Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halloween 2 (2009)

2012. február 16. - Santino89

Felhívom kedves olvasóim figyelmét, hogy a következő kritikában a nyugalom és a jóízlés megzavarására alkalmas, a szokásosnál jóval visszataszítóbb, trágárabb kifejezések találhatók, melyek sajnálatos módon elengedhetetlennek bizonyultak a film színvonalának és stílusának ismertetésében.

Nem fogok kertelni. Talán a legszarabb film, amit valaha láttam. Nem voltak valami nagy elvárásaim pedig. A klasszikus Halloween az egyik kedvenc horrorfilmem, a folytatása pedig egy korrekt divatslasher. 

Az új évezredben pedig jött Rob Zombie és a remake Michael Myers sanyarú gyerekkoráról, majd az eredeti lemásolása, kissé jellegtelenebb színészekkel, vérfürdőkkel és sok szexszel. Még ezen sem akadtam ki, egyszer simán meg lehetett nézni.

Így vágtam bele ebbe a részbe. Egyszer fogyasztható kis véres horror. De nem.

Ez a Rob Zombie egy beteg állat. És nem a szónak a jó értelmében, mint pl Tarantino, hanem a legrosszabb módon. Bár ő ezt biztos bóknak fogná fel. Mindenesetre nem engedném többet a büdös életbe kamera közelébe.h2-michael_myers-1122.jpg

Nem vagyok gyenge idegzetű ember… Olyan válogatottan brutális filmeket láttam, mint a Cannibal Holocaust, a Caligula, vagy a Motel és még sorolhatnám. A Halloween 2 elején közvetlen közelről, és kibaszott valósághűen mutatják be (egyébként bármiféle funkció nélkül) egy nyílt seb összevarrását, és egy köröm lecsippentését. Még azt is pedzegetik, hogy nekrofíliát is láthatunk. Majd következik az eredeti második rész remake-je egy átlátszó álomjelenet formájában, 20 percbe sűrítve. Nagyon nem jó, de brutális. Mert hát feszültségnek vagy izgalomnak a leghalványabb jelét sem tapasztaljuk magunkon. Itt csak céltalan, tét nélküli öldöklés van, ugyanis sajnos a karaktereket se lehet megszeretni egy pillanatra se;

Halloween White_Horse.jpgA főszereplő hölgy a film elejétől a végéig őrjöng, és hisztizik megállás nélkül. Elhiszem, hogy megviselték a történtek, de a sztori szerint is eltelt 2 hosszú év. Feldolgozhatta volna, mert erre nem hiszem, hogy bárki kíváncsi, akármennyire is hiteles a színésznő. Eközben Michael csövesként kinyír tök érdektelen embereket pár epizódban, amelyeknek az égvilágon semmi közük a cselekményhez. Ráadásul művészieskedni akaró látomásjeleneteket láthatunk, amik rohadtul nem illenek bele sehova. Valószínűleg csak a rendező szexis neje miatt jöttek létre. Mindeközben a mi jó Dr. Loomis-unk egy hatalmas faszfej lett, aki az előző részből próbál sikert kovácsolni, de mindenhol csak szopatják. További furcsaság, hogy rockerföldén készült a film. Itt mindenki kőrocker. Ez egy olyan város és kész. Laurie egyik barátnője egész jó csaj egyébként, sajnálatos módon épp a szexjelenet előtt nyírják ki.

A legcikibb pillanat a film végén esik meg. Mr. Zombie drámai hatást próbál kelteni, amikor is a seriff vérbe fagyva találja otthon a lányát. Sajnos a színész annyira rosszul játszik, hogy az a vinnyogó hang inkább röhögésre, semmint szánalomra készteti szegény mozinézőt. Ekkor azt hittem ennél rosszabb már nem lehet, de ismét tévedtem. Bevágták egy 6-7 éves kislány VHS felvételeit… olcsó hatásvadászat, ráadásul kurvára valószínű, hogy a sokkolt apuka pont egy régi videófelvételre emlékszik vissza, amikor halálra bökték a kislányát.

A fináléban nagy hangsúlyt kapott az elvont, felesleges, és ide nem illő látomásos szál. Majd értelmetlen hatásvadászat következik, de előbb még a csöves Michael Myers is megszólal. De minek?

halloween-ii-2009-20100104022900156_640w.jpgMondhatnék 1000+1 dolgot, hogyan lehetett volna jobb ez a kalap szar. Nem fogok. Két dolgot írok le csak, ami egyszerű lett volna mindenkinek. Az eredeti Halloween zenei téma totális mellőzése egy Halloween filmben hatalmas, kihagyott ziccer. Borzasztóan sokat dobott volna a hangulaton, ugyanis a mai napig hihetetlen hatásos zene.

A másik: mi a faszomért kell egy slasher horrornak 2 óra hosszúnak lenni? Ha jó lenne a film, ez akkor is rohadt sok lenne, így egyenesen kínszenvedés.

Biztos észrevettétek, hogy milyen kibaszottul trágár voltam ebben a kritikában. A Halloween 2-höz képest én lófasz se vagyok. Nincs egyetlen olyan mondat ebben a szemétben, amiben ne hangozna el a fuck szócska. Eddig azt hittem nem zavar a káromkodás, elvégre szeretem Tarantino, Guy Ritchie filmjeit, vagy a Casino eredeti szinkronját, néha jókat kacarászok 1-1 keményebb beszóláson. De ami itt van, az már számomra is borzasztóan visszataszító ilyen téren.

Kérlek titeket, miután elolvastátok ezt, kerüljétek el a filmet. Nagyon-nagyon messzire.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása