Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Doctor Strange - IMAX 3D

2016. november 03. - scal

Sajnálom Mister Strange van egy rossz hírem. Megtenné, hogy leül?

DOCTOR Strange!

Egyszer... talán... egy másik dimenzióban.

ds_endless_possibilities_poster.jpg

A Doctor Strange szintén egy olyan film, akár a Hangya. A kezdetektől ment a fikázás, hogy ez aztán már végképp mekkora marhaság lesz. Mert a szuperhősök az egy dolog, az idegen civilizációk szintén, a robothal meg pláne, no de a varázslás??? Ezt vajon, hogy fogják beintegrálni a már létező univerzumba? Tudjátok, jön a szabály: hidd el ezt, meg hidd el azt, és akkor most még ezt is, meg ezt is. NEM! És gyorsan hozzáteszem, nem ezzel van a baj. Elhiszem. A filmben a varázslás egy teljesen jól levezetett dolog, elvégre kivel nem fordult még elő, hogy álmában kilépett az asztrál térbe? Na ugye, most mit kell ezen kiakadni? De vizsgáljuk meg a filmet, szedjük szét darabjaira.

Színészek. Egytől egyig nagyon jók. Benedict Cumberbatch a Sherlock után ismét kapott egy nagyon karakteres, karizmatikus szerepet, ami eszméletlenül jól áll neki. Nem is lehetett volna jobb színészre bízni a Doctort, minden mozdulata, minden megnyilvánulása nagyon emblematikus, és nem beszélve a sármjáról, és a rajongótáboráról, amit nem kell kiépítenie, mint mondjuk Chris Hemsworthnek, aki ha hétrét feszül se lesz olyan érdekes, mint Tom Hiddlestone. Chris Evansnak pedig évekbe telt, mire Amerika Kapitányként végre fel tudott kapaszkodni Vasember mellé, hogy azt mondhassuk, igen, másra nem is lehetett volna osztani a szerepet. Paul Ruddot pedig ha lecserélik a Hangya közben, a kutya észre se veszi. Nohát mindez egyetlen filmmel sikerült Cumberbatchnek. Szóval hacsak nem tartozol a zsigerből őt utálók táborába, semmi problémád nem lesz vele. Nagy taps a Marvelnek, mert instant szuperhőst kreáltak, nem lennék meglepve, ha ezentúl minden egyes filmben felbukkanna, és egyre több teret nyerne.

Tilda Swinton ismét egy annyira földöntúli szerepben tűnik fel, több száz éves ősmágusként - The Ancient One -, amivel megint csak bebizonyította, hogy bármit, ismétlem, bármit képes eljátszatni, olyan intenzitással, és szuggesztív erővel, amit kevés kortárs női színészről lehet elmondani. És mit be nem vállalt a szerep kedvéért, kopasz, kiszedték a szempilláit, a fülei pedig Will Smith-t megszégyenítő módon üdvözlik a nézőt, és mégis, karakteréből csak úgy sugárzik az erő. Kicsit a Star Wars Yodájára emlékeztet, aki bár külsőleg törékeny, de amit a nézőből kivált az a határtalan tisztelet. Mellette, a másik a női szereplő Rachel McAdams olyan jelentéktelen, mint egy ázott veréb, bár inkább az lehet vele is a gond, hogy a szerepe nincs megírva rendesen.

benedict-cumberbatch-chiwetel-ejiofor-doctor-strange-set-01-1024_914.jpg

Chiwetel Ejiofort sem tartom túl szerencsés választásnak. Illetve ezt most újrakezdem. Ezerszer meggyőzőbb mint Chadwick Boseman a Polgárháború Fekete Párducaként, és mivel úgy tűnik Ejiofort karakterével már most számol a Marvel a továbbiakban, még az is előfordulhat, hogy egymást fogják püfölni? Mads Mikkelsen pedig, ennek az ürgének mindig történik valami a szemével? Végre egy értelmes, emlékezetes, csak épp csöppet elvesztegetett főgonosz a Marvel univerzumban. És akkor már álljon itt Benedict Wong neve is, akit a filmben is Wongnak hívnak, és a legjobb poénok neki köszönhetőek. Szóval ez egy kivételesen jó casting.

