg... A Hasonmás helyett simán mehetett volna.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.17. 06:22:37

@doktor.dikhed: nem tudom, hogy ezt még hányan nem vették észre, de a Sebezhetetlen az a Hatodik érzék pepitában, egy percig nem gondolkodtam rajta

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.17. 16:15:24

@scal: Mikor lesz Utolsó cserkész nagy kritika?

Amúgy nem rossz a lista, de azért kötözködnék egy kicsit. Ok, hogy nem szereted a Ponyvaregényt, de két dolog biztos: jelentős állomás volt Bruce karrierjében, és hogy nagyon jól is alakított.

A Sin City és a Hatodik érzék sokkal előkelőbb helyet érdemelne, az Armageddon című hatásvadász de szórakoztató gagyinak pedig hátrébb kellene lennie.

Nem azt mondtad egyszer, hogy a Hudson Hawk-ot szereted? Hogyhogy nincs itt? És a Bérgyilkos a szomszédom, meg a Banditák is ezerszer inkább a listán lenne a helye, mint Red-nek, vagy a teljesen feledhető, avíttas 16 utcának.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.17. 18:28:09

@Santino89: majd jön valamikor, sőt lehet jön 12 majom is meg Armageddon is és akkor mindegyiket be lehet linkelni

nem fogom előbbre tenni a Hatodik érzéket - te a saját listádon majd előrébb teszed - amikor egyszer már megbeszéltük, hogy elsőre másodjára üt igazán utána nem nagyon, sőt, még olyan nagyon félni se lehet rajta, nem élvezetes film sokadjára már, unalmas amit épp az generál hogy nagyon erős vége van amire felépítik az egészet, másodjára meg azt nézed hogy a vége tudtában mit veszel észre, de ennyi

a Sin Cityt se teszem előrébb, mert lehet ez a fél óra tetszik, de a Clive Owenes félóra másodjára már kész kínszenvedés volt, nem szeretem az ilyen vadembereket, szóval mert tetszik Bruce epizódja azért nem egy húde klasszikus filmről beszélünk, Bruce valamiért ráérzett, vagy jókor volt jó helyen

Ponyvaregény ugyanez ezért nem akartam betenni mellékszerepeket, nekem Bruce pl. a Charlie Angyalai 2-ben is tetszik, pedig maga a film egy rakás szar

annyira nem vagyok benne biztos, hogy az jelentős állomás lett volna, akkor ő már szupersztár volt, megengedhette hogy olcsóért menyjen Tarantino filmjébe, de tényleg nem volt benne rossz (az ő szála az, amihez mindig menekülök amikor nézem azt a szart)

Az Armageddonnak pont ott van a helye ahová tettem, számomra hihetetlenül szórakoztató, ha idióta Ben Afflek nyálas szála nem lenne, még talán egy helyet előbbre is tolnám, az a film azóta egy idézhető cucc lett, elég ha csak a bevonulós jelenetet említem, hány film másolta, parodizálta, Bay meg azóta is ebből él, körfahrt, lassítás, szűrés, robbantás :D és a gárda, szerencsétlen MCD már nincs is köztünk

a Bérgyilkos a szomszédom egy kisebb hehe, talán az első 20-ba belefér... a végére
a Banditák? mikor megnéztem szét tudtam volna robbanni hogy ilyen rakás szarban vállalt szerepet a hősöm (akkor még Joliet az a halálarcú faszkalap dugta)

a Hudson Hawkot meg szeretem, de azt látom, hogy akármelyik filmje jobb tőle, még a Banditák is :D legjobb filmjei közt nincs helye, de legközelebb a Willis Scal által szeretett tíz filmje lesz itt

a 16 utcában nagyon nem értünk egyet, a Reddel meg főleg nem

amin még gondolkodtam az a Túszdráma vagy a Kód neve Merkúr, egyik se olyan rossz

Banditáknál mindkettő jobb legalábbis :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.17. 18:58:53

@scal:

Tényleg csak azért nem szereted a Banditákat, mert Billy Bob Thornton dugta azt a vastagszájú ribancot? Ennyi erővel Brad Pittet, meg a Z világháborút is utálhatnád.

A Bérgyilkos a szomszédom simán Bruce Willis legjobb vígjátéka, tele jó színészekkel, meg jó poénokkal.

Az én Bruce Willis listám így nézne ki:
1. Ponyvaregény
2. Sin City (de, ez egy klasszikus, képregény és noir műfajban egyaránt)
3. Die Hard trilógia (egyiket se hagynám le)
4. Az utolsó cserkész
5. Hatodik érzék
6. Az ötödik elem
7. Bérgyilkos a szomszédom
8. Alvilági játékok
9. 12 majom (ez jobb film, de Gilliam látásmódja nekem annyira nem jön be)
10. Armegeddon (ennél feljebb ilyen hatásvadász gagyiság nem csúszhat. te sírtál a végén, ugye? :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.17. 19:01:15

@scal: "majd jön valamikor, sőt lehet jön 12 majom is meg Armageddon is és akkor mindegyiket be lehet linkelni"
végre egy jó ötlet :D

Akkoriban éppen kezdett bukdácsolni a karrierje, amikor bevállalta a Ponyvaregényt, és onnantól kezdve lehetett tudni, hogy nem csak akcióhősnek jó, meg komikusnak, hanem színésznek is, ráadásul hatalmas siker lett a film, ami szintén nem jött rosszul. Csak ezért :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.18. 07:40:12

@Santino89: Két olyan film az első két helyen, ahol mellékszereplő. Én egy toplistába nem nagyon rakok mellékszerepes filmeket. Azok nem róla szólnak. Oké, hogy benne van, de... nem tudom, kissé fura.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.18. 08:00:56

@Santino89: azért ennyire ismerhetnél már, hogy nem így van, de Pitt inden téren jobban illik ahhoz a nőhöz, valahogy helyreállt a lelki békém mikor megtudtam hogy már ő dugja :D

azért utálom a Banditákat mert egy rakás szar

nem sírtam az Armageddon végén, és sok mindennel nem értek egyet de legalább 20* láttam azt is

ezt nem mondod komolyan hogy nálad előbb van a Sin City mint a Cserkész? e komolyan ennyire szereted hogy lekoppintottak egy képregényt kockáról kockára? többször megnézted? több idézhető beköpés van benn? mert színészileg se ebben a kettőben nyújtotta a legtöbbet hanem pl. a Hatodik érzékben de nehogy már az legyen a legjobb filmje (és a Bajnokok reggelijét nem s említettem ami meg tiszta színészet a részéről)

a Lucky Number Slevin egy kósza gondolatig átfutott az agyamon, de az meg tipikusan az a feelgood movie, elsőre nagyon tetszett, másodjára már nem értettem mi volt benne olyan jó kicsit Ritchie nyúlás, már nem is Tarantino nyúlás de az uccsó három helyre az is beférne

Willis egy ilyen kemény dió

jah igen mert elkaszálták a Cserkész meg a Hawk miatt és az már bukdácsolás

nem te mondtad hogy a Ponyvaregény sleeper hit lett, vagyis kb. 5 év múlva emelhetett valamit a karrierjén? :p - ráadásul a Ponyvaregény kommentárjában azon élcelődnek galambék, hogy két vagy három nézése van (nagy színészkedés)

@REMY: nem is értem, szerintem írjunk petíciót, hogy töröljék el a mellékszereplő Oscart, sőt dögkútba az összes mellékszereplővel, statisztákról nem is beszélve

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.18. 14:22:14

@scal: Kicsit szélsőségesen fogtad fel :D

Én úgy gondolom, hogy ha beleteszem egy toplistába az adott színész filmjét, akkor az róla szóljon, ne csak perceket kapjon benne. Nyilván alakíthat jól, de ha 10 embert megkérdezel, akkor 9 Bruce Willisnél nem a Sin City, Ponyvaregény kettőst fognak emlegetni.

Nyilván emberfüggő, hogy ki hogy állítja össze a toplistát. Szubjektív dolog, én csak meglepődtem, mert nálam nem így lenne. Ettől függetlenül elfogadom csak fura volna, na :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.18. 15:13:55

@REMY: Akkor ez azt jelenti, hogy én vagyok a tizedik, Scal meg a többi 9? :D Remélem olvassa ezt az ördög lecserélt ügyvédje :D

@scal: de milyen stílussal koppintották le kockáról kockára... az a nem mindegy. Meg az sem, hogy egy teljesen egyedi élmény, ami semmi máshoz nem fogható, számomra egy tökéletes film a Sin City, és tele van idézhető beköpésekkel.

A Hudson Hawk, a Hiúságok máglyája meg a Jól áll neki a halál sem voltak éppen gigasikerek ;)
Te nem tudod, hogy mi az a sleeper hit? Milyen 5 évről beszélsz? A meglepetéssiker akkor is lendít valakinek a karrierjén, ha meglepetéssiker és nem előre borítékolt. Azt meg ki nem szarja le, hogy egy szar magyar kommentárban milyen szarságokat mondanak.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.18. 18:25:41

