Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

XIV. Malom Mozi Maraton (2015 - tél)

2015. január 17. - scal

Kezdek iszonyatosan öreg lenni ehhez a szarhoz...

10911449_1043803275645483_1872230937365845266_o.jpg

De komolyan. Miért kizárólag 12 évesek járnak az utóbbi mozimaratonokra? Az eddigi tíz maratonból amelyen részt vettem, ez volt idáig a leggyérebb: se November Man, se Éjjeli féreg, se a Hobbit harmadik felvonása. Összesen három filmet adtak 3D-ben, alig volt választék – pedig az elmúlt félévben egyetlen sajtóvetítésre se én mentem –, és a két háromórás film igencsak behatárolta a sorrendet. Emiatt péntek délután háromtól másnap reggel fél nyolcig nyomtam egyvégtében. A legnagyobb kihívást pedig ezúttal az jelentette, vajon kibírom-e a filmek hosszát klotyó nélkül úgy, hogy közben azért nem is szomjazom. Azon pedig totál lehidaltam, hogy az emberek olyan filmeknél töltötték fel a helyeket, mint a csodálatosan szar Dumb és Dumber „kettyó", a magyar Swing, vagy éppen az Elrabolva 3, amit most kezdtek játszani a mozik. Miközben az Exodus vagy főleg az Interstellar egyharmad teremmel ment. Az utolsó előtti napon vettem meg a jegyem, de így is kaptam mindenhová, és csak két filmnél ültem a legszélén – én vettem az uccsó jegyet a Dumb és Dumber kettyóra – nem hiszem el.

hunger-games-3-la-revolte-partie-1-photo-5417fc543dad0.jpg

Az éhezők viadala – A kiválasztott (1. rész) – Santi figyelmeztetett, hogy fos lesz. Értem már, PSH miért nyírta ki magát tavaly. Megtudta, hogy ennek a szarnak még lesz egy negyedik része is, amelyben neki is szerepelnie kell, és már nyúlt is a cuccért. Ennyire egy elbaszott filmet, ha akartak volna se tudnak csinálni. Félreértés  ne essék, már az első résznek se én voltam a célközönsége – szintén maratonon láttam már azt is –, de annak még volt valami értelme. Aztán ezen felbuzdulva, tegnap mozi előtt bemelegítésként megnéztem a Futótüzet, és el is határoztam, nagy hamarjában, hogy az lesz a kedvencem. Erre kapom ezt... hát basszátok már meg! És Julianne Moore az elnök. Moore-t minden filmbe!!! (NEEEEEE!!!!) Komolyan, ha ez lesz a jövőkép, hogy egy félig felnyírt és széttetovált fejű ribanc – Margerie a Trónok harcából – lényegében ugyanazt várja el, mint a jómódban dúskáló felső tízezer, akkor ki az a barom, aki nem Donald Sutherlandet választaná? Sutherland with style. Fehér öltöny, fehér rózsa, isten sokáig megtartsa! Ráadásul a brand átment 1984, meg V for vendetta, meg hatezer másik sci-fi koppintásába, ahol nagy képernyőkön manipulálják a tömeget. Jennifer Lawrence-ről meg továbbra is lerí, hogy... mennyire éhezik. Amúgy láttátok a punciját a neten? Még nőknek is nagyobb élmény, mint ez a film. És ráadásul irgalmatlanul hosszú. Konkrétan jeleneteket ismételnek benne – Katniss kétszer megy el a lakásába, kétszer nézi meg a szénné égetett 12-es körzetet, és még sorolhatnám. Borzalom.

