Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A főnök

2016. május 24. - scal

Melissa McCarthyt lehet utálni és gyűlölni. Én szeretem... gyűlölni. Még mielőtt valaki dicsérné a humoromat, a fenti idézet egy parafrázisa az általam igen nagyra becsült Sándor György egyik szólásának. És ez az egy mondat humorosabb, mint az egész film. Ez azért szörnyű, ha az ember egy vígjátékra ül be.

the_boss.jpg

Alapvetően két bajom van ezzel a filmmel. Az egyik, hogy vígjátéknak akarták eladni, amikor egy bolhás kutyán több a nevetnivaló, és nem érdekel, hogy idióta a történet, hogy logikátlan, hogy a karakterek nem életszerűek, de NEVESSEK már, bassza meg! Mondom, NEVETNI akarok!!!! Hallóóóó. Fél óra eltelt a filmből, és sehol egy haha? Azon kellene röhögjek, hogy szétfeszítik röfiböfi pofáját, és úgy próbál magyarázni? Vagy, ahogy csicskáztatja a beosztottjait? Hát ezt a legtöbb ember megkapja a munkahelyén is, nem is értem, miért nem tartják viccesnek... De várj, ha jól lenne előadva, komolyan, még vicces lenne. De nincs. Nagyon nincs jól! A viccek unalmasak, a helyzetkomikum nem működik, a karakterek irritálóak. Jellemző, hogy a „legviccesebb” pillanatot lelőtték a trailerben. Amúgy meg ki a tököm az a Gepetto? Illetve tudom én jól, de mikor találkoztál vele? Én ötévesen, amikor a Pinokkiót olvastam. Illetve hazudok, a Burattinót olvastam, ami lényegében az orosz remake-je a Pinokkiónak.

A másik bajom ez a tehén. Melissa, elég volt! Kurvára nem vagy vicces! Nézzél már végig az IMDb-listádon! A személyiségtolvaj 5,7; Tammy 4,9, ez a film, ez a film 5,3-on áll, és a Szellemirtók lesz a mélypont, drágaságom. Nem tudom, milyen ügynököd van, de rúgd ki a picsába! Unalmas vagy, hogy állandóan ugyanazt csinálod, öreg, elavult vicceket arról, hogy dagadt vagy, meg pukizol és böfögsz. ELÉG VOLT! Ne aggódj, A kém se miattad működött, hanem a rengeteg vendégszínész miatt. De ha csak ilyenekben szerepelnél, már nem utálnálak. De sajnos ezek vannak kevesebben. Nem értem, miért mondják rólad ezt az álszent „jaj, de tehetséges vagy!” szöveget. Nem láttam tőled még egy épkézláb alakítást sem. Lényegében te vagy a nagypofájú néger a filmekben, aki nagydarab, és nagy pofonokat osztogat, és ezen kéne röhögni. És ha nem jöttél volna rá, FEHÉR VAGY! Neked ez nem áll jól! És ha volt is ilyen időszak vagy alternatív univerzum, mostanra végképp véget ért.

A történet lényegében egy Kacsamesék-epizód szintjén mozog. Melissa most azt játssza, hogy ő egy ilyen self-made woman – de abból is valami gagyibb, mert csak a 45. leggazdagabb nő az USA-ban –, aki aztán valami hand-waving magyarázat miatt – vigyázat, ez a legújabb kedvenc terminus technicusom! – mindenét elveszti, még dutyiba is zárják. Aztán a nulláról kellene felépítenie magát ismét. Jerry Maguire, ott ez működött, csak épp a főhős nem volt egy utálnivaló farok. Dagobert bácsinál is működött, mert volt előtte nyolcvan rész felépíteni a karaktert, ahol megtudtuk, hogy ez egy annyira garasoskodó, szőrösszívű kacsa, hogy az unokaöccseit a padlásra zárva szállásolta el, és inkább gyalogol, ha lerobbant a limuzin, és taxival kellene mennie. Itt viszont erre nincs idő, mert nagyjából tízpercet szántak rá a készítők, és ebben egy showműsor, meg egy fogfehérítés segédkezik.

tumblr_static_6w1edsnl5h0cookkwc84okwcw_2048_v2.jpg

Hát igen, ezt kapod, ha visszamész a Tammy rendezőjéhez, ehhez a tehetségtelen Ben Falconhoz, aki amúgy hatodrangú színészből lépett a kamera mögé. Na jó, meneküljünk a mellékszereplőkhöz, vilcsa? A folyamatosan megalázott beosztottat, akinél később menedéket kap dagadt trollunk, Kristen Bell alakítja, de olyan semmilyen szegénykém, hogy az ember észre se veszi a vásznon. Csak úgy átfolyik rajta a film, biztos megélhetési problémákkal küzd, és azért írt alá. És akkor még itt van Peter Dinklage, aki viszont vásznon van, és jézusom, mennyire ótvar szarul játszik. És ez az ember a Trónok harca mesteri bábjátékosa? Ilyen filmekben találkoztam volna vele először, tuti átpörgetem azokat a részeket, amikor ő szerepel a sorozatban. Ennyi ripacskodást keresve sem látni másnál, mint kedvenc mélynövésű ördögfiúkánktól.

Szóval minden borzalmasan rossz ebben a filmben. Mozijegyet venni rá pénzpatyálás, de továbbmegyek: nem éri meg azt a kilencven percet sem az életedből. Rövid a film, ami azért 2000 után már mond valamit. És még egyszer: nem azzal van bajom, ha valaki kövér, de John Goodman se elsősorban azzal vicces, hogy márpedig ő kövér. John Candy se azzal volt vicces – már amikor az volt –, Melissa viszont kövér és ordenáré módon káromkodik – persze szigorúan PG-13-as szinten –, és akkor ettől vicces. És ha már kövérség, ehhez a filmhez mintha még fogyott is volna. Vagyis elképzelhető, hogy a hasától most már azt is látja majd, mihez ír alá legközelebb.

 Amennyiben tetszett a kritika oszd meg a Facebook oldaladon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2016.05.27. 15:28:50

A Kacsameséket ne merd becsmérelni, hogy ehhez hasonlítod :)

Örülök, hogy megpendítetted a Szellemirtók remake-et, igazi trainwreck effektus, már most.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.27. 15:40:05

@Petrow: abban is csak az lesz a jó, hogy lesz ürügy újranézni az első meg a második részt

bobbantyú 2016.07.06. 06:49:38

Ez a nő utoljára egy romantikus sorozatban, mellékszereplőként volt elviselhető. Ócskábbnál ócskább filmeket csinált, nálam múltkor a Kém verte ki a biztosítékot éppen. Kritikán aluli színészi munka, ostoba, humortalan filmek. Egy katasztrófa az egész munkássága. Miért nyomják ezeket a szarokat ilyen erővel? Amerikában ezt szeretik? Vagy bárhol? Borzalmas...
süti beállítások módosítása