Aztán ott vannak az akciók, végre követhető, minden szempontból lehengerlő jeleneteket láthatunk, amiben a legnagyobb poén, hogy nem is lőnek, hanem varázslatokkal küzdenek. Ezáltal a Doctor Strange egy igen erős fantasy is, amit ajánlhatunk az urban fantasy kedvelőinek éppen úgy, mint az elvakult Gyűrűk Ura rajongóknak. Tovább folytatom, a látványvilág lehengerlő, ha van film, amit idén IMAX 3D-ben nézel a Doctor Strange legyen az, mert ilyen elképesztően jó vizualitást a 2010-es Eredet óta nem láthattál. Az ember néha valósággal elveszik ebben a filmben, és a kreativitás leszökken a vászonról. Mindezt pedig Michael Giacchino vérpezsdítő muzsikája teszi tökéletessé, amit a mozitermet elhagyva képtelenség nem dúdolgatni magunkban továbbra is.

Akkor hol a bibi? Hiszen a film elemeire bontva látszólag tökéletes. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy önmagában a kávé és a só is finom, de a kettő együtt borzalmas. Nézzük csak a Doctor Strange alaptörténetét. Adva vagyon egy sikeres, gazdag, és híres, egyedülálló férfi, aki a szakmájában elismert és irigyelt. Nagyképű, egoista, folyamatosan poénkodik, él mint hal a vízben, amíg egy nap pofán nem csapja az élet, és nyomorékká lesz. Aztán meghasonlik, kinyílik a szeme, és ráébred, hogy jobb ember akar lenni, és tudását, képességeit egy jobb cél érdekébe állítja. Honnan olyan ismerős ez nekem? Amikor félúton rájöttem, hogy a Marvel megint a Vasember történetét akarja eladni, egy ennyire pofátlan és nyilvánvaló tálalásban, hirtelen köpni nyelni nem tudtam.

doctorstrange1.jpg

Nolan Batman trilógiájából szintén sokat átemelt a "forgatókönyv". Leginkább a Batman Beginst szeretheti Jon Spaihts, aki egyebek közt a Prometheus írója, mert a film első órája gyakorlatilag ugyanazt az ívet írja le. Strange keresi, kutatja balesete után a lelki békéjét, aztán tanul, aztán Batman... akarom mondani Magus lesz belőle. És, hogy a dolog még jobb legyen, Cumberbatch ugyanúgy néz ki a film első felében mint Bale a Sötét Lovag - Felemelkedésben. Még a depresszió szakálla is ugyanaz.

Ez a szegmens nincs jól felépítve. Mintha kötelező köröket látnánk futni. De az igazság az, hogy még ez a jobb fele a filmnek, mert utána ide oda kapkod, rohanunk mint a bolond, kicsit harcolunk a főgonosszal, hogy az is legyen, aztán kutyafuttában vége az egésznek, mert hát ez csak arra kellett, hogy az ember tudja ki is ez a karakter. Aztán majd felbukkan a következő filmekben. Doctor Strange Part One. Nem is tudtam, hogy kettévágták ezt a filmet. Jah, hogy nem. Azért eddig nem csinálták ezt, volt egy épkézláb történet, ami nem ilyen Frankenstein-i szörnyszerűségre hasonlított. Persze tudom, a Marvel filmeknél a legutolsó ember akinek beleszólása van az a rendező, de elképzelhető, hogy ezért a széteső, és hullámzó végeredményért egy icipicit hibáztatható Scott Derrickson is, aki eddig csak horrort, meg a rossz emlékű Amikor megállt a Föld-et csinálta.

Említettem, hogy a vizualitás mennyire jó, és, hogy az Eredet óta nem láthattál ilyet. Csak mert konkrétan tényleg az Eredetet lopják szanaszéjjel, ahol csak lehet. Hajtogatják a városokat, tükröket törnek szét, paradoxonokat hoznak létre, éppen csak az Escher lépcső hiányzik. Szóval ez mind a Doctor Strange, saját ötletek nélküli forgatókönyv, és saját ötletek nélküli megvalósítás vizuális téren. Ha nagyon genya akarnék lenne, akár még Az utolsó léghajlítót is említhetném, mert bizony annak a filmnek sok problémája volt, de vizuálisan legalább mert egyedi és friss lenni.

Vérzik a szívem a Doctor Strange miatt. Annyira látszott benne a potenciál, és végső soron egy pusztában elvesző kiáltás lett belőle. Egy ígéret egy jobb és okosabb filmre, aminek újabb lendületet kellett volna pumpálnia a Marvel gépezetébe, és erre mit csinálnak? Vasember másképp, fémhacuka helyett darócköntösben és köpönyegben. Persze maga a karakter nagyon jó, és biztos vagyok benne, hogy a későbbiek folyamán - Thor Ragnarök? - még jobban kibontakozik majd, de az év vége felé ez így nagyon nem volt szép. Pedig nagyon vártam ezt a filmet, nagyon akartam szeretni. Lehet a Marvel jó érzékkel ütemezte a karácsony előtti, még viszonylagos holtidőszakba, - ők is érezték, hogy ennyi ma már nem elég. Lehet felültem a hype vonatra, de minden érdeme ellenére, a dolog jelenleg úgy áll, hogy a Doktor Furcsa az év csalódása.

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Ui: komolyan ott tartunk, hogy egy sajtón a kolléga odaszól a besuszterolt barátnőjének: te várjunk, lehet a stáblista után lesz még valami?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2016.11.03. 06:11:12

a CW-ben a Fekete Párducot Chadwick Boseman játsza, nem Chiwetel Ejiofor.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.11.03. 09:11:28

A Vasemberben pont az volt a jó, hogy NAGYON realisztikus világban játszódott. Voltaképpen katonák ellen harcolt nem "Villainek" ellen! Kivéve a végén persze...

Erre mostmeg vannak szuperhősök, űrlények, mutánsok, varázslók, és ha a penge is újra jön akkor még vámpírok is(amit máig nem tudok összerakni, hogy lehet a marvelben, már mint a szuperhősök tudnak a vámpírokról vagy mi?). Sztem annak idején Marvel sem hitte, hogy ennyire kifogja nőni saját magát.... Persze nem kell aggódni. Az elvakult fanok éltetni fogják szóval lesz folytatás tuti. Benedict Cumberbatchot pedig imádom, de nem tudom miért Robert Downey jr. hangját adták neki. Szinte törvényszerű, hogy játszanak majd együtt..... Elég lett volna a Sherlock magyarhangja.

szekőcei 2016.11.03. 10:49:49

@scal: két lehetőség van:
a-kora hajnalban félálomban félreértettem
b-ki lett javítva :P

Szerintem a "b", mert nem így szólt a bekezdés, ott volt benne, hogy nem túl szzerencsés ugyanazt a színészt kasztingolni ugyanarra a szerepre.
Főleg, hogy ott a szmájli. :P :D

most jól megszivattál :P

Georges Thenault 2016.11.03. 10:51:34

Hosszu lere eresztett, helyesirasi hibakkal teli modoros kritika. Es Mads Mikkelsen nevet illene rendesen tudni, nem ma kezdte.

2016.11.03. 11:24:27

Az előzetes alapján nem tudom miért van mindenki elájulva a vizualitástól, ha jól sejtem tényleg annyi, mint az eredetben, hogy hajtogatják a várost, meg tükröznek ezerrel, hát ettől azért nem kell beszarni.