dumb_and_dumber_2_banner.jpg

Dumb és Dumber kettyó – Ne nézzetek már így rám! Muszáj volt valamit bevállalni, és csak ezt lehetett nézni úgy, hogy a John Wickre odaérjek. Ez a film amolyan „én kérek elnézést”-poénokkal operál. Nem mondom, hogy párszor ne lehetne röhögni rajta, de szerintem Farellyék totál kiégtek. Ugyanezt éreztem a Macskafogó 2-nél is, amikor megjelentek a patkányok. Minek kell ezeket a szereplőket ráncosan, szarrá vénülve néznem? Miért nem készítettek nekik még a 90-es években egy folytatást? Mert végső soron nem is a két szereplő hibája ez a film, hanem a rendezőké, akik a Keresd a nőt óta mindig egy fokkal rosszabb vígjátékot tettek le az asztalra. A poénok meg. Úúúúúúú eeeee! Totál látszik, mennyit izzadhattak érte, és minden ízében igyekszik lovagolni az első részt –még a történet mechanikája is pontról pontra ismétli az elődöt. És... ezen... a magyar közönség... nevet? A történet annyira szar, mintha megragadt volna valami 80-as években, hogy a lányuk ugyanolyan hülye, az egy egész jó ötlet... de végső soron nincs rendesen kihasználva. Dumber mint egy fél Dawn-kór, Dumb meg nem gügye, csak szemét és ordenáré paraszt, neki régen nem ez volt a karaktere. És a végén az a baszakodás, hogy lesz egy pluszjelenet. És még ezt is elbaszták, pedig be lehetett volna simán szopatni a nézőket, mert benn maradtak jó sokan. Én meg legalább röhögtem volna egy valóban jóízűt.

keanu-reeves-john-wick.jpg

John Wick - No de sebaj, majd jön John Wick, és széjjelbassza a kurva anyátok! Pláne annak a két buzinak, akik Az éhezők viadalán az első félórában mozi alatt telefonáltak. Vagy a Dumb és Dumber kettyón a Jonah Hill-hasonmásverseny nyertesének, aki egész végig zabált és csámcsogott. Vagy annak a négy faszfejnek, akik most meg a hátam mögött pofáznak, meg nyerítenek, amikor Wick épp gyászolja a halott feleségét. De amint beindult a darálás, szerencsére már semmi mást nem lehetett hallani, csak a golyózáport. Ugyanakkor Wick nem hozta el a megváltást, bármennyire is örültem neki... mert... mert egy faszságnak tartom az egész történetet, és ugyan jó volt látni Keanu Reevest egy ilyen szerepben, pláne a tavalyi lebőgése után, és voltak a filmben nagyon jó ötletek. A hotelen kész voltam, meg amilyen lazán álltak a dolgokhoz, ahogy Wick dolgozik, ahogy eltakarítják a hullákat. De. Egyrészt ezt Mel Gibson nagyjából ugyanígy megcsinálta a Visszavágóban tizenöt éve, és ott kicsit jobban fel volt vezetve, itt olyan hamar kinyírták a kutyát, hogy még megkedvelni se volt időm. A lövöldözés akármennyire kúl, meg vagány, az Equilibriumban ugyanezt a gun-katát alkalmazta Christian Bale is, és az se tegnap volt. Ráadásul annyi embert megöl Wick, hogy egy idő után totál tét nélküli az egész film, és ez sose jó, ennyire tömény akciófilmet egész egyszerűen nem szabad forgatni. Ki kellett volna jobban dolgozni az ok-okozati viszonyokat. Próbálták itt a mítoszát építeni, de az is felemásra sikeredett. A kis genya, akit meg ki kell nyírni – Bűzös, szintén a Trónok harcából :D – egy vicc, az meg pláne, hogy a saját apja odadobja Wicknek. Egyedül annyiban volt jó ez a film, hogy bebizonyította, ezt kellett volna Max Payne-ként leforgatni, és máris nem azt a retek szar filmet kapjuk, mint ami abból lett. És ha még lettek volna benne bullet time-ok is, édes istenem. Nem kell ide Greengrass alkoholizmusa, legalább lehetett látni mindent premier plánban. Összességében nem győzött meg, egy jó akciófilm, de semmi több. Bár Reeves repertoárjában már ez is bőven emelni fogja a rezümét. Jah, és ide a rozsdás bökőt, hogy ez már megint valami képregényből készült.

dd4aa05c-25a5-4470-93cb-d153e0ff473a.jpg

Exodus: Istenek és királyok 3D – No elérkeztünk a jó öreg Scott apó opuszához. A filmről a kádesi csatáig gondoltam, hogy jó lesz. Az volt az egyik első történelmi esemény, amelyről tanultam az egyetemen, és tök jó volt így látni, persze nem ezen volt a hangsúly, hiszen Mózes kézzel-lábbal kapálódzott, hogy megfilmesítsék megint. Nem tudom, Scott mit akart ezzel a filmmel, lényegében felolvasta a Bibliát, semmi egyéniség, semmi stílus, semmi érdekesség. Ennyire egy hömpölygő, unalmas szart! Totál taccsra vágott, amúgy is már éjfél felé jártunk, már majdnem 24 órája ébren voltam. Az első és a kilencedik csapás közt frankón be is aludtam. Az a vicc jutott eszembe a filmről, hogy a világon minden ötödik ember zsidó, Egyiptomban is bárki lehet zsidó. Mondjuk a fáraó vagy Seth, vagy Ramszesz, vagy Imhotep, vagy Mózes... nem tudom, szerintem Ramszesz az. Ennyire nem tűnt fel Mózesnak, hogy csak neki van haja a szereplők közül? Erősen más a testalkata, a bőrszíne, a nézése. A többiek meg még csak nem is sejtik. Steve Martin hitte magáról, hogy néger A pacákban, de könyörgöm, az egy vígjáték! Természetesen a legsztereotipabb, kampós orrú banyával házasodik össze, akit valaha filmen láttam. És ugyan meggyullad a csipkebokor, de Scott szerint Isten egy durcás kisgyerek, akinek leginkább egy kurva nagy pofon kéne, mielőtt elaltat minden elsőszülöttet... ez a jó, és megbocsátó Isten. És bár csodák léteznek, és Isten jelenléte is kézzel fogható, a Vörös-tenger megnyitása mégis kimarad, pedig az egy elég fasza jelenet, de a manna se hullik alá az égből. A Noé legalább próbált itt-ott realizálni, és közben lenyúlt a legendához is. És amikor érdekes lenne a film, hopp, már vége is van. Még látjuk Mózest kőtáblákat farigcsálni, oszt jó napot kívánok. Esküszöm, a Ramszeszt alakító csávó volt a legjobb, sokkal szimpatikusabb volt a szerepe is, meg a játéka is. Bale sok mindent el tud játszani, csak éppen John Connort, meg Mózest nem. És ezt a filmet volt képe az öccse emlékének ajánlani? Szerencsétlen Tony Scott lyukat fúr a földben a gyalázattól.

interstellar-movie-review-464422-4.jpg

Csillagok között – Ennyi rossz élmény után már nem is vártam semmi jót Nolan filmjétől se, amellyel most először osztotta meg a világot. Ehhez képest nem csak a maraton, de az elmúlt NÉGY év egyik legcsodálatosabb FILMÉLMÉNYÉT kaptam. Három órában. Az Interstellar valami annyira hipnotikus hangulattal bír, hogy teljesen magával ragadott. Úgy, hogy már kómáztam az előtte lévő filmen, itt meg totál felébredtem. Hajnali fél három és reggel fél hat között, egy megismételhetetlen pillanatként éltem meg ezt a  filmet. Az első perctől fogva elvarázsolt, bár bevallom, az időskori bevágásokat egy filmben sem szeretem. Nem szerencsés így indítani, itt is lelőtte vele Nolan a poént, hogy mi is fog történni, de ahogy berepült az indiai drón, és felcsendült Hans Zimmer orgonamuzsikája, teljesen elvesztem a filmben. Ez már nem szimplán zene, ez egy óda az emberiség kétségbeesett kapálózásához. Ez egy gyászmise. Ez a Föld hattyúdala. Mert a legtöbb film bizony arról szól, hogy az ember legyőz istent, űrlényt, az anyatermészetet, itt viszont azt látjuk, hogy akármennyire is próbálkozik, elbukik. Mert egy porszem. Mert a legnagyobb elmék is esendők, és hazudnak, gyávák, magukat vagy szeretteiket féltik és helyezik előtérbe, miközben pufogtatják az emberiség megmentésére kitalált jól csengő frázisaikat. Matthew McConaughey játszik, hanyag eleganciával formálja meg a szerethető főhőst – ha valaki, hát ő nem nagyon volt szerethető a 2000-es évek során –, ahogy hőssé válik, ahogy a lányával beszél, ahogy neveli. A kis Murph karaktere az elmúlt tíz év legcsodálatosabb gyerekszínésze. És mégis ott van az egész filmben a megfoghatatlanság, az időtlenség, a küzdés, a lehetetlen kihívása. Nolan megalkotta a lehetetlent, jóformán folytatást készített a 2001 – Űrodüsszeiához, ami nem csak folytatás, de MÉLTÓ folytatás, és talán még túl is lép az eredetin. Tökre örültem, hogy alig voltunk a  teremben, így még inkább felerősödhetett bennem ez a soha meg nem ismételhető élmény. A torokszorító, fájó pillanatok, hogy folyton ott motoszkált bennem egyfajta sírhatnék. Megsirattam az emberiséget Nolan filmjében.

seventhsonjeffbridges.jpg

A hetedik fiú 3D – Annyira jó, hogy nem Nolan filmjét tettem előre. Képtelenség lett volna bármi másra összpontosítani. Erre is nehezen ment, de meglepően korrekt fantasy filmecske. Nagyon bejött ez a lazaság, amely az egész filmben tetten érhető. Nem sokat vállal, de azt becsülettel teljesíti. Kicsit megijedtem Kit Harrington felbukkanásán – hat filmből a harmadik, amelyben felbukkan egy Trónok harca-szereplő :D –, de szerencsére hamar kiderült, nem ő lesz a főhős. Jeff Bridges lubickol mostanság minden szerepében, itt is brillírozik. A kis boszorkánylányba meg ugyan, ki ne szeretett volna bele? Nagyon rendben volt itt mindenkinél a kémia, a poénok is tetszettek – úgyhogy merem ajánlani Santino figyelmébe, mert ő amúgy is vadássza azokat a fantasykat, amelyek annyira nem veszik komolyan magukat. És még a 3D is kegyetlenül odabaszott. De hogy mivel érdemeltem ki azt a büntetést, hogy egy nap két filmben is felbukkanjon a halálarcú Julianne Moore... hát arra ezer évig se jövök rá.

 

Úgyhogy minden jó, ha a vége jó, fogjuk rá: 3-3 arányban szar és jó filmeket is láttam. Amikor már totál magam alatt lettem volna, jött egy ennyire baszottul erős film, és visszaadta a hitem a mozizásban. Megéri nyelni a rosszat, mert anélkül sosem látnád és értékelnéd a jót. Így három hónap múlva megyek a következőre is.

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.17. 14:26:54

Szerintem nem vagy öreg, sőt kifejezetten tiszteletreméltónak tartom, hogy egyedül bevállalod ezeket a maratonokat, én tuti nem mennék el egyedül.

Te nagy GYU fan, a Hobbit 3 lesz az első rész, amit nem látsz moziban? :D

Magyarországon filmkultúra, mint olyan nem létezik, a tömegek ízléstelensége máshol is elképesztő, úgyhogy annyira nem csodálkoznék ezen. Az Interstellar meg azért elég régi bemutató már, azon meg ezért nem csodálkozok.

