Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kis kedvencek titkos élete 3D

2016. augusztus 02. - luckylany

Már az elmúlt év végi összegző listákban is nagy várakozás előzte meg az akkorra megjelent előzetes alapján, mi is történik majd az otthon hagyott házi kedvencekkel — s a Grut is jegyző csapat mindent megtett azért, hogy ezt a filmjét is hasonló lelkesedéssel fogadja a közönség, még egy rövid minyon-előzetessel is megtámogatták a New York lakásaiban egész nap magányosan várakozó állati lakótársak életét taglaló történetet. De aki azt várta, hogy a kaland a lakások falai között marad, tévedett. Utalásrengeteg, tiszteletadások, filmes idézetek, jó karakterek, két egyenértékű, megfelelően illeszkedő történetszál és jó néhány apró poén a minden-jó-ha-jó-a-vége után is: a film nem cáfolt rá a várakozásra, érdekes turmixa az eredeti és régi ötleteknek, s nem felejti ki a romantikát sem, de azért képes kellőképp ki is figurázni azt.

272894_1454018106_6207.jpg

Kicsit sajnálom, hogy nem eredeti hanggal láttam a filmet, mert Louis C. K., a magyar származású amerikai stand-up komedista a sorozatában egész más arcát/hangját mutatta, mint amit csípőből Maxhez, a kis kutyához illesztenék; sokkal inkább új lakótársához, a hatalmas termetű szőrgombóc Dukehoz, akinek érkezésével megkezdődik az addig sem éppen teljesen eseménytelen háziállati hétköznapok megzavarására alkalmas eseménysor. Max kapcsolata új “testvérével” nehezen indul, de ahogy az ilyen történeteknél már lenni szokott, végül számos kalandon át utat találnak egymáshoz és a családi békéhez — ehhez közben többek között megidéződik a Gyaloggalopp vérnyúl-jelenete, a Grease fináléja, a Nagy Lebowski laza semmittevése, a L’ecsó föld feletti és föld alatti világai, s számos olyan, akciófilmekből és más forgatókönyvekből már ismert elem, ami fokozhatja az izgalmakat.

Ami a magasból a föld felé tart, csak az utolsó pillanatban menekül meg vagy esik le úgy, hogy mégse essen baja, aki vízbe merül, arról előbb-utóbb kiderül, hogy tud úszni, s közben a legcukibb házi kedvenc a vérszomjas állatokat is megszelídíti, a sárgarigó és a pocok együttműködhet a sólyommal, a krokodil is legyőzhető, s a legvérszomjasabb embergyűlölőből is előbújhat az ártatlan nyuszi.

Az egyik történetszálon Max kalandjai bonyolódnak új lakótársával, hogy a másikon a szembe szomszéd házi kedvenc hófehér pudli gyűjtse csapatba Max régi és új barátait, hogy felkutassák az eltűnteket. Nem szeretnék túl sok poént lelőni, a hős(ök)nek mindkét szálon több nehézséggel kell szembenézniük, s közben új oldalaik is kidomborodnak — mindemellett nem az egyébként következetes és egész jó forgatókönyv a legnagyobb erénye a filmnek, hanem a belezsúfolt kisebb-nagyobb nyelvi és képi poénok egész sora. 

secret-life-of-pets-post3.jpg

Ahogy a két reménykedő házi kedvenc hiába várja, hogy fellobbanjon bennük az ősi vadászösztön, ami hazavezethetné őket, Max elmélkedve jegyzi meg, sose hitte, hogy a farkasoktól származnak, talán csak egy kiskutya kérdezte egyszer a mamáját, aki rávágta, “Hallgass!”, mire a kicsi visszakérdezett, “Farkas?!”, a mama pedig ráhagyta, “Tőlem, legyen.” Vagy Duke egy halogató pillanatában, amikor erre figyelmeztetik, simán visszaszól “Gyere, járjunk egyet és mondd el, miért gondolod, hogy halogatok.” A csaknem-kutyamennyországba kerülve a musicalek fináléját megidéző részben a legnagyobb a kavarodás: az apró csemegeuborka-szoknyában táncoló virslilányok karát reptében eszi fel Max, hogy aztán gigantikus virsliágyon pihenve érjenek új társával a dal végére — egyszerre idézve a Breaking Bad pénzen fekvő jelenetét és mennyi-mennyi más darabot.

