Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

WarCraft – A kezdetek

2016. június 02. - scal

Duncan Jones feladta a leckét harmadik filmjével, mert totál felkészültem rá, hogy a földbe döngölöm ezt a rakás szart, miután a sajtóra nem mentem el, a Rotten Tomatoes is adott neki egy szép 24%-ot, és még nincs konszenzus, mert az USA-ban majd csak a jövő héten mutatják be a filmet. Mindezek után hazajöttem a moziból, és az első dolgom az volt, hogy a könyvespolcomon keresni kezdtem a WarCraft könyveimet. Csak nem túladtam rajtuk egyik balga pillanatomban? Szerencsére kis kutatás után leporoltam őket, és visszakapták méltó helyüket a fantasypolcon. Akkor most a Blizzardnak sikerült végre? Beköszönt az új korszak hajnala? Ez a film lesz a videojátékok X-menje? Ha az nem is, mondjuk, hogy a Pókembere...

warcraft-movie-poster.jpg

A filmet kétféleképpen lehet értékelni: mennyire működik videojáték-adaptációként, illetve fantasyfilmként. Úgy értem, epikus High Fantasy filmként, mint A Gyűrűk Ura. Kezdjük a jóval. Ez végre egy OLYAN adaptáció, ahol nem azon kell őrjöngeni, hogy a fő karakteren, meg a neveken kívül SEMMI nem hasonlít a játékra. Ez maga a JÁTÉK. Ha ismerted, játszottál valamelyik résszel, különösen az első kettővel, iszonyatosan jó élményben lesz részed, nem utalásokat kapsz félóránként, hanem lépten-nyomon a JÁTÉK-ot fogod látni. Mert az összes karakter a játékból származik, ha hiszed, ha nem, MINDEGYIK azon a néven, abban az életkorban jelenik meg, ahogy azt kell. Egyikből se lett az adaptálás után nő, néger, kínai, homokos, csak hogy a politikai korrektséget kielégítsük. A híres helyszínek, mint Ironforge, Stormwind, az Elwyn erdő, Dalaran, Medivh tornya és a Sötét Kapu mind egy az egyben a játékból lettek kiemelve.

Lehet, direkt koncepció volt – bár ha igen, akkor a leghülyébb –, de egyáltalán nem olyan csúnya a CGI, mint a trailerek során: elképesztően csodálatos a környezet, ha ezt akkor látom, amikor A Gyűrűk Urát, teljesen biztos, hogy 18-20 évesen beleszerelmesedek. Még így is volt olyan jelenet, amelybe beleborzongtam, és csak tartott és tartott, és nem akart elmúlni. És ez mindig a legjobbat jelenti. A Gyűrűk Uránál a mai napig borzongok, amikor Frodóék átszaladnak Khazad-dúm hídján. Sőt, bár meglehetősen komolyra vették a filmet, még HUMOR is van benne. Az egyik jeleneten akkorát röhögtem, hogy kiesett a popcorn a kezemből. Mert annyira meglepett, mert egyáltalán nem ezt vártam a filmtől. Mert annyira elegem van már a csalódásból, mert csak kutyakötelességből ültem be megnézni, mert essünk túl egy újabb elcseszett játékadaptáción... De nem az, ez a napnál is világosabb, a WarCraft – A kezdetek maga a tökéletes játékadaptáció.

Fantasztikus élmény volt látni Stormwind városában azokat a helyeket, ahová ellátogathatunk a játékban, vagy griffháton repülni, vagy látni, ahogy építik a Dark Portalt, vagy az őrök egyenruhája, ami csupa vas, tetőtől talpig. Azeroth világa ilyen, és ami probléma ezzel kapcsolatban felmerülhet, hogy az alkotók szerettek volna sokkal több mindent belezsúfolni, mint amennyit a film elbír – gondolkozzunk, hogy ez a világ húsz éve épül, mind a mai napig, és csak apránként ismerkedtünk meg mindazzal, amit itt most egyszerre mutatnak meg. Például miért volt szükség Ironforge-ra egyetlen jelenet miatt? Csak hogy a fanokat kiszolgálják? Vagy épp az emberek szövetségére, ami a második játékban kapott hangsúlyt. Hogy mutassanak törpét, meg tündét – akiknek a megjelenítéséért én kérek elnézést –, amikor itt elegendő lett volna az emberekre és az orkokra helyezni mindent? Ebben a temérdek mindenben, tartok tőle, egy kívülálló elsőre elveszik, de mit picsogok... elsőre elvesztem a Trónok harcában én is, mégis itt vagyok.