2016.11.03. 11:25:35

@Georges Thenault: ez meg mondjuk igaz, attól nem lesz hangsúlyosabb semmi, ha jó hosszan van előadva :)

zolij 2016.11.03. 11:50:49

Strange hangja Simon Kornél és nem Fekete Ernő. És ha még csak ennyi gond lenne ezzel a kritikával.

sírjatok 2016.11.03. 12:40:35

"lemásolták a vasember eredettörténetét"

Jó de most mit csináljanak, tényleg ez a története. Igazából egy csomó szuperhősnek elég hasonló a sztorija,
1. valamilyen (gazdag gyerek, egyetemista, stb)
2. baleset, katarzis (lelövik a szüleit, megcsípi a mutánspók+ lelövik a bácsikáját)
3. ???
4. szuperhős lesz (Batman, Pókember)

Neoprimitív 2016.11.03. 12:45:15

"Amikor félúton rájöttem, hogy a Marvel megint a Vasember történetét akarja eladni, egy ennyire pofátlan és nyilvánvaló tálalásban hirtelen köpni nyelni nem tudtam."

A Marvel ezt a történetet már vagy ötven éve eladta (63-ban jelent meg az első Doctor Strange képregény), szóval a sztori alapjain meglepődni kb. annyira stílusos, mint felháborodni azon, hogy hús van a bélszínben.

Gringo 2016.11.03. 12:47:56

Szinkronnal nézni a filmeket ősi román szokás! ;)

2016.11.03. 13:09:12

Nekem azért nem tetszik a Fura Doktor, mert ennek a filmnek a költségeiből egy igazán jó filmet is lehetett volna csinálni, például a Kurszki páncélosütközetről.
Drámai, végletekig realisztikus öldöklés 3,5 órán keresztül... Néhány közkatona, tiszt, tábornok előéletének felületes bemutatása, Hitler és Sztálin felváltva őrjöngenek a főhadiszállásukon.
Ágyúzás, csatarepülőgépek, Párduc tank, stb.

E helyett kapok egy 623-ik képregény feldolgozást. Kösz Marvel.

Jerryco 2016.11.03. 13:32:54

@Dr. Trejo: Ej, Kurszk, azok a csodálatos havas mezők... aknamezők.

kicsi baki 2016.11.03. 14:20:23

Nekem tetszett,mint ahogy a nézők többségének is,biztos nem az év bukása

peterd127 2016.11.03. 14:40:34

ha gonosz akarnék lenni
akkor azt is mondhatnám, hogy Nolan lopta szét a Doctor Strange képregényt ;)
(üzenet a cikkírónak: érdemes utána nézni Nolan nyilatkozatainak már a Batman Beginsnél)

de visszatérve a jelenbe, azért a Doctor Strange film jóval túlnyúlik az Eredet vizuális ötletein és más filmeket is magába olvasztva (Pl: az Eredetben én speciel nem láttam visszafele forgó környezetet, miközben a szereplők lineáris időben haladnak előre) hoz létre valami egészen egyedi látványvilágot

egyetlen problémám a filmmel az volt, hogy kapkod és nem hagyja kibontakozni a figurákat (kezdve a főhős orvosi oldalával)

peterd127 2016.11.03. 14:44:35

ha még gonoszabb akarnék lenni, akkor azt is mondhatnám hogy Eredetben sem voltak eredeti vizuális ötletek (legfeljebb a megvalósítás volt pazar), mivel annak ezer meg ezer egyéb változata volt már más filmekben is

2016.11.03. 19:18:26

@Rainse:

amit máig nem tudok összerakni, hogy lehet a marvelben, már mint a szuperhősök tudnak a vámpírokról vagy mi?"

a marvel-univerzumban vannak vámpírok, drakula is, pl. az x-men, de gondolom több más szuperhős is, többször küzdenek vele

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.11.03. 20:44:50

@WiteNoir: Az oké csak valahogy, nem illik össze... :S

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.03. 22:53:09

@szekőcei: javítva lett :D ;)

@Georges Thenault: ez egy sztenderd kritika, miért mennyi legyen? három sor? egyébként köszi, hogy az öt hozzászólásodból egyet nekem ajándékoztál, Mikkelsent javítom ;) a korrektorom csak három hibára hívta fel a figyelmem, a dádá neki jár :D

@zolij: igen? akkor megnyugodtam :D nagyon hasonlít a két színész hangja, legalább annyira mint Ejiofort és Boseman :D

@sírjatok: igazából ma sok helyen azt olvastam, hogy a Marvel így készül leváltani Downeyt, hogy egy totál hasonló karaktert kreál, és ebben van ráció, meg egy adag kőkemény számítás, hidegség, logikai is

@Neoprimitív: erre is gondoltam, hogy ezért a nagy páros a felelős, DE kövezzetek meg, nem olvastam az eredeti képregényt, a rajzfilmet se láttam

@Gringo: most mit csináljak? ha a sajtó szinkronos szinkronnal nézem, amúgy is szeretem így is, meg úgy is a filmeket

@Dr. Trejo: hát a Marvel nem fog háborús filmet készíteni, kivéve ha írtak oda valamilyen képregényt, ezen meglepődni?

@kicsi baki: és írtam ilyet? csalódást írtam, nem bukását... anyagilag tuti megtérül, ami nem is baj, mert alapjában véve szeretem a műfajt, és majd a következő jobban sikerül amihez kell a tőke, de lehetett volna jobb, kerekebb is

"ahogy a nézők többségének" :D ma kezdik vetíteni a mozik, de ugye nem baj?

@peterd127: ez is elképzelhető, de ez megint olyan, hogy hiába volt Allan Quatermain előbb, Indiana Jones hódította meg a vásznat, ergo az elődből lett a másolat, itt ugyanez működik

hogy melyik nyúlik túl a másikon arról azért lehet vitatkozni, mert itt meg nem volt négy álomszint, és azok egymásra való hatásai, de nem ez a bajom a filmmel elsősorban, hanem hogy egy zagyva összevisszaság, amit egyszer csak befejeznek, mert letelt a két óra - nem tartom kizártnak, hogy 3-4 év múlva megnézve, amikor már az egész beépül a Marvel Univerzumba, akkor sokkal érthetőbb és akár jobb is lesz a'la Amerika Kapitány 1. de most jelenleg ez van, a Ragnarök után tuti megnézem majd még egyszer

de az Eredet ezt lélegzetelállítóan prezentálta, és jól, klappolt minden, ez a lényeg, lehet lopni másoktól, csak azt tudd eladni hatásosan, és jól

szekőcei 2016.11.04. 01:12:40

@scal: tudtam! :P :D

(azért megszívattál kicsit. :) )

peterd127 2016.11.04. 11:06:18

@scal: az a baj, hogy most másra válaszolsz

én alapvetően a vizuális különbségekre és hasonlóságokra reagáltam, és nem a narratív sajátosságokra

+a két film (Strange/Eredet) műfaji kerete is teljesen más

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.04. 22:54:08

@peterd127: annyira szeretnek ebbe a műfajba kapaszkodni, mindkét film fantasy elsősorban, akkor miért is lenne más? mert a setting nem ugyanaz? ettől függetlenül még az Eredet volt előbb, és szerintem ott finoman adagolták

amikor túlzásba visznek valamit az már baj, na ez a Doctor Strange

peterd127 2016.11.05. 18:30:45

@scal:

az Eredet nem fantasy:) hanem sci-fi

tudományos minőségű konfliktusok vannak benne
na a Doctor Strange pont ennek az ellentéte :D

ha pontos akarnék lenni akkor a fantasy-n belül a szuperhősfilmnek és a wuxiának egyfajta keveréke

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.05. 19:48:21

@peterd127: álmokban játszódik, olyan dolgok történnek meg benne, amikre magyarázat nincs, sokkal közelebb áll a fantasyhez mint a sci-fihez

nem csak a kardos, baszós Conan, Gyűrűk Ura a fantasy

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.10. 10:26:51

@scal: jóvótez.
ha láttad volna a harry pottereket, akkor kiálthattál volna csak igazán lopást, ezek a párhuzamok kicsit erőltetettek. hány filmben volt már a batman beginsben is, hogy távol keleten tanul a főhős? 2-3000? nehogymár most hirtelen pont ennél legyen probléma, ha eddig nem volt az. a Vasember párhuzam már kicsi jogosabb, de ez sem zavaróan feltűnő egyáltalán. az Eredetben ez a házak egymáson meg csak egy érdekes snitt volt, itt meg egy baszott jó, különleges, látványos akciójelenet épült rá, nehogy már ez legyen a probléma. a többi akciójelenet is kreatív volt, az a trip meg egyenesen szenzációs, mainstream filmekben kurvára nem szoktak ilyesmik lenni.

szóval szerintem neked megint az a bajod, hogy ez nem a középszar, mint a Hangya, amit egyébként vártam, (ezt meg leszartam, csak azért mentem el, mert nem volt más), hanem egy különlegesebb élmény, ezt meg szokás szerint nem tudod feldolgozni, és elkezdesz értelmetlenül kötözködni.
Pl a forgatókönyv is teljesen rendben van, van eleje, közepe, vége, jó poénok, abszolút korrekt az egész, a zenéről, színészekről nem is beszélve.

nekem inkább az volt a bajom, hogy túl sok volt a varázslós bullshit, meg kicsit szájbarágós, giccses volt az Ősmágus halála, plusz a tanulságnak a végén se volt emiatt súlya, meg ez a főgonosz is gáz, de legalább csak 5 percig rontotta a levegőt, és a poénok itt is működnek. amúgy az is mekkora jó ötlet már, hogy nem várospusztítás van a végén, mint a legtöbb szuperhősfilmben, hanem városfelépítés :D

szóval ez a film tökéletesen ellátja a feladatát, mint mainstream szórakoztató film, korrekt sztorival, kiváló színészekkel, jó poénokkal, ütős zenével, kreatív látványvilággal, ha már ez is kevés, akkor gáz van.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.10. 10:51:42

@Santino89: lehet több filmben volt, de itt basszus még úgy is néz ki ezzel a fizimiskával (természetesen azért sorolj fel párat)

a Vasember párhuzammal kapcsolatban egyre inkább igazat adok azoknak, hogy a Marvel direkt csinálta, mert Downey kiöregszik lassan, és kell egy új, meg persze az alapanyagot nem ismerem

de gyorsan hozzáteszem, én kifejezetten szeretem az eredettörténeteket, nekem nem az a bajom, mint amit a legtöbb helyen olvastam, hogy jaj már megint egy eredettörténet (miért mivel kezdjék, ha nem ezzel), hanem hogy dettó Vasember az egész

jó poénok????? :O miafasz??? totűál kínos volt mindegyik, kivéve amikor lopkodja a könyveket, meg amikor hülyéskedik a köpönyeggel

a színészek, zene rendben van ezt írtam is, a zene kb. egyik legjobb amit idén hallottam

az Ősmágus meghalt? :O

az viszont tök érdekes, hogy egyáltalán nem vártad a filmet, nem is érdekelt, erre neked tetszett, hát akkor ellenkritikát, spoilereset

nekem nagyon nem állt egybe és a forgatókönyvet továbbra sem tartom jónak, pláne, hogy egy hét telt el, és már csomó minden nem maradt meg, de persze majd megnézem valamikor még egyszer, esetleg a Ragnarök után

kíváncsi voltam neked mi lesz a véleményed

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.10. 11:12:16

@scal: bármelyik Jean Claude Van Damme film: pl Véres sport, Kickboxer, de különben is miért kéne nekem tisztában lennem minden egyes filmmel, ahol távol keleten tanult a főhős :D

az, hogy a köcsög sznob kritikusok nem röhögtek a kibaszott ingyen mozizásukon, attól még jók voltak a poénok, a Corvin nagytermében mindenki jól szórakozott. a könyvlopkodás is jó volt, előtte a Beyoncés dal, vagy a wi fis poén, vagy amikor beesik a házba, és megköszöni, a köpennyel való szarakodás, Rachel lány reakciói stb.

bazmeg, nem is nézed a filmet, ha már ingyen van, és itt sopánkodsz??? :D

ez volt az ellenkritikám :D trollkomment

jah, és az is tetszett, ahogy ezt a racionális karaktert és a racionális nézőt rávezetik a spirituális dolgokra.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.10. 11:21:56

@Santino89: "jah, és az is tetszett, ahogy ezt a racionális karaktert és a racionális nézőt rávezetik a spirituális dolgokra."

úgy, hogy elkezdték racionalizálni a varázslatot

én főleg azokra a poénokra gondoltam amiket Strange megereszt, és egyik se jó, hanem erőltetett, míg Straknál ez működött, és a lezárást se éreztem teljesen, kb. mintha, nem is kell ezt lezárni, majd jön a következő film, és ott folytatjuk, köszönöm a munkát emberek

az eddigi filmek kerek egészek, és ezt a Hangya ellenességet most már igazán nem értem

végén még kiderül 2016 milyen jó év volt, tele volt szuperhős filmekkel

szerintem inkább ott lesz a probléma,. hogy én vártam ezt a filmet, te meg semmit nem vártál tőle

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.10. 11:41:25

@scal: nem is mondtam, hogy magának a karakternek volt olyan jó humora, mint Starknak, és erre is van egy tök jó poén, amikor Wong megkérdezi, hogy a beosztottai mondták-e, hogy jó a humora :D

Az lett a vége, hogy legyőzték a nagy geci sötét izét, és ezentúl Strange-nek kell megmentenie a világot. Egy szuperhősfilmnél ennél kerekebb lezárás miért kéne? A Batman Beginsben az a vége, hogy Batman Joker után megy, a Dark Knightban, hogy ezentúl üldözik a rendőrök, a Pókember 2-ben Harry megtalálja a Zöld Manó cuccait, a Bosszúállókban összeállnak a Bosszúállók, a Polgárháborúban felvetül egy későbbi béke lehetősége.... és még szerintem sorolhatnám, szóval elmondható, hogy ez a műfaj sajátja. legközelebb az lesz a baj, hogy a westernek a vadnyugaton játszódnak? :D

" én vártam ezt a filmet, te meg semmit nem vártál tőle"

épp ezért lehetnék vele sokkal rosszindulatúbb, ha nem lett vóna jó.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.10. 13:51:17

@Santino89: a Beginsnek nem ez a vége, az csak egy jó poén, felvezetés a következő filmhez, ott ha esetleg bukta lett volna és nincs több rész, akkor is érthető lenne az egész, mert ott kerek az egész meg összeáll, itt viszont nem

"épp ezért lehetnék vele sokkal rosszindulatúbb, ha nem lett vóna jó."

épp ezért nálad nem volt magasra helyezve a léc, nálam meg igen

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.10. 17:03:38

@scal: de, ez a vége, és pont hogy egy felvezetés, itt meg nincs ilyesmi, meg ez is érthető, a leginkább kerek Marvel film a Vasember óta. sőt, talán még annál is kerekebb, elvégre annak is nyitottabb vége van ennél. "Én vagyok Vasember".

