Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Chucky menyasszonya

2011. április 13. - Santino89

A gyengécske harmadik rész után egy jó nagy kihagyás történt a sorozatban, és ennél jobban nem is alakulhattak volna a dolgok Chucky számára. Közben ugyanis elkészült a Sikoly első része, ami kicsit felfrissítette a horror műfaját, így kedvenc gyilkolászó játékbabánk visszatérhetett, kicsit modernebben, megspékelve némi önironikus beütéssel, ami nagyon jól áll neki.

Már maga a cím árulkodó, egyértelműen utal James Whale legendás Bride of Frankenstein című remekművére. Később meg idézik magát a filmet, főhősnőnk ugyanis halála előtt épp ezt nézi a tévében. Szintén megmosolyogtató a film elején látható bizonyíték raktár hokimaszkkal, Freddy kesztyűvel és Halloween álarccal. Már itt teljesen egyértelmű, hogy horrorfanoknak készítették ezt a filmet. Arról nem is beszélve, hogy Rob Zombie énekli a főcímdalt, aki jobban tette volna, ha eredeti szakmájánál marad, de ez egy másik történet. Az utalások persze itt nem értek véget, ahogy az önironikus kikacsintások sem. Kedvencem volt az a nagyon gyengén megírt nyálas jelenet a két tini között, amit Chucky kommentál, mégpedig úgy, mint ahogy egy kellően cinikus mozilátogató is tenné. Vagy, amikor beszólnak neki, hogy a kés már nem menő a '90-es években, találjon ki valami eredetibbet. Ennek megfelelően a gyilkosságok kellően kreatívak (kedvencem a tükrös jelenet volt, de a robbanásos jelenetek is egész szépek), véresek, és bármilyen feszültségtől mentesek, már csak azért is, mert ezúttal tényleg a babák a főszereplők, és csak olyanokat gyilkolnak meg, akik szemetek. Érdekes módon egyébként alig néhány gyilkosság történik a filmben, de mégis elég durvának hat.

A készítők megváltoztatták Chucky külsejét, ami előnyére vált, csakúgy mint a modernebb hangvétel és a jobb trükkök. Nem lesz teljesen hiteltelen a film ilyen babás tekintetben sem, ugyanis simán arrébb dobják/rúgják kis hőseinket, ha épp arról van szó. Az élő szereplők egyébként hozzájuk képest nem túl érdekesek. Jennifer Tilly remek választás a beteges, de dögös ex szerepére, Katherine Heigl viszont úgy néz ki itt, mint egy buta tehén, a kor csak jót tett neki. A rendező meg Ronny Yu volt, aki később a Freddy vs Jasonnel bizonyított. Érdekes egyébként, hogy a siker ellenére sem készült több hasonló crossover film.

Ez meg egy igazi fekete komédia, ami kellőképpen szórakoztató, és groteszkebb, mint a sorozat eddigi darabjai együttvéve. Gondolok itt a játékbaba szexre, és a végső fordulatra. Szóval, aki nem bírja az ilyen beteg dolgokat, az semmiképp se nézze meg, engem mindenesetre szórakoztatott. Ugyanis ez a horrorvígjáték, nem a Texasi 2. Persze figyelembe kell azt is vennünk, hogy a finálénál már abszolút nem sikerült tartani a színvonalat, így az kissé unalmassá válik, meg tele van hülye logikai hibákkal is a film, de összességében szórakoztató, és kétségtelenül a sorozat egyik legjobb darabjává emelkedik, ami nem sok megkésett negyedik részről mondható el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása