Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Játékból filmet 1. - Hitman - A bérgyilkos (Unrated - 2007)

2015. június 13. - scal

Mint azt bizonyára tudjátok, idén érkezik a Hitman reboot. Vagyis másodszorra is megpróbálják filmre adaptálni a zseniális bérgyilkos "szimulátort". Én természetesen drukkolok, hogy sikerüljön a film, bár megítélésem szerint az előző verzióban is több volt a jó jelenet, mint a rossz. Ezért úgy gondoltam a hátralévő két hónapban végigvenném a játékokat is, nyitánynak pedig jöjjön a film 2007-ből.

2007-hitman-3.jpg

A filmből egy rövid részletet láttam valamelyik Saturnban - akkor még létezett. Épp ezt adta az egyik LCD tévé - akkor még nem a LED volt a menő - és ott ragadtam a hoteles résznél. Az egy teljesen jó akciójelenet és akkor döntöttem el, hogy adok egy esélyt a Hitmannek, mert addig mindenhonnét azt hallottam mennyire retek rossz. Volt egy dán csapat - illetve még mindig van -, név szerint az IO Interactive és 2000-re összeütött egy játékot amiben egy ismeretlen, klónozott, hidegvérű bérgyilkossal játszhattunk. Ez volt a Hitman - Codename 47. A játék olyan jól sikeredett hogy 2002, 2004, és 2006-ban három újabb követte. Szerény véleményem hogy a második lett az etalon.

2007-ben pedig filmet készítettek vele, de meglehetősen sokat vajúdtak az előkészületekkel. Először is már 2003 óta fennállt a filmé válás eshetősége, s úgy volt Vin Diesel lesz a Hitman, akinek ekkor már a Chronicles of Riddick óta egyetlen normális megjelenés nem adódott. Azonban ő 2006-ban kiszállt, s végül mint executive producer - értsd, csak adta a jól csengő nevét - tevékenykedett a moziban. Ekkor rövid ideig úgy tűnt Jason Statham lesz az utódja, akinek tulajdonképpen ugyanazt kellett volna játszania, mint az egyik Szállító részben. Őt azonban nem érdekelte a történet, és ekkor merült fel Timothy Olyphant neve, egy majdhogynem noname színészé, - aki mindezek dacára a Die Hard 4 főgonoszát is alakította ugyanezen évben - és minden rajongó ásni kezdte a sírt a még el sem készülő filmnek.

hitman-2007-review-04.jpg

A filmben Olyphanton kívül csupa névtelen színész kapott szerepet, az már egyenesen csodaszámba ment, hogy Olga Kurylenko is játszik benne, - de persze csak azért, mert később a sajtó hangos volt tőle, hogy ő lesz az új James Bond lány, azonban ekkor még csak egy feltörekvő ukrán szépség volt. Kurylenko szinte mindenét megvillantotta a filmben, amivel kiérdemelte, hogy a Max Payne-ben darabokra tépjék, Daniel Craig pedig ne döntse meg a Quantum of Solaceban, ami azt hiszem egyedülálló a Bond filmek történetében. A baba később a Centurionban és a Feledés című filmekben is megpillanthattuk, de azt hiszem mára kijelenthetjük, karrierje nem indult be.

Második nézésnél felfigyeltem Paul Bandey karizmatikus hangjára - ugyanis ekkor eredeti nyelven néztem - aki ugyan csak pár jelenetet játszik a film vége felé, de mégis üdítőleg hatott jelenléte. Ő adta a hangját az Orákulumnak a Fahrenheitben és még megannyi jó játékban. A rendező Xavier Gens lett, egy operatőr, aki ugyan csinált már pár filmet, de sokkal aggasztóbb volt az a tény, hogy az utolsó vízhordó fiú jobban beszélte az angolt, tekintve, hogy Gens franciahonból jött. A színészek legtöbbször kézjelekkel kommunikáltak egymással annyi helyről rángatták őket Bulgáriába, ahol felvették az orosz, afrikai, török és kelet-európai helyszíneket.

hitman1.jpg

A költségvetés egy ilyen produkcióhoz képest röhejesen kevés, mindössze 24 millió dollárra rúgott, és alig három hónap alatt el kellett készülni a filmmel. Ennek ellenére a 2007. októberi bemutatót végül áttették novemberre mert pár jelenetet újra kellett forgatni. A rendezőt ráadásul a vágásnál ki is rúgták a producerek, mert természetesen a Hitmant PG-13-ra akarták felterjeszteni, de ebbe Gens nem ment bele azzal érvelvén, hogy ez a film végtére is egy bérgyilkosról szól. A vágást végül Nicholas de Toth végezte, neki lehet köszönni a mozis verziót.

Gens egyébiránt szimpatikus pofa, körülbelül 150 centi az ürge, és a forgatáson leginkább annyit mondott, hogy yes, no, ok. A legtöbb jelenetet az Ed Woodi hagyományoknak megfelelően egyszer vette fel, a párbeszédek többségét Olyphant és Kurylenko improvizálta és amíg az operatőrök koordinálták helyette a filmet, ő hátul viccelődött a kollégákkal. Na most mindezen körülmények hatására a Hitman mégis az egyik legtűrhetőbb játékadaptáció lett, sőt a Prince of Persiáig talán a legjobb volt.

hitman-hitman-26-12-2007-21-11-2007-14-g.jpg

Hogy lehetséges ez? Mert a rendező minden hibája ellenére, ISMERTE A JÁTÉKOT. Valamint szívből rendezett, ami egy nem lebecsülendő dolog. Kezdjük a jó dolgokkal. A 47-es ügynök karaktere egy az egyben olyan lett, mintha a játékból lépett volna ki. Fekete öltöny, fehér ing, vörös nyakkendő, kopasz fej, vonalkód a tarkón. Olyphantnak még a nézése is Hitmanes, a film érdemei elsősorban neki köszönhetők. Ha ő nem ennyire meggyőző - tekintve, hogy a film 90%-ban őt látjuk - akkor ezt a filmet semmilyen szeretet nem mentette volna meg.

Bizonyos jelenetekben még a kameraállás is ugyanolyan mint amit az IoI alkalmaz a játékokban. Hasonló a 47-es gyilkolási módszere; általában hangtompítóval dolgozik, vagy injekcióstűvel, netalán távcsöves puskával. Egyedül a zongorahúrt hiányoltam, ami emberünk védjegye - nem mutatja ki fémdetektor!!! A trükkök amiket láthatunk szintén Hitmanes jegyek, hiszen a játékokban meg lehet oldani egy-egy pályát úgy is, hogy egyetlen lövést sem adtunk le. Ilyen a mérgezés, vagy kábítás, esetleg bomba plántálás egy élő emberbe. De itt van a 47-es kedvenc fegyvere a Silverballer, az Ügynökség jele, az eligazítás, ahogy felveszi a küldetéseket, a high-tech kütyük, minden a helyén az utolsó szegig. Ilyen mértékben egyetlen játékadaptáció sem hasonlított az eredeti műre. Csillagos ötös e téren a film.

2007_hitman_009.jpg

Másrészt Gens volt annyira szemfüles, hogy lépten-nyomon utalásokkal találkozhatunk a filmben. Az olyan jelenetek, mint amikor a szállodában menekül a 47-es és két gyerek épp játszik az ekkor egy éve kijött Blood Money-val, vagy amikor ül egy épület tetején, mint a játék plakátján, és a film végén a gumikacsa a fürdőkádban mind-mind jópofa kikacsintások, amivel a legtöbb adaptáció nem tud mit kezdeni vagy egész egyszerűen nem törődik. Persze ehhez az is kell, hogy az ember ismerje a játékokat.

A készítőknek nem kellett más karakterekkel foglalkozni, mivel nincs is. Talán csak Diana, aki a 47-essel tartja a kapcsolatot a megbízásokat adó Ügynökségtől. De őt eléggé szemét módon tíz mondat után kiírták a történetből, ami egyedül azért nem baj, mert nem hívták el a forgatásra az eredeti Diana Burnwood hangját kölcsönző Vivienne McKee-t, aki azért mindenképpen tovább tudta volna emelni a film hangulati faktorát, meg egyébként is elképesztő hangja van a csajnak dacára, hogy ekkor már 58 éves volt! Ráadásul amilyen atmoszférával rendelkeztek az IoI játékai, volt egy iszonyatosan nagy hibájuk. Egyik se rendelkezett igazi történettel. Nyilván érezhették, hogy a játékok simán megállnak a lábukon mindenféle történeti háttér nélkül is, mert nem az adja el. Így a rendezőnek megadatott az a szabadság is, hogy egy közepesen rossz forgatókönyvből dolgozhat, és azzal sem sérti vérig a rajongókat.

39.jpg

A 47-es egy érzéketlen gyilkológép, kívülálló, nem beszél fölöslegesen, nem érintkezik nőkkel - azt sem tudja mihez kezdjen velük - és mindemellett vérprofi. Eltünteti a nyomait, elvegyül a tömegben, és mire észbe kapnál, a célpont már halott is. Emlékeim szerint mindössze egyetlen női célpontot kapott az első három játék során, vagyis elképzelhető, hogy nőket sem öl és célpontjai mind rászolgáltak a halálra. IOI-ék a karakter megalkotásakor - eredetileg az öt leggonoszabb ember génjeiből klónozták - visszanyúltak a Leon, a profihoz, meg a Nikitához és ez meg is látszott az eredményen. Abban a jelenetben amikor megöli az elnök fivérét, egy nőt sem lő le.

A Kurylenkoval kialakított kapcsolata sokakat zavart én azonban úgy voltam vele ennyi bőven belefért, hiszen a 47-esnek nincs sok értelme ha nem gyilkolhat, ugyanakkor szeretne ő is olyan lenni mint bárki más. Meglehet szeretne egyszer felöltözni pulcsiba, mégis különös kényszert érez, hogy szokásain ne változtasson, és amikor bemegy a boltba ismét sötét öltönyt vesz, piros nyakkendővel. A régi csendőr filmekben volt ilyen, bemegyek-kijövök jelenet, nekem nagyon tetszett. Ennél konkrétabb hommageket is elrejtettek a filmben. A metrós jelenet egy John Woo filmből köszön vissza, aminek szintén az a címe, hogy A bérgyilkos, a "mexican stadoff" pedig Woo kézjegye - amikor a két, vagy több ellenfél kölcsönösen sakkban tartja magát a pisztolyaikkal. A másik konkrétum a Mechanikus Narancsra való utalás, az orosz elnök testvérének orgiapartiján az egyik csatlós ugyanúgy álszempillát visel.

2007-hitman-1.jpg

A film első fele még aránylag meg is állja helyét a borzalmas mellékszereplői alakítások ellenére is - vannak itt kérem szépen mindenféle sorozatból összeszedett alakok, Lost, A drót, Szökés, Született Feleségek, meg egy csomó buta statiszta. A menekülő 47-es, az ellene forduló Ügynökség, az őt üldöző Interpol ügynök, és a Szent-Pétervári helyszín is remek elem, hiszen a Silent Assassinban is szerepel. Még a többi kopasz klón is elmegy, mármint hogy saját fajtáját küldik a 47-es ellen, - mint anno a 48-as klónok tömeges támadása - az viszont egy égbekiáltó baromság, amit a vagonban levágnak leszámolás címszóval.

Ez a jelenet elsősorban azért vérlázító, mert ezt se Gens forgatta le, a kiskopaszok hiányoztak, és mindössze egyetlen bérgyilkossal küzdött volna a 47-es a sínek között és nem a vagonban, vagy a sínek alatti szűk helyiségben! Ez a rész volt Kurylenko kedvence is, a producerek mégis lecserélték, és sajnos még a DVD-n sem szerepel az eredeti jelenet. Hogy mennyire köcsög a Fox azt jól mutatja, hogy amikor újraforgatták a kérdéses jeleneteket Gens már rég nem ült a rendezői székben, mégis ezt híresztelték, és csak a film bemutatója után mondta el Olyphant az igazságot, addig ugyanis kötötte a titoktartási szerződés. A leggázabb mégis a tudat hogy a bérgyilkosunk állandóan két wakizasival járkál a hátához rögzítve.

hitman-2007-wallpaper-movies-8.jpg

A másik fontos eltérés, hogy Gens egy lehetséges második rész miatt nyitva hagyta a 47-es hátterét, de a kopasz klónok már utalnak arra, hogy mi is ő valójában. A producereknek azonban ez sem tetszett és ekkor hozták be az árva gyerek eredetet amiről még külön párbeszédet is létrehoztak, hogy ne lehessen a klónos történetet behozni egy reményteljes második részben sem. A pofátlanság netovábbja hogy ezeket az eredet részeket a Sötét angyal pilotjából vágták össze, ami szintén egy bérgyilkos témával foglalkozó sorozat. A producerek ha vágni kell sokszor élnek ezzel a meglehetősen röhejes megoldással, hogy konzerv alapanyagból dolgoznak, ami abszolút nem oda illik, és nem is ahhoz a projecthez forgatták - lásd még Szárnyas Fejvadász.

A film utolsó húsz perce meglehetősen unalmas, a keretbe zárt beszélgetést se tartottam túl szerencsésnek. A nyitott befejezés azonban nem rossz, és vártam is hogy folytatják majd. Nyolc évnek kellett eltelnie, hogy ismét megpróbálkozzanak a nagy vászonnal, de mint azt tudjuk a 47-es ügynök szerepében nem Olyphant tér vissza.

hitman_2007_-11005602072008.jpg

Az Unrated verzióról -

A DVD-re szerencsére/természetesen már az eredeti, - azaz nem lekiskorúsított - UNRATED verzió került, amely mindössze 63 másodperccel hosszabb mint a mozis verzió!!!! Vagyis ez esetben nem komplett jelenetekről beszélhetünk amik hiányoznak, csupán olyan apróbb vágásokról, amiket kivettek a producerek a jobb besorolás végett. A lövéseknél sokkal több vért láthatunk - ez különösen kényes terület mind a film mind pedig a játékiparban. Alapvetően sokkal több embert láthatunk meghalni a film során, a távoli tartózkodó felvételeket közeliekre cserélték és a hozzáadott extra - valójában a mozis verziónál leredukált - vértől brutálisabb lett az egész. Vagyis bár csomó extra jelenetet nem, de mégis intenzívebb élményt kap, aki ezt a verziót választja.

Összesen huszonhárom változás keletkezett. Többek között hiányzott a film elejéről egy tizenkét másodperces jelenet amiben machetével levágják egy ember karját. Ugyancsak láthatjuk teljes valójában a 47-es mészárlását a liftben húsz másodpercben. Huszonhét másodperccel bővült Nika brutális kínzása. A két testőr kivégzése is véresebb lett. Megkapjuk a prosti combjáról drogot nyaló Udre pillanatát is. Az egyetlen ami nem változott az Dougray Scott karaktere, aki ugyan sokszor cigarettát vesz elő, de sosem gyújtja meg azt.

max1275910885-front-cover.jpg

A dolog szépséghibája, hogy bizony még ebben a percben is volt néhány mondat amihez persze nem hívták vissza a szinkronszínészeket hazánkban, így az a hülye helyzet állt elő, hogy amikor pl. 5 mp-ig valami durva jelenetet láthatunk és közben beszélnek is akkor azt feliratozzák. Ez azért mondjuk ki, gáz.. Hab a tortán, hogy Bandey hat mondatából a középső kettőt másvalaki szinkronizálta.

 

A DVD kiadásról -

A film tipikus esete a "nem olyan jó film, turbózzuk fel durván extrákkal, és akkor sokan megveszik majd" elgondolásnak. Azért annyira nem kell félteni a filmet, hiszen 95 milliót kaszált, ami nem olyan sok de még így is háromszor annyi mint a belefeccölt energia. Mégis mit vártak egy olyan filmtől, amiben két értelmes színész van a többiről meg ordít hogy a sarki hentes, csak most egyenruhát húzott?

2007-hitman-4.jpg

A borítóra én speciel rányomtam volna Kurylenkot, mert nagyon műanyagízű hogy csak Olyphant néz le morcosan ránk. Majd egyszer ha sok időm lesz, összeírom a hülye szlogenek a DVD borítókon postot, de azért az mond valamit, hogy esetünkben a Pesti Esttől idéztek: "Kőkemény akció, és teljes fegyverzet." ami bizony erős csúsztatás. Viszont van belső borító, amit mindig üdvözlök, már csak azért is mert az átlátszó tokokat illik kihasználni.

A kép jó - 2.35:1 arányú - a hang egy fokkal jobb, angol, magyar, és cseh 5.1 valamint egy lengyel 2.0 várakozik a korongon. A szinkron egész tűrhető lett, a lengyel a szokásos - számomra totál érthetetlen - hangalámondásos verzió. A lemez szitázása tetszetős, valamint nem lehet elmenni a tény mellett, hogy ezúttal a régiókódnál, nem csak a 2-es díszeleg - vagyis Európa, Dél-Afrika, Közel-Kelet, Egyiptom, Grönland, Leshoto, Szváziföld és Japán - hanem az ötös is - Oroszország, a FÁK tagállamai, Afrika, India, Mongólia és Észak-Korea - úgyhogy három kontinenst is lefed. Ujjé! A menü kifejezetten csúnya, állóképes és az összesen Olyphant vigyorog. Itt valami lappang a háttérben, hogy Kurylenkot nálunk sehová nem tették fel.

2007-hitman-2.jpg

A lemezre felpasszintottak némi nemű extrát is, amiben az a legjobb, hogy mindegyik kapott magyar feliratot. De ahogy az lenni szokott, a lusta fordítók ezt akkor vállalják be ha az összidő kevesebb mint egy óra. Ez most is így van. Kapunk egy huszonöt perces werkszerűséget, de a csúnyábbik fajta, amikor bevágnak egy csomó jelenetet a filmből, és négy-öt emberrel interjúztatnak. Van egy tízperces promo a Blood Moneyról, ahol olyan hévvel reklámozzák a filmet, hogy bizony majdnem elment tőle a kedvem.

A zenéről mindössze öt perc szól. És itt meg is dicsérem a zeneszerzőt amiért felhasználta Jesper Kyd motívumait - eredetileg az ő zenéjét akarták alkalmazni, de a producerek úgy vélték egy film megérdemel???? egy saját zeneszerzőt. Geoff Zanelli szerencsére első osztályú munkát végzett, úgyhogy e téren sincs semmi baj. Ráadásul még az Ave Mariát is betették, ami a Blood Money óta a sorozat nem hivatalos himnusza lett. A korongon ezen kívül található öt percnyi bakiparádé, négy kihagyott jelenet, és egy alternatív befejezés. Megkockáztatom, hogy ezeket mind szépen bepaterolhatták volna a filmbe és akkor talán még teljesebb lenne a filmes élmény.

hitman5.jpg

A legjobb rész viszont egy negyedórás filmecske, ahol egy szaki bemutatja az összes fegyvert amit a filmben használnak. Sőt még lő is velük, hogy lássuk mekkora pusztítást végeznek a való életben. Láthatjuk hogy egy UZI-val nem lehet annyit lövöldözni, mint ahogy azt a filmekben mutatják - öt másodperc és kifogy a tár - vagyis láthatunk kis mítoszrombolást is. Ez szerintem egy unikum, s így a legtöbbet éri az extrák között, hiszen a Hitman játékok mindig is híresek voltak a gyönyörűen modellezett fegyverarzenáljától. Mindez a Blu-ray verzióra is felkerült, szóval ha jó áron találkozol vele, akkor a tökéletes kép, és hang miatt erősen ajánlott ez utóbbi beszerzése.

Zárszóként annyit mondanék, hogy a Hitman korántsem tökéletes alkotás, de ha játékos vagy és szereted a játékokat, rengeteg kellemes élményben lesz részed ebben a másfél órában. Szóval én mindenképpen adnék neki egy esélyt. Ha anno keserű szájízzel jöttél ki a moziból, akkor azért, ha pedig még nem láttam, akkor azért. Most pedig kezdjük el együtt vágni a centit az új film érkezéséig.

Ha tetszett az ismertető, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Játékból filmet 2. - Tomb Raider

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerryco 2015.06.13. 13:39:02

A film nézhető a cikk nagyon jó.
Thx.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.06.13. 16:19:04

Sztem a Hitman Absolution játék is nagyon jó lett! :D

Amúgy én tv-ben találkoztam a filmmel de akkor ezek szerint a legrosszabb jelenetbe botlottam bele, ugyanis a vonaton harcolós, kopasz hasonmásos verekedést láttam és basszus mennyire eltúlzott és gagyi volt. Csak röhögtem az egészen. Még öcsémet is áthívtam mert mondom ezt látnia kell. Épp ezért le is írtam a filmet és nem is értettem miért mondja mindenki, hogy ez a legjobb játék adaptáció amikor ilyen gagyik az akció jelenetek! Lehet, hogy kéne tennem még egy próbát.

Az új rebootrol meg hát tuti, hogy az is valami tipikus hollíwoody pg 13-as vacak lesz amit ráadásúl most még csak nem is egy a játékot valamennyire is ismerő valaki csinál majd de lehet, hogy tévedek! :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.13. 17:20:53

@Rainse: az szerintem a leggázabb jelenet

Absolutiont most vettem meg 2 sms áráért steam salen :D remélem mire letelik ez a két hónap már nagyon jó véleményekkel tudok nyilatkozni róla, mert a Blood Money is nagyon tetszett pedig nagyon utálni akartam

a rebootnak elviekben az lenne az értelme, hogy ennél jobb és hűebb adaptáció legyen, még mindig reménykedek egy játék forradalomban bár nem hiszem hogy ezt egy Hitman hozza el

mindenképpen tegyél egy próbát, mert a produceri faszomságokat lehántolva róla, nagyon sok élvezhető jelenettel fog megajándékozni, és nem hiszem hogy ez lesz életed legjobban eltékozolt 90 perce még ha utána se fog tetszeni :D

Jegkoko 2015.06.14. 07:32:48

Az elso reszt anno kiporgettem, de az utanna kovetkezok mar nem voltak olyan jok. Mindig eszrevettek, meg akkor is ha a fal fele fordultam. Viszont a legutobbi 2013 as resze nagyon jora sikeredett.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.14. 12:12:38

@Jegkoko: tekintve, hogy a kettestől nemesedett a játék azzá ami a lényege, ezt nem is értem, az első rész egy őrült rohanás, amit képtelenség megcsinálni csendesen, profi módon, az a dzsungeles pálya, jézus mária

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.14. 14:54:06

Raylan is csak azért vállalta, mert a gázsiból ki tudta fizetni a házat amit vett.
Éb csípem a filmet. A metrós négyes késpárbajt az egyik legjobb bunyós jelenetnek tartom ever.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.15. 10:32:17

@doggfather: alapvetően azért mert "A metrós négyes késpárbajt az egyik legjobb bunyós jelenetnek tartom ever." ezt leírni félezer hongkongi film elkészülte után... háát... gyanús

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.06.15. 11:04:14

@doggfather: Azért mert röhejes. Már önmagában is, de egy Hitman filmben ahol egyáltalán nem illik ez az amúgy hidegvérű főszereplőhöz aki a legtöbbször úgy gyilkol, hogy szinte észre sem veszed. Ám akkor is az egész koreográfiája a harcnak max arra volt elég, hogy hangosan röhögjek fel és megkérdezzem: Ez meg mi a franc?

Petrow 2015.06.15. 12:00:20

@scal: Az addig megjelent korábbi TPS-ekhez képest azért itt nagyságrendekkel kevesebb áldozattal kellett dolgoznod, bár igaz, hogy a rendszer nem igazán tett különbséget, ha vérfürdőt rendeztél, vagy csak a célpontot iktattad ki.

A dzsungel valóban gáz volt, legalábbis az első 2 pálya, a drug lordot viszont, mint utólag megtudtam, egy jól irányzott sniper lövéssel is ki lehetett iktatni.
Mindegy, én a rögös utat választottam, és egy minigunnal nyitottam be.

Az meg, hogy nincs benne történet, hááát, én egyfajta eredet-kutatásnak fogtam fel, pláne a végét. Ott ui. van egy "alternatív" befejezés, ha a klónok leölése után nem lövöd fejbe a dokit.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.15. 13:53:31

@Petrow: nem is tudom milyen TPS-ek voltak előtte, a Tomb Raidert leszámítva, a Hitmannak a forradalmi újítása, a lassúbb tervező játékmenet volt a nagy előnye.

Biztos vagyok benne, hogy a Drug Lordot többféleképpen ki lehet nyírni, de a gond ott kezdődik, hogy fel kell robbantani a labort (ami bugos), ahhoz meg mindenképpen be kell menj a táborba = ergo vérfürdő.

Jó egy nyúlfarknyi történet van benne - pláne ha a többi Hitmanhez hasonlítom - nyugodtan spoilerezd el, nincs az az isten hogy nekirugaszkodjak még egyszer, és asszem megöltem.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.15. 13:56:49

@Jegkoko: ez csak most esett le, miért fordulsz a fal felé? attól a bodyguardok még látnak :D ez volt itt a gond, gyanúsan viselkedtél :D

Petrow 2015.06.15. 16:02:52

@scal: nem egy nagy truváj, ha lelőtted, akkor a kezeidben vérzett el, és arról halandzsázott, hogy te voltál a kiválasztott.
Ha nem lőtted le, akkor a tarkódba adott egy injekciót, és újra az ágyadon találtad magad a kiképzőbázison - vagyis restart.

Amúgy most visszaemlékezve, két bug volt, amire nagyon emlékszem. Az egyik, hogy ha volt őrtől elvett szerkód, és nem egy másik őr szeme láttára végezted ki az áldozatot, akkor 10-ből 9-szer akár AK-val is lelőhetted az őröket, ha utána gyorsan holsterbe tetted a fegyvert, mielőtt a másik odaért a zajra. A triád főnökös pályát konkrétan így toltam végig.

A másik, hogy nem lehetett benne ugrani, és simán elakadhattál egy lépcsőben is. Az amszterdami pályát pl. emiatt kellett újrakezdenem: nem tudtam elrejtőzni a dealerek érkezése előtt, mert a vérprofi bérgyilkos beragadt egy vaslépcső két foka közé.

Oh, és a +1: ha a Gellértben, a gőzfürdőben kinyírod az áldozatot, majd utána felcsavarod a hőfokot, újra lejátszotta a fuldoklási animációt, a hirtelen életre kelt pacákkal.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.15. 17:20:24

@Petrow: a hétvégén a 47-es első kalandja jön, jó, hogy így bemelegítettél rá :D jó a memóriád én a felére nem emlékszek már pedig mindössze pár éve (5?) toltam ki

Petrow 2015.06.16. 11:38:04

@scal: pont a gimi/egyetem időszaka volt, anno sokat játszottam - így visszatekintve sok klasszikussal.
Giants, Max payne 1-2, MDK2, Sacrifice, Hitman, Black&White, AOE2, MoH, Starcract+BW, Diablo2, Total Annihilation, C&C + RA saga... oh, az emlékek...
Nem egyet te is értékeltél a blogon.

Ez pont meg is volt eredetiben, az USA-ból sikerült lootolni 3 $-ért.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.16. 13:01:21

@Petrow: és még párat fogok is, ahogy látom nagy PC Guru előfizető voltál :D

Petrow 2015.06.16. 14:04:52

@scal: Neeeheem, az 576-ot forgattam :)
Pár Gurut meg GS-t vettem csak, a teljes játékok miatt.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.06.16. 15:27:23

Steamen meg van az első sőt talán a második rész is de az Absolution miatt még nem nyúltam hozzájuk. Majd lehet pótolom! :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.16. 15:52:11

@Rainse: mert az nem tetszett, vagy annyira lefoglalt, hogy a másik kettőre nincs időd?

classy57 2015.06.17. 03:49:21

Hö hö ,,,a metros jelenet , én éppen kiszaladtam sörért a hütőig , és mire visszaértem , éppen püfőlték egymást a vagonban ...no mondtam is a páromnak kivel szórakozzon , azonnal kapcsolja vissza a Hitmannra , ő meg nézett ártatlanul , és mondta is " te hülye , azt sem tudom hova tetted a távirányitót"
Percekig azt hittem hogy elromlott valami , vagy átcsesztek a lemezzel :D

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.06.17. 14:48:39

@scal: Nagyon is tetszett! :D Egyszerűen nem jutottam még el a másik kettőig! :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.17. 15:04:21

@Rainse: ejnye bejnye, nem követed a Facebookos csatornánkat? :D ez tegnapi hír

két dolgon gondolkodok, hogy tíz kilométert 36 perc alatt futott le? csak mert az marha szar :D

a másik, az Io felhagyhatna már ezzel a gumiszerű, egyáltalán nem realisztikus motorral, mert ez kb. 2008-nak a tudása

mindenesetre jobban tetszik mint az Absolution apácákat gyilkoló trailere

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.06.17. 17:14:39

@scal: Szerintem meg egy semmit mondó trailer. Nincs benne semmi konkrét.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.17. 18:09:09

@Rainse: hát igen teaser, de nem is idén jelenik meg

konkértan 36 perc alatt futja a 10 kilométert :D (vagy várjál lehet mérföld, az úgy jobb :D)

Petrow 2015.06.18. 10:19:47

@scal: Ez annyira nem irreális, mint elsőre tűnik, pláne, mivel edzett, rendkívüli fizikumú alanyról van szó.
36:39 10 km-re az átlag 16-17 km/h. Az Ultrabalatont pár hete egy holland srác 18:37:06-al nyerte, ami a 220 km-es távra ~11 km/h. A csapatidő még ennél is jobb, 12:41:05, ez kevesebb mint 3:30 kilométerenként. 189-es pulzus is teljesen kóser, nekem pl. 2 km után szokott ennyi lenni :)

Az már kevésbé világos, hogy vastag téli felsőn át hogy tud pulzust mérni. A boros részt még kevésbé értem; most akkor saját magán teszteli a szert? És mi ez, altató, vagy méreg? De akkor miért vérzik be az orra, ha ez csak egy altató?

Petrow 2015.06.18. 10:21:12

@Petrow: OK, látom, hogy egyről beszélünk :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.06.18. 11:01:03

@Petrow: én ennél egyszerűbb dolgot mondok, van mikor heccből hazagyalogolok a kertvárosba, mert a buszra sokat kell várni, ez kb. 7 kilométerre van a városközponttól, 45 perc alatt legyaloglom kényelmesen, ha nagyon fáradt vagyok akkor is max egy óra, ha erre rádobom még a maradék hármat, akkor legyen mondjuk egy óra 15 perc, és én egy átlagember vagyok, nem igazán kiemelkedő a sportok terén

ő meg egy szuperklón :D

és 36 perc alatt futja a 10 kilométert (szal szerintem szar a teljesítménye, vagy legalábbis semmi olyan, amitől hasra essek) és akkor még ki se tértem olyasmire, hogy amikor a coopert mértük, és edzésben voltam mennyi alatt futottam 10 kilométert

ha ez mérföld lenne (de nem az, mert most megnéztem és kilométert ír a számláló) akkor azt mondom okés, de így... not impressive

és azért 10 kilométert egy sportolónak lefutni nem olyan nehéz ám mint 220, az kicsit durva
süti beállítások módosítása