Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

B.Ú.É.K. - 2016!

2015. december 31. - scal

Ha másra nem is, egy dologra nagyon jók ezek az évzáró toplisták: amikor elolvasom az előző évit, rá kell jöjjek, hogy túl nagyok voltak az elvárásaim. 2015 bár a nagy visszatérések éve kellett volna legyen, a legtöbb szempontból mégis a kihagyott ziccererek éve lett: középszerű – MEDIOCRE!!!! –, lapos, kiszámítható Oscar-átadóval, halál uncsi nyári szezonnal, és ha a Star Wars nem ütött volna, még uncsibb karácsonyi idénnyel. Megállás nélkül jönnek a folytatások, remake-ek, képregényfilmek, franchise-ok, univerzumok, sehol egy önálló ötlet. Nagyon remélem, 2016 ezt könnyen át fogja vinni, különösen azért, mert 2016-tal kezdődik a megújulás korszaka, és mert a 16-os a szerencseszámom.

Sajátos toplistámban ezúttal is az elmúlt esztendőből emeltem ki egy-egy meghatározó pontot. Vigyázat, a poszt nyomokban szabadszájúságot tartalmazhat!

buek2014.jpg

 

Az év legtúlértékeltebb filmje: a Sas Man (hazai bemutató: január 15.)

birdmanlead.jpg

Erre a címre idén több film is pályázott. Ott van kezdetnek a Mad Max, ami lényegében nem szól semmiről, de ezt a negyedik megnézésig nem igazán fogod észrevenni. Vagy az év eseménye, a Star Wars VII., amelynek majdnem egy hét kellett, hogy azok is észrevegyék, kaptak egy ügyes remake-et, akik aztán tényleg elvakult fanok. De nyugodtan idevehetjük a Saul fiát is, ami egyetlen technikai bravúr miatt fogja megkapni az Oscart jövőre – hozzáteszem: inkább mi kapjunk Oscart holokausztfilmért, mint más :D –, de egy film se lett annyira agyondicsérve, mint a Birdman. Az emberek – pláne a kritikusok! – annyira gyűlölik már Hollywoodot, hogy bárminek odaadják a szobrot, ha kicsit is furcsa. Például csinálj egy filmet egy dadogó királyról, megy az Oscar, csinálj egy némafilmet 2011-ben, megy az Oscar. Csinálj filmet – látszólag – vágás nélkül, megy az Oscar, csak nem Michael Keatonnak, aki legalább megérdemelte volna. Lényegében kapsz egy saját hátát vakaró, művészkedős baromságot két órában, amiben valaki azon szenved, hogy MÉG MINDIG azért híres, mert blockbusterben szerepelt, és senkit nem az érdekel, hogy századjára el tudja játszani a Lear királyt. Bár a Birdmant nem kell utálni, elvégre egy év elteltével nem beszél róla a kutya se...

 

Az év csalódása: Jupiter mélyrepülése (hazai bemutató: február 8.)

13836-jupiter_ascending_2015_movie-wide_1200w_tn.jpg

Nem sokat kellett várni az év pofára esésére se. Pedig esküszöm, annyira vártam ezt a filmet. Kb. az év sci-fije kellett volna legyen. Imádom Mila Kunist, imádom Sean Beant, még Channing Tatum is szimpatikus, de egész egyszerűen ez a film egy katasztrófa, ráadásul abból a röhögős fajtából, hogy ezt komolyan gondolták. Sokat elmond róla, hogy a Fantasztikus Négyes újabb bevetése is jobb, mint ez, pedig annál kevesebb dolog volt lejjebb idén. Szar CGI, gagyi effektek, pocsék színészi játék, Beannek pedig komoly arccal kell elmagyaráznia, hogy bizony most a dinoszauruszokról beszél, és egy takarítónőről kellene elhinnünk, hogy ő az ügyeletes Neo. Iszonyatosan gáz, hogy a Wachó testvéreknek nincs más ötletük, mint ez a világmegváltós baromság, amit pontosan harmadjára próbáltak leerőltetni a torkunkon. Nagyon remélem, hogy kurvára nem ad nekik ezentúl senki egy fillért se, akkor talán megint kénytelenek lesznek az eszüket használni, már ha maradt még nekik egyáltalán.

 

Az év félreértett filmje: A szürke 50 árnyalj még jobban! (hazai bemutató: február 12.)

fifty-shades-of-grey-2015.jpg

Egy híres könyv, amit szeretnek a nők. És egy film, amit mindenki utál. A rajongók azért, mert nem azt kapták, amit maguk elé képzeltek, a feministák azért, mert a filmben egy nő élvezi, ha ütik-verik – Kisfiam ha véresre versz egy nőt szex közben, az totál rendben van, de csak ha rózsával teszed! –, a kritikusok pedig azért, mert álmukban sem lesz részük soha olyasmikben, amiket a film felkínál. Persze, aki pornóra vágyott, az rendesen csalódott, aki vak komondort akar belemagyarázni, az is megteheti, csak épp a filmnek ehhez semmi köze. A film véleményem szerint kimagasló indikátor abban, mennyire érett, felnőtt és jó a szexuális élete annak, aki megnézi. Akár az év romantikus filmje is lehetne, de hát igencsak bajban lennék, ha még egy romantikus filmet akarnék keresni 2015-ből, amikor úgy látszik, már ez sem elég.

 

Az év meglepetése: Jurassic World of Goo (hazai bemutató: június 11.)

hatalmasat-tarolt-a-nyitohetvegen-a-jurassic-world-06170709.jpg

Akárhogy is nézem, az jön ki, hogy ezen a filmen szórakoztam idén a legjobban. Leginkább azért, mert nem vártam semmit, pláne két elcseszett folytatás után, és különben is, 2015-ben kit érdekelnek már a dínók? A dologhoz hozzátartozik, hogy az első félóra teljesen a fanyalgást igazolta, de az utána következő másfél rendesen bedarált. A film totál jól van felépítve, hagy időt a karaktereknek, annyi nosztalgiát vonultat fel, amennyi épp szükséges, és kapunk egy Chris Prattet, aki holnap azonnal kezdje el az Indiana Jones ötöt, mert az isten is annak teremtette! Pláne, hogy így kigyúrta magát, és többé már senkinek nem az jut eszébe, hogy élete első tíz évében ő játszotta a filmekben a ciki havert, akit mindenki a halál faszára kíván.

 

Az év hülyesége: Az emberi százlábú 3 (bemutató: június 18.)

21-human-centipede-3_w1200_h630.jpg

Hát apám, ha láttál már életedben hülyébb filmet mint ez, meghívlak egy sörre. Az első rész maga volt a pszichológiai borzadály, amit a második sikeresen emelt a köbgyökre. Tom Six azután évekig hitegette a „rajongókat”, hogy a harmadik olyan, de olyan borzalmas lesz, hogy mindenki elhitte, megéri rá várni. Aztán olyan suttyomban látott napvilágot, hogy a szomszéd macskáját se érdekelte már. És igazából a második után is joggal merült fel a kérdés, hova a francba lehet, vagy kell ezt még fokozni? Elképzelhető, hogy önmaga paródiája akart lenni, de eredetileg egy horrorról beszélünk, aminek el kéne borzasztania. Ez azonban másfél óra tömény kínszenvedés, amiben egyik öncélú baromság éri a másikat. Six vette az első két film „sztárjait”, hozzájuk vágott egy pornós macát, és úgy gondolta, a többit megoldják. Hát nagyon nem így lett. Ilyen elképesztő ripacskodást, öncélú, halál érdektelen filmet az életemben nem láttam még. Pedig van itt minden, herélés, szárított klitorisz két pofára tömése, vesén baszás a'la Sade márki, és hasonló marhaságok, mégis a pálmát Dieter Laser színészi antitalentum viszi el, csak vigye minél messzebb a francba, hogy kamera közelébe soha az életbe ne kerüljön.

 

Az év vesztesége: James Horner (elhunyt: június 22.)

maxresdefault_39.jpg

Sokáig úgy voltam vele ez a kategória idén kimarad, mert noha elvesztettük Christopher Lee-t és Leonard Nimoyt, mindkét színészóriás, zseni olyan szép kort élt meg, hogy sokkal inkább annak lehet örülni esetükben, hogy sokáig időztek körünkben, semmint azon jajveszékelni, hogy már nincsenek többé. Mindketten hiányozni fognak, de monumentális életművet hagytak maguk után, és ha én ennyire friss maradok szellemileg ilyen öregen, megcsókolom az anyaföldet. Aztán jött a nyár és a hír, hogy Horner lezuhant a repülőgépével, noha ő is 62 éves volt, de még benne volt legalább húsz jó év. Mennyi nagyszerű zenét szerezhetett volna még? Személyében a világ egyik legjelentősebb és legvirtuózabb komponistáját vesztettük el, aki minden egyes filmhez teljesen különböző zenét volt képes kreálni úgy, hogy közben mégis azonnal fel lehetett ismerni egyéni hangzásvilágát. Santi egy nagyon szép cikkben emlékezett meg róla, ahol néhány kedvenc zenéjéből állított össze egy csokrot. Nagyon fog hiányozni, hallgassátok az albumait minél többször.

 

Az év képregényfilmje: A hangyember (hazai bemutató: július 23.)

ant-man-4.jpg

Idén három képregényfilm került a ringbe: a Fox szörnyszülöttje és két Marvel-csoda, a Bosszúállók 2, valamint ez a film. Iszonyatosan sokáig agyaltam, melyik legyen ebből a kettőből a nyerő, mert a helyzet az, hogy mindkettő kibaszott jó lett. Nem Jó. KIBASZOTT JÓ! A Bosszúállók 2 ráadásul egy eszméletlen jó főellenséget vonultatott fel, amit a Hangya nem tud abszolválni sajnos. A Bosszúállók 2 azonban már annyi karaktert mozgat, hogy helyenként szétesik a film, és alig jut idő bizonyos szereplőkre. A Hangyának végül azzal sikerül megennie, hogy iszonyatosan friss, és még napokkal később is a fejemben járt. Tele van jó színészekkel – Michael Douglasnak Oscart azonnal! –, eszméletlenül vicces, bitang jó a zenéje, és a Marvel nagyon jól kihasználta ezt a perspektívaváltást, ami miatt – meg persze Edgar Wright balhéja miatt – már hónapokkal előbb leírta mindenki filmet. Úgyhogy ha azt kérded, melyik képregény-adaptációt sasold meg idén, akkor kategorikusan a Hangya legyen az, ami elé leseggelsz... aztán utána rögtön a Bosszúállók 2.

 

Az év akciófilmje: Mission: Impossible 5. - Eltitkoltat nemzett (hazai bemutató: augusztus 9.)

a.jpg

Tom Cruise megint megcsinálta. Ráadásul egy akciófilmet, amiből idén meglepően sok volt, és elképesztően erős mezőny, mert az UNCLE embere is nagyon jó volt, meg a Mad Max is! Arról nem is beszélve, hogy visszatért James Bond, volt egy Kingsmanünk és egy Kémek hídja is, meg egy vígjáték, A kém, szóval ennyi kémfilm máskor tíz évben nincs összesen. De egyiknek se sikerült pörgősebbre vennie a tempót, mint Tommyboynak, aki lehet, már öregszik, de még mindig bírja. Talán csak a Halálos Iramban 7 volt, ami alulról megsúrolta mindezt, de ebben a filmben jobbak a színészek, és egy olyan eltitkolt/eltékozolt tehetséget kapunk Rebecca Ferguson személyében, akit nem mindennap látunk vásznon –ő egyébként az Év Felfedezettje cím tulajdonosa is nálam! –: svéd, gyönyörű, és az ágyamba akarom azonnal! Vigyázat, a film két óránál is több, de mégis olyan, mint egy időutazás: pillanatok alatt elszáll, és látszik, hogy korántsem ez lesz a vége, Cruise-ék valami sokkal nagyobb szabásúbbat építgetnek, ami egyre jobb és jobb lesz.

 

Az év híre: Galla és Laár 20 év után kibékültek (esemény: augusztus 17.)

9932223_d5a2ff6af4067f3e054785078b545f30_wm.jpg
Legyen ez tanulság mindenkinek, aki fityiszfasz dolgokon összeveszik másokkal, legyen az barát, családtag, rokon vagy kolléga. Acsarkodni nem jó, Galláéknak mégis húsz év kellett ahhoz, hogy beismerjék, mekkora barmok voltak. És ebben az a szörnyű, hogy már csak az maradt, hogy örüljünk neki, mert mindkettő megvénült, és mennyi jó szkeccset, humoros poénbonbont tudtak volna termelni ennyi idő alatt – igaz, hogy volt egyfajta L'art pour L'art, de az már régen nem az volt, mint amikor az eredeti négyesfogat vitte az egészet. Úgyhogy tényleg tanuljon ebből mindenki, ne vesztegesse el az éveket, ne hagyja, hogy elfolyjon az élet a kezei közül, mert hosszú távon csak az idő, ami fontos. Semmi más nem számít!

 

Az év szégyene: Hitetlen man a 47-es ügynök (hazai bemutató: augusztus 27.)

gallery-hitman1-gallery-image.jpg

Az ember azt hinné, hogy egyszer ha már beszopták torkig, másodjára talán komolyan veszik, de nem 2015 lesz az, ahonnét a videojáték-adaptációk forradalmát datálhatjuk. Borzalmas egy film, ami csak azért nem került be a csalódás rovatba – amiért a James Bond-film sem –, mert nem vártam tőle semmit. Sőt, titkon teljesen biztos voltam benne, hogy pontosan ilyen katasztrófát fogok kapni, de hát a remény hal meg utoljára. Pocsék színészek, idióta történetvezetés, agyatlan akciók, amelyeknek közük nincs az alapanyagban található esszenciához. El nem tudom képzelni, mégis mi jöhet még ezután: egy új Max Payne, ami szarabb lesz, mint az első? És még így is többet kaszált, mint az új – állítólag sokkal jobb – Steve Jobs-film.

 

Az év sci-fije - A marsi (hazai bemutató: október 1.)

the-martian-matt-damon-hamilton-watch-5.jpg

Idén nem volt olyan sok sci-fi, lényegében volt egy balul sikerült Ex Machina, a katasztrofális Jupiter felemelkedése – amely egyébként 2014-re esett volna –, egy Mad Max, jéé hát az is sci-fi, ami totál elakciósodott, és persze a Star Wars újabb bevetése, azonban jött Ridley Scott, és filmjével minden mást elsöpört. Egész évben erről a könyvről hallottam, mennyire jó, stb. stb. de totálisan nem érdekelt, a filmet is csak azért néztem meg, mert milyen sci-fis lennék, ha pont ez maradna ki. Hiába, Scott apó neve bizony intő jel nekem már. Aztán amikor idén ellátogattunk Etyekre, még mindig azt a vörös homokot seperték, amit odahordtak a forgatásra – külön poén volt, hogy a NASA-központ mutatásakor egyedül én röhögtem hangosan a moziteremben. Nagyon örülök annak, hogy ennyire látványos és magával ragadó film lett A marsi, mert egyszerre két filmkritikusi átkot is szertefoszlatott. Tudvalevő; károgások különböző faszkalapoktól: amit hazánkban forgattak, csak szar lehet, ami a Marson játszódik, csak szar lehet. Hát tényleg... legközelebb mivel fogtok jönni? Hogy a Hangyából nem lehet jó filmet készíteni?

 

Az év eseménye: a Marty McFly nap (esemény: október 21.)

abu14yp.jpg

Star Wars: mi az? Szilveszter? Höhö. Erre a napra bizony huszonöt évet kellett várni. És bár kiderült, hogy a sok technológiai innovációból a fele se vált valóra – ami meg igen, azt leszarjuk, mert totál természetes, lásd ájfón –, a színészek pedig iszonyatosan megöregedtek – de legalább még élnek! –, a világ mégis olyan szinten készült erre a napra, hogy nem győztem kapkodni a fejem. Én bitang jól szórakoztam, kvázi újra felfedeztem a Vissza a jövőbe trilógiát, megannyi vidám percet szereztek vele a különféle elemzések és események, amelyek egész nap a világ minden pontján elfeledtették velünk a gondokat. És ezért örökre hálás leszek. Hiszen Marty McFly-nap csak egyszer adatik meg egy életben, Szilveszter hozzá képest szinte minden héten.

 

És végül...

Az év játékélménye: Life is Strange (megjelenés: január 30. – október 27.)

l1wdoutornmycjtazr4d.jpg

Santino a sorozatokba akar menekülni ilyen pocsék felhozatal mellett, én meg maradok a játékoknál. Pláne ha ilyen veszettül jó stuffokat tesznek le az asztalra. És hol van még a vége? Fallout 4-be még bele se kezdtem, Witcher 3, Pillars of Destiny, és Star Wars Battlefront. Kaptunk idén egy nagyon jól sikerült és idegtépő Ori and the Blind Forestet, aminek már definition kiadását készítik, Mr. Shafer kegyeskedett befejezni végre-valahára a Broken Age-et, a Fallout Shelter hónapokig lekötötte az embert mobilon, ahogy az Abe - New'n Tasty meg az év legjobb HD remake-je lett. Remakelés terén sajnos az a tendencia kezd kialakulni, mint filmeknél a 3D kapcsán: épp csak kapunk valami mézesmadzagot, meg a játék ne pixeleződjön nagy monitorokon, aztán csá, úgyhogy idén ezekből már az első két hónapban be lehetett gyűjteni egy szakajtónyi pofára esést, pl. Fahrenheit HD. Aztán jött egy játék suttyomban, és öt érsz alatt, szépen meghódította minden kalandjátékos szívét, nem is tudom, utoljára mi volt, ami ennyire elvarázsolt, pedig ordít róla, hogy lányoknak készült, mégis joggal lehet mondani, hogy EZ a játék a szellemi örököse a Longest Journeynak. Ha még ne adj' isten nem találkoztál vele, azonnal szerezd be, jövőre már egyben is lehet majd kapni, és amint tudok, írok róla, bár tavaly is ezt ígértem az akkori nyertesről, és lásd, eltelt egy év, és sehol az ismertető. De ami késik...

 

Ha most itt vagy, és ezt olvasod, akkor egyrészt részvétem, másrészt lehet nem késő, hogy keress egy jó bulit, és berúgj amúgy istenesen! Jövőre filmes téren úgy néz ki minden eddiginél több feldolgozás és folytatás, remake, reboot várható, meg persze jön a Rogue One. De mostanra legyen elég ennyi. B.Ú.É.K.!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.12.31. 11:31:09

Jézusom, a totális ízléstelenség, középszerűség és hülyeség ömlik ebből a posztból.
Hogy a Birdmanről nem beszél senki? Jah, csak ez éppen ez a blog, meg majd' mindenhol ahol a magyar bemutatók szerint toplistáztak, beválasztották az év legjobbjai közé. Tényszerűen hazudsz ismét, csak azért, mert te hülye vagy egy filmművészeti csúcsteljesítményhez, attól az még nem a film hibája.
Szerencsére a renomédat tovább rontod a Jurassic Worlddel, meg A szürkével, meg a Hangyával úgyhogy ezekhez igazából nem is kell sokat hozzátennem, magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. A jó szexuális életes megjegyzéseden legalább röhögtem és nem a kritikusok miatt :)
Most komolyan ennyire szar volt az év képregényfilmes szempontból, hogy ez a totál közepes, semmilyen biztonsági játék legyen a legjobb? A film utolsó harmadáig egyetlen olyan dolog nincs, ami ne lenne kiszámítható, előre látható, klisés, poénok alig vannak. Elismerem a befejezés nagyon jó, szórakoztató és élvezetes lett, de mire eljutunk oda? Te atyaúristen.
Sajnálom, hogy az új Terminátort nem tetted ide, vagy azt már te sem merted? Bár ha itt van a Szürke, ez már sokat nem rontott volna rajta végülis :D
Amúgy az év akciója a Mad Max (mert az elsődlegesen akció, és csak másodsorban sci fi), az M:I az év kémfilmje.

Meg ez most nem a kibaszott április elsejei cikked, legalább annyi tiszteletet bmeg, hogy normálisan kiírod a címeket.

Egy dolgot csináltál csak jól, hogy Hornerről megemlékeztél, és belinkelted a posztomat róla, jól meg is hallgatom :D

Amúgy meg BÚÉK! A seggedbe BÚÉK :D Jövőre is öljük egymást tovább.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.12.31. 14:02:13

@Santino89: pont arról jutott eszembe, hogy kitetted :D arról meg az, hogy egekbe ajnározták, aztán kuss

egyszer nekem egy nagy ember azt mondta, a 10-es film olyan amit újra, meg újra, csak azt akarsz megnézni, én pl. amikor kijött az Eredet kétszer megnéztem moziban, aztán utána megnéztem még abban az évben legalább 20*, te hányszor nézted meg a Birdmant? különben is, miért lenék hülye egy filmművészeti csúcshoz? (a Jó a Rossz és a Csúf tetszik ;))

persze beválasztották, a Star Wars 7-et is leszopták elég rendesen, ez megint csak azt mutatja mennyire nem tudnak filmeket helyükön kezelni a kritikusok kollegák, szerencsére azóta minden Birdman sztárolás mellé legalább ennyi "unalmas volt, művészkedős, mesterkélt" vélemény is jött, szal ez egyáltalán nem CSAK az én véleményem - de már így is többet beszéltünk róla, mint amit ez a film érdemel

a Hangyához nem is kell sokat hozzátenned, max annyit hogy gyorsan megnézed fél év múlva és majd Mea Culpázol - amúgy nem azt írtam, hogy éffilmje, - ez utóbbit nem is tudtam választani sajnos - hanem év képregényfilmje, és neked a Bosszúállók 2 se tetszett mint az elmondottad, szóval mégis melyik lenne? az F4? jah és Lazóknak is nagyon tetszett, szal ezzel SEM vagyok egyedül, sem középszerűségben, sem ízléstelenségben, sem pedig hülyeségben (pont azért friss, mert bár a Vasembert másolgatja sok helyen, attól mégis eltér, és a heist legalább annyira egyedi ízt ad neki, mint az Amcsi Kapcsi2-nek a politikai thriller)

a Jurassic World szerencsére tetszett Fieldnek is, szal ott inkább a te készülékedben van a hiba, hogy már nem is tudsz önfeledten szórakozni ha látsz egy filmet ami nem művészkedni akar, lehet nem ártana lazítani 2016-ra

a Szürkét pedig MEG SEM NÉZTED azóta SEM, - és mi a teendő egy olyan film kapcsán, amit nem láttál? csöndben maradni, köszönöm

a Terminator 5-öt ide akartam tenni év visszatérése címmel :D de az totál horog lett volna, és már így kaptál egyet a Birdmannal, szépen rá is ugrottál, ahogy azt kell ;) de bár én szórakozok rajta, kiemelkedőek azért nem nevezném, a többi film kiemelkedik vagy pozitívan vagy negatívan, megnéztem elszórakoztatott, kb a Jurassic World szintje, de az sokkal jobban tetszett

ahogy nem tettem be a mocsokszar Töréspontot se, mert egészen a Százlábúig az pályázott az év hülyesége megtisztelő címre

értem, de ha neked ennyire tetszik a Mad Max szerintem, sürgősen kezd el pótolni a Kaptár filmeket is, mert lehet kurva nagy rajongója leszel a sorozatnak, nekem a MIV akció is volt amit egy kémfilmes köntösbe bújtattak, de van az a határ amikor az akció kontraproduktívvá válik, és a Mad Max nekem túl sok sebből vérzik, hogy az öncélú akciónak annyira örüljek, ha videojátékot akarok játszani, akkor betöltök egyet a Steamen

mi az hogy egy dolgot, van két film is, ami szerepel a Te listádon is, KETTŐ érted bazdmeg :D ha hozzáveszem a Birdmant, akkor három :D szal sokkal több a közös metszéspont mint eddig bármikor

Hornerről bazzeg majdnem el is feledkeztem, aztán tegnap miközben olvasgattam hallgattam egy Jablonsky albumot, és közbe kerestem kit is gyűjthetnék ki, ha ő meg volt, mondom Horner... nem halt ez meg idén? Mondom ááá bazzeg, megint lesz egy év vesztesége, pedig azt hittem kihagyhatom

a címeket a Szilveszter miatt írtam mókásra :D de ezek szerint nem jött be... -_-

amúgy meg mit is írtál a saját listád alatt? akinek nem tetszik, annak, fel tudok ajánlani egy B, vagy C verziót

BÚÉK!

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2015.12.31. 16:56:45

És akkor BUÉK részemről is.

Szeretném megköszönni, - mint olvasó - ennek a blognak azt a rengeteg posztot, nagy vagy kevésbé nagy filmek elkészítésének történetét. Hogyan született az alapötlet, hogy kezdett bele a rendező, milyen körülmények mit befolyásoltak, a szereplőválogatások, forgatások kulisszatitkai - Szóval a részletek amelyben az Ördög - szerintem inkább a Lényeg - rejlik. Engem mindig is a nagy projektek háttere, előtörténete érdekel és itt ebben a blogban meg is kapom ezt. Meg még sok másféle írást is, ami szintén kedvemre való.

Viszlát (2016-ban) és kösz a posztokat !

2015.12.31. 20:49:51

@scal:

a birdman, a whiplash, a mad max igen ízléstelen filmek kompetencia ide-vagy oda
bár az első legalább valamennyire komédia, mondjuk a whiplash is itt-ott, mert ugye komolyan venni nem lehet. de mondjuk a háromból a max a leginkább nézhető.

a szürke már bajos, mert ugye arról szól, hogy az átlagos szűz bölcsészlányka is kaphat milliárdos jópasit bizonyos feltételek teljesítése esetén, a nőknek meg azt sugallja, hogy várjanak csak szépen a csúcspasira, ha az kicsit aberrált, nem baj, ügyes nő megszelídítheti, nem olyan veszélyesek azok, csak akkor igazi bántalmazók valszeg, ha nem gazdagok és nem jóképűek...

az viszont azért szomorú, hogy három jól rendezett akciófilm, blackhat, mad max, sicario, és mind úgy tűnik hogy komolyan veszi magát, pedig hát eléggé parodisztikusak, a sicario is inkább valami szürreális komédia, bár talán nem annak szánták...

2015.12.31. 20:58:54

és van olyan "elit" amerikai kritikus is, akinél toplistás a szürke, elég hátul, de a legtöbb idei ünnepelt filmet megelőzi:)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.12.31. 21:58:29

@WiteNoir: a Sicario totál középszerű, nem is értem hogy pakolhatja bárki bármilyen listára, most mégis mit akartak ezzel a filmmel mondani? Emily Blunt miatt volt értelme megnézni, különben csak a poszter ér belőle valamit, tüzet a tűz ellen? jó reggelt kívánok

a Blackhat még nála is fosabb, ha nem Mann csinálta volna a kutyát se érdekelné, pedig a téma érdekes, mégis sikerült totál érdektelenül elmesélni, a végén amikor más úgy lövöldöznek a tömegben, hogy le se szarja őket senki, nem tudtam röhögés nélkül megállni, ez a Mann is meghülyült és még csak észre se vette

majd mindkettőről jön írás a január februári uborkaszezonban

én nem tartom rossz filmnek a Szürkét, tetszett benne a fülledt erotika, és amit fent írtam azt tartom is, ezt a filmet azok utálják, akiknek nincs rendben a szexuális élete, és sokkal könnyebb pálcát törni bárki felett mint önmagunkba nézni, nekem folyamatosan rengeteg ismerősöm panaszkodik ezért vagy azért, és panaszkodni sokkal egyszerűbb mint tenni is érte, hogy mindez változzon

classy57 2016.01.01. 03:22:48

Buék !
Én meg most jót mulatok az urak(scal &Santino) "torzsalkodásán" .
Bár nincs április , de egy szavukat sem hiszem ;)
Persze ez is lehet modja a vita generálásnak ....
Amugy köszönöm a munkátokat ebben az elmult évben is !
Én szívesen jövök ide továbbra is , remélem még sokág fogtok imigyen marakodni , a mi épülésünkre .

2016.01.01. 23:41:17

@scal:

vannak bennük jó jelenetek, meg nyilván mindhárom rendező tehetséges. csak hát a forgatókönyvek...
mondjuk a blachat és a sicario nézhetőbb, mint az amúgy jóval konzisztensebb mad max, de a fiatalok imádták, ahogy látom

ezt a filmet azok utálják, akiknek nincs rendben a szexuális élete"
röviden: nem
hosszabban: nem fogok hosszabban:)

2016.01.01. 23:42:19

és már előre látom, mennyit fognak áradozni mindenütt a Revenantról, mekkora mestermű...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.01.02. 01:38:35

@WiteNoir: no abban azért van egy Caprio, akinek nem is tudom mióta nincs rossz filmje

2016.01.02. 13:33:04

@scal:

na de nyújthatja egy színész az év legjobb alakítását is, attól a műegész még nem lesz feltétlenül jó...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.01.02. 14:32:04

@WiteNoir: nem tom amúgy miről szól a Revenant, de jobban érdekel mint a Birdman, mert pöppet valósabb problémát boncolgat mint egy ilyen first world baromság .D
süti beállítások módosítása