Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

XII. Malom Mozi Maraton (2014 - nyár)

2014. július 12. - scal

"- Mi kezdődik most?

- Nem t'om Pókember egy vagy kettő... valamelyik."

Értelmi színvonal belőve, ZÚZZUK!!!!

mozimaraton_nyár.jpg

Nos a mostani maraton a világ legdurvább nyári esője alatt zajlott, de az istenek szeretnek, arra a két percre elállt míg kiértem a buszhoz, és bevitt a mozihoz :D Még hajnali kettőkor is esett, és csodálatos módon reggel fél nyolcra elállt. Bárkát nem láttam, úgyhogy lehet az előző maratonhoz jobban illett volna ez a körítés. Egyébként a faszkivan a fészbukkal is, nem tom mi van, de hogy állandóan dobálja a politikai szarságokat, meg a VB-t, de ezt a telibekúrt maratont nem tudta időben feldobni. Ha nem szól egy tündér (Demóna), hogy helyzet van biz' isten lemaradok róla, úgyhogy az utolsó előtti napon vettem meg a jegyeket, még, jó hogy tombol a nyár - amikor nem esik - és így viszonylagosan kevesebben voltak ezen a maratonon. Hajnali Transformersen voltunk vagy húszan.

A menetrend összeállítása pár percbe került, bár láttam jó pár filmet, de sikerült beválogatni mindent ami kimaradt ugyanakkor érdekelt is, sőt még a tölteléknek választott filmek is tetszettek, ilyen még nem is volt, hogy hat filmből mind a hatot végigszórakoztam. Azért valami miatt akadt morogni megint, többek közt rohadtul kezd az agyamra menni a liftrendszer a Malomban. Ilyen elbaszott pláza nincs még egy az országban ahol ennyit tili tolizik a lift, mire kegyeskedik kinyílni, meg nagyvonalúan tovább megy, arról nem is beszélve, hogy ha lent kéne legyen fönt van mind a négy, ha meg fönt kellene legyenek, akkor meg rittig lent rohad az összes. Igazán nyerhetnének érte már egy díjat, de nonszensz, hogy ÖT rohadt percbe telik mire négy nyomorék emeletet megjár csak oda.

No de félre gond, lássuk ezen a nyáron miből élünk. Így neveld a sárkányod 2 3D - Holnap határa - Demóna - Vágyak szerelmesei - Transzcendens - Transformers: Kihalás kora 3D. Ebből mínusz a mozinak, hogy a Holnap határa, és a Demóna nem 3D-ben lett vetítve, miközben eredetileg abban nyomták. De végül is így se rossz, azzal kezdeni, és azzal zárni.

How-To-Train-Your-Dragon-2-Movie-Trailer-2.jpg

Így neveld a sárkányod 2 3D - Nem értem Santino miért nyavalyog ezen a filmen, ritka jól sikerült folytatás, persze van benne pár hiba, de ilyesmin az ember csak akkor kezd el gondolkozni ha nem szórakozik, márpedig ez egy nagyon szórakoztató mese, talán kicsit már nem is gyerekeknek szól, inkább tiniknek, én mindenesetre amennyire nem akartam megnézni olyan jól elvoltam vele. Sőt itt még álmos is voltam az elején, mert nem sikerült átállni ezúttal sem megfelelően, és csak négy órát aludtam előtte, ugyan benyomtam egy energiaitalt, de manapság ezek már csak inkább szájvizek, mintsem felpörgetők. Legdurvább az egész film alatti konstans esőszag volt, ami arról árulkodott, hogy a többség nem volt olyan szerencsés a zivatarral. Pláne nem a közvetlen szomszédom - na az ilyenek miatt ajánlatos az energiaital, annak a szaga, elnyomja a többit :D Mindenesetre örülök neki, hogy a Dreamworks megtalálta magát ezzel a CGI rajzfilmmel, én annyira nem ájultam el a látványtól, a 3D se volt valami csuda klassz, de kell a Pixar egyensúlyozására egy évben több ilyen alkotás is. És mind az Álomművek mind pedig a Disney évről évre egyre rendesebben odapakolja magát. Külön taps a film ragyogó zenei motívumaiért, John Powell, emelem kalapom. Ugyan lenne min húznia  szám - pl. ugyan mi funkciója az első részből visszamaradt idióta mellékkaraktereknek - de ha idén csak egy mesére viszed el a fiad/lányod moziba, akkor az legyen ez a film és meglásd Karácsonyra sárkányt kér.

edge of tomorrow emily blunt shooting a gun at tom crusie off screen all you need is kill movie.png

Holnap Határa - Igazából azért se tudtam koncentrálni teljesen az animációs filmre, mert annyira vártam már ezt a filmet, annyira tudtam hogy ilyen kibebaszott jó lesz, és csak vártam, vártam, már majdnem megnéztem maratonon kívül, de úgy hozta a sors, hogy mégsem. Annyi jót hallottam róla, meg persze jöttek a szokásos baromságok, eh Tom Cruise, eh, sablon sci-fi, eh, már megint időmanipulálás. Eh, oszt jó film lett, szopacs. Nem csak, hogy az este, de az ÉV legjobb sci-fije. Év legjobb filmje nem, de elég erősen versenyez az Amerika Kapitány 2-vel. Noha össze se lehet hasonlítani a két filmet mindkettő annyira más, és mindkettő annyira tökéletes a maga nemében. Amúgy próbáltam még keresni valami mást is, de szerintem az Interstellaron kívül az egyetlen önálló blockbuster ami nem valami folytatása, remake-je, rebootja valaminek. Hallottam, hogy ezt a filmet nem csak az Idétlen Időkig-hez, de még egyes elfajzott lények egyenesen a tavalyi év egyik trágyájához, az Elysiumhoz is hozzámérik, csak mert abban is volt exoskeleton (EGY) és akkor megjegyezném Scherer Péter szinkronját is, mert az is volt benne... Szóval azon agyaltam, most már negyedjére játsszák el ezt a számítógépes visszatöltős verziót, talán minden eddiginél durvábban, töményebben. Túl kellene lépni az Idétlen időkig-en is, ott ez csak ürügy volt a poénoknak, itt viszont maga a történet kulcsa. Annyit azért hozzátennék, hogy a forgatókönyvírók ilyen 1999 körüli MI-ként képzelik el a világ egyes napjait, ami folyton scripteli az eseményeket. Ez mára már számítógépes játékban is nagy hiba, a legtöbb játékban egy új töltéskor másfelé csapnak az ellenfelek, másfelé kell elhajolni, ellépni, máshova szaladnak a katonák, máshonnan lőnek rád, szóval ez így kicsit necces. További aggályom a filmmel, hogy egy őrnagyot csak így kidobnak a frontvonalra, minden különösebb magyarázkodás nélkül, mert csak, ezt amíg be nem indult a cselekmény le se tudtam nyelni. Bár hogyha valaki szereti Brendan Gleesont és ő úgy rád néz, azzal a "nem fogalmam sincs hogy megy ez" értetlenkedő kifejezéssel az arcán, akkor ott rögtön tudod, hogy nincs kiút. Emily Bluntnak nagyon furcsa feje van, nem az a kimondott szépség, de mégis... nagyon tudnám ezt a nőt szeretni, van benne valami megfoghatatlan. És a belépője, édes kicsi Emily, mindig, mindig, mindig ezt csináld. Ezenkívül a film az utóbbi tíz év legjobb zárását tudhatja magáénak, nem az Eredet csak egy kis viccelődés volt a nézővel :D

Maleficent01.jpg

Demóna - Itt kezdtem először gyanakodni. Két film lement, mindkettő jó volt, lehet ez lesz amiben csalódok. De nem. Nem tudom hol olvastam, hogy Demóna tíz percet szerepel csak, de Jolie végig viszi a hátán a mozit, és a végére az egyik létező legjobb kifordított mese lesz belőle, ahol szinte minden a helyén van. Engem csak egy dolog zavart, hogy el kellett higgyem erről a DÉMONról, hogy egy tündér, amikor hárpia szárnyai vannak, meg szarvai, éppen csak patái nincsenek. Én biztos nem így csinálom, hogy rögtön ilyennek született, hanem ahogy a keserűség, a bánat, a bosszúvágy megmérgezi a lelkét, úgy torzítottam volna el a testét egyre inkább. És mekkora gyökérség már felnőtt szarvakat tenni egy gyerek fejére, hát az együtt nő a gazdájával, gyerekként még kis púpocskák vannak csak. Szóval ezért nagy dádá a fantasy szakértői énemtől. A királyt se értem miért Sharlto Copley alakítja, ki nyomatja ezt a csávót, annyira nem tud alakítani, hogy az fáj, eddig a District 9-et kivéve sehol nem volt hiteles. Különben is ki az az elmebeteg, aki ha beleszeret egy tündér, még ha szarva, meg szárnya van, nem ővele akar dugni, újra és újra, hanem beéri holmi fele királysággal???? Jolie szinte lubickol a szerepben, bár nem mondom, hogy élete nagy alakítása ez, sőt bizonyos jelenetekhez már kicsit öreg is, de én látni véltem némi allegóriát a mellei elvesztésének fájdalma, és a filmben levágott szárnyai közt, szóval meg is értem, hogy elvállalta ezt a filmet, ahol végre kiélhette gonosz énjét. Ráadásul a filmnek van humora, ami egy ilyen mesénél mindig jó, mert helyenként már olyan direkt módon szirupos, hogy én kérek elnézést, de véleményem szerint ez szándékosan lett így kisarkítva. Bővebb kritika érkezik róla a jövőhét folyamán.

DSC_3053.jpg

Vágyak szerelmesei - A menetrendem szoros volta miatt, itt volt az egyetlen szünet, ahol maradt magamra egy óra, a többi film közt gyakran még WC-re se lett volna időm kimenni, de azért gyakorlott maratonozóként azt mindig beiktatom, akkor is ha nem feltétlenül kellene. A köztes időt egy egész érdekes könyvvel töltöttem, amiről ha kivégeztem fogok írni, többek közt mert erről is egy filmből értesültem, nem irodalom órán. Bizony. Erről a filmről azt hittem valami blőd romantikus komédia lesz, - a cím abszolút melléfordítás - és csak muszájból került be az éjszakába, de nem akartam újrázni se a Pókember 2-ből, pláne nem az X-menekből. Így felszerelkeztem kellő mennyiségű kajával is, megtudtam, hogy egy csomó alternatíva kikerült a választható kaják közül a Malomból sajna, de hát ez van, marad az öt liter popcorn, szűk két óra alatt csak elfogy. A film még mindig az este leggyengébb darabja, de ezt leszámítva, meg a hülye témáját, egy teljesen jó kis darab, amiben Gwyneth Paltrow iszonyat szexi, Mark Ruffalo-t meg nyilván azért találták be a szerepre, mert Hulknak is nagyon jó. Mindazonáltal én nem hiszek benne, hogy a szexfüggőség olyan méreteket ölthet pasiknál, hogy már ebből is csoportterápiára lenne szükség. Sőt én valójában a csoportterápiát is a gyenge emberek mentsvárának tartom, az erősek, maguk is talpra állnak, fura hogy ezt pont a film egyetlen drogos karakterének szájába adták. Érdekes film volt, és egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, csak éppen nem értem miért kellett pont erről filmet forgatni. Minden más téma, és probléma elfogyott? Note to self, a négyes terembe legközelebb 1-2. sor, olyan kicsi a vászon.

Transcendence-image-transcendence-36789307-1280-853.jpg

Transzcendens - Ez a film egy fiaskó. Általános megrökönyödést váltott ki az egész világból, gondoltam nah akkor majd ez lesz a rossz film az éjszaka. De mégsem. Azt vettem észre, totál lekötött a cselekmény, pedig tíz perc után az előző film alatt megivott literes kóla elkezdett dolgozni, és legszívesebben már húsz perc után kimentem volna. Na most ha ilyen körülmények közt egy film le tud kötni, az tud valamit. 4D-s esemény is történt a film alatt (vagy ez már 5DX?) amikor lekapcsolták az áramot a filmben, és elment a net, meg az adás, a vászon is elsötétült. Két mp után kapcsoltam, hogy ez bizony a mozi ajándéka, a többieknek eltartott egy félpercig mire ráeszméltek mi is történt. Páran elkezdtek tapsolni. Ne tapsoljál baszki, hanem menjél szépen ki, hogy szóljál beütött a gebasz, én is mennék, csak a kellő középen ülök, és nem mászok át hatvan emberen, mert a Holnap Határa alatt már megtörtént egyszer, és páran nem értették, hogy mert nem húzták be a lábukat, cserébe jól ráléptem egyikre másikra. Majdnem két percbe telt mire visszajött a fény, a filmet persze nem tekerik vissza, de ne is, mert belelóg a Transformersben akkor már. Csontra ki van ez számítva. Végül is csak az egyik legfontosabb jelenetet nem láttuk a filmből :D Na mindegy, jövőhét magasságában erről is kifejtem magvasabb véleményem, én egy kifejezetten jó sci-fit kaptam, - aminek az utolsó harmadán már megint nem bírtak felülemelkedni és ez bizony mínusz - rohadt gyanús lett, hogy ez is tetszett, akkor ezek szerint az utolsó film lesz a gázos.