"Értem már PSH miért nyírta ki magát tavaly."
Hülye állat :D :D :D

Dumb és Dumbert elhiszem neked, ezt mindketten tudtuk, hogy nem lehet jó. A John Wicket összességében többre tartom, és továbbra sincs sok köze a Visszavágóhoz, pláne, hogy az is egy 60-as évekbeli regénynek a nagyon sokadik feldolgozása. Ráadásul teljesen más műfaj, a Visszavágó egy földhözragadtabb thriller, míg ez egy elszállt akciófilm úgyhogy a "nagyjából ugyanígy" finoman szólva sem állja meg a helyét. Nem is értem, pedig van benne elveszett nő :D

Exodus: Az Ószövetség Istene még nem egy jó és megbocsájtó isten, hanem egy szigorú bosszúááló Isten. Bírom, hogy ha arról van szó, hivalkodsz azzal, hogy te keresztény vagy, meg önérzeteskedsz, de ilyen alapvető dolgokat nem tudsz :D

Csillagok között: örülök, hogy végre tetszett valami, egyetértek azzal, hogy hipnotikus élmény, de azért ne mondd már, hogy mondjuk Anne Hathaway monológja a szeretetről nem sántított neked, amennyire papírízű volt. Kár, hogy ennyire túlzásokba is esel egyszerre, az utóbbi 4 év legjobb filmje? :D puff... És vajon miért pont 4 év, csak nem az Eredet miatt? :D Hagyjuk már, ez még a legvéresszájúbb Nolan rajongó gyomrát is megfeküdné. McConaughey elég szerethető volt mostanában csak te nem láttad a filmjeit. Amúgy az sírhatnék, nem sírhatnák, te álértelmiségi suttyó :D A kis szentimentális mindenit neki

A hetedik fiú: Nem ígérem meg, hogy megnézem.

Összességében amúgy nagyon tetszett a beszámolód, jókat röhögtem rajta :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.17. 15:07:08

@Santino89: igazából elég nehéz találni olyan filmbuzit aki eljön megnézni HAT filmet, egyszer kétszer jött barátom, de mindegyiknek elég volt 2-3 egymás után, másrészt meg olcsó útja annak, hogy sok filmet láthassak moziban

mit képzelsz te rólam? már csütörtök megnéztem volna ha nem teszik át délről 12:30-ra, gondoltam gyökérkezelés után megérdemlem :D úgyhogy valszeg jövőhéten letudom azt is, azt mindenképp moziban ÉS 3D-ben nézem meg

Dumb és Dumber 2 - ki tudja, lehet te megnézed is szétröhögöd a beled rajta, ne higgy nekem :D lehet tök jó :D

John Wick - nem lehet látni az elveszett nőt, ha pl. a csajt nyírják ki az ágyában mellette, meg a kisbabáját, akkor az durvább lett volna, de a kutya se lett volna rossz, de összesen volt két jelenete szegény ebnek, amit én kevésnek éreztem, szal a Nő rossz helyen veszett el :D nem ismertem, nekem nem hiányzik, egy smart phone videó alapján sajnáljam?

Visszavágóba nem megyek most bele, nagyon rég láttam már és ideje lesz újranézni most vajon hogy tetszik

Azért nem sántított, mert ott épp azt éreztem, hogy nem tud érvelni, csak mindenáron azt akarta, hogy a szerelme bolygójára menjenek, tehát önös érdekből mondta amit mondott, persze, hogy sántított, ezért is mentek Man bolygójára, ahol az a büdös geci meg szándékosan hazudott - mondjuk amikor leszálltak, (ahol még a felhők is jégből vannak, az baszott jól nézett ki) nem vágták elsőre, hogy ott nem lehet élni? beszoptak mindent, mert annyira megemelték ezt a csávót, hogy ő aztán a legnagyobb agy - minimum egy Morgan Freemant vártam volna, nem egy Matt Démont :D

De hogy eltaláltad, az Eredet azért nagyobb élmény a csavar miatt, meg bevallom itt a végén totál elvesztem - hiába olvastam anno a kukoricaföldekről, meg ötödik dimenzióról - de ez spirituálisabb élmény, alapvetően két totál különböző filmet csinált, aminek nagyon örülök. Szal nálam továbbra is hibátlan Nolan, és ahogy néztem a listád, hát nálam a Galaxis őrzőinél tuti előrébb lenne, szerintem még a Holnap Határánál is, sőt valszeg Amcsi Kapcsit is lenyomná (éjjeli férget Holtodiglant nem láttam még)

Miért feküdné meg? Én azt mondom, hogy hasonlóan jó film mint az Eredet, de alapvetően más, pl. nekem a Batman felemelkedés szintjét ez a film simán átvitte. Máris nézném újra, mióta hazajöttem az ostot hallgatom loopolva.

Ez a melankolikus hangulat a Feledésben volt ilyen, de ott csak az első felében, itt meg végig kitartott. és ugye itt két elveszett nő is van, akiből egyik a saját lánya, és szerintem azon sírtam, hogy belegondoltam milyen érzés lehet ennyire elmenni a lányunk mellett, hogy ő lényegében pár évet volt csak távol, és már sose pótolhatja be ezeket... pedig milyen aranyos, találékony kiscsaj volt.

Sőt az elején azt hittem hazudik Murph, hogy maradjon az apja, utólag haragudtam magamra, hogy hazugnak neveztem :D

Örülök, hogy jókat nevettél, ilyennek is szántam - az a baj, hogy néhány film kapcsán már nézés közben fogalmazom mit írok róla és még kicsit köcsögebb akartam lenni a beszámolóban, most nem akartam nagyon részletekben elmerülni, mert kb 36 órája talpon vagyok - ezért is írtam el a nák-néket :D:D

hetedik fiú - igaza van Lazóknak, hogy Bridges a Félszeműt adta elő, de jól áll neki ez a szerep, ahogy a John Wickben is jól állt Ian McShanenek ugyanaz, amit a Herkulesben játszott

nagyon jó a képi világa, a 3D is rohadt jó volt benne, és végre nem 15 éves kis faszkalap volt a főhős hanem egy 20+ csávó ami már simán elmegy egy fantasyban, tehát nem Varázslótanonc, meg Boszorkányüldözők vagy mi volt az a Nic Cage film

egyedül a kurva nagy mínusz ugye Julianne Moore :DDD

2015.01.17. 15:40:17

„Kezdek iszonyatosan öreg lenni ehhez a szarhoz...”

Na te vén trottyos, akkor végre lesz kivel megbeszélni a prosztataproblémákat. :))

„Miért kizárólag 12 évesek járnak az utóbbi mozimaratonokra?”

A választ akaratlanul magad is megadod. A leírásod alapján ugyanis e filmek többségének kb. ez a korosztály lehet a célközönsége. De ha mégsem, akkor ez is olyan, mint a cigi: már a hároméves is kipróbálja, mert azt hiszi, amiatt fogják felnőttnek nézni. Szó se róla, amikor én voltam 12 éves, számomra is izgalmas program volt 16 meg 18 éven felülieknek szóló filmeket nézni, és persze túl sokat nem is értettem belőlük. De például a 14 éves koromban látott DEKAMERON azért csak elvitt odáig, hogy most vénülő fejjel külön blogot vezetek a rendezőjéről. :))

„Amúgy láttátok a punciját a neten? Még nőknek is nagyobb élmény, mint ez a film. És ráadásul irgalmatlanul hosszú.”

Mármint a puncija irgalmatlanul hosszú? Mert én még nem láttam, de ha ez így van, akkor szívesen megnézném. :))

@Santino89:

„Amúgy az sírhatnék, nem sírhatnák, te álértelmiségi suttyó...”

Na most jól beszóltál nekem is. :))

Lóhalálában átfuttattam ugyanis egy ellenőrzést a szövegen, végtére is a kolléga leamortizálva írta, de ez nekem is elkerülte a figyelmem. Persze attól még igazad van. (Mármint a helyesírást illetően. Az „álértelmiségi suttyó”-t majd egymással leboxoljátok.)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.17. 16:18:38

@Santino89: elnézést, hogy én nem az ószövetség hanem az újszövetség híveihez tartozom :D,

láttam Matthew 2-3 alakítását az elmúlt évekből, szal éreztem benne változást, de szerethetőnek nem mondtam volna eddig sehol, jól játszott, de most volt először hogy nem ütöttem volna kapásból

@field 64: utólagos engedelmeddel pár dolgot visszajavítottam :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.17. 16:49:32

@field 64: bocs, Field :D

@scal: nem az a kérdés, hogy kinek a híveihez tartozol, hanem, hogy miért nem tudsz egy ilyen alap dolgot? :)

miket is láttál Matthewtól? True Detective? nem. Mielőtt meghaltam? Nem. Tán a Gyilkos Joe-t láttad? :D Kamuzni nem ér, A Wall Street farkasa öt perces jelenet szintén nem :D

És a monológnak nem azért kellene megfeküdnie a gyomrodat, mert érdekből mondta, hanem mert baromi szájbarágós és giccses.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.17. 16:58:38

@Santino89: mert én az újszövetséget olvastam, amikor még olvastam a Bibliát, hittanon is állandóan azt tanították, zsidók kivonulását szerintem önszorgalomból olvastam el felületesen, a teremtést még szerettem (ott speciel még jóságos apókának tűnik)és Noénál meg berág, de ott már ilyeneket írtak, hogy akkor még 900 éveket éltek az emberek, azt mondom mi ez a hülyeség, sose olvastam el egyben az egészet

a János Jelenései, nah az fasza

amúgy ebben a filmben Scotty azt akarta vizsgálni, hogy a fáraók ön magukra istenként tekintettek - bár hozzá kell tenni a filmben eltúlozták, mert amikor "istenné lettek" azt arra mondták valójában amikor meghaltak, tehát inkább csak isteni eredetű embereknek vallották magukat, akik haláluk után visszatérnek az istenek közé,

és a zsidók Istene, egyiptomi hitet akarta itt ütköztetni, de hát nagyon elbaszta

miért kamuznék? hát szoktam én ilyet, a Berniet is láttam, és az volt az egyik első ahol nem szépfiút alakított meg megdicsérték mennyire jó már, Igazság ára is ér

Wall street is ér, True Detectivet meg te se láttad, úgyhogy leginkább az nem ér :D

jah el is felejtettem, Santino nem hisz a szerelem mindent legyőző erejében, amikor a film végén Richard Gere jön a limuzinnal a kurváért

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.17. 17:19:43

@scal: most úgy próbálsz csinálni, mint aki ért hozzá, miután ilyen csúnyán beégtél? :) inkább felejtsd el, vagy olvasgassad többet :D

én láttam a True Detective-t, a Bernie szintén nem ér, mert csak valami mellékszerep :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.17. 17:46:43

@Santino89: mivel próbálok úgy csinálni? és a fáraókat fejtegettem nem az Ószövetséget,
mintha te aztán Bibliával kelnél feküdnél -_-

és mellékszerepben nem lehet jó? majd ha láttad utána mond, hogy nem ér

lutánnia 2015.01.17. 21:19:35

"ez volt idáig a leggyérebb: se November Man, se Éjjeli féreg, se a Hobbit harmadik felvonása"

@scal: a November Man-t az előző maratonon adták, de ott is kb 3/4-et termet töltött meg, annyira nem ugráltak érte az emberek (mondjuk nekem tetszett).

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.18. 05:50:54

@lutánnia: jaj tényleg emlékszem rá, csak akkor meg még az volt a legújabb film, nem értem új filmeket miért vesznek be a programba egyáltalán, hiszen ennek lényegében az is a miértje, hogy ha lemaradtál valamiről, akkor be tudd pótolni

mondjuk volt már rá példa, hogy egy filmet két Maratonon is vetítenek, a Hobbitot meg a fórum forgalmazza, és ők már az előző Hobbittal is baszakodtak
süti beállítások módosítása