Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egyiptom istenei - IMAX 3D – A holtak birodalma ismét csak nyitva áll

2016. április 11. - Filmbook

A filmről nekem egyből a Halhatatlanok című alkotás jutott eszembe. Na, nem a 2011-s fantasztikus amerikai akciófilm, hanem a 2004-s francia-olasz-angol sci-fi (hála a magyar filmcím alkotóinak a névazonosságért), eredeti címén Immortal. Bár lehet ez csak az én képzelődésem, de nekem Hóruszról (Nikolaj Coster-WaldauTrónok harca) Thomas Kretschmann ugrott be. Illetve a történet is még rádobott egy lapáttal, hiszen szegről-végről mindketten Hóruszt alakítják.

gods-of-egypt-new-poster.jpg

Szerintem Bek (Brenton Thwaites - Demóna) megállíthatatlan bátorsága túlontúl mesébe illő. A szerelméért mindenre képes hős szerelmesnek igazából drukkolni se kell, sem pedig félteni, hiszen úgyis sikerül minden, amit eltervez, bármilyen veszélynek is néz a szemébe. Courtney Eaton elsőfilmes színésznő, Zaya szerepét kapta meg. A karaktert igazából bárki eljátszhatta volna. A filmben végig bájosan mosolyog és nagyon szerelmes. Hathor (Elodie Yung – G.I. Joe – Megtorlás) a filmben Hórusz jövendőbeli feleségeként jelenik meg, bár a mitológia szerint épp, hogy az anyja lenne. Mindenesetre jól testesíti meg az igazi nőt, akinek minden férfi fölött hatalma van és csupán azt a férfit nem képes irányítani, aki igaz szerelemmel szeret egy nőt. Tehát hinni kell a szerelemben, mert a film szerint igen is létezik.

Na és persze Gerard Butler (300). Ő kérem még minig Gerard Butler. Lehetséges, hogy sokan, ahogy meglátták a stáblistán a nevét, mondták is magukban ÉRTE már megnézem a filmet. Tényleg nagyon jól játszik, megjelenésével pedig biztosan sok női szívet elrabolt, főleg miután arany sólyommá változott és leginkább a Power Kapitány fémlényére, Soronra hasonlított. A két nagy visszatérő közül Geoffrey Rush-t (Karib-tenger kalózai) emelném ki először, aki a filmben Ra-t alakítja. Ő az egyik legkiemelkedőbb ausztrál színész, bár 2013-ban készítette eddigi utolsó filmjét, itt ismét megcsillogtatja színészi tudását. Valamint Bryan Brownt is megpillanthatjuk, aki szintén 2013 óta nem forgatott filmet. Ezúttal Horus apjaként tűnik fel.

A filmben jól eltalált arányban volt jelen a romantika az akció és a humor. Nem voltak túlnyújtott jelenetek, bár néhol azt éreztem, hogy nagyon is magyaráznak a nézőnek, hogy biztos minden színészi cselekedetet megértsen. Nem bírom az ilyen magyarázásokat. „Ugye értik most már miért tettem, amit tettem?”

maxresdefault_43.jpg

A film rendezője Alex Proyas hét év után került olyan helyzetbe, hogy filmet forgasson, és tette mindezt a Nicolas Cage nevével fémjelzett - vagy éppen elrettentett? - Képlet után. De ha valaki máris beskatulyázná az úriembert, azért azt mindenképpen leírom, hogy régen olyan munkákat is tető alá hozott, mint az egyedi hangulattal rendelkező Dark City, vagy a mára kultikus tiszteletnek örvendő A holló

Féltem, hogy túl sok lesz a CGI, de végül egyáltalán nem volt zavaró. A film látványvilága magával ragadó. Különösen tetszett a Föld filmbéli megjelenítése különös érzéseket indított meg bennem. Nagy sajnálatomra a 3D ismét csak nem jött ki a filmből, pedig IMAX-ben néztem. A vetítés előtt több információt is megtudhattunk a filmről, többek között, hogy nem Egyiptomban forgatták, hanem az ausztrál sivatagban. Mindent összevetve, aki szeretne egy igazán jó látványmozit, ami nem akar mást csak szórakoztatni, az vadássza le, hol vetítik a filmet, mert ha valami, hát az Egyiptom isteneit moziban kell látni.

Amennyiben tetszett a kritika akkor azért, ha pedig nem, akkor meg azért oszd meg a Facebook oldaladon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vanRob 2016.04.12. 10:32:13

Hát, maradjunk annyiban, hogy nem ugyanazt a filmet láttuk...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2016.04.12. 10:48:25

Nem késett ez a bejegyzés úgy 10 napot véletlenül:)?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2016.04.12. 12:26:38

@scal:
Nyilván ez is egy vélemény, de azért voltak részei, amik erősen április 1-re datálták nálam:).
Főleg ami a "nem túl sok" CGI-t illeti.

field 64 (törölt) · http://regiidokmozija.blog.hu 2016.07.03. 20:21:49

Pedig egész jól indult... Azt hittem, valami szórakoztató és látványos „chips plusz kóla” élmény lesz, de hamar érdektelenné vált. Egy idő után már csak ásítozva figyeltem, hogy folyton látványosan összeomlik valami, hogy valaki folyton lezuhan valahonnan, és mivel mindig volt valami nagy leszámolás, egy idő után már az sem érdekelt, amikor végre a legfőbb Jó és a leggenyóbb Gonosz kerültek újra össze. Abszolút kiszámítható volt minden fordulat, a főszereplő „bagdadi tolvaj” klón pedig idegesítően jópofi volt, ráadásul nem is igazán éreztem ide illő figurának.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.03. 22:56:07

@field 64: tényleg Bagdadi Tolvaj, amúgy ez a film egyértelműen moziba való, otthon a látvány hiány a tuti sokat levesz, de legalább tudom mi volt a buli két filmje :D
süti beállítások módosítása