Jerryco 2016.11.10. 20:11:06

Teljesen korrekt film volt. Semmi kiemelkedő, mégse unalmas. Megszokott panelek, de érdekes és látványos. A humor erős közepes, de ez nem vígjáték. Amikor beesik az ajtón és elhaló hangon mondja: - Köszönöm! - az például egy jó poén. Benne van minden, amit abban a pillanatban a forgatókönyv már megmutatott.
A látvány egy része elment, de volt, ami kifejezetten zseniális volt. A végefelé volt egy üldözős rész, mindenféle lépcsőkön, csavarodó házakon keresztül, olyat pl. még nem láttam korábban, beleértve a Fantasztikus labirintustól, egészen az Eredetig, sehol sem.
Tilda Swinton, hozta a kötelezőt. Mikkelsen, hozta a kötelezőt. Csumberrancs igyekezett még jobb lenni. Bennem van a hiba, de sehol nem éreztem a csávó figuráját olyan arrogánsnak, mint Tony Starkot vagy Dr. House-t. Ahhoz az kevés, hogy kicsit nagy az arca, kioktat egy nála kevésbé figyelmes kollégát és tud néhány zenei kvízt. Szóval, nálam eleve a szimpatikus fickó startkőről indult a manus. Aki annyit tanul - oké, volt a fotografikus memória is - és még hozzá a keze is eléggé precíziós műszer, annak legyen már egy kis egója, a tökömet már.
McAdams-ből többet is elbírtam volna, de úgy veszem észre, hogy Marvel univerzumban a hősök női - és talán van fordított helyzet is - eléggé mellékes figurák, viszont legalább dekoratívak.

A történettől mit vártam volna többet? A szinopszis alapján vagy két órás a film, vagy kissé kurtítani kell, hogy "gyerekbarát" legyen a játékidő. (Mellesleg, hivatkoznak rá, hogy ez egy komorabb film, ami hasonlít a Batman újakra. Lótúrót. Komoly akkor lett volna, ha az első percben már nem stilizáltan mutatják a lefejezést és vér pettyezi be Mikkelsen arcát. Na, akkor tudom, hogy komolyan veszik a korosztályomat és a képregényrajongókat.)

Így maradt egy kellemes kis matinéfilm, ami nem jobb, mint pl. az Univerzum őrzői vagy az új Captain America, hanem kb. pont a Hangya című filmmel van egy polcon, csak ott a tudomány és természet van barátunk segítségére itt meg a mágia és asztrál sík. Soha rosszabb képregényfilmet.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.11. 00:35:32

@Santino89: hát a Vasemberben az egy kurva jó poén, épp azt akartam mondani, hogy ott ha befuccsol az egész Marvel és nincs több rész, akkor is kurva jó film lenne, fasza befejezéssel

@Jerryco: tényleg lehet az a bajom, hogy ötvenezer számítógépes játékkal játszottam, és ott ezeket hatvanszor elsütötték már, és egyszerűen nem esek tőle hasra

én sokkal arrogánsabbnak ergo kevésbé szimpatikusnak éreztem Cumbert

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.11. 09:29:53

@scal: attól még, hogy jó poén, az semmit nem változtat a tényen, hogy ez egy nyitott befejezés, ami itt nincs.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.11. 10:03:19

@Santino89: de mi az hogy itt nincs? stáblista előtt mentél ki öt perccel? olyan az egész film mint egy sorozat pilotja, lóg a levegőben az egész

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.11.11. 13:21:08

@scal: pont a stáblista kezdetekor mentem ki.
"Az lett a vége, hogy legyőzték a nagy geci sötét izét, és ezentúl Strange-nek kell megmentenie a világot. "
Miről maradtam le?

A Vasembernél még nem tudtad, hogy univerzum lesz ebből, itt már tudod. És nem lóg a levegőben, van eleje-közepe-vége, lezárása, ami semmivel se lezáratlanabb (sőt!), mint az évezred bármelyik képregényfilmje.
süti beállítások módosítása