Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagy Nyári Mozielőrejelzés (2016)

2016. május 14. - scal

Sokszor akartam már írni a kedvenc moziidényemről, ez pedig kétségkívül a nyári filmszezon – amely egyébiránt mostanában már májusban elkezdődik, köszönhetően a különböző stúdióknak, amelyek igyekeznek egymás alá vágni a bemutató időpontjait illetően. Ekkor ugyanis ha az ember nem megy strandolni, napozni vagy éppen széthányni valamelyik fesztivált, rengeteg látványos filmet elcsíphet a mozikban. Távolról sem kell attól tartania, hogy – mint az Oscar-szezonban – esetleg valamit nem ért, vagy fejfájást kap a gondolkodástól: ez a móka, kacagás és minél nagyobb robbanások időszaka. A popcornt meg ki az, aki nem imádja? És minthogy ha lúd, legyen kövér, nem is tíz, hanem egyenesen húsz filmet veszek sorra: miért lehetnek mégis érdemesek arra, hogy megnézzük, és mitől lehet jó, vagy lesz rossz. Kezdhetjük?

smg_intro.jpg

Május 05. –  Amerika Kapitány - Polgárháború

Kapitányék már a mozikban zúzzák, és ez még két hónapig tuti így lesz. A MARVEL gépezete kőkeményen dübörög idén is, ráadásul tőlük az év végén is fogunk kapni még egy etapot. De ez lesz a nagy durranás, ami elől Supermanéket is kimenekítették – egy ideig úgy nézett ki, egy napon mutatják be a két filmet, de aztán a DC észbe kapott, hogy akkor még annyi pénzt se fognak kaszálni. Igazából ezzel a filmmel egy baj van, ha véletlenül beesel rá úgy, hogy egyet se láttál az előtte lévő 12 részből... bár ez esetben tuti egy barlangban éltél az elmúlt nyolc évben. Heh, már a Marvel kapcsán is lehet emlegetni az elmúlt nyolc évet.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Amerika kapitány - Az első bosszúálló, Amerika Kapitány - A Tél katonája, Bosszúállók, Bosszúállók - Ultron Kora.

Mikor nézd meg?: Ha imádod a képregényfilmeket, ha Marvel-fan vagy, ha oltári nagyot csalódtál Superman legújabb kalandjában.

Mikor ne nézd meg?: Ha azért is utálod a képregényfilmeket, ha agyfaszt kapsz azon akciójelenetektől, amelyeket nem lehet látni, bár valójában ekkor is nézd meg.

 

Május 12. – Rossz Szomszédság 2

Már májusban rengeteg film közül lehet választani. Aki humorra vágyik, könnyen megtalálhatja számítását a Rossz szomszédság 2-ben, amely az első rész ívét próbálja tovább vinni. Aki nem tudná, előbbi film 2014 legviccesebb vígjátéka volt. No persze ezt annak is köszönhette, hogy rengeteg harmatgyenge próbálkozás is történt a műfajban. Nem mindig jó valamit azonnal meglovagolni, de hát manapság már a rossz filmeknek is készül folytatása, akkor ki feszíthetné keresztre, ha a jókkal is ez történik, hogy aztán addig folytassák, míg önmaguk paródiáivá válnak. Mindenesetre aki meg akarja nézni a filmet, már nem kell sokat aludnia, hiszen az csütörtöktől nálunk is nézhető.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Rossz szomszédság

Mikor nézd meg?: Ha tetszett az első rész, ha szeretnél sokat röhögni, ha imádod Chloe Grace Moretzet.

Mikor ne nézd meg?: Ha agyadra megy Seth Rogen ripacskodása.