warcraft_39_a.jpg

De azért van gond is, épp elég, ami miatt a Warcraft CSAK egy tökéletes játékadaptáció, és nem egy elsöprő lendületű film. Ez pedig a pénzhiányban mutatkozik meg. Nem nagyon akart ez a film elkészülni, pedig a Blizzardnak van ám pénze. Pár éve ugyanannyit költöttek arra, hogy függetlenítsék magukat kiadóként, mint amennyiért a Disney megvette a Lucasfilmet, és meg se érezték: ez van, ha a világ legtöbbet játszotta online rpg-jét birtoklod. Azt se engedte a Blizzard, hogy valaki megvegye a jogot, mert az majd olyan lesz, mint a Max Payne, a Tomb Raider vagy a legutóbbi Hitman. Nem, ők a saját kezükbe vették a dolgot, és a világ történetírójának, Chris Metzennek tollából faragnak forgatókönyvet Jonesszal, aki maga is nagy rajongója a játéknak. És persze közben telt-múlt az idő, és jött a Marvel Cinematic Universe, és a nyakamat rá, hogy a Blizzard ugyanezt akarja.

Mert az egész film ennek alapoz meg. Mert emiatt lehetséges az, hogy az első játék történetét vették elő, amire csak a leghardkórabb fanok emlékeznek. Mert itt kell elkezdeni, mert a Blizzard bevállalja a veszteséget, mert a második rész ebből már profitálni fog. Iszonyatosan nagy párhuzamot érzek a Trónok harca első évadával. No nem karakterépítésben vagy párbeszédekben, hanem, hogy megengedhetik maguknak ezt a hosszú építkezést. Mert VAN annyi rajongó, hogy a filmet akármilyen is végeredményben nyereségessé tegye. És ők bizony egy HŰ adaptációt kapnak. Aki ezen felül megnézi, az már csak egy kis plusz. És emiatt sajnos a film meglehetősen hullámzó, mert megágyaz a folytatásnak, ahogy mutatják Thrall megszületését – és később megtalálását is – ahogy Llane király okítja fiát, és ezért mutatták a többi ország népét, ezért mentünk el a lebegő városba – de hiszen az a város ekkor még nem is lebeg!

Én nem vagyok egy purist, mármint olyan, aki a haját tépi, ha BÁRMIT megváltoztatnak, ha valaki nem ott hal meg, vagy nem úgy, ahogy az valójában történt, lényeg, hogy ne maradjon életben, de ez a film tökéletesen abszolvált mindent ilyen téren. Már gyanús, hogy ennyire nincsenek fekete színészek, mert a WarCraft világában miért ne lehetne, hiszen ez egy fantasyvilág. Elképesztő a mai világban. Nyilván nem azért, mert a Blizzard rasszista lenne, hanem mert amikor a játék készült, ezek a karakterek fehérek voltak. És így a filmben is fehérek lettek. Nem tudom, értitek-e, mire akarok kilyukadni. Itt semmi mást nem fogunk látni, mint ahogy az orkok betörnek, és elárasztják Azeroth világát. Csak mert ilyeneket olvasok mindenhol: tényleg nincs benne Arthas, meg Illidan? Nem, nincs, Lics king sincs. Játszottál egyáltalán az első játékkal, nem baj, ha nem, nekem se az a kedvencem. De ha utánajársz, látni fogod: MINDEN egyes szereplő onnét származik.

warcraft-movie-trailer-stills-screenshots-69.png

Ugyanakkor a Blizzard biztonsági játékot is játszott, mert meglehetősen B-kategóriás a színészgárda. Kezdjük a főhőssel, Lotharral, aki egész egyszerűen egy paraszt. Semmi kedvelnivaló nincs benne. Egy hülye, arrogáns, felfuvalkodott hólyag, akivel azonosulni kellene, de nem tudunk. Szerencsére a film során bejár egy ívet a karaktere, vagyis ezt betudom ennek. De maga a színész se valami emlékezetes. Nem nézem a Vikingeket, pedig már ajánlották, de ott bizonyára jobban alakít Travis Filmmel. Maga az, amit tettek a karakterrel, végső soron tetszett, van motivációja, érthető lesz a dühe, hogy miért is utál bizonyos szereplőket, de amiatt, hogy egy tajparaszt a film közepéig, annyira távolra kerül, hogy szerintem senki nem fogja tudni szeretni.

Nála is rosszabb Dominic Cooper, akit én egyébként nagyon bírok, de itt borzalmasan rosszul írták meg a szerepét. Llane király pipogya, tutyimutyi, egyszerűen komolyan vehetetlen, és olyan giccses minden megnyilvánulása, hogy az tragédia. Ahogy a csatában beszél, ahogy bánik a feleségével, a fiával. Undorító cukormáz az egész. Lehet, nem ártott volna egy kicsit nagyobb nevet is leszerződtetni, mint például Colin Farrellt, aki akart volna jönni, de a Blizzard nem engedte. A legeltaláltabb karakter egyértelműen Ben Foster Medivhként, és bár ő se egy A-kategóriás név, ő legalább felolvadt a szerepében, minden megmozdulása tökéletes, bár a színészi előéletéből könnyen következtethetünk arra, hogy Medivh-vel kurva nagy gáz van. Motivációi ködhomályba vesznek: minek is csinálta, amit csinált? Főleg annak tudatában, hogy később miket fog még csinálni. Legjobban az alig pár filmben felbukkanó Ben Schnetzer tetszett Khadgarként: ő elsőre szimpatikus, okos, eszes, és meglehet pont azért, mert esendő.

Ezzel rátérünk az orkokra, akik esetében még gondolkodom, hogy a full-CGI mennyire volt jó megoldás. Én jobban örültem volna, ha nem csak a motion capture alatt vannak emberek, de nyilván mivel a WarCraft világában máshogy néznek ki az orkok, mint Tolkienéban, ezt máshogy nem lehetett volna kivitelezni. Szerencsére itt se ilyen egyértelmű a helyzet, mert bár ők számítógépesek, a motivációik sokszor tisztábbak, és a karakterek érthetőbbek, hogy ki mit és minek teszi azt, amit tesz. Tetszett például, hogy nem hanyagolták el az első hadjárat vezetőjét, a sokak által elfeledett Fekete Kézt. Ami közte és Lothar közt lezajlik, az valami egészen fantasztikus, talán a film legjobb drámai pillanataiért felel. Fekete Kéznek egyébként a Csillagközi invázióból ismerős Clancy Brown adja a hangját/arcát.

img5_1.jpg

Aztán ott van Durotan, aki ugyan az első játékban nem szerepelt, de az azóta történt megannyi retconnak köszönhetően mára elidegeníthetetlen részét képezi az első hadjáratnak. Ő semmi mást nem akar, mint új helyet találni a népének. Mert ahonnét jönnek, az a világ elpusztul, történjék bármi. Toby Kebbel megint csak nem egy ismert név, de az ő mimikái keltik életre az orkok hősét, és egyben Antonidas főmágust abban a két percben, amíg őt is mutatják. Nekem Végzetpöröly Zordpofa – el se hiszem, hogy ezt leírtam – egy fokkal jobban bejött, mert ő már egy igazi komplex karakter, aki sokáig nem tudja eldönteni, mi is a helyes út. Na de az igazi rohadék mégiscsak Gul'dan lesz, aki jézusom, mennyire egy ótvar rühes dög, megkockáztatom, az utóbbi idők legjobb filmes gonosza. Ez valami akkora rohadék, hogy arra nincsenek szavak, és a lehető legjobban adta vissza mindezt a film. Egy pitiáner, megvetendő, csaló, aljas lény. Neki az eredetiben Daniel Wu kölcsönzi hangját: nem tudom, a mimikából mennyi maradt meg, esetében remélem, nem sok.

És lesz még egy félvér karakterünk is, Garona, akit viszont a maszk és a smink kelt életre, és neki köszönhető a film egyetlen „szerelmi szála”, amit szerencsére nem vittek túlzásba, mert azért ork és ember közt... szóval értitek. Bár Paula Patton szépségéhez még így kicsit Fionásan sem férhetnek kétségek, szóval senkit nem kárhoztatok, ha kedvet kapott a zöld húsához. Ő is a jobban megírt karakterek közé tartozik, neki lehet szorítani, lehet vívódni vele, át lehet érezni a sorsát. Na és ez a sok szereplő egyben a baj forrása is. Trónok harcás betegségben szenved a film: nincs igazi főhős, és akik vannak, azért közel sem olyan jól vannak megírva, de azért le a kalappal, és most ne feledjük, videojáték-adaptációról beszélünk.

Amitől szintén leesett az állam, azok a varázslatok és a működésük, mert valamit... valamiért. El nem hiszem, hogy végre látok egy fantasyt, amelyben VAN varázslat, nem egy kicsi, hanem annyi és olyan, mint a játékban. A film elején például, amikor Gul'dan elszívja az Drenaiok életerejét, az egy hátborzongató és hatásos pillanat, vagy ahogy kiszívja egy adott karakterből a lelket, és ez meg is látszik az adott testen. Guszta. Aztán Khadgar és Medivh varázslatai is nagyon rendben vannak, és ahogy mindezt beépítették a harcokba. Ahogy láthatjuk, mi történt a... a... Halottszél átjáróval... Úgyhogy ezért is nagy taps jár. Még az olyan apróságokra is figyeltek a filmben, hogy a játékban a frakciók, a Szövetség és a Horda nem értik egymás nyelvét, ezért a tárgyalásnál mindig csak azt halljuk szinkronosan, akinek a szemszögéből a jelenetet nézzük. Mert ezek valójában nem értik egymást, csak mi, nézők értjük mindezt. Nincs KÖZÖS nyelv.

warcraft-the-beginning-movie-2016.jpg

Az akciókból többet is ki lehetett volna hozni, de lényegében amit kaptam, főleg az erdei rajtaütés, az nagyon tetszett. Tartok tőle, hogy a PG-13 miatt sok minden a vágóasztalon maradt, például vért alig látni, pedig az orkok vére zöld, a németek egyszer örülhettek volna, hogy nem kell színezniük. De van egy olyan érzésem, amint a DVD kijön, vagy húsz perccel többet kapunk mindebből, mert nekem ez az alig két óra kicsit gyanús. Olyan érzés kerülgetett, hogy sok mindent rövidebbre vágtak, és ezért nem fejtettek ki bizonyos dolgokat. Vagy majd tényleg a második rész után kap több értelmet. Mintha maguk az alkotók is úgy lettek volna vele, csak lennének már ott, mert az sokkal izgalmasabb, ezt meg le kell tudni kötelességből.

Ami viszont felháborító, az a semmilyen zene. Nem értem, miért nem merik felhasználni a játékok zenéjét, amikor csodálatos zenéjük van. Elvártam volna, hogy a Lion's Pride-ban megszólaljon a fogadóban hallható muzsika, vagy legalább hangszereljék, variálják át. A zene annyit ad a hangulathoz, hogy azt nem tudom kifejteni. És ha már teljesen újat csinálnak, miért egy semmilyen tamm-tamm dübörög az egész film alatt? Ez elfogadhatatlan attól az embertől, aki a teljes Trónok harca-score-ért, a Tűzgyűrűért, meg a Vasember soundtrackért felel. Ramin Djawadi, nem szégyelled magad? A film szinkronja szintén nem a legjobb, és tudom, hogy ezek a fordítások már a könyvekben is így szerepeltek, de akkor is... komolyan... Viharvárad rendben van, Léguraföld elmegy, de Orgrim Doomhammer Zordpofa Végzetpörölynek fordítva borzalmas. Hát ki veszi ezt komolyan? A fekete mágiát is FEL-nek hívják az eredetiben, ezt így hagyták, pedig a nyelvünkben ennek van jelentése. És a varázslót se szokás kuruzslónak bélyegezni, így a gyógyítókat kicsinylik le, de ez már csupán részletkérdés.

