Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kard mestere 2

2012. január 26. - Santino89

Kimerítő elemzést nehéz lenne írnom erről a filmről. A Kard mestere 2 nézése közben gyakran voltam összezavarodva, hogy ki mit miért csinál, bár tagadhatatlan, hogy most kicsit kevésbé rohan eszeveszett tempóban a film, de még így is hihetetlen gyors. A színészgárdát lecserélték, de annyira sokadrangúak ebben a filmben a színészek, hogy nem sokat számított. A zene szerencsére maradt a régi, a fényképezés meg talán még szebb, mint eddig. Az első részhez képest a harci jelenetek is javultak. Kissé követhetőbbek és még elszálltabbak lettek. Meg persze jóval brutálisabbak; fejeket szaggatnak le és össze-vissza sprickol a vér mindenfelé. Néhol azonban inkább komikus hatást érnek el, semmint csodálatot, különösen azoknál a jeleneteknél, ahol szemmel láthatóan gyorsított felvételeket használtak. A humoros jelenetekből jóval többet találhatunk, ami szerencse, mert nagyban hozzájárul a film élvezhetőségéhez. A drámai rész is a helyén van, hangulatilag nagyon eltalált, remek képeket láthatunk és kiváló zenét halhatunk, miután főhőseink társai mind meghalnak. Innentől pedig az egyszerű bosszú témára épül a film, és már csak a finálé van hátra.
Nagyon érdekes az a történetszál, amelyben főszereplőnk beleszeret egy férfiba. Brigitte Lin alakítja a félelmetes harcost, akinek kezdetben férfi hangja, de női teste van. Ez az ötlet némileg a Szellemharcosokra emlékeztet, bár ott pont fordítva volt. A hozzá kötődő romantikus téma azonban mindenképpen új, pláne hogy a film végén drámai módon elhalálozik a kétértelmű figura. Egyébként még az eredetére is választ kapunk, ugyanis kiderül, hogy egy harcművészeti tekercs hatására vágta le férfiasságát. Külön gonosz húzás tőle, hogy nem árulja el hősünknek, hogy igazából nem vele, hanem a szeretőjével feküdt le.
A japánokat nem igazán tudtam mire vélni a történetben. Kíváncsi vagyok arra, hogy aki nem látta az első részt, az még annyit se értett vajon a sztoriból, mint én? Továbbá, vajon én vagyok ennyire hülye, vagy európai szemnek tényleg ennyire követhetetlen és zavaros ez a film? Miért nem tudják nemzetközileg befogadhatóvá tenni ezeket a filmeket? Valószínűleg nagyobb bevételt hozna, vagy nekik így is megéri?
Végül egy utolsó kérdés: a magyar szinkronban és a feliratban is egyaránt emlegetnek néhol japán cigányokat… Ez mi?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása