Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Underworld - Vérözön 3D

2016. december 05. - scal

Két agyatlan, idióta sorozat létezik, amik akármekkora ökörségek nem tudok rájuk haragudni. Az egyik a Kaptár, a másik meg ez...

underworld_1000x1443_1.jpg

Az Underworld és a Kaptár rengeteg mindenben hasonlít egymásra. Például tudod, hogy mit kapsz tőle, ha beülsz egyik másik részre, agyatlan lövöldözést az elejétől a végéig. Mindkettőben van egy kibaszott jó nő, aki egy karcolás nélkül megússza, és eszméletlen mentálpornó, eyecandy meg miegymás. És a legviccesebb az egészben, hogy a végére ugyanott vagy, ahol elkezdted. Kb. mintha meg se történt volna. Sőt, most még azt is észrevettem, hogy az Underworld mintha komótosan cammogna a Resident Evilek nyomában. Abból jövőre érkezik a hatodik rész, ez meg itten az ötödik. Kate Beckinsalen nem tudom mennyit javítottak utólag CGI-vel, de hogy egy nőn ilyen jól álljon a latex 43 évesen, úúúúúúúúúúúú, úúúúúúúúú, kis Milfecske, úúúúúúú, apu játszani akar veled... khm... izé... hol is tartottam?

Egyszer majd ha nagyon sok időm lesz, nekiveselkedek a teljes Underworld széria kivesézésének. Az első rész számomra egy iszonyatos nagy meglepetés volt 2003-ban, még a koleszos, éjszakai filmezések egyik volt egyetem alatt. Emlékszem mennyire elvarázsoltak az ötletek, fúúú UV, meg folyékony higannyal töltött pisztolygolyókkal irtják egymást a modern vámpírok és farkasemberek. Ez kell nekem! És amikor megtudtam, hogy ezt nálunk forgatták. Atyaúristen, mekkora királyság ez a film!!!! Hajnali négykor mentem az első vonathoz, és közben a csendes éjszakában figyeltem a háztetőket. Magában elmormolja az olvasó: na tudtam, ez se normális. Hol hagytam volna abba az egészet? A 2006-os Evolúciónál, ami totál feleslegesen folytatta ezt az amúgy remekbe szabott kis akciófilmet. Semmit nem tudtak hozzátenni a nagy egészhez, ugyanazt ismételték, és valljuk be ez azóta is tart.

A mélypont egyértelműen a harmadik rész, ahol már Beckinsale is csak egy cameo erejéig ugrott be. Aztán ezen nem javított a nyögvenyelős negyedik se, és ez az új etap is egy paraszthajszállal jobb nála. A paraszt neve Charles Dance a Trónok Harcából biztos sokan a szívükhöz kapnak: jaj, hát ő egy ilyen gagyiban? Jaj, hát képzeld Dance is szereti a pénzt. A sorozat tónusát az egész film ellopta, mondjuk ez sose baj, csak éppen itt értelme nem sok volt. Aztán kapunk még egy Theo Jamest, aki az Ébredéstől tagja a franchisenak, de többeknek inkább A beavatott sorozatból lesz ismerős. Lesz még pár sunáznivalóan jó nő, meg pár karakter, aki két mondatnál többet kapott, de ők aztán végképp nem számítanak.

3556_1473320809_6261.jpg

Állítólag van forgatókönyv is, csak én nem találkoztam vele, vagy sorozatosan lekéste a forgatást. Ezek miatt ha elköveted azt a hibát, hogy a moziba menetel előtt nem darálod le a négy előzményt, egy büdös szót nem fogsz abból érteni mi is zajlik a vásznon. Csak annyit, hogy a gonosz farkasemberek gyilkolják a gonosz vámpírokat, akiknek a szuperbevehetetlen kastélyukat két perc alatt el lehetett volna bármikor foglalni, ha ezeknek az istenbalfaszoknak előbb jut eszükbe nappal támadni, és kilőni a szép, nagy gótikus üvegablakokat. A többit a napfény elvégzi. Tehát 90 percnyi eszement lövölde a film, aminek egyszer csak vége szakad, és garantálja a folytatást, mert nagyjából semmivel nem jutott előbbre a történet... akarom mondani a cselekmény. Történet nincs, cselekmény van... talán.

Na jó nem akarok nagyon szőrösszívű lenni, akad még két naggyon tehetséges - aka dugnám - hölgyemény a filmben Alicia Vela-Bailey, aki itt debütált először, és a szemmelszopó Daisy Head akinek talán hárommal több szerepe volt már, micsoda nyelve van, és miket tudna vele véghezvinni! De most komolyan, mondtam már, hogy fél karomat odaadnám Beckinsale-ért? Angelina Jolie tíz év alatt elérte, hogy kiessen a kegyeimből, de ez a nő, ez a NŐŐŐŐŐŐ, úristen! Ahogy pucsít, és ahogy latex, és ahogy néz, és ahogy lő, és ahogy latexben pucsít, és néz miközben lő. Jézusmária! Ha ő nem szerepelne a filmben, meg se lenne érdemes nézni. Ha férfi vagy, és úgy gondolod tíz percért Kate Beckinsale-el az ágyban legyilkolnál egy seregnyi lycant nézd meg ezt a filmet. Ha nő vagy és úgy gondolod tíz percért Kate Beckinsale-el az ágyban lemondanál a Joy napokról, akkor is nézd meg ezt a filmet.

