Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az a 10 alkotás, amivel mostohán bánik a tévé

2021. április 01. - scal

Vannak bizony filmek, sorozatok, amiket jobb sorsuk arra predesztinálna, hogy a normálisabb tévéadók legalább évente egyszer levetítsék, de azok az idők már eljártak. Már csak showműsorok, meg beszélgetős műsorok vannak, hülye rajzfilmek, és híradó, amiben egy éve mást se lehet hallani minthogy maradj otthon és nézz filmeket. Szóval ha már a tévéadók cserben hagyják az embert, gondoltam szedjük össze melyik az a tíz elfeledett műremek, amit jó lenne ha legalább egyszer mindenki láthatna életében, de ha a televíziócsatornákra várunk hát csak nézhetünk mint boci a moziban.

thatsall.jpg

10. - Egy magyar nábob & Kárpáthy Zoltán

egy_magyar_na_bob.jpeg

Most hogy Az arany ember taknyos lett, talán többet is láthatjuk ezt a remekművet. Különös tekintettel arra, hogy EZT is Jókai Mór írta (ki más?), aki félő, hogy lassan Molnár Ferenc sorsára jut, akitől a nép, az istenadta nép csak A pál utaci fiúkat ismeri (ráadásul csak könyvben). Miközben ezt  akalandos, és akciókban bővelkedő, ámde mégis mélyen drámai alkotást már legalább harminc éve nem sugározta egyik csatorna sem, HA pedig igen szigorúan csak önmagában, a Kárpáthy Zoltán nélkül, amely talán mint minden jó folytatás, még meg is duplázta nagysikerű elődje összes érdemét.

 

9. - Idétlen időkig

groundhog-day2-990x556.jpg

E megismételhetetlen csodáról magam is írtam anno - lásd a linket! De valahogy a népnek nem jött be az intelligens humor, és legtöbben csak azon nevettek, amikor Murray hölgyismerőse élvezését a mókusok makogásához hasonlítja, mint a poénpetárdák non-plus ultrája. Emiatt a legtöbb társaság az archívum legfelső polcára száműzte ezt a kis gyöngyszemet, míg mára elértük, hogy többet olvasnak róla az emberek semmint nézik. De hát ez történik minden értelmes filmmel, és akkor csodálkozunk, hogy semmi más nem ömlik a tévéből mint a szex, meg a szipó!

 

8. - Kelly hősei

best-kelly-heroes-19701.jpg

Ha Kelly hősein múlna, már azt se tudnánk, hogy volt  2. világháború (és már az is egy folytatás volt). Pedig Clint Eastwood egyik legjobb filmje, amiben a vidám, mindig csupavigyor csapat jól odakozmál a náciknak. Hát ki ne akarná ezt látni? Állítólag tavaly már majdnem műsorra tűzték, de csak 200.000 aláírás jött össze, és a TV társaságok szerint ez nem elegendő ennek a klasszikusnak az újrájához. Videán talán megtalálható még, de a legtöbb helyről ott is leírtották már. Kár érte, kiváló ügynök volt.

 

7. - Beethoven

1200px-hummel_vedor_vd_robandahoeve.jpg

Hogy ez a film mennyire elfedett magad is könnyen leellenőrízheted. Írd csak be a googliba, hogy Beethoven, az első ötszáz kép valami németé lesz. A kutyabarátokat se szereti már a tévé, a nagy mamlasz bernáthegyi '92-ben készült - illetve hát nem tudom a kutya mikor készült, de a film igen - egyszer bemutatta a mozi, aztán kijött VHS-en, talán egyszer amikor gyerek voltam a TV is bemutatta, aztán ennyi. Slussz, passz. Bernáthegyit akarsz látni? Vegyél Unicumot!

 

6. - Sissi, a magyarok királynéja

p6113295281945.jpg

Az egyik legszebb kosztümös történelmi-életrajzi film szintén a nélkülözés méltatlan napjait éli. Nyilván a kópiákat ugyanoda küldték, ahova a királynét is, Madierára, vagy Krétára vagy valami hasonló istenháta mögötti helyre. Romy Schenider pedig már csak a műelemzőknek mond valamit, akik talán megemlítik őt az egyetemen, de bemutatni ők se tudják. Szóval igazán megerőltethetné magát valamelyik tévéadó és bemutathatná ezt a trilógiát (merthogy az!!!) mielőtt a tévénézők azt hinnék csak Megan Foxok, meg Jennifer Lopezek szaladgáltak Hollywoodban.

 

5. - Kellemes húsvéti ünnepeket!

78jkrttpizq9jmeks.jpeg

Abból látszik, hogy menthetetlenül öregszem, hogy Jean Paul Belmondo lassan már csak egy emlék árnya, ez a film pedig valami gyermekkori látomás, amit szüntelen keresek, de nem találok. Anno erről is írtam, és ha jobban meggondolom inkább a Tini Scal sorozatba illett volna, ahol nyomokban feltörő, felszakadó foszlányokból követtem vissza egyik másik filmélményem. Pedig vicces, humoros, megbotránkoztató, de hála a kanálisoknak, lassan az ismert költő sorai jutnak eszembe Sophie Marceau-ról is, "milyen volt szőkesége, nem tudom már."