No de maradjunk annyiban, hogy várjuk meg, hogy az IMDb-n jelenleg 8,2-n trónoló alkotás hol áll meg, amikor az USA-ban is bemutatják ezt a filmet, és hogy termel-e annyit, hogy abból kihozzanak egy folytatást, ami erre már építeni tud. Mert hibái ellenére a Blizzard most megmutatta, hogy lehet ezt másképp is csinálni, és remélem, hogy követendő példa lesz a jövőben. Mert akkor most visszatérnék a kezdő kérdésemhez. Van-e olyan jó a WarCraft film, mint A Gyűrűk Ura? Nem, nincs, a közelében se jár, de a Hobbitnál még így is fényévekkel jobb, és abból, ugye, kaptunk egy trilógiát. Addig is: Lok-tar Ogar, kicsi orkjaim!

Amennyiben tetszett a kritika, oszd meg a Facebook oldaladon!

Ui: na ez nem tartott sokáig, állítólag a DVD-n nem húsz, hanem 40 perccel hosszabb verziót nézhetünk majd meg, ez elég jó hír.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2016.06.02. 09:55:41

Itt némi ellentmondást érzek:

"...a WarCraft – A kezdetek maga a tökéletes játékadaptáció."

Két bekezdéssel később:

...a Warcraft CSAK egy jó játékadaptáció."

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.02. 10:07:19

@Lazók György: hát igen, tökéletes játékadaptáció, de ezt maximum a fanok fogják értékelni, ezért CSAK, mert filmként erős hiányosságoktól szenved

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.02. 10:10:05

Rusznyáknak jobban hiszek.

Ez az írás csak úgy tobzódik a fanboyságban, miközben a film még ebből az írásból SEM tűnik egy kicsit se jónak.
Lássuk csak miket írtál: nem jó a zene, nem jók az akciók, az egész csak egy bevezető, nincs jól megírva, nem lehet kivel azonosulni, nem jók az alakítások.
És akkor neked, szerinted ez a jó film? Amiről te magad írod le, hogy miért szar :D

@Lazók György: ott a pont, ezért kéne írás előtt letisztázni magában az embernek az álláspontját :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.02. 10:35:43

@Santino89: hát pedig kurvára ne higgyél Rusznyáknak, istentelen faszságokat hord össze így utólag

én azt írtam hogy jó játékadaptáció, meg hogy a Hobbitnál jobb ;)

nagyon sok sebből vérzik, de mint játékadaptáció kiemelkedő, mert már nem olyasmiken kell rugózni, hogy Max Payne nem tud bullet timeban lőni, hogy a főnöke, egy néger 20 éves hülyegyerek, hogy Max nincs karakterben önmagával és így tovább

és meglehet tobzódok, de joggal, amikor megnéztem, olyan sok mindent nem mozgatott meg bennem, két nap alatt meg eljutottam oda hogy basszus megnézem még egyszer 3D-ben is :D

nagyon érződik a 40 perc vágás a filmen és sok egyéb hiba erre vezethető vissza, Mennyei Királyság is totál más volt a nem szarrávágott verzióban

neked leginkább azért lennék kíváncsi a véleményedre, mert semmi közöd a WarCrafthoz, és kíváncsi lennék egy kívülálló hogy értékeli mindezt

külön fejezetet érdemelnek Rusznyák baromságai:

" Lara Croft? Jobb (kevésbé rossz), mint a Warcraft. Need for Speed? Szintén. Perzsia hercege? Dettó. Doom? Naná. "

most komolyan normális? most nézted meg a Lara Croftot, az nem működik se filmként, se adaptációként, a Needs for Speed számomra csak filmként működik, te meg egy rakás szarnak tartod
a Doomban egyedül a karaktereket bírom

és képes egy ilyen hatásvadász baromsággal kezdeni, látszik, hogy a 444 égisze alatt melózik

neked üdítő lesz, hogy a hiányol poénok a Gyűrűk Urából itt megtalálhatók

"Nincsenek szabályok, szabályok nélkül márpedig bármikor bármi megtörténhet, és ha bármikor bármi megtörténhet, semminek sincs súlya, és búcsút lehet mondani a feszültségnek is. "

ez is nettó faszság, amikor még a mágiahasználatot is magyarázzák, csak oda kell figyelni

"Ez inkább egy elnyújtott, trendien hektikus és közhelyes-bombasztikus zenével megtámogatott előzetes, semmint egy kész, kerek film."

ez is milyen ócsárlás már, ez az ember a Birodalom Visszavágról kijövet is tuti ilyeneket mondott volna: hát ennek hol a vége? mintha nem lett volna lezárva semmi, ez egy rakás szar volt

amit kellett azt megtudta a nép a filmből, jobb színészekkel tuti jobb lett volna a cast nem veheti fel a versenyt egy Gyűrűk Urával, és legalább EGY nagy név lett volna

"az orkok az egyik pillanatban hatalmas, rettenthetetlen harcosok, a másikban gyáva megalkuvók, akik hadseregestül sem mernek nekimenni egyetlen varázslónak"

itt is kíváncsi lennék mégis milyen filmet nézett :D

"aki nincs valamennyire otthon a Warcraft világában, az sokszor azt sem tudja, ki kicsoda, mi micsoda, egyáltalán mi az isten történik, és főleg miért."

ezt tényleg nem értem miért írja, egy Trónok harca epizódban több helyszín van, nah ott aztán kapkodtam a fejem az elején, de láss csodát már fel tudnám skiccelni a térképet, pedig még mindig nem olvastam a regényeket

"Gondolnád, hogy na de a látvány...! De nem."

megint egy újabb faszság, az összes elmarasztaló kritika megírja hogy a látvány rendben van, a baj inkább az, hogy nem időzik el annyit rajta a kamera mint illene

"Kapásból nincs egyetlen igazán markáns helyszín vagy kellék sem (mint mondjuk Völgyzugoly vagy a Vastrón vagy bármi hasonló)"

a Dark Portal mi a faszom te idióta?, vagy Viharvárad, vagy Dalaran?

"A CGI-orkok ugyan tényleg az arcuk utolsó rezdüléséig, a szemük utolsó villanásáig élethűek, de 14 évvel Gollam és 5 évvel Caesar után ez már nem akkora fegyvertény,"

jah nem olyan fegyvertény, csak épp a Hobbit egy rakás szar volt emiatt, és azért álljon már meg a menet, ott EGY Gollam volt itt meg van rögtön Tíz, a GYU-ban statiszták voltak orkoknak öltözve maszkok alatt, ez viszont full CGI, mondjuk ugyanaz a technika mint az Alice-nél, meg lehet nézni a különbséget

"A mágikus harcok zöld és/vagy kék fények villódzásaiból állnak"

nettó faszság

na szóval ez egy szokásos Rusznyákolódás, tényleg dughatna már egyet

és tudod kivel értek egyet leginkább, el nem hiszem, hogy most leírom ezt

Danialvessel, - az Utolsó Cserkészt nem értő hülyegyerekkel - aki egy hetest dobott rá, és szerintem is kb. akörül van

a Trónok Harcát is a többi évad tette azzá ami, és ez így lesz a WarCraftnál is, bár már a huszadik filmnél tartanánk :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.02. 10:42:58

@scal: de az nem jó adaptáció, ami filmként szar :D a jó adaptáció feltétele, hogy filmként is működjön, ettől lesz jó, és azok számára is, akik nem ismerik az eredetit. Lásd még, utóbbi 15 év jópár képregényfilmje.

És ha nem lesz folytatás? Benne van a pakliban.

field 64 (törölt) · http://regiidokmozija.blog.hu 2016.06.02. 10:52:28

@scal:

No de kedves barátom, Az utolsó cserkészt én se értem, de legalábbis nem szeretem. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.02. 11:21:51

@Santino89: akkor hogy mondjam, filmként vannak hiányosságai, ilyen durva visszavágás után ez nem is csoda, de a színészi játékon szerintem az se sokat javít, pl a királynak Karl Urban jobb lett volna, nem egy nagy lépés, de mégis csak karizmatikusabb, talán ezt hiányoltam, ezek egyike se karizmatikus

de ez már egy jó út, sokkal jobb út, mint ami eddig volt, és ez talán ösztönzi az összes többi szerencsétlent is, decemberben jön az Assassin's Creed

6-12 millió előfizető, akik elmennek, visznek magukkal embereket, a Tomb Raider is emiatt lett siker, csak az egy szar volt, és a második rész hiába lett jobb, arra fele annyian nem ültek be a csalódás miatt

@field 64: veszélyes vizekre evezel Field .D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.02. 11:24:53

most kell pozitívnak lenni, meg optimistának, ahogy Gandalf mondta, Jöttömre öt nap múlva számítsatok, pirkadatkor, kelet felől :D

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.06.02. 21:58:55

A filmben nagyon tetszett (és ezt ti is említitek a cikkben) ez a nyelvek közti átmenet, és ahogy megoldották. Amint közelít a kamera egy ork karakterre, úgy megy át a jelenet az emberek nyelvéről az ork nyelvre. Csomó ilyen kis apróság volt a filmben, amiből látszik, hogy értő kezek munkája.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.03. 06:49:05

@Duba Dániel: jah értő kezek munkája, csak épp a vágáshoz nem értenek ha nem hentesbárd van a kezükben

olvastam a kritikád úgy látom nagyjából egyetértünk, mindenesetre én a magam részéről alig várom a bővített verziót (a Hobbit bővített verziót 3 éve nem néztem meg :D annyira nem érdekel, de ebből igen)

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.06.03. 08:15:29

@scal: Arra én is kíváncsi leszek. Kár hogy moziban nem lesz elérhető. Kétségtelen, hogy nem egy hatalmas film ez a Warcraft, de valamiért mégiscsak kénytelen leszek megnézni még egyszer a hétvégén :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.03. 10:03:17

@Duba Dániel: amúgy tényleg van benne valami, amikor kijöttem a vetítésről felemás érzések motoszkáltak bennem, miért nem volt jobb? kevésen múlott volna, hogy jobb legyen, de nem volt olyan csalódás mint a Hobbit, és egyáltalán nem volt olyan rossz mint ahogy a Rotten értékelése után vártam

aztán egy nappal később már csak a jóra gondoltam belőle, és két nap múlva meg, basszus meg kéne nézni még egyszer - de általában olyan filmeket nézek 2* moziban amik nálam top10-esek, pl. Eredet, Múmia, Gyűrűk Ura, és azért ez nem az, de valszeg jövőhéten megint beülök rá, úgyis legutóbb sajnos nem 3D-ben néztem

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.06.03. 10:17:40

@scal: Na meg ha másképp nem, a mozijegy árával legalább hozzájárulok az esetleges következő részhez, ha már az első megtekintésnél azt megúsztam. Na nem mintha a Blizzardnak szüksége lenne rá ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.03. 11:18:15

@Duba Dániel: mondjuk IMAX-ban tuti jobb lehetett

amúgy azt hittem ilyen 40-60 millából csinálták, és azért nincsenek normális színészek, de amikor olvastam, hogy 160 millióba fájt, mire költötték a pénzt? komolyan csak egy nevet, csak egy kibaszott nevet kellett volna megfűzni, mért nem szóltak legalább Sean Beannnek, igazán megérdemelte volna, hogy Llane király lehessen, hogy úgy mondjam testhezálló szerepet kapott volna ismét :D

160 milla esetén, minimum kéne összekalapoznia egy 500 millát hogy azt mondják oké folytatjuk, és ebből eddig van 40 misi, oké az USA-ban még egy hétig nem mutatják be, de akkor is

2016.06.03. 15:29:44

Megfigyeltétek, hogy a félork csaj a plakáton emberi színű, a filmben meg zöld? :) BUG :)

fler 2016.06.03. 19:55:29

A szinkront már évek óta el kell felejteni. A legolcsóbb nyugdíjas angol tanárral csinaltatják meg aki szó szerint lefordítja otthon a kanapén. Annyival is többet kap a magyar kiadó.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.06.03. 20:32:34

én nem fogom megnézni, mer nem érdekel de a trélerben láttam hogy egy bazinagy ork szalad egy csóka felé de nem mutatják hogy ott ki nyer végül, azt elárulná valaki? köszi

Orltran 2016.06.04. 07:56:16

Mi a baj a tündék megjelenítésével?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.04. 08:43:02

@fler: ez is igaz, de néha készül jó, másrészt nem szinkronosan majd megnézem ha kijön a DVD, a mozik terén nálunk nem lehet válogatni, és ezt moziban akartam látni

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: akkor most valami mégis csak érdekel, :D nyomás a moziba!