Ha viszont elriaszt a tudat, hogy a forgatójegyzetet A pap, és Az utolsó boszorkányvadász, valamint a Machete gyilkol - súgok, mindhárom szar film - írói, Cory Goodman, és Kyle Ward baszkodták össze. Vagy a tény, hogy a rendezőnő, Anna Foerster az életében nem csinált még sorozaton kívül mást... meglehet ez az oka, hogy másodpercenként vágta meg a párbeszédeket. Vagy a tény hogy eleve egy nő... egy nő a kamerák másik oldalán, édes istenem! Miközben mind tudjuk, hogy ők mire teremtettek, a kamera innenső oldalán latexban pucsítani... Esetleg ha véletlenül nem lennél celeb, aki az ingyen vetítésről úgy kel fel a székből: jó film vót ez, jó vót ez, mondtam érdemes jönni. Akkor nagyon ne nézd meg, mert... mert hamarosan itt a Kaptár 6, és abban ugyanez lesz, csak zombikkal.

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Ui: A magyar szinkron annyira botrányosan gyatra, hogy azt érdemli meg, hogy Beckinsale széthúzza a latexrucija alsó felén található cipzárat, - mert hát ugye biztos van neki -, és ráüljön a szinkronrendező szájára. Várjunk csak ez rossz hasonlat, azt akkor érdemelné, ha jól végezte volna a munkáját.

Ui2: A 3D nem rossz, de nem is túl kiemelkedő, amolyan középszar ebben a filmben, szal emiatt ne nézd meg, hát milyen az már, amikor a golyók nem jönnek ki, hanem elnyeli két a vászon két széle? Ezt a csóróságot, istenem.

Ui3: Hát azt tudod e komám, hogy az egész filmhez sikerült kettő, az az KETTŐ darab zenét megvenni? Ez is sokat elmond.

Ui4: Írtam már, hogy Beckinsalet sunáznám?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2016.12.05. 08:06:25

megkönnyebbültem, hogy nem néztem meg, hiába kapacitáltak. :D

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.05. 08:14:39

Pontosan ugyan úgy vagyok vele mint, te, hogy mind a Kaptár mind ez egy fajta bűnös élvezet. Lehet, hogy semmi extra de IMÁDOM! Egyszerűen néha kell ez is. Nem kell túl bonyolítani csak adjátok az akciót. Persze ezt is ellehet baszni. Sokszor meg is csinálják.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.05. 15:05:08

@Rainse: az a durva, hogy a Kapátorknak is mindig az utolsó öt perce a legjobb amikor belóbálják hogy húúú mi lesz itt a következő részben :D Meg persze a trailerek. Ez a mostani is kibaszott nagy, aligvárom.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2016.12.05. 17:42:57

Szerintem Görög Zita abban a tíz másodpercben erotikusabb, mint Beckinsale az egész filmben összesen és ezt úgy, hogy Zitának nincsen túlságosan erotikus kisugárzása.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.05. 21:36:36

@Madnezz: akkor siess a moziba, mert itt is játszik egy villanásnyit, Zita feje annyira vámpíros hogy még ehhez a filmhez is durva, ellenben Becki bébi... de hát ahogy mondani szokás, legalább nem veszünk össze :D

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.06. 08:51:02

@scal: Az még durvább, hogy amit mondtál, hogy a film végi nagy "hú mi lesz itt a következő filmben" a folytatásban a film elején lezavarják 5 perc alatt és ennyi. :D Remélem most azért tényleg lesz valami a beígért nagy harcból! Mondjuk azon szakadtam a amikor a film végén a fehér háznál egy kibaszott Mutalisk repkedett a Starcraft II-ből! :)

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.06. 08:52:14

@scal: Beckinsale még a Van Helsingben nézett ki nagyon komolyan! :P

Gery87 2016.12.06. 13:07:34

"A pap, és Az utolsó boszorkányvadász, valamint a Machete gyilkol - súgok, mindhárom szar film"

A pap talán nem volt annyira rossz...a Machete viszont jó:) csak nem kell komolyan venni.

Én inkább a Kaptárra szavazok...bár a zombivilág is pont olyan hülyeség mint a vámpírok.

Viszont ha vámpírok: akkor Penge.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.07. 00:26:49

@Gery87: a Machete első része még nem volt rossz, de a Machete gyilkolra nincs mentség

a Pap, meg a Légió meg a legalja nálam
süti beállítások módosítása