@Santino89: naná hogy olvasom, és nem értek vele egyet, szerintem épp hogy 10 emberből 9 tuti megemlíti a Ponyvaregényt és a Sin Cityt, jó eséllyel a Die Hard után, mert mindkettő ikonikus nem könnyen feledhető szerep még ha mellékszerep is, sokkal előbb el lehet felejteni a 16 utcát, vagy a Redet, ezért is nem került be az a populista szar :D

persze feltételezni kell hogy a 10 megkérdezett ember tudja ki az a Bruce Willis és kettőnél több filmet látott tőle

az igaz, hogy vannak benne idézhető beköpések szó se róla, mégis én ha filmet várok (és ha nem tudom mi lesz akkor is) elvárok egy kerek egész történetet, nem három akármit, aminek a folytatásával addig szarakodnak míg mindenki meghal, kiöregszik, lemondja (és közben serénye Mahetéket, meg Kémkölykök 4D-ket kell rendezni mert meghalnánk nélkülük)

a Hiúságok Máglyája na például olyan film ahol Willis színészkedett, amikor dicsérték azt a filmet pont hogy őt emelték ki belőle, gondolkodtam is hogy beteszem, de azért annyira nem jó, és még Willis is úgy véli nem kellett volna elvállalnia

a Jól áll neki a halál meg látod egy tök jó vígjáték, fekete komédia, két lehengerlő komikával akikbe jócskán szorult önirónia, el is felejtettem hogy Willisnek van élvezhető vígjátéka, :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.18. 18:52:36

@scal: az nehogy már a Sin City hibája legyen, hogy azóta sem készült folytatás... milyen érv ez kéremszépen? :D

Lehet, hogy igazad van a Hiúságos meg a Halálos filmmel, de itt pusztán az anyagiakról volt szó, nem a filmek színvonaláról.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.18. 21:30:57

@Santino89: fogalmam sincs milyen érv, a sikeres filmeknek általában 2 éven belül jön a folytatása... Futótűz valami? :D kurvára nem vágom mit szarakodnak

jah hogy anyagilag, hát az más kérdés

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.20. 13:29:04

@scal: nehéz lenne felsorolni, sokkal könnyebb, hogy mi tetszett az 5ik elemben...

Illetve azt se lenne, mert nem biztos, hogy találnék akár egy dolgot is. :S

Megmagyarázni nem biztos, hogy sikerülne de az egész film annyira rossz, hogy arra szavak sincsenek. nem unalmas, rossz.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.20. 13:54:29

@doggfather: ezzel a véleményeddel igen csak együl vagy és nem ezen a blogon hanem úgy a világban

gyógymód: többszöri újranézés - elemzés - megértés - szeretés :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.20. 14:42:43

@scal: Sajna nem... elég sokan utálják az Ötödik elemet. Amikor megosztottam facebookon a cikkemet, akkor is írták, hogy Rossz az a film stb... :S

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.20. 14:43:23

@scal: hogy egyedül vagyok még nem biztos, hogy nem nekem van igazam.;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.20. 14:51:24

@REMY: életemben nem találkoztam senkivel aki utálná ezt a filmet ???

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.20. 16:47:07

@scal: Jó neked, és jó nekünk, hogy mi szeretjük! ;)

Void Bunkoid 2014.01.09. 16:36:28

@doggfather: "héééé, mit bazirkáljátok az órámat?" :)))

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.09. 17:45:26

@Void Bunkoid: na pl. ezt sose értettem, mit is mondanak ott :D

lonecoyote25 2014.01.09. 22:23:38

Annyira nem vitatkoznék a listával, bár a sorrend nálam más lenne, a Die Hard biztos első helyen állna, meg pár filmet le is cserélnék. Amúgy a faékszerű akciósztorikat már a Halálos fegyver is elkezdte átírni szerintem.

Ja, és mintha lett volna Willis-nek egy Testőr/Egy maréknyi dollárért remake-je. Már meg akartam nézni, de valahogy sose jött össze. Szar?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.10. 14:23:09

@lonecoyote: hát nem a legjobb... egyébként Az utolsó emberig a címe

lonecoyote25 2014.01.10. 20:13:22

@scal: Köszi, azért megnézem valamikor.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.11. 14:45:09

@lonecoyote: egy nézést megér, csak ne várj tőle túl sokat

gigabursch 2015.05.12. 09:36:51

Sin City szerintem úgy trágya ahogy van.
Armageddon dettó.

Akkor már inkább a Kód neve: Merkúr (egyébként kíváncsi lennék, hogy itt a bolygóról vagy a higanyról van szó. Mind a kettő jópofa megoldás, de talán az angol eredetiből egy két büfé angolos megmondhatná nekem a választ.)

Nagyon szeretem a Bérgyilkos a Szomszédom c. filmet, bár ott csak másod főszereplő, de mégis. Baromi jó film, akárcsak a "Zed Dead Baby" ponyvaregényt is.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.05.12. 16:28:37

@gigabursch: hát Mercury Rising, szerintem itt a görög hírnökre gondolnak, aki szárnyas sarujával szélsebesen száguldott, és mint tudjuk (tudjuk?) a cselszövők, tolvajokok védőszentjeként, oltalmazójaként is funkcionál

minden mást róla neveztek el :D
süti beállítások módosítása