Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Országúti bosszú

2014. július 31. - Santino89

The Rover. Jó cím. Szép autó. Hagyhatták volna.

rover-fire-2.jpg

De nem. Valamiért kellett nekik. És valamiért a főhősünknek is kell. A gengszterek tovább mehettek volna a saját autójukkal. El is cserélhették volna hősünkkel. De nem. Miért nem? Hiba a készítőktől, hiba a gengszterektől. Hősünknek miért kell? Az apokalipszis után nem mindegy már? Nem. Szimbólumszagot érzek a levegőben. Az egykor volt szép napok a Rover. Ez nem a szimbólumok filmje, a legvégén megtudjuk.

rplifestill1.jpg

A végtelen, kopár, ausztrál táj. Szép fényképezés. Kevés beszéd. Súlyos szavak. Aki beszél, félfogyatékos. Robert Pattinson. Túljátssza, de egyszer még lehet belőle színész. Vannak szép pillanatai. Guy Pearce – tökéletes. Pattinsonról eszembe jut a vámpírsrác, Guy Pearce egy szerepnek sem a rabja. Viszont Pattinson karakterén lehet röhögni. Ebben a kegyetlenségben ezt meg kell becsülni.

The-Rover-8.png

Hirtelen halál. Mint az életben. Mint az ausztrál filmekben. Az ajánlat. Váratlan, gyors. Akár a mondatod közepén. Egy pillanat, és vége. Ennyi volt, show must go on. Néha tragédia, néha poén. Mint a te életed. Aztán csend. Leülnek, várnak. Ég a tábortűz. Hülyeségekről dumálnak. Néha unalmas. Máskor felpörög. És megint unalmas. A pénznek nincs értéke. Egy papírfecni. Mégis van. Ki érti az embereket?

Szikár történések, felbukkanó, majd eltűnő szereplők, elsülő fegyverek. A halottak kísértenek, de nincs lelkizés, továbblépés van. Mi mást csinálhatnál ebben a világban? Érdemes figyelni az ausztrál filmekre. Ez nem kiemelkedő, de érdekes. Érdemes egy próbát tenni vele. Ha bírod a vért. Road movie. Epizodikus.

The-Rover-5.png

A végén megtudod, miért fontos a Rover. Miért kellett ennyi embernek meghalnia. Céltalan? Talán, de erre neked kell választ adnod. Kell ez neked? Nem átütő. Nem világmegváltó. De egy ilyen világban már ennek is örülni kell.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.31. 09:34:16

De utálom, amikor valaki azon hüledezik, hogy az emberek az évek múlásával öregszenek, de most mégis megjegyzem: „Hogy megöregedett ez a Guy Pearce!” :))
Azt viszont örömmel olvasom, hogy jó színész maradt.

A Patisszont (vagy hogy hívják?) viszont eleddig nem bírtam megkedvelni, amolyan BRAVO-GIRL-poszter fazon, színészként számomra még semmi igazán érdekeset nem produkált.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.31. 14:09:59

@field 64: Az is, de ebben a filmben legalább próbálkozott.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.08.24. 13:47:58

Akkora posztapokaliptikus western (van ilyen?), hogy a fal adja a másikat, bitang alakításokkal (főleg a csillogós vámpír jó benne), szikár zenével (inkább zajok, aláfestések), és minimál képpel (sivatag).
süti beállítások módosítása