@Duba Dániel: az Aeonfluxon (csak nem tudtam hozzászólni mert az idióta Zalaba letiltott még a Prometheus miatt, bár most hogy végre áthúzta a belét az IGN-re, igazán rehabilitálhatnátok, és akkor ott is tudunk megint eszmét cserélni)

@Orltran: az hogy nevetséges? lehet eretnekségnek tűnik, de ahogy a High Elfeket megjelenítették a gumi füleivel borzalmasan hatott a valóságban, játékban elmegy, de különben sincs nekik már akkora fülük mint a Night Elfeknek, simán a Gyűrűk urás megoldást alkalmaztam volna az esetükben, aztán robbanjon palotaforradalom

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.04. 23:00:55

@Duba Dániel: nagyon a szívére vette hogy sarokba lett szorítva a saját hülyeségeivel :D

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.06.05. 10:41:08

@scal: Jól írt egyébként, sajnáltam anno, hogy átigazolt, bár megértettem abszolút.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.06.05. 12:00:36

@Duba Dániel: nem azt mondtam hogy ne írt volna jól, hanem hogy neki is az a baj, mint a kritikusok 90%-nak, ha az ember más véleményen van, akkor hülye, mert nem ért vele egyet

arról nem beszélve, hogy néha úgy pontozott mint valami nő, szélsőségekben gondolkodva

bár hát mai napig nagy talány, hogy egy megtermett, szőrös férfi minek egy női főhősről nevezte el az oldalát, akivel gyakran azonosult is az írásaiban... de azt hiszem erre inkább nem is akarom tudni a választ :D

Dzsontra Volta 2016.06.05. 14:27:17

Nekem tetszett a film, bár, amikor a törpék, miután kifosztották az értelmi fogyatékos miniembert, elkezdtek vernyogni, na akkor eléggé kínosan éreztem magam...

bobbantyú 2016.07.06. 06:37:27

Soha nem játszottam a játékkal, sőt semmiféle rpg-vel igazából. Némi információm játékokkal foglalkozó orgánumokból származik a Warcraft világáról. Nem szeretem a varázslós, mágiás filmeket, könyveket sem, egyedül a Gyűrűk Ura könyveket értékelem, a filmeknél jobban tetszenek. A játékokból készült filmadaptációk problémái sajnos már kedvemet szegték, hogy az ilyen jellegű mozikat nézzem. Ez a film viszont nézhető volt. Bevallom nem moziban láttam, hanem valami kínai kalóz felvételen, magyar mozis szinkronnal, de még így is elment. Pontosan a sok negatív kritika hívta fel rá a figyelmemet, innentől pedig azt tudom mondani,, hogy a Hobbit jelenthet neki. A kritika teljesen helytálló volt, a filmet én is rövidebbnek éreztem a kelleténél, nem véletlenül.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.09.07. 15:12:43

Soha nem játszottam a játékkal, elöljáróban ezt tudni kell, nem lesz semmi hasonlítgatás, nem is tudnék.
Valaki elolvasta a LOTR-t és a Stargate-et is, és összegyúrta. Tipikus alapfantasy elemek, egy kis dimenziók közötti utazással a film története.
A látvány nagyon steril. Míg a LOTR-ben volt piszok, ez mintha végig a mátrixban játszódna.
A színészek (már akit látni is lehet a maszkok, cgi alatt) nem rosszak, de a film egy közepes tv film maximum.
Jah, és Ragnar olyan, mint Jax Teller. Csak egy szerepet tud játszani...
süti beállítások módosítása