transformers-age-of-extinction-poster-li-bingbing.jpg

Transformers: Kihalás kora 3D - na ez előtt azért egy gyors WC. Kb. addig brunyáltam mint Austin Powers kiolvasztás után, a szomszédból elismerően füttyentettek, de sietni kell, mert kezdődik a film. SZÁZ ÖTVEN HÉT percig fog tartani. Nem is hiszem el. EZ A FILM IS JÓ!!!! Száz ötven hét percen át jó. Nem egy megváltás, de a borzalmasan rossz harmadik, vagy a bugyuta másodiktól mindenképpen jobb. Még talán vetekszik az elsővel is. Fényes bizonyítéka, hogy nem kell ide az idióta Witwicky család, ez a film az alakváltókról szól. Tudjátok, az autókról, amikről azt hitte keresztanyám, hogy öt perc után szétberheltem őket, pedig csak átalakultak és harcolni kezdtek egymással. No de, a film az idei év legjobb 3D-jét adja, CGI-ről már nem vagyok ilyen jó véleménnyel. Szerintem kifejezetten jót tett a vérfrissítés, Optimus se már az a frázisokat pufogtató liberális szerencsétlen, és valami eszméletlen látványos akcióorgiát kapunk. A harmadik rész után azt mondtam eddig s ne tovább, de most ez a film olyan jól sikerült, hogy ha ebben a szellemben készülnek a következő darabok, akkor még legalább 30-at kérek. De csak akkor, ha Bingbing Li és Stanley Tucci is szerepet kap benne. Két hihetetlenül jó karaktert alakítottak, olyan remek akciókkal, hogy lealázzák a robotokat, - Li fönt, tessék jól megnézni, 41 éves, és ez nem Photosop a filmben is ilyen :D ezek a kínai nők tudnak valamit - a hongkongi akciók pedig az idei év legjobb akcióját adják. Jabolonksy zenéje ismételten nagyszerű, Michael Bay meg lassan önmaga paródiája a filmes kelléktárával, de hát ezért szeretjük. és nem, nem tudtam sajnálni Lucast, teleszájjal röhögtem ezen a barmon az egész nézőteremben egyedül, bár nem nagy érdem, mert még volt 249 üres hely, annyira nem voltak kíváncsiak erre a filmre.

Ez a film olyan lehetetlenül hosszú, hogy később lett vége mint az összes többi mozinak, pedig egy órával előbb kezdődött mint bármi más az utolsó körből. Visszafelé pedig inkább a rendes lépcsőt választottam, és láss csodát, 3 perc alatt leértem a moziból a buszhoz, így nem kellett még egy órát várnom. kapjátok be rohadt liftek. A maraton nem is lehetett volna jobb, illetve persze igen, de ha mindig csak ilyen jól érezném magam akkor semmi bajom nem lenne. Nagyon remélem, hogy az idei harmadik maraton azt jelenti, idén még lesz kettő, amire mindenki más is jöjjön, a kibaszott mobiljaitokat meg most már tanuljátok meg nem felvenni, köszi.

 

UI: Tudjátok, hogy hívják a görög szerelőt? Hát alkatrész. És azt tudjátok hogy hívják a segédjét? Hát pótalkatrész!!! És azt tudjátok, hogy ki nevetett ezen a szaron egymás után hatszor? Hát anyád bazdmeg!!!!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.12. 12:54:04

Nagy élmény lehetett ez a mozimaraton, ha ennyi mondanivalód van róla. :))

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.07.12. 15:21:19

Kár, hogy Pesten a viszonylag új filmekből nem csinálnak mozimaratonos vetítéseket, csak a régebbiekből.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.13. 10:31:50

@scal: először is... gyalogoljál bazdmeg! felnőtt, egészséges férfiember vagy, és képes vagy a lift miatt idegeskedni, ahelyett hogy "mennél"? jézusisten... és akkor ezt még le is írod...

Az Így neveld 2 mellékkaraktereinek pontosan ugyanaz volt a funkciója, mint az összes hasonló mellékkarakternek az összes animációs filmben, hogy viccesek legyenek.

Poén, hogy a Holnap határánról írod, hogy tökéletes, aztán sorolod az aggályaidat... Noooormáális?

Vágyak szerelmesei: Scal a csoportterápia szakértő... LOL. Modern világunk egyik legnagyobb hülyegése, hogy olyasmiről is véleményt nyilvánítunk, amihez kurvára nem értünk.

Transzcendens: és mi kötött le, a harmatgyenge sci fi szál, a még gyengébb érzelmi szál, vagy a "csodálatos" színészi alakítások. Borzalmas film, nem aludtál be véletlenül, és csak álmodtad, hogy jó?

Transformers: szimplán nem hiszek neked, de ezentúl legalább van még egy dolog, amivel lehet oltani, amikor éppen egy nagyon jó filmet fikázol :)

Azért örülök, hogy a végén rájöttél, hogy lehet gyalogolni is. Bravó! :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.13. 14:04:31

@Santino89: szerinted ha lenne másik alternatíva várnék a kibaszott liftre, olyan szétszórva vannak a mozgólépcsők, hogy azzal se lehet sehogy előbb felérni mint öt perc, marad a sima lépcső, amivel öt emeletet gyalogolni megint kb. ugyanott vagyok, ne szójjá be :p

hát lehet, de nem voltak viccesek :D
az Eredet is tökéletes, mégis vannak vele aggályaim, most ha belegondolsz, a legfasisztább országok se dobták ki a frontra a propaganda embereiket, pláne nem magas rangú tiszteket, mintha Hitler mondta volna annak a filmgyáros csajnak, hogy szép szép, de azért holnap menjél már el Sztálingrádba, szal ez azért nekem nem kerek, ennél jobb motiváció kellett volna, filmezni bárki tud, nem egy őrnagy, aki az egész Pr mögött áll, hagyjuk már, és mindegy mennyire beszari, de a tisztek a kiképzés, a ráfordított idő, és a megszerzett tudás miatt voltak mindig is fontosak egy hadseregnek, nem véletlenül volt külön hadifogolytábor nekik, meg pénzért kiváltották őket, nem be az első sorba, ez egy akkora idiótaság, hogy faszán megmérgezte az első perceket. Lehet azt akarták elérni vele, hogy örömködjek, hogy megérdemli a patkány féreg, de egyáltalán nem éreztem ezt de ettől függetlenül fasza film, és mindössze ennyi vele a problémám.

Minthogy négy hónapig voltam egy csoportterápiában, lehet róla véleményem, minthogy már egyetemen is voltam az anonim alkoholistáknál - nem résztvevőként, hanem látogatóként :D - elég régóta lehet róla fogalmam. Gyenge emberek gyűlnek ott össze, akik erőt merítenek abból, hogy lám nem csak én vagyok ilyen, ő még szerencsétlenebb, stb. Persze lehet van akinek ez segít, de a film alapján elég nagy rakás szart ér, mert mindenki visszaesett aki a filmben játszott. És szerintem nem akkor gyógyult valaki, ha kiviteti a tévét a szobájából :D hanem ha bent hagyja, és ha bekapcsolja nem a pornóra kapcsol egyből. Ráadásul baromság is, miért kéne egy faszveréshez mindenképpen pornó? A gondolatok nem elegendőek? Vesz bármilyen újságot van benne egy fehérneműs csaj, régen a Nők Lapja és Fürge Ujjak idején olyan ledér képeket mint ma bármelyik újságban csak pornólapokban lehetett látni. És ott van a legfontosabb tényező... minek kivitetni a tévét, ha bármikor hívhat egy kurvát, ahogy a végén hív is :D Szal szerintem faszság.

Majd megtudod ha kész vagyok a kritikával hogy mi kötött le. Én elgondolkodtam rajta, emberi gyarlóságon, irigységen, sőt azóta elolvastam egy koma kritikáját, aki meg egyenesen Krisztust és annak megölését látta bele, és van is benne valami.

Transformers: ne higgyél, kettőnk közül te nézel fosabbnál fosabb filmeket. Hány jót láttál idén, három van már? :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.13. 18:31:51

@scal: szerinted nem, de attól még érthető, hogy miért voltak ott.

Előre félek. Szóval egy ilyen fércműbe is bele lehet magyarázni nem létező magvas gondolatokat?

Te is fosabbnál fosabb filmeket nézel, csak te még azt is hiszed, hogy jók. Ez így súlyosabb.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.13. 19:13:01

@Santino89: nem mondom hogy tökéletes a Transzcendens, de szerintem ez nem belemagyarázás, csak manapság olyan divatos lett elfordulni istentől (kivéve ha vén szar vagy, és hirtelen Őrtornyot akarsz osztogatni) hogyha odalépne hozzád egy ember hogy ő isten és kívánhatsz hármat, akkor 100-99 Jó napot kívánna

Nem nem, én Jó filmeket nézek, mivel nem azokat nézem mint te ;) és mivel hozzád kerültek a fos filmek, logikus, hogy ami kimarad az a JÓ.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.13. 19:16:24

@scal: szerintem a logika szót inkább ne nagyon használd, pláne egy ilyen okfejtés után ne :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.14. 07:44:48

@Santino89: pedig benne van a szótárban, majd nézd utána, néha kifejezetten hasznos ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.07.14. 08:20:01

@scal: de az tuti, hogy nem a te fényképed van mellette :D
süti beállítások módosítása