Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az Amazonas kincse

2014. augusztus 05. - scal

Eltelt tíz év és szomorúan kell megállapítsam, hogy The Rock bizony 2003 óta nem csinált ilyen jó filmet. Kicsit féltem újranézni, mert nagyon rég nem láttam, de ez a film ugyanolyan veszettül szórakoztató mint annak idején volt, pedig nem két nap telt el. Azt hiszem pontosan ilyennek kell lennie egy akció-kaland filmnek, egyáltalán nem buta, a forgatókönyv egy pillanatra nem ül le és mégis látványos, szórakoztató, vagyis képes kiszolgálni a tömegeket, mégis érthetetlenül állok előtte, hogy a mozibemutatókor megbukott, és folytatás soha nem készült hozzá. Talán nem is baj, mert így megmaradhatott a maga formájában tökéletesnek, amitől nem kell sokat várni, csak hogy kikapcsoljon másfél óra erejéig, és néha bizony ennyi bőven elég.

vlcsnap-18137.png

Sőt, én most úgy éreztem, hogy ami leginkább kilóg az éppen a kaland elem, ami e körül a NAAAGY kincs körül bonyolódik, és mindössze egyetlen szaros aranybálvány, a megtalálására pedig a film kevesebb időt szentel mint a rengeteg dumára ami körülötte zajlik. De természetesen ez is maximum úgy lógott ki, hogy közben nem volt zavaró. Peter Berg második filmje, nagyon ügyesen zsonglőrködik a különféle műfajokkal, a poénok egyáltalán nem fárasztóak, az akciók pedig magukért beszélnek, az akkoriban elstartolt Rockkal, akiről mindenki azt hitte ő lesz az új korszak akciósztárja - a világ talán legjobb cameo jelenetében maga Arnold adja át neki jelképesen a stafétát.

Berg előző filmje, a Ronda ügy is tetszett, bár az erősen fekete komédia volt, viszont a színészeket már ott is remekül válogatta össze, nem ő tehet arról, hogy utána Christian Slater lesüllyedt a vállalhatatlan gagyiba. Szerencsére Rockkal nem történt ez meg, de azért én szerettem volna ha az elmúlt dekád alatt felmutat még pár hasonló filmet. Ráadásul itt még nem volt annyira rommágyúrva, egész normális megjelenéssel rendelkezik, haja is van, szóval semmi gond vele. Ráadásul akár tetszik akár nem még színészkedni is látjuk néha, karaktere pedig egyáltalán nem egydimenziós. A morcos behajtó emberke ki akar szállni ebből az egészből és miközben vele együtt várakozunk a zseniális nyitójelenetre éppen jegyzetelget a rádióból mi is kell majd ha végre valahára megnyitja az éttermét. Az pedig ahogy a kicseszett Brazíliában sem rohad le róla az öltöny valami annyira karizmatikusan komikus, hogy rajta kívül mindenki más rosszul jönne ki belőle, de Rock nem.

A film felépítése klasszikus, vagy klisés, ahogy tetszik, alapjában vége az Utolsó Rohanás nyomdokain halad, csak a környezet más. Tipikus a munkájából kiugrani készülő, utolsó melót elvállaló, kemény öklű fazon karaktere, akiről azért a film végére kiderül hogy egyáltalán nem az a betonfejű, és a szíve nagyon is a helyén a van. Ahogy a film felépítése is pazar. Kezdve a karaktert heroizáló első tíz perccel, amikor részletesen bemutatja egyik átlagos hétköznapját. Egy sportolótól kellene behajtani de persze az nem hajlandó rá, probléma, hogy az egész támadósor vele partyzik és aztán ezt a sok állatot Rock iszonyatosan elveri, valamint stílusosan leszereli őket ha fegyvert használnak - hősünk ugyanis nem szereti a fegyvereket valami okból ami a múltjában keresendő. És a legnagyobb poén, hogy nem is azért hívja fel a főnökét hogy majd máskor meglepi amikor nincs itt ennyi sportoló mert fél, hogy elgyepálják, hanem mert ha kiüti őket, akkor a kórházi kezelés miatt lőttek az idei szezonjuknak. És miután ez a kis előjáték lement, jön a főcím.

welcome-to-the-jungle-192304l.jpg

Nem találtam rá magyarázatot miért fut két címen is a film. Ugyanúgy található DVD a Welcome to the Jungle mint a The Rundown címek alatt. Állítólag ez az utolsó a hivatalos, bár szerintem az előző sokkal kifejezőbb. Sőt a filmnek volt egy harmadik címe is, ami a Helldorado lett volna, de ezt még a fogatás alatt elvetették. Mindenesetre ez is tipikus és jól bejáratott ösvény lett a 2000-es évekre, hogy egy rövid felvezetés után kezdődik az igazi történet, amiből persze nem maradhat el a nagy leszámolás sem.

Seann Willam Scott már más kérdés, de a hülyegyerek szerepét itt játssza a legjobban. Igazából ilyesmit vártam a Golyóálló szerzetestől is, de az ehhez a filmhez képest hatalmas csalódás. Persze bárki más eljátszhatná ezt a kalandor-szélhámos karaktert, de azért mégse baj, hogy Stifler került bele ebbe a moziba, mert akik szeretik azok azért nézik meg a filmet, akik meg nem azok meg azért mert ennyit egyik másik filmjében sem verték pofán és már maga a feltételezés is röhejes, hogy ez az ember neki akar menni a Rocknak, aki egy hivatalos pankrátor volt. Persze nem nehéz alakjában felismerni Indiana Jonest, vagy éppen Terence Hill mindenki hülyére vevő karakterét., de persze a nagy elődöknek ez sokkal jobban állt. Talán Scott volt az egyetlen aki kétségbeesetten szeretett volna kitörni a Pite filmek vonzásából, de tartok tőle, hogy a kellő tehetség hiányzott a srácból mindehhez.

Rosario Dawson természetesen itt is gyönyörű, éppen Az utolsó éjjel, meg a Nagy Sándor közt ugrott be ebbe a filmbe, kellemes kiegészítője az amazonasi mókának, az ő karaktere is hihető, érthető a motivációja, ráadásul egyáltalán nem az a fekete-fehér mint ahogy a filmben lényegében senki sem. Minden karakternek meg van a maga jó és rossz oldala is, és az egész film során ezek váltakoznak. De azért hagy ne higgyem már el, hogy ez a nő szóba áll S. W. Scottal.

the-rundown-245534l.jpg

A film igazi meglepetése, hogy képes volt bevonzani Christopher Walkent, aki simán el is utasíthatta volna, mert hát ezek a színészek azért nem az ő szintje, de mégis ha ő nem lenne benne, talán az egész film kevesebbet érne. Minden egyes megnyilvánulása aranyat ér. A Fogtündéres beszámolója pedig simán felveszi bármelyik Scorsese film monológjával a versenyt. Ráadásul azért került be, mert a Disney megfenyegette a készítőket, hogy a Micimackós esetet - amikor beszorul az odúba mert torkoskodott - fel nem merjék használni, hiszen az az övéké (whhhat????). Ráadásul karaktere is nagyon ambivalens, mert lényegében egy elnyomó rohadék igen, de mindezt a kapitalizmus jegyében teszi, és nagyon úgy fest, hogy senki fejéhez nem tartott pisztolyt amikor az embereknek hitelezett. De jó legyem ő a nagy gonosz, elvégre egy ilyen névvel Hatcher (Kotlós) mindent megérdemel amit a filmben kap. A leszámolási jelenet pedig haláli, már belelőttek hármat de még mindig mondja a magáét, és amikor lényegében már halott, akkor is úgy viselkedik mintha nem most lőtték volna gyomorszájon háromszor.

A mellékalakok terén is nagyon jól teljesít a film. Brazília egy eldugott részén járunk, ami természetileg gyönyörű hely - ide akar mindenki menni nyaralni - de, ott élni már nem igazán - két hét után irány az otthon. Az arcok pedig tényleg kellően brutálisak, nyomorúságosak, vagy éppen szánni valók. Kedvencem a Trainspottingos Ewen Bremner skót pilótája, akinek jóformán egy szavát se lehet érteni annyira nyomja a folklórt - bár valójában írül beszél. És nem csupán miatta, de ezt Rock miatt is ezt a filmet nem szabad szinkronnal nézni, főleg mert nagyon elcseszték. Gesztesi már ekkor is iszonyatosan túlhasznált ember lett, színészileg és szinkronhangilag is, de Rockhoz egyáltalán nem illik az orgánuma - nincs olyan ember az országban aki eddig hitelesen tudta volna szinkronizálni ezt a hegyomlást.

Az akciójelenetek iszonyatosan jól koreografáltak, meglátszik hogy ezt a filmet kizárólag a pusztakezes harcra építették Rocki múltja miatt, és helyenként ugyan elkerülhető lenne, mégsem erőltetett, hogy már megint egy verekedés kellős közepében találjuk magunkat. Az őserdős jelenet ráadásul egy az egyben a Kincs, ami nincset idézi, ahol Hill karaktere behülyíti a bennszülötteket hogy a Nagy mackó verekedni akar, kicsit tényleg Spencer&Hilles a páros amit kapunk a filmben, de ez sem zavaró egy percig sem. Maga a film végi leszámolás pedig szemet gyönyörködtető, aki akciófilmre vágyott a 2000-es években az itt megkapta a magáért, és ez igaz a filmbéli rossz fiúkra is.

plane.jpg

A film zenéje nagyon szép, Harry-Gregson Williams dallamai kitűnően aláfestik ezt az egzotikus tájat, megadják az egész kaland jellegét, Dél-Amerikát amúgy is a mai napig belengi valami misztikusság, biztos csomó kincs van még ott, hiába irtják az őserdőket, hiába bányásznak, hiába élnek az emberek bádogvárosokban. Az európaiak szeretik túlromantizálni az egészet, közben meg valahol Hawaiin folyt a forgatás miután Brazíliában kirabolták a stábot és jobbnak ítélték ha valami biztonságosabb helyszínt keresnek.

Mindezek miatt számomra teljesen érthetetlen, hogy a film, hogy tudott megbukni, 85 millióból forgatták és mindössze 80-at hozott be ebből, pedig a kritikusoknak tetszett, a közönség szerette és mégis. Emiatt a lehetséges folytatás azonnal elúszott, mostanában nyilatkozott úgy Berg, hogy felvette a kapcsolatot a Sziklával és mindketten szeretnének készíteni egy folytatást, csak jelenleg még forgatókönyv sincs.

Ez a film viszont szerencsére létrejött, hamisíthatatlan nyári film, úgyhogy a mostani hőségben egy hideg ital mellé keresve sem találhatnánk jobb szórakozást.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.08.05. 09:59:48

Valamelyest megértem, hogy ez a film miért nem lett nagy siker. Engem ugyan elszórakoztatott arra a másfél órára, de csak azzal a fílinggel néztem, hogy „nahát, ez nem is annyira rossz, mint amennyire a cím, a sztori, meg a szereposztás alapján gondolná az ember”. De igazán elementáris hatást nem gyakorolt rám, valahol mélyen bennem volt, hogy láttam én már ilyesmit, nem is egyszer, és azok valahogy dögösebbek voltak.

The Rock számomra kicsit olyan, mint Dolph Lundgren. Oké, nem egy nagy színész, ezt a legkeményebb rajongók se gondolhatják róla komolyan, de a maga műfajában megérdemelt volna egy látványosabb karriert. Hasonló a helyzet Seann Willam Scott-tal is. Szemmel láthatóan egyik filmjében sem IQ-bajnokot játszik, de valahogy mégis rokonszenves, szerintem mindenkinek volt-van egy ilyen lökött haverja, aki nélkül unalmasabb lenne az élet. Ellentétben például az olyan jól fésülten unalmas playboyokkal, mint például Freddie Prinze Jr., Seannt kifejezetten sajnálom, hogy nem futott be igazán.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.05. 13:18:45

mi az, hogy nem csinált ilyen jó filmet az elmúlt 10 évben? Soroljam?

Csak lazán (a film milyenségétől függetlenül Rock fergetegesen hozta a homi testőrt), Halálos iramban filmek (én utálom őket, mint a szart, de a többség szereti, és Rock ebben is jó), G.I.Joe 2 (sokkal jobb, mint az első eresztés volt, és Rock ebben is jó), Pain and gain (2013 top 3as filmje, Rock nagyon jól hozza a lüke vallásos drogost).

@field 64: Mi az, hogy nem fut be látványos karriert? Mikor kezdett egy sikeres frencsájszba lépett be és folytatta (múmia-skorpiókirály), volt "b", meg "a" listás filmje is az utóbbi 10 évben, és sikerszériában is szerepel (FF filmek), most akarják egy képregényfilmbe bevenni. Hogy lehetett volna látványosabb egy karrier 10 év alatt??

2014.08.05. 13:46:51

„Mikor kezdett egy sikeres frencsájszba lépett be... volt "b", meg "a" listás filmje is... képregényfilm...”

Mindezt Dolph Lundgrenről is elmondhatjuk. De persze minden relatív. Maradjunk annyiban, hogyha valaki azt mondaná nekem, hogy mondjak három A-kategóriás akciósztárt az elmúlt harminc évből, The Rock neve eszembe se jutna. Lundgrené sem, pedig kedvelem őt, még toplistát is írtam a filmjeiből.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.05. 14:03:25

@field 64: Azért lundgren már az expendables korban van, Rock meg, mint írtam is éppen csak elkezdte a karrierjét (mert 10 év nem sok a sóbiznyicben, hálivúdban), nem?

Meg lundgrennek nem nagyon volt sose nagybetűs PILLANATA (legalább 1 igazi világsiker blockbuster filmje) Rock-nak MÉG lehet.
(vagy ha volt neki? mi volt az?)

Én se tenném bele a top 5 be se az elmúlt 30 évből, de lehet a 10be se, de, hogy nem látványos a karrierje azt se mondanám.

2014.08.05. 14:28:11

@doggfather:

Az egy dolog, hogy Rock csak az új évezredben kezdett el komolyan filmezni, de azért elmúlt már 42 éves, szóval az a nagybetűs PILLANAT ebben a korban már meglehetne, vagy nagyon bele kéne húznia, hogy meglegyen. Arnoldnak például 35 évesen megvolt Conan, 37 évesen a Terminátor, és mellesleg 30 évesen már Golden Globe-ja is volt (a Maradj éhen! című filmért).

Látványos karrieren valószínűleg nem ugyanazt értjük. Úgy tűnik, szerinted a folyamatos szereplés önmagában kimeríti ezt a kategóriát, szerintem meg ehhez az kéne, hogy a delikvens annyira benne legyen a köztudatban, hogy igenis eszembe jusson a neve, ha az elmúlt évek menő akcióhőseit akarom listázni. Dolph számomra a sok B-listás filmjével is karizmatikusabbnak tűnik, de ez nyilván egyéni szimpátia kérdése is. De éppen a szimpátia miatt sajnálom, hogy Rocknak nincs olyan látványos karrierje, mint amit én értek ezen a meghatározáson. Mark Wahlberg karrierje például szerintem látványos, pedig őt egyáltalán nem látom annyira rokonszenvesnek, mint Rockot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.05. 15:11:32

@field 64: azért azt se szabad kihagyni az egyenletből, hogy melyik színész mikor volt 30as, 40es.

Arnold a 80as években ami azért sokkal "ártatlanabb" volt, mint a mai kor, nem? "könnyebb" volt sok tekintetben sztárrá válni egy "egyszerű" izomkolosszusnak, mint ma, mikor a "sima" színészek is izmosak, kigyúrtak vagy ha nem akkor megteszik 1-1 szerepért.

Marky Mark se a legjobb példa, mert ő vagy 20 éve dolgozik a filmes karrierjén már és csak az utóbbi években lett "nagy" név. És előtte se "sima" sportkarrierje volt. Zenész meg modellként azért elkezdte a bedolgozást a filmvilágba is (azért sima, mert sokkal "rétegibb" műfaj a sport, mint a popzenész/modell).

summa summarum: minden példa rossz, mert nincsenek analóg emberek/karrierek, de igazad van, hogy Rock simán lehetne sokkal nagyobb sztár is mindene megvan ahhoz, hogy legendát csináljanak belőle (királyi származás, sikeres sportélet stb.) mégse sikerült (eddig) neki.

DE őt legalább nem alázzál az expendables-ben, hogy kiöregedett, mint jason statham-et aki szintén nem öreg mégis ott van. ;)

2014.08.05. 15:36:08

Szerintem éppen hogy nem volt könnyebb egy izomfickónak sztárrá válni a 80-as években, egyszerűen azért, mert nem volt különösebb igény az ilyen típusú „színészekre” és filmekre. Arnold jó időben jött, jó ismeretségeket kötött, megfelelő helyen volt a megfelelő emberekkel. Hogy ma már akár Rock előtt is szabad a pálya, abban szerintem Arnoldnak is oroszlánrésze volt.

Marky Mark (ezen a néven írtam meg az életrajzát a popzenei blogomban) például nem egész egy évvel idősebb Rocknál, szóval ha ő tudott arra gyúrni, hogy bekerüljön a filmvilágba, akkor ezt Rock is megtehette volna, ha valóban fontos lett volna neki. Azért Rock sem a nulláról kezdte a filmezést, ott volt mögötte a pankrátor múltja. És azért pankrátornak lenni Amerikában semmivel sem rosszabb választás, mint popzenésznek lenni, ráadásul szerintem a konkurencia is kisebb. Szóval Marky Mark szerintem éppen hogy jó példa, mert azt szemlélteti, hogy nagyjából ugyanabban az életkorban többet is el lehet érni. Oké, ebben számít a szerencse is, a kapcsolatok is, a tehetség is stb.

Ezért is mondom, már nem először, hogy sajnálom, hogy Rock nem ért el kb. olyan karriert, mint Wahlberg, mert számomra rokonszenvesebb nála. Jean-Claude is úgy nyilatkozott a HIÁBA FUTSZ idején, hogy „jaj, ő még fiatal, nem gond, hogy néha rosszul választ, van még ideje igazán nagy karriert befutni”. Hát azért a jobb évein ő is túl van már, és sokat elmond róla, hogy egy reklámfilm a legemlékezetesebb szereplése az elmúlt évekből.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.05. 15:54:57

@field 64: azt azért te is elismered elfogadod, hogy több SIKERES ex popzenész/modell van a filmszakmában, mint pankrátor ugyi?

Mert pankrátor Rock és kábé kész is. Hulk Hogan próbálkozott de könnyűnek találtatott, a többiek meg fasorban sincsenek. zenészből lett színésszel meg Dunát lehet rekeszteni (vagy amilyen folyó van LA-ben.)

Én is sajnálom, hogy nem szupersztár, de azt azért vitatnám, hogy Wahlbergnek akkora karrierje lenne azért. Ő inkább producerként sikeres semmint színészként.

2014.08.05. 16:16:07

Azért szerintem ravaszul szűkítesz. :)) Mert ha a sportolókat leszűkíted a pankrátorokra, akkor a popzenészeket is le kéne szűkíteni az énekesekre vagy gitárosokra, erre Te még a modelleket is idesorolod. :))

Tekintsük a pankrátort sportolónak, és máris nem hiszem, hogy olyan ordító lenne a számbeli különbség a színésszé lett sportolók és a színésszé lett popsztárok között.

Wahlberget mint producert jómagam nem is ismerem. Színészi karrierjére viszont szerintem kb. a BOOGIE NIGHTS (1997) óta akkor is odafigyel a nagyvilág (és sztárként jegyzi), ha egyébként a filmjei elegyes színvonalúak. Rock szerintem ennyire nincs a köztudatban, nem figyelnek rá ennyire, és most ez független attól, hogy ki a rokonszenvesebb, vagy ki a jobb színész. Wahlberg egyértelműen befutott (akármit gondolunk is arról, hogyan csinálta), Rock pedig még mindig csak dolgozik ezen. Adja az ég, hogy sikerüljön neki, de abban talán egyetértünk, hogy neki ez még nem jött össze.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.05. 16:37:42

Doggfather, a ravaszul szűkítő :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.05. 20:35:59

@field 64: hát Princze Jr. is eltűnt a 2000-es évek fordulópontja után, legyártotta azt a 10 (????) filmjét amik viszonylag nézhetők aztán heló, szal annyira nem járt jól

@doggfather: soroljad :D

Csak lazán - kb tíz évig nem néztem meg, múlt héten lekezdtem és félóra után ki kellett kapcsoljam annyira jó volt, majd lehet a héten befejezem, deeee nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt nagyon mellékszereplő a csávó, szal ez nem az Ő filmje, még ha jó is lesz belőle (nem lesz :D)

G.I. Joe 2 -tudod legalább annyira nem értem a Joe 2 iránti rajongásod, mint santino a Transformers 4 iránti rajongásomat, kettő közt a különbség, hogy santi nem látta a T4-et, én ellenben sajnos láttam a Joe2-őt... nem hogy az Amazonas Kincsétől nem jobb, de még az első rész hangulatát, meg izgalmát se sikerült elérni, a ninjás részen kívül szinte semmi másra nem emlékszek belőle, jah de, hogy Willis ott köpte magát másodjára szemen tavaly

Halálos Iramban 5-6 - oké ezek jók, de nem jobbak az Amazonasnál, trele vannak üresjárattal, családról felböfögött baromságokkal és hogy még véletlenül se érzek kényszert hogy újra nézzem őket,
a JÓ, meg az hogy a Legjobb közt azt hittem lehet érezni a különbséget

Pain & Gain - nem szórakoztatóbb az Amazonasnál, hovatovább totál mást vártam tőle, egyszer bőven elég volt

Hogy lehetett volna látványosabb a karrierje? pl. ha olyat fut be mint Schwarzenegger :D vagy legalább nem égeti magát Fogtündér, Erő próba, Doom, meg Emelt fővel szarságokban, Csapda :D, meg mi volt az a fos, Káosz Birodalma

Azzal se értek egyet, hogy Rock most kezdte volna a karrierjét, ha nagyon akciózni akart azt bizony az elmúlt 15 évben kellett VOLNA megtennie, 50 évesen is beöltözhetett volna tütübe

Rock karrierje inkább - látványosnak ígérkezett, aztán ilyen kibaszott sinusgörbe lett belőle

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.05. 20:55:26

@field 64: igen a (film/kritikus)világ a boogie nights-ban szinte azonnal elismerte, de utána vagy 10 évig nem volt egy épkézláb filmje. Szóval a sztártól messze volt. Ő a producere a törtetők, meg a gengszterkorzó hbo-s igencsak sikeres sorozatoknak is.

@Santino89: miért szűkítek ravaszul? Marky Mark popzenész meg gatyamodell volt, nem? Rock meg pankrátor, nem?

Nah popzenész "turned" actor, vagy modell turned actor is van nem 1. Pankrátorra nem tudtatok példát mondani, csak a ravaszságomat jegyeztétek meg. ;)

@scal: "de még az első rész hangulatát, meg izgalmát se sikerült elérni, "

Hálistennek, mert az nagyon, értsd naaaaaaaaaaaaaagyon szar volt.

Arnoldnak is voltak mellényúlásai nem is kevesen.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.05. 20:56:48

@doggfather: nem az én leleményem, csak a megfogalmazást találtam humorosnak

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.05. 20:58:09

@doggfather: "DE őt legalább nem alázzál az expendables-ben, hogy kiöregedett, mint jason statham-et aki szintén nem öreg mégis ott van. ;)" ez a meglátás gondolom poén akar lenni, mert épp hogy Statham jelenléte miatt nem az az Expendables mint ami lehetne kvintesszenciálisan

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.05. 21:11:58

@doggfather: Marky fiú utolsó szar filmje a Max Payne volt és azt sem ő kefélte el, jó lett volna a szerepre, ellenben azóta szinte nnem is tett le szar filmet, szóval ő így futott be, hogy simán megnézem a filmjét (pl. Transformers 4) mert tudom hogy jó lesz, a neve garantálja

Rock filmjeit inkább azért nézem meg mert csipázom valamiért ezt a marhát, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jól fogok járni 90 perc elteltével

amúgy tényleg igaz, Rockot nem Arnold szintjén kéne mérni hanem Hulk Hoganén :D csak nem akarom megalázni :D Hogan szerintem egyáltalán nem vette komolyan ezt a pályát, inkább kis kiruccanásként tekintett rá, amiben az volt a pláne, hogy jééé az ott Hulk Hogan, és ha jól tudom többnyire gyerekfilmeket csinált (amiért dupla fejlövés jár) Rocknak ilyen a Fogtündér

és abban sem értek egyet hogy a 80-as években könnyebb lett volna, azt mindig az utókor mondja mert jónak vélt érv áthárítani a felelősséget a saját töketlenségünkről, bezzeg tíz éve még sokkal könnyebb volt, persze akkor is ugyanilyen szarság ment, és a jövő nemzedéke majd a 2000-es évekre tekint így vissza, meg a 2020-ra 2060-ból

Arnioldnak nagyon kevés mellényúlása volt, még az általam rühellt filmjei is sikeresek lettek, pl. Ikrek, stb. nagyon kevés embert ismerek aki nála tudatosabban épített volna a karrier, talán csak Tom Cruise

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.05. 21:30:31

@scal: nem akarjátok elfogadni a tényt, hogy Rock 20 évvel fiatalabb, mint Arnold. Honnan tudjátok, hogy ő biztosan nem lesz még Kalifornia kormányzója egyszer?!

nem volt semmi humoros a statham expendables jelenlétben, az ő karrierjének kábé vége, pedig ő is szépen kezdett. Oda való, ha nem ex-ben van akkor valami zs kat filmben, ahogy a többi expendables tag.

Az utcsó szar a max payne? És mi akkor a Ted?!

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.05. 22:06:13

@doggfather: hát ha 20 évvel fiatalabb akkor már nem sok ideje van a kiteljesedésre, igazából én már nem is reménykedek benne, hogy letesz valami jót, Arnold utolsó igazán jó filmje a Terminátor 2 volt, utána bármit csinált azért néztük meg tőle a 90-es években mert ő Arnold, nem azért mert ejj de jó volt a Rurbómen, vagy az Igazság nevében

ezt a korszakot Rock régen túlhaladta, rég le kellett volna tegyen valami ikonikus szerepet, de bármelyik szerepét bárki játszhatta volna, Arnoldról rögtön beugrik a Conan, más nem is lehet, a Terminátor, más nem is lehet, Szikláról meg... öööööö semmi csakhogy jópofa (kivéve amikor a Skorpiókirály játékról hazudja a gyerekeknek, hogy ez egy kibaszott jó játék :D)

pedig Statham karrierjét sokkal kiforrottabbnak érzem mint Rockot ő a Szállító, meg a Crankes barom, meg a Török, és a Mechanic újra is kifejezetten jó volt, én őt egyáltalán nem írnám le, nem hogy zs, egy éve olvastam vele interjút amiben épp azt fejtetegette, hogy szeretne már váltani, de eddig kellett akcióznia, amíg hihető volt róla, nem nagyapa korában, szóval ezt elég rosszul látod, ha komolyan gondolod

jah, hogy neked nem jött be a TED, kár mert a világ szerint ez máshogy van, szóval mert Neked valami nem tetszik az nem biztos hogy attól még szar, és leginkább kibaszott jó volt benne, színészileg, mindenképp

2014.08.05. 22:54:19

@doggfather:

Szerintem a sztárság nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy valaki jó színész és/vagy jók a filmjei. Gondolom, abban egyetértünk, hogy akiket például Hollywoodban sztárolnak, azok nem egytől egyig zseniális színészek, ugyanakkor viszont vannak jó színészek, akiket a köztudat nem sztárokként tart számon. Wahlberg szerintem sztár, akinek figyeljük a karrierjét, az aktuális és készülő filmjeit, megnézzük őket, aztán vagy csalódunk, vagy nem. Rock szerintem nem ez a kategória, rá szerintem egy sokkal szűkebb kör figyel csak. De bármelyik másik akciósztárt említhetem: Schwarzi, Stallone, Van Damme, Segal stb. Több rossz filmjük volt, mint jó, de azért odafigyeltünk rájuk (némelyikükre jobban és tovább, mint megérdemelte volna), egyszerűen azért, mert megvolt az a nagy dobásuk, ami miatt hosszabb távon érdekessé váltak. Rocknak ez a nagy dobása hiányzik, és mivel 42 éves, már egyre kevesebb ideje van rá. Bár lehet, hogy 20 év múlva majd Oscart kap egy Tamás bátya-alakításért...

Nekem Wahlberg egyszerűen csak nem szimpatikus fazon. Még rapperként figyeltem fel rá először: az a fajta agresszív hülye gyerek volt, amely típus nekem sose volt rokonszenves. Színészként szerintem átlagos: tudok nála jobbakat is, de rosszabbakat is. A filmjei között volt olyan, ami tetszett (például a TED), volt olyan, ami nagyon nem (például A MAJMOK BOLYGÓJA). De még az ún. jobb filmjeiben sem igazán kápráztatott el, inkább az összbenyomás volt kedvező az adott produkcióról. Viszont jól építette a karrierjét (vagy jó menedzserei vannak), Rock meg nem igazán jól. Szerintem az Rock nagy baja, hogy jobb színésznek hiszi magát, mint amilyen valójában, és nem (vagy csak ritkán) meri bevállalni a szimpla szórakoztatást. Tipikus példája ennek a ROHANÁS, ami szerintem egy agyonművészkedett akciófilm, pedig művészfilmnek nagyon gyenge, akciófilmnek meg túl unalmas, túl sokat lelkiznek benne.

2014.08.05. 22:59:14

@scal:

Igen, igazad van, csak hát Freddie Prinze Jr. félrement karrierje teljesen hidegen hagy, Seann nem igazán szárnyaló karrierjét viszont sajnálom, talán többre is vihette volna.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.05. 23:36:35

@field 64: de legalább levonhatjuk az egyértelmű következtetéseket. scal a transformers filmek mellett Freddie Prinze Juniornak is nagy rajongója :D

Nyílméregbéka 2014.08.05. 23:44:53

Rock és Lundgren filmjeit és karrierét egy lapon emlegetni, komoly tudatmódosító szerek használatára utal. Lundgren mindig is B-kategóriás, VHS/DVD/BD megjelenésre keszült filmekben szerepelt, a Rocky4 kivételével, nem sikerült a mozi világában megragadnia sajnos, míg a Szikla szinte csak nagyköltségvetésű mozifilmekben szerepel.
Rock amúgy nem rossz színész, bebizonyította a Be Coolban, ahol konkrétan ellopta a Showt a többiek elől, es a Pain & Gainben és a Snitchben is remekelt. A szokásos tucat akciósztárok sorából minden esetre kiemelkedik a színészi kvalitásaival.

2014.08.06. 00:02:31

„A szokásos tucat akciósztárok sorából minden esetre kiemelkedik a színészi kvalitásaival.”

Éppenséggel ez a kijelentés is komoly tudatmódosító szerek használatára utal...

Nyílméregbéka 2014.08.06. 00:04:40

@field 64: Mert? Cáfolhatsz is ha vannak érveid.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.06. 00:26:29

@field 64: azért én nem vitatom, hogy Sziklának igenis vannak színészi kvalitásai, csak épp olyan szarokban próbálta eddig kamatoztatni mint a Káosz Birodalma

én pont fordítva vagyok, Seann is próbálkozott lásd a fentebb említett filmet csak rosszul választott írt alá vagy mit tom én biztos Johanssonnak is sokszor odatoltak olyan szerepeket amikben ugyanazt kell alakítania mint egy előző filmjében de ő azt mondta hogy nem köszöni szépen, és bejött (jó tudom, neki puncija van)

2014.08.06. 06:50:23

@scal:

Azt én se vitatom, hogy vannak, de hogy ezek olyan kiemelkedőek lennének, azt szerintem teljesen komolytalan állítás.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.06. 13:03:51

@scal: ne már a csak lazán azért volt gyenge film, mert TE nem tudtad végignézni. Szóval ha te mondod valamire, hogy szar az okés ha én az nem okés?

Az, hogy sokan szeretik még nem teszi jó filmmé. A TF filmeket is sokan nézték, sokan szeretik és hulladék az összes.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.06. 20:59:09

@doggfather: www.imdb.com/title/tt0377471/ egy 5,6-os film nem csak szerintem szar ;)

de téged leszámítva tíz év alatt nem találkoztam senkivel aki azt mondta volna, hogy ez egy jó film, hozzáteszem látatlanban is ezt gondoltam, mert a Szóljatok a köpcösnek! tipikusan az a film amihez nem kell folytatás
süti beállítások módosítása