 

Május 12. – Angry Birds

Szintén látható már a mozikban az Angry Birds film, amely újabb videojáték-adaptáció, de gyorsan tegyük hozzá, hogy ennek nem ez lesz a legnagyobb baja, merthogy full CGI az egész, márpedig a CGI-mesék legtöbbjét szeretjük. Az Angry Birdsnek a legnagyobb baja inkább az, hogy legalább három évet késtek vele. Mégis, ki a tököm játszik még Angry Birdsszel? Ráadásul a játék korántsem a szofisztikált történetéről volt híres, kb. olyan mintha meg akarnák filmesíteni a Tetrist – nem azt, ahogy elkészült, vagy ahogy szétlopták a jogokat, hanem ahogy az építőelemek beszélgetnek egymással.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: ...Hmmm, egy kis Angry Birds a telefonodra? Nem? Jó csak szóltam.

Mikor nézd meg?: Ha van egy gyereked, aki a 90 percig boldog lesz, te meg jó fej arra az egy napra, vagy ha esetleg a Roviónak dolgozol.

Mikor ne nézd meg?: Ha az Angry Birds-láz úgy elsüvített melletted, hogy most azt kérded magadtól, mi is ez az egész.

 

Május 19. - X-men Apokalipszis

Nagyon ajánlom, hogy ez a film jó legyen, mert kurva sok dolga lesz. Először is le kell mosnia azt a gyalázatot, amelyet a két évvel korábbi film elkövetett. És mégsem lenne szép, ha egy buktával zárna a trilógia. Ebben a filmben az összes X-men fiatal verziója szerepelni fog már, itt lesz Vihar, Küklopsz, Árnyék, és remélhetőleg nem csak húsz perc erejéig fogjuk látni Higanyszálat. Igen, ebben az univerzumban MÉG él. A legérdekesebb mégis az lesz, merre lép tovább a Fox, most hogy már két X-men-trilógia is a háta mögött lesz. Aki pedig utálja a képregényfilmeket, az májusban a haját is kitépheti majd a dühtől – idén ha jól számolom, ez lesz a negyedik, és még legalább kettő lesz az év végéig. Aki ellenben szereti, itt az idő, hogy az újabb képregényfilm újabb folytatása ürügyén újra megnézzen minden egyes X-men-filmet. Igen, a Farkasokat is.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: X-men - az elsők, X-men az eljövendő múlt napjai

Mitől lehet jó?: Leginkább a trilógiák működési mechanizmusa miatt, ha a középső rész langyos volt, akkor ez most jó lesz, márpedig a középső legalább olyan langyi volt, mint a rendezője.

Mitől lehet rossz?: Rohadtul nem bízok Bryan Singerben, lényegében az X-men 2 óta nem csinált normális filmet.

 

Május 26. - Warcraft

Inkább bele se megyek, mennyire szerelmes vagyok a Warcraft világába. Ha létezik tökéletes fantasy, hát a Warcraft az. Ha azt nézzük, honnét indultak, és mit értek el, még úgyis, hogy a legtöbb dolgot összelopták innét-onnét, még úgyis elismerendő, mert mindig tökéletesítettek az ötleteken. De ezt a trailert elnézve még mindig hihetetlenül pocsék az egész film látványvilága. Mintha szándékosan játékszerűre tervezték volna meg. Ehhez képest a 15 évvel ezelőtti Gyűrűk Ura valóságos vizuális orgazmus... de héjj, az a film tényleg, mai napig vizuális orgazmus! Én nagyon szeretném, ha most az egyszer, tényleg csak egyszer, megadatna, hogy tévedjek, és meglepődnék, elélveznék a filmvászon előtt, és kapnék egy jó filmet. De ez még csak nem is néz ki jónak, egyáltalán nincs körülötte akkora csinnadratta, mint kellene. És legalább öt, de inkább több évet késett. A Blizzard híres a professzionizmusáról, de arról is, hogy már „csak” hatmillióan játszanak a játékukkal tizenkettő helyett. Szóval ezért jön a film MOST, egy olyan történettel, ami több mint 22 éves, vagyis a fiatalok nehezen fognak itt már bárkit megtalálni – hallottam a héten olyat is, hogy ez Arthas storyja lesz...

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: a Warcraft - Orcs and Humans végigjátszása

Mitől lehet jó?: Duncan Jones, Duncan Jones, Duncan Jones.

Mitől lehet rossz?: Lényegében bármitől, kezdjük ott, hogy videojáték-adaptáció – a harmadik az idén!!!

 

Június 2. - Alice Tükörországban

Nem hittem volna, hogy valaha megérjük, de nagyon úgy néz ki, hogy a hat évvel ezelőtti első rész egymilliárdos bevétele arra sarkallotta a Disneyt, hogy filmre vigyék a második részt is. Ha valaki olvasott Lewis Carollt, az tudhatja, hogy az igazán nagy elmebetegségek a Tükorországban történnek. A trailert elnézve pedig úgy tűnhet, hogy most a készítők végre adaptáltak valamit American McGee elmebeteg látásmódjából is. Tehát kétesélyes a film. Vagy összekapták magukat és akkor ez egy jó folytatás lesz - amire kevesebben ülnek majd be az elbaszott első rész miatt - vagy egy kurva nagy átbaszást kapunk megint, mert attól ez még mindig Disney, szóval nagyon durva dolgok úgyse történhetnek. Az mindenesetre reménykeltő, hogy a trailer alá betették a Jefferson Airplane White Rabbitjét. De ha a filmben nem lesz benne...

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: az eredeti két könyv elolvasása, nem hosszúak, egy délután az egész, a Helikon most adta ki újra nagyon ízléses formában. Az American McGee's Alice végigjátszása, szóval bármi csak az első rész nem megnézése.

Mitől lehet jó?: Az új rendezőben van minden bizodalmam.

Mitől lehet rossz?: Pontosan attól, amitől az első rész is, a hozzá nem értéstől.

 

Június 9. – Tini Nindzsa Teknőcök - Elő az árnyékból

Egészen elképesztő, hogy ennek a szarnak is kiszartak egy második részt. A Trutymóból! 2014 egyik legnagyobb csalódásaként könyvelhettem el a teknőcök rebootolását, és nemcsak a film miatt, hanem mert megölte a gyerekkoromat. Rá kellett ugyanis jöjjek, hogy az általam oly sokáig istenített első rajzfilm valójában egy totál bugyuta baromság – ami max. tíz év alatt élvezhető. És akkor mindezek után van pofájuk készíteni egy második részt: igaz, az első 500 milliót fialt világszerte, de azért ez lehetne intő jel, mert azért ültek be rá annyian, mert azt hitték, nem basszák el. További intő jel, hogy ez a történet leírása az IMDb-n: „The Turtles return to save the city from a dangerous threat." Nem emeltem ki egy mondatot, ez az EGÉSZ.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Tini Nindzsa Teknőcök 3D

Mitől lehet jó?: Egész egyszerűen annyira nem baszhatták el, mint az előző részt.

Mitől lehet rossz?: Ha mégis.

 

Június 9. – Démonok között 2

A teknőcök helyett választhatod 2013 legfosatósabb horrorjának a folytatását, amelynél félelmetesebb horrort az eltelt három évben sem láttam. Hányadik filmnél is tartunk? Volt már olyan, ami nem folytatás vagy videojáték-adaptáció? Ez hihetetlen. De mivel júniusban már gőzerővel dübörög a nyári meleg, lehet, jobb lesz, ha ettől a filmtől szörnyedsz halálra, mint a teknőcök újabb égésén. Igazából ezt a trailert meg se mertem nézni. Pláne, hogy a színészek ugyanazok, és ami a lényeg, a rendező James Wan is ugyanaz. Szóval elképzelhető, hogy egy újabb idegborzoló filmet kapunk, bár az is lehet, a legfélelmetesebb az első részben, hogy ragaszkodnak hozzá, megtörtént eseményen alapszik, és ebbe még belegondolni is durva.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Démonok között

Mitől lehet jó?: Csináljanak mindent pontosan ugyanúgy, ahogy az első résznél!