S nem fogy ki a szusz az alkotókból a legvégére sem — miután az állatok világában minden elrendeződött, következik a gazdák hazaérkezése: s különösen jók a párosítások. Aztán még jut szufla a stáblista közbeni bulijelenetre is, hogy azoknak is jusson valami, akik nem rohannak ki azonnal a moziból — itt ismét kapunk egy kis mignon-reklámot, sebaj. A film után azt sem tartanám kizártnak, hogy egy alaposan kitalált új forgatókönyvvel Maxék életének újabb epizódjaival is megismerkedjek; s ha kicsivel kevesebb lesz benne a Hollywoodban már hat-nyolc-tízszer elsütött utolsó pillanatig a kedélyeket csigázó akciófilmes elem, akkor sem keseredem el.

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ágileilakrobák 2016.08.02. 15:34:10

ezt a mozikban fogokom majd meg nézni

A nép fia 2016.08.03. 16:35:55

@ágileilakrobák: Ennek a mondatnak fuss neki újra, miután kijártad az általános iskolát. :)

Na mi újság, Wagner úr? 2016.08.17. 10:43:12

ez a film egy bazi nagy csalódás. Ostoba, állandóan üvöltözik benne a hülye nyúl is... Borzasztóan nem tetszett. Van ennél sokkal-sokkal jobb animációs film is

luckylany 2016.08.17. 11:30:17

@Na mi újság, Wagner úr?: Nekem nem volt csalódás, bár sok elem ismétlődik máshonnan. A nyúlból leginkább ezt a Gyaloggaloppos poén-voltát kedveltem. De örömmel olvasnám, neked mik a személyes kedvenceid az animációs filmek között. És kösz, hogy olvastad! :)

Na mi újság, Wagner úr? 2016.08.17. 12:41:24

@luckylany: Hmm, hogy mik a kedvencek? Most élek újra egy csomó rajzfilmet: ahogy a lányom egyre nő, úgy nézzük meg a klasszikusokat (én ismét, ő először fedezi fel őket). A Jégvarázs egész jó (csak kicsit sokat énekelnek benne :) ), de szeretem az Oroszlánkirályt, az Aladdin-t is. Sorozatokat is nézünk, Jamie és a csodalámpa, Kérem a következőt, ilyenek. De tetszik a Bubi Guppik is, tök jó zenék vannak benne :)

luckylany 2016.08.17. 16:50:20

A sorozatok között említettek máig kedvesek nekem is. A Bubi Guppikkal újat mondtál, köszönöm, ránézek majd. Ez a film az általad említetteknél felnőttebb ízlésre hangolt, azt hiszem; nem tudom, hogy ez korjellemző-e. Sok krimi- és akciófilm-elem köszön vissza benne. Az Aladdin klasszikus mese, a Jégvarázs klasszikus mese-átirat, az Oroszlánkirály is más vonalat képvisel, mint ez. Akkor gondolom, neked/nektek nem jönne be a Zootropolis sem (bár azért szerencsét próbálhatnátok :) ). S ha még ajánlhatok valamit, a klasszikus Dzsungel könyvén túl a Ghibli stúdió filmjeit ajánlom. Talán találtok kedvetekre valót.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.03. 01:40:31

nekem is csalódás volt, de kellemes, eszméletlenül jól szórakoztam, és bár nem volt története valami húde nagy, sőt több Garfieldból visszaköszönt az eltévedünk a városban elem, csak itt most két kutyával, de maguk ezek az állatkák elvitték az egészet a vállukon, eszméletlenül tetszett, és széles vigyorral néztem végig, sokat röhögtem, és most megyek és begyűjtöm az összes pezt, meg plüsst

már tényleg azt hittem, hogy a trailer lelőtte az összes poént és egy rakás szar lesz, erre a Virsliparti nem tetszett, ez meg igen, a nyúl a legnagyobb király, az a szöktetési jelenet! és ráadásul mindegyik petnek egyénisége van, meg kiforrott karaktere, és tényleg mikor megláttam Louis C. K. nevét... hogy kerül ez ebbe az egészbe????

nehéz helyzetben vagyok, mert a Petsig egyértelmű volt számomra, hogy az év animációja a Kubo, és még ott van a Zootopia is, ha más nem CGI-ben bőséges évet zárunk

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.03. 03:41:56

jah majdnem elfelejtettem, Chloé macskának milyem gondosan odarajzolták a rózsaszín macska segglukát :D hát azok kifeküdtem

luckylany 2016.12.03. 15:44:12

@scal: Ha már a nyúl a kedvenced, itt egy 2008-as Pixar short a szerintem előzményével. :)
www.youtube.com/watch?v=CB1Pukr0nFQ
süti beállítások módosítása