Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014 legnépszerűbb cikkei

2014. december 30. - scal

Hogy melyek lettek idén a legjobb cikkek, az meglehetősen szubjektív, de hogy mire volt kíváncsi leginkább a közönség, az már sokkal jobban behatárolható. Ezért úgy döntöttünk, idén először – minthogy az oldal lassan három éve üzemel – közzétesszük a tíz legnépszerűbb, legolvasottabb cikkünk toplistáját. Én a saját oldalamnál régen minden év végén csináltam egy hasonló kimutatást, mert néha totál meglepő dolgok derülnek ki. Olyasmit olvasnak el sokan, ami meg se érdemelné, és olyat hanyagol a nép, amibe szívét-lelkét beleadja az ember. Éppen ezért – és hogy kicsit megörvendeztessem a szerkesztőséget így év végén – a lista után személyre szabott kimutatás is következik a legolvasottabb és a legkevésbé olvasott cikkekből, valamint ismertetem a három legtöbb like-ot  és legtöbb kommentet kapott írást is. Remélem, mindenki kényelmesen ül.

szilveszteri_ujevi_sms_2.jpg

10. Egy maréknyi dollárért (8645 katt – szerző: Scal)

mpw-13112.jpg

Sergio Leone alapvetése idén ünnepelte az 50. évfordulóját: a napra pontosan megjelent monstre írásban szinte mindenre kitérően írtam, hiszen abban a szerencsében van részem, hogy birtokolhatom az eddigi legteljesebb kiadást. Mindez jelen listán az utolsó helyre volt elég, ráadásul éppen csakhogy. A kollégák totál leradíroztak olvasottság terén. Tanulság: a nép szereti az informatív írásokat szülinapos klasszikusairól.

9. Birdman (11 035 katt – szerző: Lazók György)

birdman-poster-4.png

Egy vallomással tartozom. Amikor elkezdtem írni a legnépszerűbb cikkeket, a Birdman a kanyarban sem volt még. Sőt, amikor a három muskétást elküldtem a sajtóvetítésre, még azt se tudtam, ki írja meg róla a cikket, és mikor tegyük ki – minthogy a filmet nálunk csak jövőre vetítik. Lazók Gyuri még le is cseszett, hogy egy órával előbb küldtem, de ahogy mondani szokás: no pain no gain. Végül az internet legjobb cikkével rukkolt elő – talán csak Forgách W. írt hasonló jót, de másfelől közelítette meg a témát, és azért András tényleg nagyon jól ír, csak kár, hogy ma már ritkán –, miközben gyűjtöttem a lehetséges versenyzőket, egy óra alatt háromezret ugrott előre, és azóta is töretlenül emelkedik, pedig még be sem mutatták a filmet. Nagyon kevés hiányzott, hogy Lazók idei utolsó cikke beelőzze egyik legelső írását. Tanulság: a nép szereti a friss és velős filmkritikákat.

8. Destiny (11 245 katt – szerző: Lazók György)

destiny-gh-website-banner.jpg

Destiny has landed. A Bungie nagyot váltott játékával, otthagyták a Microsoftot, és irány a Sony konzolja. Az egyik legdrágább és szinte hisztérikusan várt játék végül vegyes érzelmeket hagyott a játékosokban. Voltak, akik szerint a Bungie mit sem változott, de akadtak jócskán olyanok is, mint Lazók Gyuri, aki szerint a csapat kicsit elfáradt, és bár a Destiny egy valóban remek játék, nem tudta megismételni azt a bravúrt, mint a Halo bő egy évtizede. Így esett, hogy első játékismertetője egyben legnézettebb írása is lett csapatunk új tagjának. Tanulság: a nép szereti a friss játékteszteket.

7. 2014 legjobb filmjei (12 300 katt – szerző: Santino89)

oscar_nyertes_filmek_2014.jpg

Olyan régen szerepelt ez a lista, nem igaz? Santino89 immáron szokásos éves összefoglalója rakétaként szárnyalt, és kis híján rajt-cél győzelmet aratott, de az előkelő hetedik helyezés miatt egyáltalán nincs semmi szégyellnivalója. A listából bárki könnyen informálódhat, mit érdemes gyorsan megnéznie egy hétvégén, hogy képben legyen 2014 filmes kínálatából, és egyúttal még jól is szórakozzon. A 12 300 oldal letöltést nem egészen két nap alatt érte el. Tanulság: a nép szereti az év végi összesítő listákat.

6. Terminátor (19 575 katt – szerző: field64)

arnold-terminator-almostdidnotstar.jpg

A Terminátor is idén ünnepelte születésnapját, szám szerint a harmincadikat. Field64 emlékezett meg róla egy nem mindennapi írásban, melyet még az is megfűszerezett, hogy belefűzte élményeit abból a korból, amikor egy – ma már nem létező – mozi le is adta ezt a csodát. Elhiszitek ti ezt? Azt hittem, ez eleve hangalámondásos VHS-en került forgalomba. Úgy látszik, mégse mi voltunk a legvidámabb barakk, ha az imperialista kutyák ehhez hasonló ínyencségei is eljutottak hozzánk. A filmben még meztelen lölölők is látszódnak, úgy ám. Field írása végül két részletben látott napvilágot, az Index főszerkesztője pedig levélben gratulált hozzá. Tanulság: ismétlés a tudás anyja, vagyis lásd: 10. tanulság. :D

5. 10 legjobb horrorfilm, amit még sosem láttál (26 275 katt – szerző: Santino89)

screenshot_54741_1000000.jpg

Fel, fel és az égbe, és még tovább!!! Megérkeztünk a 20 000-en túli látogatottságú írások elit körébe. Ugyan a listán szereplő tíz horrorfilmet nem láttam, de a lista valahonnét ismerős. Hát persze, hiszen ez Santino idei halloweeni listája. Az egyszeri filmnéző igazi rejtett csemegéket találhat benne, melyeket Santino idegeit nem kímélve szitált át azon a rostán, melyet John Carpenter, Lucio Fulci és Mario Bava ácsolt össze hosszú éveken keresztül. Rettegés, borzongás és sok sok vér és bél várható a listán látottak megtekintésekor. Tanulság: a nép szereti a listákat, de még jobban szereti a horror listákat.

4. Field női a múlt századból (26 910 katt – szerző: field64)

top-10-sexiest-actress-all-time.jpg

Field kolléga egyik nap mit gondolt magában, bikinis toplistába rendezte azokat a nőket, akikkel fénykorukban szívesen... khm, közelebbről is megismerkedett volna. Háremébe olyan dívák kerültek be, mint Raquel Welch, Ursula Andress, Sylvia Kristel, Monica Vitti és Faye Dunaway. A cikk természetesen nyomokban puncit és bimbót is tartalmaz, úgyhogy nem is írok többet, kattints gyorsan, ha kimaradt volna életedből ez a nem mindennapi válogatás. Tanulság: a nép szereti a horrorlistákat, de még jobban szereti a 18+-os erotikus tartalmú listákat.

3. Fekete Dália (27 075 katt – szerző: Santino89)

scblackdahlia0205.jpg

A Fekete Dália egy valóban megtörtént brutális gyilkosság története, melyből regényt és később filmet is készítettek. Santino az eset három vonatkozását vizsgálja és egymáshoz való viszonyaikat. Elmondása szerint a nyomozás során őt is rettenetesen felkavarták az események, és többször is átgondolta, egyáltalán mi az, amit még leírjon, milyen képeket tárjon az olvasó elé. Aki nem találkozott ezzel a minden szempontból remek írással, csak akkor kattintson a linkre, ha erősek az idegei, és elbírja a borzasztó képeket, mert minden idők egyik legiszonyatosabb emberöléséből fog egy kimerítő beszámolót találni. Tanulság: a nép imádja a horrort, de sokkal jobban imádja, ha az meg is történt.

2. Színészsorsok - Daniella Perez és Guilherme de Pádua: Csókoltat a halál (31 390 katt – szerző: field64)

02-dani-reportegens-para-recordar-novelas-e-famosos-54.jpg

Field Színészsorsok sorozatának harmadik darabja vezette sokáig e toplistát, valahol a sztratoszférában leledző 30 000+ megtekintéssel. A sorozatban Field olyan színészekről és színésznőkről számol be, akiknek élete nagyon szörnyű véget ért. Nem ritkán a szörnyűség titokzatossággal is párosult, és ezekre a titkokra mai napig sem derült fény. Field a tőle szokásos ragyogó elbeszéléssel és szaktudással vesézi ki ezt az esetet is, és nagyon remélem, sorozatát jövőre folytatja még akkor is, ha nem lehet könnyű egy egy ilyen cikk megírása. Talán mondanom se kell, csak akkor kattints a fenti linkre, HA erősek az idegeid. Tanulság: a nép imádja a megtörtént horrort, de még jobban imádja, ha abba románc és titokzatosság vegyül.

1. Magánbűnök - Közerkölcsök (67 444 katt – szerző: field64)

111605_maganbunok_kozerkolcsok.jpg

Idén meghalt Jancsó Miklós, és ebből az okból (is) Field elővette egyik legprovokatívabb munkáját. Emlékszem, az állam kerestem a földről, amikor megláttam, hogy a számláló két nap alatt az űrbe távozott. Egy nem ismert tartományba. Field alig egy hónapja minden lehetséges rekordot megdöntött – egy héttel azelőtt, hogy egy régebbi cikkemmel végre átvehettem volna a vezetést :) –, és több mindent is bebizonyított írásával. Többek között, hogy Jancsót ugyan sokan utálták, sokan szerették, de mégis mindenkit érdekeltek munkái. Nagyon rég vártam már egy ilyen áttörést. Igen, srácok, már untam ezt a sok 20 000-es belezős írást, sorry :D A FilmBook jelenlegi legnépszerűbb írása ismételten bizonyította az ezeréves tanulságot, miszerint: a nép szereti ugyan az informatív, belezős, megtörtént, horrorisztikus írásokat, de mégiscsak jobban szereti a puncis, bimbós írásokat, különösen ha azt egy magyar rendezte. Szóval, csak óvatosan, mielőtt kattintanátok, előtte nézzétek meg személyigazolványotok, elmúltatok-e 18 évesek.

 

Ez lett volna tehát a FilmBook tíz legnépszerűbb írása az óévből, és most nézzük a szmötyit. Idén 316 írást közöltünk, vagyis majdnem minden nap sikerült meglepnünk az olvasótábort valami napjukat jól indító irománnyal. Ezek között naprakész filmkritikákat és régebbi ismeretlen csemegéket, valamint m-m-m-m-m-monstre ismertetőket is találhat, aki hűségesen látogatja oldalunkat. A 316 írásból 31-et vendégszerzők prezentáltak. Közösségünk ugyanis gyakran megadja a publikálás lehetőségét magukat felfedni nem kívánó, de a kritikaírást örömest kipróbáló ifjú titánoknak.

Közösségünk Törzsfőnöke, Oldfan nagymoff a szovjet űrhajós filmek szakavatott doktora, a hazánkba kerülőúton eljutott szamuráj- és nindzsafilmek tudora idén 10 cikket írt az oldalnak. Ezek közül a legolvasottabb a Leigázottak bolygója 3450 letöltéssel, míg a legkevésbé olvasott a Zatoichi útnak indul 103-al. Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy a hős szamurájról olvashassatok.

zatoichi_07-c.png

Szerkesztőségünk másik nagy öregje, ez a kópé Field, aki imád belezésről és/vagy bimbókról (vagy bimbók belezéséről) írni, aki gyakorta egyetért velem, pedig állítólag úgy fenn hordja az orrát, hogy tükröt szereltetett az írószobája mennyezetére, hogy lássa, amit ír. Szóval Field, a Pasolini–Dolph Lundgren-rajongó sznob 16 cikket írt nekünk idén. Legnépszerűbb írásait fentebb olvashatjátok, és talán úgy hihetnétek, nincs is kevésbé olvasott írása, hát egy TÚRÓst. Bizony ezt mindössze 44-en olvasták el. Itt az idő egy kis biflázásnak.

Az oldal legújabb tagját szeptember 25-étől köszönthetitek Lazók György személyében, akit személyesen a Filmek a Polcról oldalról lasszóztam át. Igen sokat téptem a számat, de végül csak kötélnek állt. Röpke három hónap alatt 22 írást produkált, és a Birdmanig a Harag volt a legnépszerűbb filmkritikája 4645-el, mindezt csak azért írtam le, hogy láthassátok, a Birdmannel milyen magasságokba szökött. Legkevésbé olvasott irománya pedig a Nyomás... 103 katt: mijjjjeeeez???

Valaki jön, és valaki megy... a menő ezúttal Lisztes kolléga volt, aki sajnos egyébirányú elfoglaltságai miatt május 30-án búcsút vett kompániánktól. Sokan firtatták, miért történt ez, most elárulom: összebalhéztunk a Godzillán, nekem nagyon tetszett, szerinte meg egy szar... most nooormális? Pedig Lisztes híres volt oldalunkon az éleslátásáról, amivel kompenzálta Santino kegyetlen lepontozásait és az én engedékeny túlkapásaimat, mi több úgy érzem, hiányával a humor is kiveszett a hasábokból. Mindenesetre amíg még méltóztatott nekünk írni, 33 cikket alkotott, amelyből a legolvasottabb a Megdönteni Hajnal Tímeát 5332-vel, míg a legkevésbé olvasott a Couch Surf 1324-el... akarom mondani 134-el. Majdnem elhitted, neeeem? :D

tokeletlen-idok--53862.jpg

Na de most... most valaki olyan következik, akinek csak jómagam is suttogva merem kiejteni a nevét, mert már többször letépte a fülem. Hölgyeim és Uraim, az oldal alapító atyja, a véresszájú kritikus, a lakótelepi suttyó, Réz András és Puzsér Róbert közös gyermeke, az első, az igazi, a NAGY Santino. Hát ez az alattomos dög majdnem utolért, mert képes volt még idén is 97 cikket kreálni, legolvasottabb írásait fent találjátok, a legkevésbé népszerű pedig idén a Tökéletlen idők lettek, mindössze 111 olvasással. Tudom, Hobbitoknál ez jelentőségteljes szám... de a FilmBookon NEM AZ!!!!

És végezetül, de nem utolsósorban, mivel a legjobb falatot is utoljára hagyják... csak ellenőriztem a  plafont :D Szóval itt vagyok én is, a kertvárosi álszerény értelmiségi, az ördög ügyvédje, a kötözködés rákfenéje, az internet mocskospofájú, kiirthatatlan kedvence, akinek mindenről van véleménye – még arról is, amit nem is látott –, a robothalaknak és lépegető fáknak szárnyas oltárt emelő Scal. Mennyi kínlódásba, veszekedésbe, nyűglődésbe került, mire kifúrtam magamnak, hogy idén 107 cikket írhassak – ami 258-al kevesebb, mint amit eredetileg akartam. A legnépszerűbb írásomat már tőlem is tudjátok, a legkevésbé népszerű azonban egyik játékkritikám, Sherlock Holmes második kalandja, Az ezüstfülbevaló rejtélye (esete) 101 kattal. Ha pedig a legkevésbé olvasott filmkritikámra vagytok kíváncsiak – és miért is ne lennétek –, az a Mindentől való fantasztikus félelem 132 kattal.

breaking_bad_wallz_by_sahinduezguen-d6o7k4z.jpg

Nézzük, hova kommenteltetek a legtöbbet idén. Oldalunk szokott sorozatokról is írni – legalábbis én igen, ti többiek miért nem? –, és a harmadik helyet a Breaking Bad utolsó évada szerezte meg 92 kommenttel. Ha valaki különösen utál, az pláne kattintson ide, mert válogatott szofisztikáltsággal küldenek el anyukám örömébe. Tanulság: ha az első négy évadnak nincs elég látogatottsága, az utolsót írd meg trollkritikának, és LŐN :D Második helyet a már méltatott Fekete Dália szerezte meg 132 kommenttel. Míg az aranyérmet 133 kommenttel... huh ez szoros volt, de egy kommenthosszal győzött a Milyen egy jó filmkritikus? című eszmefuttatásunk kapja Santino tollából. Tanulság: mondd meg a tutit, mindig lesz valaki, aki szerint más a tuti.

És az utolsó kategória, amiben sört... plecsnit osztunk, az a legtöbb lájkot elért olimpiai cikk. Amúgy a legnagyobb DÁBÖLJÚTÍEF-et ekkor éreztem. Szóval a bronz megy Lisztesnek a... mi a faszom??? Mandarinok - VII. Észt hét... című írásáért (???? azt se tudtam, hogy elküldtem rá :D) 88 lájkot kapott. Az ezüst az enyém, mind az enyééééém. A Mennyei Királyság történelmi elemzésemért. Ugyanis idén indítottam egy történelmi sorozatot, ahol azt elemeztem, hogy egyes, történelmileg hitelesnek beállított filmek valójában mennyire is hitelesek, és mi is történt igazából. A sorozat annyira népszerű lett, hogy a második résznél dekkol jelenleg. Kereken 100 lájkot kapott. Na és akkor jön az arany. Az is az enyéééééééééééééééééééééééééém. Igeeeeeeeeeeeeen, Köszönöm szépen. Annyira örülünk itt a blogon, amikor valami kurvára népszerű lesz, ami néha a véletlenen múlik, hogy egyáltalán kitesszük. Ezt az írásomat meglepetésnek szántam. Azt mondja Santino: jézus mária, már szerepjátékkönyvekről is írunk? Hát... lehet át kéne gondolni a profilunkat, 167 lájk az már komoly fegyvertény. Ennyit kapott ugyanis a Halállabirintusról szóló nosztalgiaírásom. Tanulság: rohadtul nem vágjuk, mi is fog beütni :D

Jövőre egyébként tervezem folytatni, legalábbis a klasszikus sorozatot, aztán majd meglátom, mi sül ki belőle. Amúgy is egy rakás projektet indítottunk idén, búcsúzásul ezekre hívnám fel a figyelmet. Például nagyon ötletes – szerintünk legalábbis az – egy filmet összevetni a könyvvel, amelyből készült. Idén el akartam jutni a harmadik részig, de hát úgy néz ki, nekem a hármasok a keresztjeim. Májustól "ellepték az oldalt a játékismertetők", egy darabig csak én csináltam, kedvenc PC-játékaimról írtam, hol újabbakról, de többnyire méltatlanul elfeledett/hanyagolt kincsekről. Azután Lazók kolléga érkezésével kitörő lelkesedéssel üdvözöltem azon javallatát, miszerint ő is írna, de elsősorban a PlayStation-re megjelent játékokról. Itt jelenteném be, hogy keresnénk egy embert, aki meg az Xbox vonalat is lefedné, hogy a Santino filmkritikái ellen végzett aknamunkánk teljes legyen. Jövőre szeretném, ha mindenki több játékismertetőt írna, elsősorban Oldfan kollégára és Fieldre gondolok itt én most.

walt_disney_pictures.jpg

Nyáron Santino elindította Disney-sorozatát, mely minden héten vasárnap jelentkezett féléven keresztül, bemutatva az Aranykorszakot, a 90-es évek reneszánszát, és megismertetett bennünket a csodálatos rajzfilmek mögött lakozó – néha már túlontúl is – kegyetlen igazsággal. Képzeljétek, jövőre be akarja fejezni, fel is hívnám minden rajongó figyelmét, hogy ne hagyjuk, hiszen annyi rajzfilmről írhatna még.

Valamint először a blog történetében, idén hírt adtunk a nyár egyik legfontosabb közösségi eseményéről, az EFOTT-ról is. A visszajelzések alapján megyünk jövőre is, és kiterjesztjük áldásos tevékenységünket a többi fesztiválra is. És persze továbbra is ott leszünk, ha valahol mozimaratont szerveznek, vagy valamilyen filmes esemény történik, hiszen szemünk előtt csak egy dolog lebeg. Legalább olyan jól szórakozzatok írásaink olvasásakor, ahogyan mi tesszük azt, mikor megalkotjuk azokat. Ebben a szellemben kívánok jómagam és valamennyi kollégám nevében tartalmas filmezést jövőre is, és persze azt, hogy továbbra is olvassátok mindenki kedvenc blogját: a FilmBookot.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oldfan 2014.12.30. 10:24:16

Most mit mondjak arra, hogy az általam bemutatni próbált mozik közül messze a leggyengébb kapta a legtöbb kattintást, míg a legkevésbé olvasott egy kifejezetten minőségi darab lett? Több dolgok vannak égen és földön, mintsem megpróbáljak eligazodni rajta. (Shakespeare után szabadon.) Mondjuk, ha "legfrissebb filmem" is legalább 30 éves, nagy illúzióim nem lehetnek, hol leszek egy népszerűségi listán. (Pláne ha sehol egy lenge ruhás nő a mellékelt képeken.) Még jó hogy annyira nem zavar, mert akkor nem ezeket a mozikat válogatnám. Részemről hiánypótlásnak szánom az ismertetőket. A következő kettő szintén duplán nagykorú filmekről fog szólni, de ezt senki ne tekintse fenyegetésnek...:)
Ui: Na jó, az új évre keresek egy friss szamuráj történetet is, ne mondják, hogy nem haladok a korral, de azért maradok a köreimen belül.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.30. 11:02:44

Jézusmária, mi ez az írás? Kinek az elbaszott, beképzelt, nagyképű ötlete volt, hogy már ne csak a filmekre, hanem saját magunkra is reflektáljunk?

Neked nem tetszett a Godzilla? Nem filmekről kéne neked írni, hanem kertet kapálni!

Valahogy úgy képzelem el a cikk alapján, hogy hajnalban némi sörtől mámorosan nekiültél hogy te majd jól írsz erről, aztán ahogy telt a idő, úgy fogyott egyre inkább a sör :D

Szétvet a méreg egyébként, hogy ez a Pasolini rajongó mindig mindenben lenyom mindenkit :D Most komolyan, ír összesen 16 cikket, és abból 3 toplistás lesz? Olyan féltékeny vagyok, hogy ihajcsuhaj...

A Tökéletlen idők 100 kattintás????? Mieeeeeeez??? Egy sztárrendező rendezte kultfilmről szóló kísérleti cikk, ahova belinkeltem a '70-es évek legnagyobb rockzenéit, és nem olvasssa senki??????? Gyorsan kattintson oda mindenki... most... azonnal... és sokszor... és még többször...

" Képzeljétek, jövőre be akarja fejezni, fel is hívnám minden rajongó figyelmét, hogy ne hagyjuk, hiszen annyi rajzfilmről írhatna még."
A rajongóknak üzenem, hogy még jön egy Micimackó cikk, néhány toplista és bezár a bazár!

Amúgy poén, hogy a Fekete Dália cikk ötletét majdnem elvetettem, erre pont ez lett a legolvasottabb. Mint Kingnél a Carrie, amit a felesége halászott elő a kukából.

Búékot, meg csak holnap mondok.

Scal, egyébként kurvajó lett a cikk, sokat röhögtem rajta, különösen a személyemet magasztaló részeken, de ha Pasolini fan barátunk megsértődik, akkor téged rúglak ki :D

2014.12.30. 12:32:04

Most úgy érzem magam, mint aki frissiben kapta meg az Oscar-díjat, és elrebegheti a köszönőbeszédét. Akik ismernek, nyilván már sejtik, hogy ebben Greer Garsont tekintem követendő példának, aki a legenda szerint 1943-ban közel egy órán át hálálkodott, hogy Oscart kapott a MRS. MINIVER című filmért. :)) (Valójában csak bő öt percig ömlengett, de még azzal is rekorder, mert a közönségnek valószínűleg úgy tűnt, mintha legalább egy órája nyomná.)

Na, akkor vágjunk bele! Köszönet Scalnak ezért a cikkért, mert adminként hiába ismerem ezeket az adatokat külön-külön, ebben az összefüggésben számomra is újdonságot jelentettek. És köszönet az összes kollégának, hogy idén csupa olyan cikket írt, hogy az enyém kerülhetett az első helyre. :)) (Egyébként magamtól soha le nem írnék egy ilyen mondatot, de meg kell felelnem a Scal kolléga által megalkotott imázsomnak, miszerint fennhordom az orrom.)

Akikről viszont nem esett túl sok szó: köszönet az olvasóknak, főleg azoknak, akik nemcsak rákattintanak a cikkekre, hanem el is olvassák azokat. Pluszköszönet jár azoknak, akik arra is időt szakítottak, hogy tetszésüket lájkkal, tartós érdeklődésüket pedig regisztrálással fejezzék ki. Ennek egyébként nincs limitje, szóval aki eddig még nem tette meg, az sürgősen pótolja! :))

És persze köszönet az Indexnek is, amely segít abban, hogy olvasótáborunk növekedjen, és a legnagyobb szerepet játszotta abban, hogy ezek a látogatottsági adatok alakultak ki. Anélkül, hogy bárki helyezésének megalapozottságát kétségbe akarnám vonni, annyit szerénytelenül megjegyezhetnék, hogy ez a tízes toplista akár másként is kinézhetne, hiszen bármelyikünknek vannak még olyan írásai, melyek semmivel sem rosszabbak a toplistára kerülteknél. Szóval érdemes ezek közül is mazsolázgatni: a jobb oldali menüsávban a szerzők nevére kattintva mindenki filmbookos munkássága kilistázható.

Ami a „cicis, puncis, belezős” irányzatot illeti, ez 2015-ben sem fog távol állni tőlem, és örülök, hogy a kollégák ebben nem konkurálnak velem. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy csak a vélt közönségigényhez igazodom, amikor ilyesmikről írok, de a helyzet mégis az, hogy a „komolyabb” írásaim korántsem olyan látogatottak, mint a bulvárosabb témák. Nagy lelkesedéssel és ismeretterjesztő szándékkal fogtam például a színészsorozatomba, de hát sem Heinrich George, sem Zoja Fjodorova tragikus élettörténete nem izgatta különösebben a látogatókat. Utóbbit különösen sajnálom, mert kissé nagyképűen azt gondolom, az a jobb munkáim közé tartozik.

Amúgy helyesbítem Scal kollégát, a színészsorozatom célja nem az, hogy tragikus véget ért művészekről írjak. Inkább olyanokról, akik nem annyira ismertek vagy nem tartoznak az élvonalba, de mégis van valami rendhagyó a karrierjükben. Így például a következő két életrajz alanyai tudomásom szerint élnek és jó egészségnek örvendenek, s az ő bemutatásukban – engedve a közönségigénynek – a szexiparhoz való alkalmi kötődés lesz a kuriózum. Természetesen a megfelelő sikamlós illusztrációkra is gondot fordítok, hiszen azt magam se gondolom komolyan, hogy csupán a szöveggel versenyképes lennék a blog szerzői között. :))

S ha már emlegettem a terveimet, teljes gőzzel folytatódik a remake-sorozatom is: januárban újra a mozikba kerül egy sci-fi-horror-akcióklasszikus, mely eseményről két részben fogok megemlékezni, a szó minden értelmében kimerítő módon. Február meleg hónapnak ígérkezik, hiszen két meleg témájú film is ekkor ünnepli 35 éves jubileumát, és mivel fontos alkotásokról van szó, természetesen mindkettőről illő módon fogok beszámolni. Nyáron jön minden idők legsikeresebb szandálos filmjének újabb remake-je, a BEN-HUR, és ebből az alkalomból egy kétrészes sorozatban idézek fel minden előzményt, hiszen jövőre lesz 90 éves a némafilmverzió, és idén volt 55 éves a Heston-féle opusz. Az sem kizárt, hogy mire befejezem az írást (félig már kész), nem is két-, hanem háromrészes lesz. Ezeken kívül még sok egyéb egyedi filmről is szeretnék írni, olyanokról is, melyekben se csöcs, se pöcs, viszont úgy gondolom, méltóak a figyelemre. Még Oldfan kolléga felségvizére is be fogok tévedni néhány szovjet és japán film erejéig.