Mitől lehet rossz?: Ha ez már nem lesz elég másodszorra.

 

Június 16. – Szenilla nyomában

Folytatásokat emlegettem? Hát nem tudom, mi ütött a Pixarba, hogy ennyire kényszeredetten eszkábálják a sikerfilmjeikhez a folytatásokat, de ha a katasztrofális Dínó tesóra gondolok, bizony lehet, hogy a kezd kiégni a nagy múltú stúdió. Akik régen Wall-e-kat, meg Felt hoztak létre, azok már korántsem olyan kreatívak. És míg egy Toy Storynak jól áll a folytatás, most üvöltött a Némó nyomában a folytatásért? Olyan egyben volt ez eddig. De hát egyik legnagyobb sikerük, muszáj volt folytatni, és elnézve a trailert, meglehetősen biztonsági játékot játszanak, ez a teknős nem öregedett tíz évet se, és ugyanúgy füvezik. Mintha még a látványvilág is szándékosan az első részt idézné. De hát legalább kapunk egy újabb színvonalas CGI-mesét.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Némó nyomában

Mitől lehet jó?: PIXAR.

Mitől lehet rossz?: A PIXAR folytatásai kifejezetten rosszak.

 

Június 16. – Központi hírszerzés

Szenilla hetében jön egy másik film, amelyre érdemes lesz vigyázó szemünket rávetnünk, ez pedig Rock új filmje, amelyet a mostanában leginkább sztárolt fekával, Kevin Harttal csapat. A film nyomokban fog tartalmazni egy kis Pinkmant is, azaz Aaron Paul is tiszteletét teszi, a trailerben olyan sokat ugyan nem szerepel, lehet, ő lesz a főgenya. Remélem, sokat fogja használni a bitch szót. Rocknak rohadt nagy szerencséje van, dacára, hogy hullaszar filmekben bukkant fel az utóbbi időben, ezek mind első vonalbeliek, így nem igazán csorbult a karrierje, így újra és újra képes vagyok neki bizalmat szavazni. Na majd most, na majd most. Ráadásul ez egy kémfilm, az emberek pedig imádják a kémfilmeket. Az Agyas és Agyatlan után ez idén már a második, és még jön Jason Bourne is.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: hátööö... nabasszál már, ez egy totál első rész? Biztos ez? És le merték forgatni? :D

Mitől lehet jó?: Az emberek szeretik a kémfilmeket, a Twister óta ez az első film, hogy a Warner ismét szóba állt az Universallal.

Mitől lehet rossz: Mondjuk Kevin Harttól.

 

Június 23. – A függetlenség napja – Feltámadás

Idén július 4. pár héttel korábban lesz. Emlékszem, a húsz évvel ezelőtti első rész kasszát robbantott, világsiker volt, mégis kerek volt, és nem érezték úgy, hogy a film által kaszált pénzt feltétlenül egy folytatásba kellene ölni. Most viszont úgy érezték, és az egyetlen dolog, ami miatt BIZTOS, hogy megnézem, mert ilyen filmet manapság már keveset gyártanak, vagy ha igen, hát az képregény-adaptáció. Akit lehetett, azt visszahoztak az eredeti alkotásból, és hát fantasztikusan néz ki, az biztos, még úgy is, hogy Emmerichnek egy normális megmozdulása nem volt az elmúlt két dekád alatt. Az biztos, hogy nagyszerű kikapcsolódásnak ígérkezik, akármekkora hülyeség is lesz.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: az első rész, mi más.

Mitől lehet jó?: Nincsen benne Will Smith.

Mitől lehet rossz?: Mikor is volt jó egy 20 évvel később készített folytatás?

 

Július 14. – Jégkorszak 5 – A Nagy Bumm

Hát ezt nem akarom elhinni. Az ö-tö-dik rész. Az ÖTÖDIK! Mióta megy ez a sorozat? Mikor volt a negyedik? És a harmadik? Miért nem tudom, mert a második is már erőltetett, közhelyes és unalmas volt. Mióta elkezdték, már lediplomáztam, pedig azt se kapkodtam el. Biztos valakit nagyon vertek a Foxnál, hogy elkészüljön, a gyerekeknek köszönhetően meg így is, úgy is összejött a közel egymilliárdos bevétel. Szóval lehet, tévedek, és inkább el kéne tűzzek megnézni a harmadik meg a negyedik részt. Az tuti, hogy a gyerkőcök nem fognak unatkozni, és a nyáron biztos jól fog esni egy kis hűsítő jégkása.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Jégkorszak 1-4-ig.

Mitől lehet jó?: A csodától.

Mitől lehet rossz?: Unalmas már, attól. 

 

Július 21. – Star Trek – Mindenen túl

No, nekem idén ez lesz a jolly jokerem. Egész egyszerűen ezt nem baszhatták el. Ráadásul új rendezőnk is van, Justin Lin fogja adni azt a frissességet, amelyre már nagyon rászolgál ez a franchise. De csak nézzétek meg a trailert, üvölt belőle a coolság, még az is lehet, valami visszatér a régi Star Trek-hangulatból, amelyet Jar Jar annyira nem értett. És nem tudom, kinek tűnt fel, de idén valahogy nem akarnak szállingózni a sci-fik, mintha tavaly a Star Wars miatt ráerősítettek volna, de majd lesz a Rogue One, meg ez itt, és ezzel kész. Szóval meg kell becsülni idén minden egyes darabot, és jó, hogy az egyik ebből a Star Trek új része.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Star Trek, Star Trek – Sötétségben

Mitől lehet jó?: Star Trek-szabály: az előző rész közel pocsék volt, ergo ez kurva jó lesz.

Mitől lehet rossz?: Ha Lin azt hitte, Halálos irambant forgat az űrben

 

Július 28. – Jason Bourne

Idén visszatér Jason Bourne, mert miért ne. Nem jött be a számítás Sólyomszemmel, úgyhogy a stúdió végre a pénzes zsák mélyére nyúlt, hogy visszaédesgesse Matt Damont, mielőtt végleg kiöregszik, az pedig, hogy a filmnek nincs alcíme, szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy siker esetén új trilógiát is várhatunk. A rendező minden kamerák magyar nyila, Paul Greengrass, azért remélem, valamit lehet majd látni magából a filmből is. Kíváncsi vagyok, mit várnak tőle, de hát mint írtam, a kémfilmeket szereti a nép, James Bond meg tavaly elég csúnyán lebőgött, szóval most egy ideig szüret van. Persze közel tíz év után még nem olyan vészes a visszatérés, ennél messzebbről sikerült Rambónak, meg Rockynak is, bár igaz, őket Stallone játszotta.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: A Borune-rejtély, A Borune-csapda, A Borune-ultimátum

Mitől lehet jó?: Hogy Matt Damont végre nem megmenteni kell.

Mitől lehet rossz?: Ha nem lesz Moby, mérges leszek.

 

Július 28. – Szellemirtók

A héten lesz egy kivételesen szar film is. Megértük, hogy meggyalázzák a harminckét éve debütált Szellemirtókat. Csak, hogy kiikszeljük az idei Melissa McCarthy-elmebetegséget – bár azt a Főnökkel már kiikszeltük. És nem, nem tartom tehetségesnek ezt a nőt, egy hülye kövér zsírpárnának tartom, aki kihasználja a „kövérek viccesek” sztereotípiát ahelyett, hogy végre lefogyna. De nem ő a legnagyobb gond ezzel a filmmel, hanem, hogy miért kellett? Ennyire gusztustalan Hollywood, ennyire nem maradt a földön jóérzés? Ráadásul már a második rész is egy rakás szar volt. Ezt kurvára ne nézd meg! És nem, Bill Murray nem lesz benne, ne is keresd. De ugye, nem nézed meg, úgyhogy nem lesz hol keressed.

Ajánlott néznivaló a film helyett: Szellemirtók (1984), Szellemirtók 2 (1989)

Mitől lehet jó?: Semmitől, egy rakás SZAR lesz.

Mitől lehet rossz?: Attól, hogy egy RAKÁS SZAR LESZ!

 

Augusztus 4. – Kis kedvencek titkos élete

Nem tudom, ki hogy van vele, én a CGI-felhozatalból idén EZT várom a legjobban. Szerintem baromi jól néz ki. Gyönyörűek a színei, az egész nagyon egyben van, semmi realisztikusságra való göcsörtös törekvés, a kis kedvencek pedig máris cukik. Ráadásul az egész filmecske egy nagyon is ismert közegben mozog, kis kedvence majdnem mindenkinek van, legalább egy kutyája vagy macskája, és mindig is érdekelt, ezek mennyit kommunikálnak, beszélgetnek-e egymással. Még akár olyan film is kerekedhet belőle, amit elcsesztek anno a Garfieldban, pedig a képregény évtizedeken át ezt a kérdést is boncolgatta. És ha mindez nem lenne elég, ez a stúdió csinálta a Grut. És szintén dicséretes, hogy a versenyző ismét egy új, önálló filmecske. Sok sikert neki.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: talán a Gru, csakhogy lássuk a stúdió humorát.

Mitől lehet jó?: Sok sok cukiság, mukiság.

Mitől lehet rossz?: Ha a történetre megint nem figyel a stúdió, mint a Minyonok esetében.

 

Augusztus 4. – Öngyilkos osztag

Aztamocskoskurvaéletbe! Három évet kellett várni, mire Margot Robbie ismét valami jó filmben játszhat? Hát hova tette ez a Hollywood a szemét? Miért nem évi négy filmet csináltat vele, azt akarják, hogy megöregedjen, gyereket szüljön, meg hasonlók? Szóval igazság szerint kurvára nem vágom, ez a film honnét került elő – valami képregény-adaptáció, annyit tudok –, de úgy érzem, minél kevesebbet tudok meg róla, annál jobban fogok rajta szórakozni. Margót az isten mikor megteremtette, valójában Harley Quinra gondolhatott. Igazi eye candy a csaj – üzenem minden magát Nagyon Jó Nőnek aposztrofáló ázott verébnek, hogy nah, ő egy Nagyon Jó Nő. Killer Croc egy állatként néz ki, és ami a legfontosabb, nem nevetséges, nagyon féltem tőle, mégis hogy lehet majd filmre vinni őt, Will Smitht is megbocsátom, mert úgy átváltozott, hogy nem lehet ráismerni, egyedül ezt a Jokert nem tudom megbocsátani, úgy fest, mint valami elbaszott pimp. Mindenesetre ha a filmet el is basszák, legalább már van egy jó trailerünk.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: a Batman - Arkham Asylum végigjátszása

Mitől lehet jó?: Margot Robbie-tól.

Mitől lehet rossz?: Ettől az idióta Jokertől.

 

Augusztus 11. –  Sausage Party

Úristen, ezt az állatságot! Azonnal látni akarom! Pedig először na mondom, még egy szar CGI-film, azonban ez nem mese lesz, hanem felnőtteknek szóló agymenés, amiben a már legyártott élelmiszerek szépen rájönnek, hogy nem újjászületnek a forró vízben, csak az emberek jól megzabálják őket. A film mögött az a banda áll, amely hathatósan közreműködött a Superbad, Ananász Expressz, az Itt a vége és a Rossz szomszédság filmekben is, úgyhogy ez már segít belőni a film beteg humorát. Kérdés, hogy lesz-e valaki, aki bevállalja, hogy bemutatja itthon a filmet, vagy úgy jár, mint anno a Király.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: mondjuk csempésszünk be a moziba pár pirított hagymás hot dogot.

Mitől lehet jó?: Már maga az ötlet zseniális.

Mitől lehet rossz?: Ha túlspilázzák a dolgokat, bár nem hiszem, a CGI megköti az ember kezét, ha undorító dolgokról van szó.

 

Augusztus 18. – Elliott, a sárkány

Mielőtt még azt hihetnénk, ááá hát ez is újdonság. Nem, nem az, ez egy remake. Az 1977-es Peti sárkánya, ami ma már hülyén hangozna, ezért Elliott lett belőle. Afféle aranyos Disney-mesének ígérkezik, amilyeneket anno szombat délutánonként lehetett látni, és hát kapunk egy dögös vörös Bryce Dallas Howardot, egy jó borként öregedett Robert Redfordot, meg egy faszagyerek Carl Urbant. Az efféle mesefilmek már – kapcs ford, urban fantasy – kimentek a divatból, de lehet, a Disney jó abban, ahol nem nagyon tud mit elrontani. Bár meg lennék lepve, ha ebből kasszasiker lenne.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Peti sárkánya

Mitől lehet jó?: BBBBryce DDDDDallas HowarDDDD.

Mitől lehet rossz?: Ha túl szirupos lesz.

 

Augusztus 25. – A barátságos óriás

Steven Spielberg ezzel a mesefilmmel tér vissza, ami sok mindenben hasonlít az előzőleg tárgyalt Peti sárkányára. Először is, ez is egy remake. 1989-ben már volt egy változata Szofi és a Habó néven, aztán ez is egy nagy mesélő történetét veszi elő, Roald Dahlét, akinek minél inkább megismerem munkásságát, annál jobban arra tudok csak gondolni, hogy szabadon engedték a bolondok házából. Azután abban is hasonlít, hogy ez is mesefilm, gyerekfantasy, és ezt is akkor élveznéd leginkább, ha te magad is még tízéves volnál. Én a trailert elnézve most is csak arra tudtam gondolni, hogy kevés CGI-karakternek tudnak adni igazi lelket. Itt van ez a szipogós óriás, holnap már nem is emlékszem rá, ellenben a Végtelen történet minden egyes szereplője beégett az agyamba, mert egész egyszerűen ezekkel foglalkozni kellett, meg kellett építeni, mozgatni kellett őket, bele kellett bújni. Lehet, az emberek neve eltűnt, de a lények örökre az agyamba másztak.

Ajánlott gyorstalpaló a film előtt: Szofi és a Habó

Mitől lehet jó?: Ha nem múltál még el tíz (ez esetben viszont nem hiszem, hogy EZT az oldalt olvasnád).

Mitől lehet rossz?: Spielberg annyival több, mint Janus, a kétarcú isten, hogy neki három arca van: a komolykodó, a kalandos, meg a gyerekes: na, ez a gyerekes Spielberg

 

Nagyon családbarátnak ígérkezik ez a nyár, viszonylag kevés nagy, látványos filmmel, sok CGI-vel, rengeteg CGI-vel – lesz valami Izzy nyomában is, amivel a Szenilla nyomábant akarják meglovagolni? Aztán nem fért már bele, de lesz még pár film, amelyre érdemes lesz odafigyelni: mint a Csontok és Skalpok, amit igazság szerint már csak az nem látott, aki nem akart. A Harc a szabadságért, a Szemfényvesztők 2, a Kill Comand, a Ben Hur és Tarzan remake-je, a Kubo és a Varázshúrok, a Rendes fickók, a Pénzes cápa, egy egészen érdekesnek ígérkező dokudráma a McDonalds alapításáról Michael Keatonnal a főszerepben, és el se hiszem – már csak szeptemberben, de muszáj megemlítsem –, jön A hét mesterlövész remake-je, ami elsőre borzalmasan hangzik, de olyan trailere van, hogy azonnal látni akarom. Ennyi lett volna, ki-ki válassza ki azt, ami szimpatikus. Úgy fest, a nyár első fele sokkal hangsúlyosabb lesz idén, augusztusban lehet menni nyaralni, meg ahova csak akartok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.16. 00:20:52

És a Tarzan?
Abban is lesz Margot Robbie? Azt nem várja a kedves poszter? :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.16. 05:06:47

@Santino89: adok én neked mindjárt Posztert!

ott van a további megemlítendő filmek között, de speciel sose szerettem a Tarzant, nem kapott el, ugyanazért amiért Conan se, nem igazán tudom nagyra becsülni a nem elmés hősöket

Margot Robbie benne lesz, de van pár egyéb filmje is

amit még várok az a hét Mesterlövész - te tudtad, hogy lesz egy ilyen? :D Először agyon felbasztam rajta az agyam, de megnéztem a trailert, és most már tökre várom, szerintem nem basztk el :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.16. 10:56:34

@scal:
Ó bazmeg, azt is el kellett volna olvasni? :D

Tarzan egyébként okos :) Nem olvastad a Borroughs regényeit? Milyen gyerekkorod volt neked?

persze, hogy tudtam :) nem akartam megnézni a trailert, mert annyira nem érdekelt, de amikor véletlen láttam a moziban, csak aztán baszott fel igazán, hogy lesz ilyen film :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.16. 19:06:30

@Santino89: Tarzant apám olvasott, és ha már Burroghs akkor ugye John Carter :D és nem ... nem olvastam a Nagy indiánkönyvet se... elkezdtem de halálosan untatott

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.16. 21:34:16

@scal: legalább apád jófej volt :D

A Nagy indiánkönyvből én se olvastam mindent, és amit igen, az se volt túl jó. Pl. Az utolsó mohikán filmen ezerszer jobb.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.16. 22:26:50

@Santino89: nem mondom egyébként, hogy nem fogom egyszer elolvasni őket, de mindig megrémítenek az ilyen 30+ részes sorozatok

pl. Vernét is 25 felett kezdtem olvasni

2016.05.17. 03:54:51

Ebből a nagy felsorolásból engem egész eddig csak A kis kedvencek titkos élete érdekelt (az első előzetes systemes poénján hangosan röhögtem :-DDD ). Most már az sem, ez a harmadik előzetes annyira nem tetszett, hogy akkor azt mondom, ezt sem nézem meg.
Pont nemrégiben gondolkodtam azon, hogy talán el kellene olvasnom egy-két Tarzan könyvet. Tetszettek anno a borítók, meg az egész kinézete, csak sajnos nem érdekelt. Most meg nem tudom.
Én amúgy a Midnight Specialt várom :-)
(Ja, azt várhatom XD )

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.17. 05:24:50

@Tralfamador75: végül is így is teljesítem az ajánlóval a küldetést :D amúgy szerintem jah, kurva sokat elmesél a filmből, afféle Garfield Ubul hétköznapi kaland lesz, csak két kutyával

2016.05.17. 16:14:35

@scal: Biztosan öregszem, de már Garfiled és Ubul is idegesít :-D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.05.17. 20:21:22

@Tralfamador75: a helyzet az Garfield is a 80-as 90-es években volt menő igazán, értem én hogy szorítani kell a karfát amíg csak lehet, de már U-NAL-MAS

előfizető voltam 93-tól 98-99-is talán, és a végére már alig volt pár új sor, folyamatosan tele volt ismétléssel

a rajzfilmek ugyanezek, a filmek meg pláne, ez a CGI szarság meg ne is beszéljünk róla
süti beállítások módosítása