 

4. - Columbo

076_columbo_1972_rnb_002.jpg

Egy csak egy gondolat bánt enegemet, Columbot manapság hol lelni meg? Úgy vélem ez a lista vészesen szegényes lenne, ha csupán nagy filmekre hagyatkozna. A Zsebtévé egyik adásában hallottam először Hiszékeny úrtól Columboról, és azóta várom, hogy megismerjem. Mert bezzeg a Magnum, Kojak, Derrick az orrba szájba, de Columbo? Hol lehet? Merre jár? Mi lehet a bűne, hogy a '70-es '80-as években vetítették még kis hazánkban is, manapság meg... nagyítóval kell keresni. Azóta is várom, hogy kiderüljön ki a felesége!

 

3. - Csengetett Mylrod?

32883108_2520378_e31eb021cd91daab16f3b648d9c4e58e_wm.jpg

A brexit odavert az angol komédiának is. Sehol az intelligens, fanyar, abszurd humor, az amerikai szemét, meg a stand-up marhaság, ez megy manapság. Mikor gyermek voltam a 90-es években olyan kanálisok ismertették meg velem ezt a remekbeszabott sorozatot, mint a TVTV, TV4, és hasonlók. Egyszer leadták, aztán soha többet. Sőt hát a magyarok mindent elkövettek, hogy minél kevesebben láthassák, elvégre csak az első három évadát vették meg (borzalmas mennyiség, 18 rész!), pedig a sorozat nagyon sok humorforrást tartalmaz, de hát ha nem értik, akkor nem értik, mit lehet csinálni? Nyomassátok a Barátok Köztöt... az finom lesz.

 

2. - Reszkessetek betörők!

reszkessetek-betorok-1024x576.jpg

Hát milyen Karácsonyokat élünk manapság? Se hó, se Kevin! Ha lenne ezen a golyóbison igazság, akkor azért a Reszkessetek betörők-et csak ismernék az emberek. De hát valami alternatív univerzumban létezik csupán. A történet arról szólna, hogy egy eleven kisfiút magára hagynak a szülei a szeretet ünnepén, az viszont okosan megvédi a lakást a gonosz bantitáktól, akik jól póruljárnak. Nos ez szinte allegóriája jelen helyzetnek, ahol a szülők (TV) minket is egyedül hagytak a szeretet ünnepén, és nem gondoskodnak arról, hogy megfelelő hangulatba kerüljünk. Legalább annyit mondanának, hogy tartsd meg az aprót te mocskos állat!

 

1. - Kincs, ami nincs

8183-kincs-ami-nincs-1981-kep-4.jpg

Hogy is szól a mondás? Ki barátot talál, kincset talál. Úgy szeretnék már barátot találni, de hát nem tudok. Emlékszem amikor először láttam a Kincs, ami nincset, és egyből megszerettem, még paplan alól néztem, és életem egyik legjobb filmélmnényét adta. Azóta is csak a puffin adhat nekem erőt és mindent lebíró akaratot a végeláthatatlan várakozásban, amíg megismétlik. Illetve csak adhatna, merthogy ez a komikus duó egyik legkevésbé ismert alkotása. Manapság westernhősöknek tekintik őket, pedig volt idő, amikor nevük garanciát jelentett egy jó kis nevetésre. Ha tehetitek valamilyen úton, módon szerezzétek be (persze nem mondom, hogy illegálisan, távol álljon tőlem), de hát ha a tévére vár az ember, akkor úgy jár mint Kamasuka, aki addig várta a háború végét, hogy úgy maradt.

Nos ez lett volna az a tíz filmes esemény, amit hiányolok jelenleg a televízió képernyőjéről, jó lenne ha többet vetítenék őket. És nektek, van olyan amit már rég láttatok, és szívesen megnéznétek? Ha igen, ne tartsátok magatokban!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2021.04.01. 12:37:46

A Kincs ami nincset sokat láttam annak idején, igaz nem tv adásként. A Reszkessetek betörőket meg nem hiányolom.

szekőcei 2021.04.01. 12:43:33

insert "i see what you did there.gif"

Amator 2021.04.01. 20:47:52

A bűn szépsége.
Akiket forró szenvedély hevít.
Csúfak és gonoszak.
3 zseniális film, és ezek tényleg régen mentek a tv-ben.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2021.04.03. 09:53:25

Bevallom, nem jött át a humor nekem. :(

gnor 2021.04.04. 01:35:19

Ez most mi? Colombo talán még ma is fut. Csengetett Mylord folyamatosan fut a comedy-n. A Beethoven-t hetente adta le a tévékettő az első vb éveiben úgyhogy életem végéig nem akarom újra látni. Reszkessetek betörők karácsonykor volt mindig, mára elmaradt. Az Idétlen időkig is sokszor felbukkan akárcsak a Sikoltók vagy az A katona c. film. Rém hülye bejegyzés lett ez....

Amúgy meg ki néz manapság tévét??? Reklámmérgezést kapsz....

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2021.04.04. 14:19:29

@gnor: dehogy is, a bejegyzéssel semmi gond nincs :D inkább azzal hogy már nem tudom annyi helyne megosztani mint 5 éve
süti beállítások módosítása