Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Herkules legendája 3D

2014. február 14. - scal

Hollywood valamiért nem teljesen csipázza a görög hősöket. Először kinyírták Perszeuszt a Titánok harcával, utána jött Tarsem Singh és hazavágta Tézeuszt. Ki maradt még, akit nem szentségtelenítettek meg? Áááá meg van... legkisebb középső fiam, Héraklész, te oktondi...

hercules_the_legend_begins_ver8_xxlg.jpg

Oké, nem fogok kertelni. Kiégett az agysejtem. Borzalmas ez a film. Nem úgy borzalmas, hogy a sznob köcsög természetem miatt ezt kell mondanom. Hanem azért, mert ez nézhetetlen. Nézhetetlen a sznobnak, aki görög mitológiára vágyik az egyik legmenőbb héroszról. Nézhetetlen a panel parasztnak, aki rendes akciójelenetekre vágyik, mert idejétmúlt megoldásokat, égő beállításokat nézhet - szerencsére rövid ideig. És nézhetetlen a plázacicáknak is, mert a történetbe erőltetett szerelmi szál egyszerűen röhejes. Az Alkonyat ehhez képest egy shakespeari dráma. És azt hiszem ezzel el is mondtam mindent. Talán nem véletlen, hogy Valentin-nap környékén jött ki ez a borzalom, mert akár hiszitek, akár nem, még a picsogás a legerősebb szál a filmben. Héraklész... amint rinyál egy tök átlag nő után.

Borzalmas, hogy Renny Harlin megérte a gagyiság ezen mélységeit, hogy önmaga paródiájává vált az az ember aki a Die Hard 2-t, meg a Függő játszmát, és még egy csomó egész jó akciófilmet hozott tető alá. Nem véletlen, hogy az utóbbi időben már csak direct-to-dvd filmeket forgatott, ez sem érdemelne mást, csak az Asylum felirat hiányzott volna - illetve gyorsan bocsánatot is kérek az Asylum Productiontól, mert ők direkt készítik ilyenre a filmjeiket, és legalább röhögni lehet rajtuk. Ezen viszont csak szörnyülködni.

Aki nem tudná, ez az év elég erősen a szandálos, ókori filmek éve lesz, és EZ az akármi nyitotta meg a sort. Hamarosan jön pólvées Anderson Pompeji című munkája, majd a 300 évek óta hisztérikusan várt folytatása, utána pedig a Szikla saját Herkules feldolgozása, aki akármennyire is próbálja majd ezt alulmúlni, nem... fog... sikerülni... neki. Mindezt a görög dömpinget kiegészíti két bibliai film is, a Noé meg az Exoddus. Szóval akár még jó évnek is nézhetnénk elébe. De minden filmmel lesz valami problem. Pompeinél a rendezővel, 300-nál az erőltetett folytatással, a másik Herkulesnél meg Sziklával, aki erre a szerepre leginkább tíz éve lett volna igazán jó.

1489581_690339044332849_1376731610_o.jpg

Itt viszont nem csak egy probléma van. Nem csak Harlin mára felismerhetetlenségig tompult kézjegyével, hanem a forgatókönyvön éktelenkedő lyukakkal is súlyos gondok vannak. Nem csak a főszereplő antitalentum, de akik körbeveszik azok is mind ugyanabból a ligából szabadultak. Nem csak a zene jellegtelen, de az undorító látványvilág is. Most ezek után komolyan azt vártam, hogy itt valami hasonlítani fog a gyerekkoromban rajongásig szeretett mítoszokra? Kezdjük ott, hogy NEM Herkules, az a RÓMAI neve, mert ő akkora hőse volt Göröghonnak, hogy még a rómaiak is tisztelettel adóznak neki. HÉRAKLÉSZ!!!! És minthogy afféle eredettörténetet láthatunk, szó sincs 12 munkáról, - bár a Némeai oroszlánt sikerült belekeverni azért egy svédcsavarral - hanem egy elbaszott szerelmi háromszögről, ami pofánköpi mindazt amit olvashattunk - már ha ilyesmire vetemedtünk.

Kellan Lutz egy botrány. Rosszabb mint Sam Worthington, rosszabb mint Justin Bieber, rosszabb még Stohl Andrásnál is! Ő lenne Herkules???? Ez az Alkonyatból szalajtott, tizenkettő egy tucat, szép szál paraszt? Gaia Weiss helyett nagykörúton végigmegyek, az istenszerelmére úúú mennyi jó nőt találok!! Arról nem is szólva, hogy egyik másik jobban hasonlítana egy görög csajra.

Azért, hogy mondjak jót is. Bár divatjamúlt, de helyenként egész pofás akciószcénákat láthatunk, a CGI szódával elmegy, máshol kifejezetten botrányos (némeai oroszlán), a 3D pedig meglepően jól nézett ki, de ez édes kevés, mert egy gramm pozitívum eltűnik a több mázsa negatívum alatt. Ennyi pénzt akkor sem ér meg, egy alig másfél órás film. Egyértelműen csak gyorsan akartak valamit összedobni, de a forgatókönyvírót napokig verhették, mert azt nem vette észre, amikor félperces szünetek maradtak a dialógusban. Sokan felhozták példának a Spartacus tévésorozatot, de én azt nem láttam, a cselekmény azonban szinte végig követi a Gladiátorban látottakat, a ruházat meg a cirka 800 évvel később játszódó eseményeket idézi, amiről a 300 mesélt.

The-Legend-of-Hercules_ultra_HD.jpg

Órákat tudnék őrjöngeni erről a filmről, amihez képest a Kevin Sorbo nevével jelzett alkotás, egy mítosz hű, tökéletesen helytálló anyag, és lehet az is maga volt a gagyiság, de könyörgöm, az egy tévésorozat és 1994 óta kerek húsz év telt el!!!!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.16. 14:27:15

Amint lehetőségem lesz rá megnézem, mert jön majd a The Rock verzió, és akkor illik majd összehasonlítani a kettőt :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.16. 17:22:53

@REMY: ezer százalék hogy ennyire szart ő se tud produkálni, Rock legrosszabb esetben közepes, ha láttad a Skorpiókirályt az se volt egy húha, de az nem vette komolyan magát, és tök szórakoztató volt

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.17. 14:22:14

@scal: Én, megmondom őszintén sokat várok a Rockos verziótól. Vagyis egy szórakoztató Hercules filmet. Szerintem sokkal minőségibb lesz ennél a szarnál.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.17. 17:49:42

@REMY: de most érted, az nem egy szint ha ezt megüti :D, tehát ezt azért nem lesz nehéz... még Rock bátyónak se, amúgy én bírom a csávót meg róla azért jobban elhiszem hogy Zeusz fattya
süti beállítások módosítása