Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Movie 43 - Az önmegvalósító prófécia

2013. július 25. - scal

Vagyis tényleg botrányfilm lett. Mától kezdve kiváltom a vállalkozóit és hivatásos polgárpukkasztó leszek, mert az ismertségi körömben csak olyan emberrel találkoztam eddig aki felháborodott ezen a "förtelmen". Sose megyek csődbe, ha ennyire nem veszik a lapot a népek. Kicsit úgy érzem ez a film úgy járt mint az április elsejei írásom, ha netalán lemaradtál volna róla, ITT megtalálod. Nem értik, félreértik. Ugyanakkor fórumokon meg azt olvastam, hogy végtelenül szélsőséges nézetek alakultak ki, vagy nagyon utálják, vagy nagyon szerethetik. Azért az túlzás lenne, hogy én ezt a filmet évente meg akarnám nézni, és minthogy egy szkeccsfilmről van szó, értelemszerűen annak jobb és rosszabb pillanatai. Volt olyan epizód ami nekem se tetszett, de mégis úgy érem nem életlen hogy ez a sok ismert név leszignózott hozzá, ráadásul mindezt az önégetést (?) egy fillér nélkül, önként dalolva tették. Bizonyítván ezzel, hogy egy Hugh Jackman, de még egy Kate Winslet is szokott néha fingani.

movie-43-black-comedy-wallpaper-2013.jpg

Szóval miután meghallgattam FreddyD szörnyülködését a filmről, már tudtam mit fogok este nézni. Természetesen előtte is felfigyeltem rá, de úgy gondoltam ez valami nagyon noname B film. Jelenleg úgy gondolom, maximális élvezetéhez legalább hat üveg sör, vagy egy erősebb pálesz, és egy két hasonló beállítottságú haver kell, mert ha sokan röhögnek még jobb lesz a film, jobb híján én most húgommal néztem a tárgy esetét, és az ő elképedése esetemben katalizátorként működött

Igazából nem tudom mi céllal készült a filmecske, bár mindegyik mögött látok mondandót, de ez annyira el van hantolva egy felső sírva röhögős réteggel, hogy sokan ezért mennek a falnak,úgy látszik csak és kizárólag a South Parknak lehet mindent megbocsátani, de annak is kizárólag akkor ha demokrata vagy. A dologhoz hozzátartozik, hogy utálok szkeccsfilmet nézni, de ennél a filmnél valahogy elröpült ez a több mint másfél óra, mert csak úgy záporoztak az emberre a betegebbnél betegebb ötletek. A kisfilmeket pedig beleágyazták egy meglehetősen gügye kerettörténetbe, ahol három tinédzser keresi a titokzatos 43-as filmet, ami olyan mint a Kör, csak sokkal baróbb, és a soron következő filmecskék afféle érzést keltenek mintha bele bele néznénk filmekbe, aztán tekernénk tovább. Állítólag a filmnek létezik egy másik kerettörténete, ahol egy forgatókönyvíró és egy ügynök beszélgetése közben kerülnek elő ezek az ötletek, de ezt a verziót még nem láttam, úgyhogy megerősíteni nem tudom.

Az első kisfilm rögtön egy abszurd helyzettel indít, ami egyébként jól példázza mi vár ránk a következő 90 percben, Kate Winslet és Hugh Jackman vakrandira mennek, illetve annyira nem is vakrandira, mert Winslet miután az újság címlapján meglátja Jackman fejét, máris érdeklődőbb lesz, egészen addig míg vacsoránál Jackman le nem veszi a nyakában hordott sálat, és láthatóvá válik, hogy egy here nőtt az álla alá, amit mintha senki más nem látna, csak Winslet. Ebből a helyzetből aztán meglehetősen sok gusztustalan szituáció adódik, ja igen jó tanács, ne nagyon kajáljunk be Movie 43 előtt :D

Így neveljük otthon csemeténket, oktatóink Liev Schreiber, és Naomi Watts azonban ők nagyon komolyan veszik a Comeniusi alapelveket, vagyis MINDENRE megtanítják a szaros kölyköt, kezdve az iskolában bekövetkező attrocitásoktól, a köcsög tesitanár üvöltözésén át egészen az első csókig. Kicsit gyengébb rész, de azért amikor az anyuka nyomul a fiára, sírva röhögős. És természetesen elképzelhető, hogy homi lesz a gyerekből, úgyhogy apuka is tettre kész.

Anna Faris és Chris Pratt azt játsszák amik az életben is, egy párt. És mint tudjuk a szerelem nem ismer határokat, még akkor sem ha a napon, amikor megkérnéd a lány kezét, ő azt kéri, kakilj a mellére, mert ő erre vágyik. Igazából ez a része eléggé undorító a filmnek, de az amikor mindezt kitárgyalják a haverokkal, azok meg szakértőként lépnek fel a kérdéskörben, megint csak nagyon vicces.

Jön Kieran Culkin és Emma Stone szegmense, akik egy bekapcsolva felejtett mikrofonban mocskolódnak, egy áruházban, meglehetősen vérszegény rész, de mindkét színészt nagyon bírom, és amit lehet azt kihozták belőle.

Az iBabe Richard Gere-vel ellenben nagyon jó lett, hiszen itt azért még a vak is láthatja, mennyire működik a görbe tükör, amikor napjainkban már az eggyel ezelőtti ájfón is szar, és persze mindent csöcsökkel kell reklámozni.

Újabb vakrandi, Justin Long és Uma Thurman bújnak nem is akármilyen ruciba, mert ebben a kávézóban csak szuperhősök találkozgatnak egymással, és Batman a legköcsögebb az összes közül. Nekem nagyon tetszett, egyértelmű kikacsintás napjaink szuperhősfilmes dömpingjére.

