Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boszorkányvadászok 3D

2013. február 15. - Filmbook

A most következőkben vendég-kritika következik, a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg szerkesztőjét, vagy kritikusát!

Egyszer volt, hol nem volt, a nagyvilág füstölgő nagyvárosai között éldegélt egy Tommy Wirkola nevű férfi, aki megfilmesítette a Grimm testvérek jól ismert meséjét (bár ne tette volna), Hönsel und Gretel-t, vagyis Jancsi és Juliska-át. A Náci zombik(2009) gyenge produkciója után, a Boszorkányvadászok életébe csöppenünk bele,ami előző filmjéhez képest határozottan ugyanazt a színvonalat hozza.

20130128-hansel-and-gretel.jpg

A mesét mindenki jól ismeri, Jancsit és Juliskát apjuk az erdőbe vitte mostohájuk parancsára, a két gyerek magukra maradt, amíg meg nem pillantottak egy mézeskalács házikót. A kis naivok bekopogtak, mit sem sejtve, hogy a cukor és csoki mázas kunyhó tulajdonosa egy gonosz vén boszorkány. A boszorkány hizlalta Jancsit, hogy aztán egy jót lakmározzon belőle. A két gyerkőc viszont túljárt az eszén, Juliska a lángok közé lökte a boszit. Eddig a filmbeli történetünk is stimmel, annyi kitérővel, hogy a gyerekek, nem tértek haza, Juliska maga is egy boszorkány, de a „fehér boszik” közül, amolyan jó féle, és még nem is tud róla. Modernebb és továbbfejlesztett változatát láthatjuk az eredeti mesének. János épp egy jó indulatú bosziba szeret bele, akiről nem is sejti származását.

Nem rossz szakma, ez a boszorkányvadászat, de lehetett volna csiszolni rajta. Túl sokat mutatott a modern technikából, és kevés eredetiség van benne. Talán nem gondolta át alaposan, hogy hagyományosabb stílusban is meglehet valósítani egy filmet, amolyan gyorsan összedobott lett ez az egész. Persze nem olyan rossz, mert szeretjük a meséket, de jobban is oda rakhatta volna magát. A mostanában népszerűvé vált, vámpír, boszorkány, vérfarkas triót próbálják még mindig filmre vinni. Ideje lenne valami újba kezdeni, és valóság hűbben csinálni. A film látványvilágát a 3D teszi nézhetővé, de valaki mondja már meg, hogy honnan szereztek nagy mennyiségű lőfegyvereket a középkorban?

Nem tett túl magán a rendező, de még mindig jobb a művéres zombiknál. Szórakoztató jelenetek is akadnak benne, például, hogy a trollt, aki „szoros” barátságba kerül Júliával, Edwardnak hívják (kinek ne jutna eszébe erről az Alkonyat). Illetve, amikor János azzal magyarázza cukorbetegségének okát, hogy „amikor kicsi voltam valami banya cukorral tömött”.  Hah-hah-hah.

Az amerikai Jeremy Renner a 2012-es évben A Bourne hagyaték-nak köszönheti sikerét. De szerepet vállalt a Bosszúállók-ban és a Thor-ban is. A főszereplőnk nővérét Júliát, Gemma Arterton játssza, akit A titánok harca és Perzsia hercege – Az idő homokja című filmekből jegyezhettünk meg, már aki megjegyezte.

Összesítve nem rossz a sztori, csak a kivitelezése gyenge. Személy szerint inkább nézem meg a Simsala Grimm animációs változatót, amit anno a gyerekcsatornán lehetett látni, mint hogy még egyszer végig kelljen néznem ezt a fantasy szerű állítólagos akciófilmnek nevezett szerencsétlenkedést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.23. 11:47:17

a film a van helsing nyomán halad, de szerencsére nem veszi olyan komolyan magát, mint az.

jah, az írás jó egyébként!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.16. 19:39:09

szerintem ez az eddigi legjobb Grimm adaptáció, ami még akkor is dicséret, ha olyan fosokkal etettek eddig, mint a Lány és a Farkas, vagy a tavalyi Hófehér és a Vadász

tetszett a történet, a míves fegyverek, ahogy a mesét tiszteletben tartották, és kihasználták benne a potenciált, a főszereplők is jók voltak (esetleg ha bátrabbak lettek volna, egy kis érfertőzést bele applikálhattak volna, lehet volt is csak a rendezőre rászóltak a végső vágásnál :D)

Gemma lefelé görbülő szája (van ilyen a valóságban, vagy plasztikai műtét kell hozzá), Renner csipike manós feje meg persze le kellett félmeztelenre vetkőztetni megint, a cukorbetegséges poénon szakadtam :D és persze Famke Janssen még mindig milyen jól néz ki, (pedig egy év múlva 50 éves jéáusmária!) kár hogy az elbaszott script miatt most 90%-ban rotható banyaként lehet vele szemezni

és örömmel konstatálom, hogy Stohl Andrást foglalkoztatják (NOT)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.17. 10:24:41

@scal: Te izgulsz a vérfertőzésre? A Dreddes kommentben is ezzel jöttél... Hugod tudja? :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.17. 11:23:06

@Santino89: húgom tökéletesen tisztában van vele, :D

ott csak megemlítettem, hogy Jééé ez az a királynő - és erről talán még neked is beugrott -itt viszont amilyen beteg hangulata volt simán elbírta volna

csak gondolj bele, a NÁCI ZOMBIK elmebetege rendezte ezt, és Jancsi ilyeneket mondott Júliának, hogy "drágám", és feltűnően nem akart összejönni a másik boszival, aki csak épp azt nem mondta, hogy "Dugjál már meg, csak 16-os karikás a film és nem mondhatom" azért popsit mutattak

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.17. 16:16:05

@scal: a cukorbetegséges "poén" szerintem ciki volt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.17. 17:36:43

@doggfather: de mi benne a ciki? van egy cukorbeteg haverom, ő is torkaszakadtából röhögött

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.18. 08:38:57

@scal: fogalmazzunk úgy, hogy a hasnyálmirigy leállásának nem teljesen elfogadott orvosi oka a sok csokievés...

És ilyen marhaságot, hogy sok csokit eszel=cukorbeteg leszel a 21ik században már nem nagyon mond senki. Akkor meg a poén is sz.r, gyenge, de inkább ciki.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.18. 12:25:47

@doggfather: épp ezért volt poén, mert nem a 21. században mondták, hanem a 18.-ban :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.18. 17:42:15

@scal: hát...

Akkor velem van a gond, mert nem értettem... :S

Azt már hozzá se merem tenni, hogy betegséggel viccelni nem menő, még ilyen balf.sz módra se.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.18. 18:39:29

@doggfather: nem nincs veled semmi gond, csak én nekem bejött ez a humor, és nem kerestem értelmet mögötte, másoknak meg a Ponyvaregény humora jön be, azon meg én nem tudok röhögni

betegséggel viccelni nem menő? láttál te már nyomorékokat? tiszta profik önmaguk karikírozásában

vagy nézd meg a kezelést, mostani friss pont ilyesmi van benne, és a csávónál szerencsétlenebbet nem igazán lehetne elképzelni

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.18. 19:11:39

@scal: az azért nem ugyanaz, ha én röhögök magamon, vagy mások csinálnak belőlem viccet ebben egyetértünk gondolom?!

Az világos, hogy mindenkinek más vicces, de azért vannak olyan viccek amik amolyan közmegegyezés szerint fárasztóak, erőltetettek, cikik.

Nah ez is ilyen volt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.18. 19:25:43

@doggfather: persze, de mivel nem röhögött senki Jancsi karakterén, inkább ő tette ezt, nincs is ezzel semmi probléma

hol itt a köz? épp vitázunk :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.19. 08:39:13

@scal: de csak azért, mert neked lételemed vita és nem akarod elfogadni, hogy nekem van igazam. :D:D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.19. 16:27:26

nem hiszem, TE úgy látod, Én így látom, lehet mindkettőnknek igazunk, és lehet egyikőnknek se ;)

van aki egy temetésen is tud röhögni, van aki a világ legjobb viccén se nem vagyunk egyformák, de ez a kérdés amin most pörgünk amúgy is csak ízlés dolga

amúgy én nem vitázok, csak kommenteket generálok :D
süti beállítások módosítása