Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Nagy Fal (2016) - 3D

2017. január 04. - scal

Azért ez sokat elmond az amcsikról, az ő plakátjukra csak Matt Damon fért rá, úgyhogy most kivételesen levadásztam az ázsiait, hogy érzékeltessem ennek a monumentális, és epikus filmnek a grandiózusságát. Jól nézzétek meg őket, mert bizony mire a stáblista elkezdődik a legtöbbjük már alulról szagolja az ibolyát. Lehet fogadásokat kötni vajon kik ússzák meg ezt a kalandot. De a lényeg röviden, és tömören, elképesztően jó film lett A Nagy Fal, úgyhogy már mehetsz is moziba. Akit pedig a hosszabb verzió érdekel, az nyugodtan kattintson a tovább gombra.

greatwall_13.jpg

A Nagy Fal olyan alattomosan kúszott be a nyúltagyamba, hogy pár hete még azt se tudtam, hogy a világon van, aztán véletlenül a szünetben megnéztem a trailerét. Hoppá, ebben a filmben, nem mongolok, meg barbárok, meg nomádok ellen építették a Kínai Nagy Falat, hanem gyíkemberszerű szörnyek ellen? Támadnak a szörnyűséges sárkánygyíkok, reptiliánok, hívjuk őket akárhogy. A történetbe William Garin, alias Damon révén csatlakozunk, aki egy jobb napokat látott zsoldost alakít. A kínaiak öt perc alatt elkapják, és csak azért hagyják életben őt és társát, mert elintéztek útközben egy ősgyíkot. A néző némi hasonlóságot vélhet felfedezni Az utolsó szamuráj kiindulópontjával, de maga a film, engem sokkal inkább David Gemmell remekművére a Legendára emlékeztetett. Ott láthattam lelki szemeim előtt ennyire elkeseredett ostromot, amit az arctalan ellenséggel vívtak hőseink.

Az arányérzék rendkívül tetszett a filmben. Három részre osztható, és mindegyikben kapunk egy akkora csatát, ami felülmúlja az előzőt. Sok film elszúrja ezt, és a showdown ezek miatt sokszor laposabb mint a nyitány, vagy - és legtöbbször ez a legjellemzőbb - a film közepén található. Ebbe a hibába még a Csillagközi Invázió is beleesett. Itt azonban már az első kettő is nagyon tetszett, de a lezárásban olyan irtást, és pusztító tombolást kapunk, hogy az állam keresgéltem a földön. Valami ilyesmit vártam anno a 47 Ronintól, de nem kaptam meg. Itt meg, az ötletesség, és a brutalitás, a fojtogató reménytelenség koncentrálódik és szinte leugrik a vászonról. Nem rég Santino azt írta a Trónok Harca kapcsán, hogy filmtörténelem legmeghatározóbb és legjobb csatáját alkották meg a készítők, azt hiszem A Nagy Fal kapcsán most sikerült megemelni a lécet, bár én jobban szerettem ezt a mércét A gyűrűk urában látottakhoz igazítani.

Január negyedikét írjuk és lehet elérkezett a legszebben fényképezett film 2017-ből? Még akkor is, ha a film tavalyról csúszott át? Olyan elképesztő látványvilága van ennek a mozinak, hogy ilyet ritkán látni, videojátékok szoktak ilyen harsány és élénk színekkel operálni. Ahogy például a falat védő katonák egyenruháját megkülönböztetik ezzel a színkódolással az a határtalan ötletességre a legjobb példa. De nagyon jók a kiemelt hősök aprólékosan megtervezett öltözetei, és ilyen gyönyörű robbanásokat se láthattál már jó ideje. A kamerakezelésnek és vágásnak hála az akciók végig követhetőek, és csak az elején kapunk pár érthetetlen és zavaró totált, amit viszont nem tudtam helyretenni, de érdekes módon, ahogy megérkezünk a Falhoz, ez a zavaró tényező szerencsére elmúlik. Az is nagyon tetszett, hogy kidolgozták a gyíkokat is, megint a Csillagközi Inváziót tudom felhozni példának, vannak közkatonák, brutális őrök, és az anyakirálynő testőrsége, vagyis egy hihető és működő nem humadoid "civilizáció" ez, amely nagyon is tudatosan tör az emberek életére. 

the-great-wall-movie-scene.jpg

A történetet a Z világháborút is jegyző Max Brooks írta - a végső csatában a pagodákat támadó gyíkok egyértelmű utalást adnak a zombikra - a már említett Az utolsó szamurájt is író Edward Zwick és Marshall Herskovitz segítségével. Aztán ebből az anyagból, korunk egyik legjelentősebb forgatókönyvírója Tony Gilroy (Zsivány Egyes, és az összes Bourne film) kanyarított egy olyan pörgős és heroikus akció-fantasyt amihez foghatót már régen láthattunk. És ahol végre van tét, meg karakterfejlődés, érzelmek, és katarzis. A párbeszédek ugyan rászorultak volna még némi polírozásra, de hajlamos vagyok ezt betudni a kegyetlenül elbaszott szinkronnak, amiben már a nyitómondatban belefuthatunk egy fordítási hibába, amikor az 5500 mérföldet, átfordítják 11.000 mérfölddé... kilométer helyett.

A filmet stílszerűen egy kínai direktor Yimou Zhang hozta tető alá, akinek köszönhetjük A repülő tőrök klánját, a Hőst, vagy éppen Az aranyvirág átkát. És akkor említsük meg a színészeket is, élükön Damonnal, aki bár semmi kiemelkedőt nem nyújt, de alakítása teljesen korrekt, bár mintha utánozni szerette volna Tom Cruiset Az utolsó szamurájból. Nála érdekes módon sokkal jobb, az általam meglehetősen gyűlölt Pedro Pascal, aki az igazi antihős a főszereplő oldalán, sok emlékezetes pillanatért és poénért felel. Willem Dafoe inkább alibizik, de túl keveset szerepel, hogy ez valóban zavaróvá váljék, inkább csak a fizimiskája miatt lóg ki ebből a mongolos környezetből. A filmben persze elsöprő többséggel általunk kevésbé ismert keleti színészek játszanak, mint Tian Jing, aki mintha egy megelevenedett anime főhősnője lenne. Andy Lau pedig a Szigorúan Piszkos Ügyekből lehet ismerős, bár meglehetősen megöregedett mégis remekül helyt áll tragikus szerepében.

Végezetül ki kell térjek a zenei aláfestésre, amely megkoronázza az egész filmet. Ramin Djawadi olyan brutálisan letaglózó scoret írt, ami a bekúszó produkciós cégek logójától kezdve egészen a stáblistáig magával ragad és nem ereszt. Felemel, és a porba sújt! Az ilyen remek zenére mondják azt, hogy epikus, heroikus. Szinte hihetetlen, hogy ez a csóka felelős a WarCraft - A kezdetek elfuserált és jellegtelen dobolásáért is. Szerencsére itt visszatért a Vasemberben és a Tűzgyűrűben hallható hangzáshoz, amiben ezúttal orientalista dallamok is felbukkannak. Szóval nem tudok mást mondani, minthogy soha rosszabb évkezdést, A Nagy Fal egyszerűen lehengerelt. Végre egy olyan mozi, ami blockbuster mivoltában is mert újat alkotni. Lehet sok helyről kölcsönzött, de a végeredmény egy brutálisan jó film lett.

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Ui: a CGI a filmben helyenként ugyan elnagyoltnak tűnik, pl. a Nagy Fal, és a sárkánygyíkok zöld masszája bizonyos helyeken, de összességében ez is nagyon korrekt munka. A 3D pedig ezúttal kifejezetten ajánlott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2017.01.04. 18:55:41

scal, tuti őszinte és komoly a kritika?

Mert a trélerek alapján engem olyan szinten eltántorított, hogy csak na. Mondjuk Max Brooks (mint kiderült, Mel Brooks fia) pozitív...

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.04. 20:27:53

A Legendában olyan szinten nem arctalan az ellenség, hogy több nézőpontba is bepillantást nyerhetünk a csata során.
A Trónok harcára nem írtam azt, hogy a filmtörténet legmeghatározóbb csatája.
Összességében a színészek nem jók, a CGI sem, a párbeszédek sem, és neked ez az istentelenül jó film? Már a trailer is egy fos, ami neked annyira tetszett.
Tony Gilroy, mint az egyik legjelentősebb forgatókönyvíró? A neve mellett meg olyan filmeket sorolsz fel, amiket nem a forgatókönyvéért szerettünk.

Rotten 40%, imdb 6 csillag? Ejj ejj... Váratlan szépség, meg Hegylakó 2 szagot érzek a levegőben. Már szegény egyszeri kommentelőket se tudsz lassan átverni. Húgod ott volt? :D

Mindenesetre ezt előbb megnézem, mint a Váratlan szépségedet, de azért ne állj addig fél lábon :D

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.01.04. 21:07:20

Szinte kizárt dolog, hogy ekkora marhaságból valami pozitívat lehessen kihozni. A kínaiaknál amúgy minden mögött van egy üzenet, talán ezzel a filmmel akarnak üzenni valamit, valakiknek.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 06:12:39

@Santino89: a Legendában maga az ellenség arctalan horda, a vezérkart ismerjük meg, az itt is meg van

igazad van nem kerestem vissza, de a lényeg hogy valami leg, leg leg-et írtál

a filmet most kezdik játszani eddig csak vérzőfaszú kritikusok látták
két haverral néztem sajtón :P

és összességében túlzol, az alakítások nem kiemelkedőek, de egy ilyen filmnél nem is ez a lényeg amire vannak abban hitelesek, a CGI baszott jó, egyedül a kezdetnél éreztem hogy mi ez a szar, de lehet azt ilyen keretnek szánták, és szándékosan volt elnagyolt a fal, a trailer nem fos, most meg is nézem mindet

hát a Három első Bourne filmnek azért ha nem lett volna jó forgatókönyve, tuti nem tetszik annyira

"Sok évvel később, rendezőként sem tudta elfelejteni kedvenc kamaszkori olvasmányát, így addig harcolt a stúdiókkal, míg megszerezte a megfilmesítési jogokat, illetve egy elég menő forgatókönyvírót, Tony Gilroy-t is sikerült a projekthez csábítania."

:)

érezz csak hegylakó szagot ez a film máris visszakereste az árát, és Kína miatt még többet fog kaszálni :D egyre jobban szeretem Kínát megyek is befejezem a Vörös Sziklát

@szekőcei: engem épp a trailer vett meg kilóra, addig nem is nagyon érdekelt, mondom egy újabb történelmi baromság, ez egy látványfilm, ilyenekért járok moziba, csak tavaly a legtöbb ilyen el lett baszva

a Legendaryt megvette Kína, és készítettek egy ázsiai hülyeségektől mentes (túljátszás, wuxia, stb.) filmet a nyugati világnak

Nietzsche_ 2017.01.05. 07:45:46

Ha egy 10-es skálán kéne értékelned, mennyit adnál rá?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 08:18:13

@Frank Leone 510: nehéz megmondani mert az élményből a szinkron tényleg sokat levesz, és meg kell nézzem eredetiben is még egyszer, de legyen egy 8-as, hajlamos vagyok azt mondani, hogy sokat számít az is, hogy a sok hülye ázsiai film után, végre kapunk egy olyat amiben minden a helyén van, amiben ha a történet nem is csavaros, de leköt és bevonz, ezt vártam a 47 Ronintól is, de az a szép körítésen kívül nem tudott többet adni

szekőcei 2017.01.05. 09:30:01

@scal: ne merd leszólni a wuxiát! :(

Mi lesz a következő, azt mondod a japppán Godzilla-filmek is szarok?! :(

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 09:32:54

@scal: nem igaz, a harcoló katonák nézőpontjába is betekintést nyerhetünk a műben.

az elég menő és a legmeghatározóbb között nem tudsz különbséget tenni? ;)
és ez is a 2000-es évek elején volt, az utóbbi időben Gilroy is egyre kevésbé menő.

tehát pfujj kritikusok, csak a bevétel számít egy film színvonalát illetően? aha.
meg szívesen azonosulsz a kínai nézőkkel, akiknek még ki se alakulhatott nagyon az ízlésviláguk, lévén hogy alig pár éve láthatnak rendszeresen hollywoodi blockbustereket, de ők az etalon? hát jó, ilyen kijelentések után adjon bárki a véleményedre.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 09:48:27

@szekőcei: az elsőt majd megnézem egyszer talán, a többiről nem merek nyilatkozni

@Santino89: "tehát pfujj kritikusok, csak a bevétel számít egy film színvonalát illetően? aha." nem, de ezt ennél a filmnél legalább nem tudod felhozni látatlanban :) weheheheheeee

de örülök, hogy ezek szerint mégis így beléd égett a Legenda, ha ennyire emlékszel rá