Chloe Grace Moretz-nek megjön az első vérzése de a szomszédéknél, miközben épp smárolna az "első szerelmével" itt gyönyörűen ábrázolják, hogy 2013-ban mi a férfiak viszonya ehhez, és hogy lehet démonizálni egy biológiai folyamatot. Minthogy férfiból vagyok, nekem nagyon tetszett. :D

A Boldog Születésnapot című epizódban, Sean Willam Scott és Johnny Knoxville szívatja az ír koboldnak öltöztetett Gerard Butlert, nem igazán értettem ez a rész mit akar, persze lehet a forgatókönyvet is az ex-jackass írta és akkor már érthetőbb.

Halle Berry is Vakrandizik, és a felelsz vagy mersz kicsit eldurvul beszélgetőpartnerével, meglehetősen lapos érsz, nem igazán jött be, ahogy Berry a CGI mellével keveri a guacamolet.

Az 50-es évek Amerikájában nehéz volt feketének lenni, még akkor is ha kosárlabdázó voltál, legalábbis Terrence Howard szerint, megint csak gyenge rész, ugyanis nálunk az 50-es években nem nagyon voltak se négerek, de még kosarasok se nagyon.

Ellenben a stáblista utáni kis bónuszjelenet feltette a koronát az egész műre. Már egy hete röhögök a Beezel nevű epizódon, még ha csak rágondolok akkor is - igen most is ráz a röhögés - ő ugyanis egy rajzolt macska, aki egyáltalán nem aranyos, de ég csak nem is olyan utálatos, de valójában szeretnivaló, mint Garfield, ő egy rohadt kis patkánybaszó szemétláda, aki szerelmes a gazdájába, és mikor az elhatározza, hogy mégis inkább Elizabeth Banks-ben mélyedne el, kiadja a nőnek az ultimátumot. Abszolút kedvenc rész, ha csak ez készül el, már megérte volna.

Ezen kívül kapunk még két ál-reklámot, amik hasonlítanak a Trópusi Vihar elborult Sunaszaft reklámjára, és egy el nem készült részt, mert George Clooney az uccsó pillanatban visszalépett. Szégyellje magát.

Ha valakinek ellenvetése van, majd úgyis hangot ad lent a kommentekben, és átbeszéljük melyik mit is akart valójában. Ha nem vagy prűd, és tetszett a TED, akkor szerintem ezzel is tehetsz egy próbát, egyébként még végy néhány leckét önismeretből.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.24. 17:00:19

Szerintem nem csak a prűdség az oka, hogy nem szeretik az emberek, hanem inkább az, hogy gyenge a film, egyszerűen nem elég vicces. A legjobb analógia ide tényleg a South Park, csak itt a nagy különbség, hogy azon lehet röhögni, ezen meg nem annyira.
Azon már meg se lepődök, hogy nem teljesen máshogy látjuk a kis sztorikat.
A Naomi Watts-os gyereknevelős volt talán a legjobb, az tényleg egy eredeti ötlet volt, és tényleg lehetett rajta röhögni.
A koboldos szerintem szintén poén volt, még akkoris ha nem volt semmi értelme az egésznek, illetve a Halle Berry-s szegmensen is jókat tudtam röhögni.
Meg igen, a Beezel is jó ötlet volt.

De a többi... igazából elég hamar elvesztettem a türelmemet, meg idegesített a gagyi kerettörténet, a harmatgyenge szupermarketes rész, a tök érdektelen szuperhősös, se a szarós szkeccsen, se az iBabesen, se a kosarason nem tudtam röhögni, és a film nagyobb részét ezek tették ki, de igazából a fent említett jobbak sem voltak olyan fergetegesen jók.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.24. 17:17:21

@Santino89: a Menszeszes se tetszett? :D akkor neked még több rész tetszett mint nekem, a gyereknevelős nagyon beteg :D + a két reklám

az iBabes amolyan közepes nálam a szuperhősösen én jókat röhögtem, a Koboldos pl abszolút nem jött be, a Halle Berrys szerintem már nagyon gusztustalan volt :D

melyik kerettörténettel nézted?
a supermarketestől meg nyilván többet vártál, ha már egyszer Emma Santinoszereti Stone van benne :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.24. 17:21:34

@scal: "a supermarketestől meg nyilván többet vártál, ha már egyszer Emma Santinoszereti Stone van benne :D"
Eltaláltad :D

Amelyikkel te is, a hülyegyerekessel.

És nem, a menzeszes sem tetszett. A kissrác nem hiszem, hogy nem tudja, mitől vérzik a csaj, a csaj egyik pillanatban nem tudja miez, aztán ő mondja meg a frankót. Hogy a férfiak így állnak hozzá, abban sem találtam semmi vicceset, ez egyszerűen így van az cső, de ettől még ez nem poén.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.24. 17:28:37

@Santino89: hát de szerintem pont az benne a vicces hogy úgy kezelik mint egy leprást :D és tényleg ilyen a legtöbb férfi hozzáállása (kölcsönkérek egy sátrat és kiköltözök a házból arra a hétre)

van egy ilyen vicc: ismersz még egy élőlényt aki egy hétig vérzik folyamatosan és nem hal bele? :D

jó hát a legtöbb szkeccsfilmnek kerettörténete sincs, mert nem igazán tudják belepasszintani a filmeket egy ilyenbe

a kosárlabdázósat meg max amcsik értik mert én azon csak néztem ezzel a szarral ugyan mit akarnak
süti beállítások módosítása