Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Liebster Awardot kaptunk

2014. augusztus 15. - Filmbook

Van ez a Liebster Award, amit "egyik ágrólszakadt blog küld a másiknak", hogy Scalt idézzem. Mi sem maradtunk ki az ajánlásból, erről olvashattok alant. A kérdéseknél volt egy kis kavarodás, hogy melyikre kell válaszolni, mire fény derült mindenre, már nem akartam kitörölni a válaszokat.

Négy alapszabály van:

- Pár szóban köszönetet mondani annak a blognak, akitől az elismerést kaptuk.

- Válaszolni a 4 db feltett kérdésre.

- Írni 4 random tényt magunkról.

- 11 blognak továbbküldeni a díjat és erről a főszerkesztőt értesíteni.

Akkor mi is belevágunk:

Köszönet: Kedves Power! Nagyon, de nagyon köszönöm! És nem mellesleg nem ártott volna azokra a kérdésekre válaszolnod a cikkedben, amit feltettek neked. :) (Lisztes)

A kérdések:

1. Melyik volt az eddigi legnépszerűbb bejegyzés, írás a blogodban/blogotokban?

Lisztes:

Azok közül, amit én írtam, a Megdönteni Hajnal Tímeát vezet a számlóló bevezetése óta. De ez piskóta Field64 bejegyzéseihez képest (szerintem írt valami programot, ami 5 mp-enként frissíti az oldalt a saját cuccainál. Jó'van, irigy vagyok, nah). 

Scal:

A kérdés nem egyértelmű. Mert ha a számlálót nézzük, akkor a tíz legjobb vígjáték, ha a likeokat nézzük akkor az interjú Szabolcs barátommal, ha pedig a hozzászólások számát akkor az április 1-i cikkeim, amelyeknél folyton elküldenek az anyámba.

Santino:

Ha az új lájkszámlálót nézzük, akkor Field SZÍNÉSZSORSOK – DANIELLA PEREZ ÉS GUILHERME DE PÁDUA: CSÓKOLTAT A HALÁL című cikke. A sajátjaim közül pedig a Fekete Dália, amit majdnem nem írtam meg.

2. Mi a célod/célotok a bloggal, miért kezdted/kezdtétek el írni?

Lisztes:

Hogy minél több Liebster awardot nyerjek vele.

Scal:

Már nincs célom, csak írok.

Santino:

Örülnék, ha jó filmeket néznének az emberek. Mert én ilyen kis önzetlen vagyok. Meg ráférne már egy kis filmkultúra erre a sok parasztra.

3. Mennyire viseled/viselitek jól a blogoddal kapcsolatos esetleges negatív kritikákat, leveleket?

Lisztes:

Never-ever happened ilyen. Engem mindenki szeret. Aki nem, az már halott.

Scal:

Csak építő van, a többi trollkodásnak számít.

Santino:

Remekül, köszönjük.

4. Mi volt az idei nagy elhatározásod/elhatározásotok a bloggal kapcsolatban vagy valami amiről mindenképp szerettél/szeretettek volna írni?

Lisztes:

Mindenképp szerettem volna válaszolni ennek a szupi-szuper Liebster awardos baromságnak a kérdéseire. Megint.

Scal:

Szerettem volna kritikát írni Az Őrület hegyeiről, de ez a barom Del Toro megint nem csinálta meg.

Santino:

Be kellene fejezni a Disney sorozatot.

4 random tény rólam:

Lisztes:

- Híres filmrendező szeretnék lenni.

- Híres sportoló szeretnék lenni.

- Híres nindzsa szeretnék lenni.

- Híres várkapitány szeretnék lenni.

Scal:

- Kedvenc színem, nem a piros.

- Jobbról balra írok.

- Isteni almás pitét sütök éjfél után.

- Félbehagytam a Dark Corners of the Earth-t hogy válaszoljak ezekre az... megtisztelő kérdésekre.

Santino:

- A blog egy szerelmi csalódás következményeként jött létre

- És egy évig nem különösebben igényesen megírt, de érdekes filmekről szóló naplóként üzemelt

- Fielddel és Oldfannal még sosem találkoztam

- Scallal a valóságban még többet. és sokkal csúnyábban veszekszünk, mint a kommentekben

 

És az én kérdéseim felétek:

1. Hogy látod/látjátok a hazai blogolás jelenlegi helyzetét és jövőképét?

Lisztes:

Ez egy olyan szinten tré, fantáziátlan, unalmas kérdés, hogy nem is válaszolok rá. "Hogy látjátok, a sárgahátú bóbitás antilopok szőrtetű-problémája milyen hatással van a mélytengeri fúrásokra?"

Scal:

Szerintem ennek már csak múltja van.

Oldfan:

Többnyire elszánt emberek "írják a magukét," - jól vagy rosszabbul - miközben érdemi reakció csak ritkán érkezik a munkájukra. Vannak, akiknek a népszerűség fontos, azok "listáznak", bombasztikus megállapításokat tesznek, többnyire negatív tartalommal. Az ilyen cikkek sokkal nagyobb eséllyel kerülnek ki a közismert portálra, az ottani megjelenés viszont az átlagnál sokkal nagyobb nézettséget hoz.  Az érdemei, tárgyilagos hangnemre törekvés egyre kevesebb és az ilyen blog szerzők csöndes elefeledettségben végzik a tevékenységüket. Az olvasók nagyrésze az új filmekről beszerzhető plusz információk miatt keresi ezen szájtokat. Szerintem a blogolás átalakulóban van, a bulvár irányába tart. Valamikor inkább a perifériára szorult témák  közlési módja volt, újabban a népszerűség keresés egy módja lett.

Field:

Nem tudok mit mondani, nincs igazán rálátásom a témára, csak nagyon kevés blogot látogatok. Mint bloggazda, a saját blogjaim jövőjét elég borúsan látom.

Santino:

Rengeteg blogon sok semmitmondó, felesleg írás születik laikusok klaviatúrájából, a hozzáértők meg gyakran még rosszabbak. Szerintem ki kellene fejlődni némi kritikai érzéknek nem csak a filmekkel, de önmagunkkal szemben is, és csak akkor kellene írni, ha tényleg van mondanivaló.

2. Ha egyetlen egy filmet vagy sorozatot kéne mondanod/mondanotok, amit a memóriád/memóriátok törlésével egyszer újranézhetnél/újranézhetnétek, melyik lenne az?

Lisztes:

Nem értem a kérdést. Memento?

Scal:

Mondjuk a Dredd bíró, ahhoz még memóriatörlés se kell, két nap után már csak annyit tudok felidézni belőle, hogy Sly a főszereplője, de hogy miről szól?

Oldfan:

Film: Eizenstein: Jégmezők lovagja

Sorozat: Babylon 5

Field:

Erre nem tudok válaszolni.

Santino:

Az összes olyan csavaros film, aminek előre elárulták a végét: Hatodik érzék, A Birodalom visszavág, Közönséges bűnözők, 24,Psycho,

3. Hetente mennyi időt szánsz/szántok a blogodra/blogotokra?

Lisztes:

Ugyanannyit, mint pornóra. Napi 30 mp-et.

Scal:

Még mindig túl sokat.

Oldfan:

Nagyon változó. Heti 3-4 óra az átlag. De a háttérmunka sokkal több. Pl: Fordításkészítés  az adott, nálunk nem vetített filmhez.

Field:

Nem tudok pontos időmennyiséget megadni, mert egyrészt nem mérem, másrészt három blog között osztom el. A szabadidőmhöz képest sokat, más tevékenységek rovására.

Santino:

11 óra 7 perc 35 másodpercet szigorúan.

4. Mi volt az első reakciód/reakciótok, amikor szembesültél/szembesültetek ezzel a "díjjal"?

Lisztes:

"Oh, a faszom, már megint?"

Scal:

"Santino, azt kívánom én tenéked, amit a jó isten tett a szodomitákkal."

Oldfan:

Semmi különös. Szerintem egy újabb teszt a blogolók társadalmi összetételének felmérésére. Már voltak hasonló tartalmú kísérletek, csak más formában.

Field:

Az elismerésnek mindig örül az ember, főleg ha nem udvariaskodásból fakad. A fikázásra sajnos mindig szívesebben szánnak időt az emberek, mint a dicséretre, szóval ha mégis van idejük dicsérni, az nagy dolog

Santino:

"Excellent"

 

És akkor az ajánlások következnek. Rebellis, lázadó blogként nem engedhetjük meg magunknak, hogy minden szabályt betartsunk - egyszerűen hülyén éreznénk magunkat utána -, ezért mi is ajánlanánk néhány blogot, amit szívesen olvasunk, azzal a határozott kéréssel, hogy NE tegyenek ki miattunk ilyen díjátadós posztot. Ha nagyon akarnak, nyilván nem tudunk ellenkezni, de a kérésünk tán jelenthet valamit még ebben a mocskos világban. Tehát:

http://horrormirror.blog.hu/ - ha szeretitek a horrort, megkerülhetetlen, nem mellékesen Purga a való életben is jó arc, és jó kolléga, mert elhívott ingyenmozira :)

http://lisztesmegmondjaatutit.blog.hu/ - Lisztes kolléga saját blogja, melybe a szívét-lelkét, mindenét beleadja

http://archivpierpaolopasolini.blogspot.hu/ - Field kolléga eszméletlen igényességgel és pontossággal megírt blogja, Pasolini munkásságát tekintve valószínűleg világszerte egyedülálló értéket képvisel

http://roboraptor.blog.hu/ - maga a blog tök új, de a készítők vérprofik, remek írásokat olvashatunk, és itthon ők csinálják a legjobb, legélvezetesebb, legszórakoztatóbb podcasteket.

http://szamurajfilmek.blog.hu/ - Oldfan kolléga blogja, a címéből mindent ki lehet következtetni :) Ha egy kicsit is vonzódsz a téma iránt, rengeteg kincsről, érdekességről olvashatsz itt, precízen, szakszerűen, elfogultságtól mentesen

http://deliriahungaria.blogspot.hu/ - az egyik kedvenc blogom, a filmtörténet másodvonalbelinek tartott alkotásairól, mindig informatívan és érdekesen. Ha érdekelnek a rejtett gyöngyszemek, ide feltétlenül el kell látogatnod.

http://filmekapolcrol.blog.hu/ - szintén új blog, leginkább szerzőjének a filmek iránti alázatával, és szeretetével tűnik ki a megmondóemberek sokaságából.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása