Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dalok ismerkedéshez (2008)

2016. augusztus 22. - scal

Ez egy szuper film. Annyira átlagos, meg hétköznapi, hogy akár már holnap megeshet veled. Ha szeretsz az éjszakában mászkálni, és a fővárosban laksz, akkor meg talán már ma is. Hogy ennyire ne vegyük észre mi van az orrunk előtt, az szinte már fáj, pedig tényleg ilyenek vagyunk, olyanok miatt picsogunk akik azt meg sem érdemlik, teperünk valaki után, aki ránk se hederít, emésszük magunkat hónapokig a négy fal közt, vagy épp amit ki kellene mondanunk, azt inkább elzárjuk a naplónkba. Fájdalmasan szép ez a film, még akkor is, ha inkább a röhögésen lesz a hangsúly, semmint a síráson, és ha az események olykor hihetetlen fordulatot is vesznek, no de ki nem tapasztalta még, hogy az élet produkálja a legfurcsább dolgokat.

861full-nick-and-norah_s-infinite-playlist-poster.jpg

Nick éppen próbálja kiheverni a csajt, akiért halálosan odavan, egyre másra küldözgeti neki a szerelmes dalokat, egy művészlelkületű zenésznél ez már csak így megy. A csaj azonban aki megexítette magát inkább a kukába hajigálja a CD-ket, amiket Norah rendre kihalász, és élvezettel hallgatja a fantasztikus összeállításokat. Tulajdonképpen anélkül érzi lelki társának Nick-et hogy valaha is találkoztak volna. Azután egy véletlennek köszönhetően - illetve talán nem is annyira véletlen, hiszen a közös zenei ízlés hozza őket egy fedél alá, amikor egy őrült éjszakán mindenki a White Rabbit fantomzenekart hajkurássza, akik szeretnek hülyét csinálni a rajongókból, és titkos jeleket hagynak arra vonatkozóan mikor és hol lépnek fel - Nick és Norah egymásba botlik.

De minthogy Nick még az előző csaj után rinyál, Norah meg amúgy is benne van egy kapcsolatban, nem igazán foglalkoznak egymással, holott mindenki azt szeretné találjon már egymásra ez a két szeretethiányos ember. A sok kerítőnek, meg a sorozatos balszerencsének köszönhetően, a felsőbb hatalmak végül mégis úgy döntenek, ezt az éjszakát egymás mellett kell átvészelniük, amikor falak omlanak le, és álmok, vágyak halnak meg. Így lesz Nick és Norah zenelistája valóban végtelen. Nagyon aranyos szerelmes film tehát alanyunk, amiben semmit nem adagoltak túl, semmi nem idealizált, és saját hülyeségünkkel szembesülhetünk újra és újra.

A főszereplő Michael Cera, ismét a lúzer arcot adja, amit én egyenesen imádok benne, ahogy végigbalfaszkodja az összes filmet, amiben szerepel brilliáns ez a cérnavékonyhangú gyerek - lásd még Scott Pilgrim a világ ellen. A Noraht alakító Kat Dennings pedig egy annyira magával ragadó, izgalmas csaj, hogy egész egyszerűen nem tudom elhinni mégis miért akarták beállítani a "csúnyácska lány" szerepébe köröket ver a vágy tárgyát képező Alexis Dzienára (Bolondok aranya), úgyhogy ezután a alakítása után le is vadásztam még tőle vagy egy tucatot, hogy ne csak Ellen Page filmekre nyálazzak.

nick-and-norah-s-infinite-playlist-michael-cera-2487391-2560-1713.jpg

És ha nem lennének jók a dialógusok, az összes szereplő aki feltűnik a másfél óra folyamán, - még Ari Graynor, és Jay Baruchel is a helyén van - a fantasztikus atmoszféra, amiről már egy sárga, ütött kopott Yugo gondoskodik a film elején, a magával ragadó báj és kellem, még mindig itt lennének a remek zenék, amik sosem hallgatnak el egy pillanatra sem, és annyi található a filmben, hogy a stáblista emiatt öt perccel hosszabb mint kellene. Vagyis mindenkinek ajánlom Peter Sollett második nagyjátékfilmjét, mert még a legrosszabb esetben is gazdagabb leszel egy hihetetlenül ütős soundtrackkel.

Amennyiben tetszett a kritika, lennél olyan szíves és belájkolnád a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2016.08.23. 11:38:48

"Kat Dennings....köröket ver a vágy tárgyát képező Alexis Dzienára"

Már többször megállapítottam magamban hogy mennyire nem egyforma az ízlésünk:)
Szerintem pont fordítva...

Először azt hittem ez a csaj alakítja a "kertvárosba száműzve" faarcú barbiját....de nem, az Carly Chaikin.

Viszont azért tűnhetett így, mert eléggé hasonlítanak.....nem csoda: mindkettő ilyen húsos zsidó csaj:)

A gyerek meg....első pillantásra egy rakás szerencsétlenség, rossz ránézni:)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.08.23. 16:26:38

@Gery87: pont ez a lényege, hogy egy rakás szerencsétlenség :D Santi utálja is.

a top tíz csajt Hollywoodból olvastad már :D

"Chaikin was born in Santa Monica, California to a cardiologist father and a physiotherapist mother and was raised Jewish"

jézusom, vajon miért is lenne az apja postás, az anyja meg szövőnő :D amúgy nem rossz buksza ez se

Gery87 2016.08.23. 17:11:15

@scal:

"Santi utálja is."

nemcsoda:)

"a top tíz csajt Hollywoodból olvastad már"

De gáz...Akkor rájuk férne már egy vérfrissítés:)

"jézusom, vajon miért is lenne az apja postás, az anyja meg szövőnő :D"

Hát igen, kapcsolatok, pénz, kapcsolatok..

Provokat Úr 2016.08.24. 12:01:09

"semmit sem adagoltak túl"

Na azért az a jelenet, amikor a csaj kihalássza a WC-ből a rágóját és visszaveszi, hááááát azt egy icipicit talán túlzás.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.08.24. 15:16:08

@Provokat Úr: nem, csak keveset voltál bulikban szétcsapva :D
süti beállítások módosítása