Gilroy akkor volt elég menő, most meg meghatározó, azért mégis csak áthívták egy Star Warshoz, szóval hagyjuk már a kötözködést, neked nem áll jól :D

a Kínaiak nagyon fejlődőképesek ám, többek közt nekik tartozik a fél világ, és előbb mennek a Marsra, mint bárki, mennyi év kell? ötven? az Ötödik Elem óta nem volt igazán európai blockbuster, pedig elég régóta nézzük a Hollywoodi "szart"

"hát jó, ilyen kijelentések után adjon bárki a véleményedre."

te szoktál, nekem ez épp elég :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 10:12:09

@scal: egy éve sincs, hogy olvastam, de ekkora tárgyi tévedést véteni, olyantól, akinek híresen jó a memóriája (legalábbis ezt állítja magáról).

akkor menő, most meg nem meghatározó. most vagy nem tudod a szónak a jelentését, vagy csak szimplán hülyeséget mondasz, mert aszitted, hogy jól hangzik. hát nem.

és annak, hogy nekik tartozik a világ, meg a mars, meg hogy európa milyen blockbustert készít, annak mi köze is van a kínaiak ízlésvilágához, ami még nem alakulhatott ki? ja, igen, tudom már, pont semmi.

dehogy szoktam, akkor már rohannék moziba ezért, meg a Váratlan szépségért is, ehelyett szépen otthon maradok, és jókat mosolygok rajta, milyen hülyeségeket tudsz leírni :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 11:51:58

@Santino89: jaj mert három hét kell az egy évhez, majd másolj be mondatokat kérlek, hogy milyen hitelesen van ábrázolva az arctalan ellenség, persze jó a memóriám, 10 éves távlatból jobban emlékszek, mint te alig egy évesről

de jól hangzik, a Star Wars-ot elég jól meghatározta

nem alakulhatott ki a kínai ízlésvilág? amúgy ezzel te mégis mit akarsz mondani? hogy olyan filmeket készítenek, amit nem vesz be a gyomrod? pont neked?

két hónap múlva meg majd gyere mea culpázni... szokásosan

Skywatcher 2017.01.05. 12:16:10

Az még haggyám, hogy km helyett mérföld, de hogy lett 5500ból 11000? Nem 1,6 a váltószám?
Hamegmár: porba sújt! (v.ö.: "emeld fel ezt a súlyt")

A film a trailerek alapján monumentális és CGI orgia, én bírom az ilyet. A sztori ha egy kicsit is megtámogatja, akkor nálam nyert. Én egy filmen szórakozni akarok, és kényeztetni a szememet. Ha majd merengeni meg nagy gondolatokat akarok, akkor olvasok egy orosz klasszikust :)
Azt azért remélem, hogy a teljes filmben többet látunk az ellenségből, mert a trailerben gyak semmit nem mutattak, azt is csak itt olvastam, hogy valami gyíkember szerűségről van szó.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 12:30:36

@scal: ha olyan jó a memóriád, miért írsz le ekkora baromságot? és ki beszél hitelességről, nézőpontról volt szó.
jó, persze, a te hitelességed folyamatosan csorbát szenved, de most a könyvről beszéltünk.

nem határozta meg, és nagyon mást se. tehát ezek szerint a szó jelentésével nem vagy tisztában. oké.

nem. azt akarom mondani, amit mondtam is: hogy a kínai közönség még 10 éve sem láthat amerikai blockbustereket multiplexekben, úgyhogy nem alakulhatott ki az ízlésviláguk sem ezzel kapcsolatban. mi azért ebben egy kicsit előrébb járunk. kivéve téged, természetesen.

ahogy az első kommentemben is írtam, ne állj addig fél lábon ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 12:50:04

@Skywatcher: lehet 15.000-et mondtak de az is rossz, lehet nem akarták lelőni a meglepetést, pl. én azt hittem hogy szörnyek, meg démonok jönnek egy külső világból, ami kicsit még faszább lett volna, de így se rossz ez

szal ha szeretted ezeket:

Az utolsó szamuráj + Csillagközi invázió + Z világháború akkor sok bajod nem lehet

még egy kis 47 Ronin ás WarCraft képi világ/CGI és kész is A Nagy Fal :D

de ha láttad a rendezőtől a Hőst, meg a Repülő tőröket sokat nem csalódhatsz

@Santino89: akkor nézőpontot, ahol nem a vezír van, hanem közkatona :)

végül is csak mindenhol azt írják, ő fésülte egybe a Zsiványt

amúgy mi van Danika lett belőled? ne beszélgess vele annyit

féllábon biztos nem állok, mert a Vasember 3 kapcsán is három évig kellett hallgatom ezt a magabiztos köpködést, aztán jött a Polgárháború, meg a canossa... u-nal-mas

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 13:36:04

@scal: honnan tudod, amikor nem láttad se a Hőst, se a Repülő tőrök klánját? :D

keresd csak meg nyugodtan, én veled ellentétben nem beszélek hülyeségeket a levegőbe. arról nem is beszélve, hogy ha már csak a vezér szempontja lenne, már akkor se lenne arctalan az ellenség, tehát mindenképpen hülyeséget írsz.

mondjuk azt, hogy nem tudod, mit jelent az a szó, hogy meghatározó, az már a Trónok harcás hülyeségednél kiderült, nem is tudom, min vagyok meglepődve.

A Vasember 3-at láttam, úgyhogy ott más a felállás. És az, hogy én elmagyaráztam neked valamit, amit te nem értettél, az lássuk be, elég messze van a kanossza járástól ;)

Úgyhogy inkább az az unalmas, hogy hetet-havat összehordasz a levegőbe.

2017.01.05. 13:58:22

A trailer első 3 másodperce után tudtam, hogy ezt nem fogom megnézni.
Mi ez a f@szság?

Kínai nagyfal - Matt Damon - gyíklények...
A folytatásban mi lesz?

Taj Mahal - Brad Pitt - hallények...

mojoking77 2017.01.05. 15:08:38

@scal: Hmmmmmmmmmm.........
Ez nem veletlenul a 47 Ronin univerzumanak tagitasa egy kicsit nyugat fele?
Ott is a miatt vertem a fejem a falba, hogy szenne gyalaztak a tortenelmet/mitologiat, gondolom itt is ugy gondolkodtak, hogy majd a fiatalok imadni fogjak a gyikembereket, amint megprobaljak elozonleni Kinat. (Bar, ha alliteracio, akar meg mukodhet is).
Nalam eleg hatul van a meg megnezendo filmek listajan azert, a kritikad ellenere :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 15:44:36

@mojoking77: a 47Ronin egy unalmas, félresiklott film volt, de szép, azonkívül japán

ez meg egy fantasy, egyértelműen, semmi történelmi vonatkozás nincs benne

@Dr. Trejo: ááá nem jó, Brad Pitt túl öreg már, de mondjuk ha kicseréljük Chris Prattre, ez egy egész jó plot lenne

@Santino89: jah közben rájöttem hogy csak viccelsz, meg trollkodsz, úgyhogy ez a legunalmasabb

neked kell megkeresni mert te állítod hogy benne van, akkor keresd meg, addig meg csönd van,

föntebb leírtam, hogy közkatonákról beszélek, akik harcolnak, akik jönnek megállás nélkül, a massza, ezzel kezdtem, el kéne olvasni... és értelmezni amit írok mielőtt élből elkezded támadni

jah az nem tetszik hogy a Trónok harcás harci jelenet nem sokáig trónolt a legjobb csaták általad elképzelt listáján, és pont egy ilyen film ütötte le, hát így már értem

miért kevered össze a dolgokat, az a kanossza járás, hogy hirtelen hogy megbocsátottál a Vas3-nak miután mindennek elmondtad, legjobb az egészbe, hogy még a pánikbetegségre is azt mondtad utólag hogy totál rendben van

de ugyanilyen a Holnap határán is, amiről szintén megmondtad hogy egy rakás szar lesz, most már szépen bővül a lista, ideje megnézd a Tranformers 4-et is, miközben az hogy elmagyaráztad hogyan építette fel a Marvel Stark karakterét, vagy inkább hogyan rontotta le, nem tette a szememben jobbá vagy izgalmasabbá a Polgárháborút

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 15:45:05

@mojoking77: jah bocsánat csak bántja a nyelőcsövem, nem alliteráció, hanem allegória

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2017.01.05. 15:45:35

A múlt hétvégén megnéztem 3D-ben, eredeti hanggal egy kínai moziban ezt a Nagy Falat (a nyugati szinészekkel angolul beszélnek, a kínaiak egymás között kínaiul, ez így rendben is van). Az IMDB aktuálisan 6 pontja pont annyi, amit én is adtam rá... Mondjuk az, aki szereti az ilyen "mesefilmeket", az gondolom ad rá 7-8 pontot, de mivel ez nagyon nem az én világom, nekem erős közepes volt.

Mivel előző héten Wong Kar-wai See You Tomorrow c. filmjét láttam szintén kínai moziban, adódott az összehasonlítás, a két híres rendező, de még inkább a régi és az új filmjeik között. Nagyon szeretem Wong Kar-wai és Zhang Yimou legtöbb régi filmjét, de az újak nagyon más világ. A nagy kérdés számomra, hogy vajon mit gondol az új filmjeiről a két rendező. Számukra ez már csak sima pénzgyártás és a közönségigény kiszolgálása vagy szerintük ezek az új filmek is vannak olyan értékesek mint a régi alkotásaik?

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2017.01.05. 15:47:26

A múlt hétvégén megnéztem 3D-ben, eredeti hanggal egy kínai moziban ezt a Nagy Falat (a nyugati szinészekkel angolul beszélnek, a kínaiak egymás között kínaiul, ez így rendben is van). Az IMDB aktuálisan 6 pontja pont annyi, amit én is adtam rá... Mondjuk az, aki szereti az ilyen "mesefilmeket", az gondolom ad rá 7-8 pontot, de mivel ez nagyon nem az én világom, nekem erős közepes volt.

Mivel előző héten Wong Kar-wai See You Tomorrow c. filmjét láttam szintén kínai moziban (az 4,4-en áll az IMDB-n), adódott az összehasonlítás, a két híres rendező, de még inkább a régi és az új filmjeik között. Nagyon szeretem Wong Kar-wai és Zhang Yimou legtöbb régi filmjét, de az újak nagyon más világ. A nagy kérdés számomra, hogy vajon mit gondol az új filmjeiről a két rendező. Számukra ez már csak sima pénzgyártás és a közönségigény kiszolgálása vagy szerintük ezek az új filmek is vannak olyan értékesek mint a régi alkotásaik?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 15:50:47

@kbalazs: áááá üdv

én nagyon bírtam A nagymestert, és a Bluberry Nightsot is, nem is beszélve a 2046-ról ez a legutolsó három filmje Karvalynak, míg ez a See You Tomorrow más rendező filmje, ő csak írta, vagy nem? IMDb szerint valami Jiajia Zhang első alkotása

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2017.01.05. 16:46:17

@scal: Jogos, nem Karvaly rendezte, de persze az ő (húzó) nevéhez köti a filmet mindenki (a plakáton egyforma méretű Karvaly és Zhang Jiajia neve), de nem csak az írásban vett részt, az ő produkciós cége csinálta.
sino-cinema.com/2016/12/28/review-see-you-tomorrow/
"The name on the can may be that of Zhang Jiajia 张嘉佳 – a Mainland writer making his directing debut – but to all intents and purposes See You Tomorrow 摆渡人 is the latest film by veteran auteur Wang Jiawei 王家卫 [Wong Kar-wai], 58, who’s technically billed as just producer and co-scripter."
és
www.scmp.com/culture/film-tv/article/2056867/film-review-see-you-tomorrow-wong-kar-wai-tony-leung-chiu-wai
"It is fitting that Wong Kar-wai opted to co-script and produce this slapstick comedy..."

De még ennél is nagyobb a tévedésem, Zhang Yimouval igazából nem is Karvalyt akartam párban említeni, hanem Ang Leet. Viszont az ő új filmjét (Billy Lynn's Long Halftime Walk) még nem is láttam, így gyorsan abba is hagyom ezt a mellékszálat.
Bocsánat az előző duplázásért.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.05. 19:46:04

@scal: hol volt itt vicc? max a te kritikád, meg ízlésvilágod ami egy vicc, de még annak is rossz.

semmi okod feltételezni, hogy hazudok, azt te szoktál, de mint mondtam, még ha hazudnék is, akkor is baromságot írtál.

"Ott láthattam lelki szemeim előtt ennyire elkeseredett ostromot, amit az arctalan ellenséggel vívtak hőseink."
Itt bizony egy árva szó sem esik közkatonákról, szóval még a saját mondataidat-szavaidat sem tudod értelmezni ezek szerint.

Lehet, hogy ott trónol az még mindig, finoman szólva sem győztél meg. Mert még ha esetleg, véletlenül tényleg nagyon jó is, akkor sem hiszem, hogy annyira magával ragadó, dinamikus, ötletes, jól rendezett-vágott, vagy mocskos, vagy véres lenne ez a . pff... PG13-as film.

Nem bocsájtottam meg, hanem utólag értelmet nyert ez a momentum. Számomra, neked már ennyi eszed nem volt. A holnap határán megint teljesen más eset, hiszen mindenhol nagyon jó kritikákat kapott, dehát rajta, mondj csak random baromságokat, hátha egyszer valami betalál, végülis ez is elég vicces :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.06. 15:06:35

@Santino89: az én ízlésvilágom olyan kifinomult, hogy igazán örülök, amikor megkarcolod :D, vagy amikor Field megtámogat egy kis egyet értek Scallal :D

mert a háttérben sátorozó vezérrel vívták azt, hát hogyne

lehet... majd kiderül ha ezt megnézed

persze minden más eset, pléhpofával kijelentetted hogy szar lesz, már fél évvel korábban, meg hogy az Én filmem lesz, jah hogy mások is dicsérték, basszus, félévvel korábban tudtam azt, amit a világ nem? :D ejde kurva jó vagyok, lottóznom kéne

Zombiháborúban is igazam lett, - érik a Top 10 Scal igazság amit csak ő látott... helyesen... évekkel előbb lista

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.06. 16:16:08

@scal: olyan is elég rég volt már.

a vezérek is az ellenség voltak, ne égesd már magad bazmeg, inkább sunnyognád el a választ, jobb taktika lenne :D

tehát ha ezer tippedből 1 bejön, akkor te vagy a nagy király? :D hát hogyne :D

Darkcomet 2017.01.11. 15:39:58

"Andy Lau pedig a Szigorúan Piszkos Ügyekből lehet ismerős, bár meglehetősen megöregedett mégis remekül helyt áll tragikus szerepében."

Hogy a mi? Hong-Kong egyik legmeghatározóbb színésze, aki pici magaalá fosás után kínában is sztár tudott lenni, csak innen ismerős? Aztán te ismered a távol-keleti filmeket? Meg írsz róluk? Süt az összes kritikának nevezett őrületetből a lenézés a kontinens filmjei felé. Legyen az koreai, kínai, hong-kongi, Japán akármi. Figyu! Ha nincs türelmed másképp nézni filmeket, akkor nem kötelező. Fikázni meg minek. Én sem basztatom a Marvel szutykokat (pedig lenne miért), mert nem vagyok velük azonos hullámhosszon. Ennyi.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.11. 22:53:54

hát most írhatom én hogy milyen jó volt Lau a Keleti szélben, az átlagnéző jó ha ismeri a Szigorúan piszkos ügyeket, arról, talán már hallott, ezen kívül amiben még láthatta az a Repülő tőrök klánja, de hát azt már írtam egyszer nem szeretem ugyanazt a filmcímet leírni ennyiszer pláne ha ilyen baszott hosszú

tetszik nem tetszik az van, hogy nem a többiek Ázsia utálók, te ismered átlagon felül ezeket a műveket

"Aztán te ismered a távol-keleti filmeket? Meg írsz róluk?"

igen ismerem őket (jobban mint a sokévi átlag)
igen, írok róluk
és igen, Te meg olvasod őket

"Süt az összes kritikának nevezett őrületetből a lenézés a kontinens filmjei felé."

ez azért elég súlyos vád, majd ha ráérsz bizonyítsd be okés?

"Figyu! Ha nincs türelmed másképp nézni filmeket, akkor nem kötelező."

másképp nézni? mondjuk ferde szemmel?

"Én sem basztatom a Marvel szutykokat (pedig lenne miért), mert nem vagyok velük azonos hullámhosszon. "

felőlem basztathatod, nem kapok jogdíjat a Disneytől

Fortress 2017.05.20. 22:47:48

Mi csak most jutottunk oda, hogy értékeljük. (5,5 pont lett). Összességében nem rossz munka, de nem kiemelkedő.
süti beállítások módosítása