Lisztes kolléga távozását fájlalom. Erdélyiesen kevés szót váltottunk ugyan egymással, de mindig szívesen olvastam őt, és sajnálom, hogy nem ír már nekünk. Örülök viszont Lazók Gyurinak, őt is szívesen olvasom és lájkolom (a Google-n, mert nem vagyok Facebook-tag), de nem reklámozom ezt, nehogy elbízza magát. :))

„Jövőre szeretném, ha mindenki írna több játékismertetőt, elsősorban Oldfan kollégára és Fieldre gondolok itt én most.”

Máris nekiálltam: a Ki nevet a végén? és a Gazdálkodj okosan! kerül terítékre, merthogy a videojátékokhoz nem értek, és nem is tudnék konkurálni ebben a témában Scallal.

Arról meg hallani se szeretnék, hogy Santino89 kolléga leáll a Disney-sorozatával. Ha elfogynak a rajzfilmek, még ott vannak a disney-s játékfilmek... :))

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2014.12.30. 14:21:38

Köszönöm az egész éves munkátokat! Remélem még sokáig olvashatom őket a közeljövőben is! Előre is B.U.É.K.! Én ha tehetem olvasom tovább az oldalt! :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.30. 14:59:53

@Rainse: jövőre tervezek top 10 állandó olvasó listát is :D

@field 64: "Ha elfogynak a rajzfilmek, még ott vannak a disney-s játékfilmek... :))" csudálatos ötlet, nekem is felmerült a fejemben, de egyedül nem mertem előrukkolni vele :D

Darkcomet 2014.12.30. 15:41:36

"És persze köszönet az Indexnek is, amely segít abban, hogy olvasótáborunk növekedjen..."

Ez valami vicc akart lenni? Amióta átalakult az index, pláne a mobilos felülete, és a blogajánlók tematikája is megváltozott, azóta még azokat sem olvasom, amiket idáig szoktam. Ezt az oldalt is egészen más forrásból találtam meg. Az index kezdi kinyírni a saját fogadott gyermekét (blog.hu).

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.30. 17:00:17

@field 64: "Ha elfogynak a rajzfilmek, még ott vannak a disney-s játékfilmek... :))" Azért az én idegrendszerem is véges. :D

Ráadásul nem is egy Oscart kaptál, hanem legalább 2-t, de ha nézőszámot nézünk, akkor nálunk Te lettél idén a Ben Hur, meg a Titanic együttvéve :D

Viszont ha már így nyilvánossá tetted a terveket, így már kötelező lesz betartani őket :) Amúgy a Pride idején jöhetne a homofilmes toplista is.

@Rainse: Mi is köszönjük az egész éves aktív figyelmedet :)

@Darkcomet: Nem volt vicc, messze az Indexről jön a legtöbb olvasónk. A nagyságrendek érzékeltetése végett, a második a Google keresője, ahonnan tizedannyi kattintás se érkezik, mint az Indexről. A cikkben leírt legkevésbé nézett írások is azért lettek a legkevésbé nézettek, mert nem kerültek ki az Index felületére. Milyen forrásból bukkantál ránk egyébként?

Oldfan 2014.12.30. 17:38:35

"Jövőre szeretném, ha mindenki több játékismertetőt írna, elsősorban Oldfan kollégára és Fieldre gondolok itt én most."

Ezzel az a baj, kolléga, hogy több fronton vagyok érdekelt. Blogokban is. A fő területem változatlanul a fordítás. Kinézek egy rajtam kívül szinte senkit nem érdeklő régiséget, - jobb választáskor felmegy egy tucatra is a létszám - lefordítom, cikk hozzá. Ez a párosítás nagyon tudja ám az időt vinni. Különben is, ÉN NEM vagyok grafomániás....:) Ez látszik a komment mennyiségeken is...:)

2014.12.30. 17:58:14

@Santino89:

Pedig erősen bíztam abban, hogy csak türelmesnek kell lennem, és általad jön majd a FEKETESZAKÁLL SZELLEME is, gyerekkorom egyik kedvence.

Ben-Hur és Titanic együttvéve? Akkor a jövő évi terveimet jómagam így összegezném: A király visszatér. :))

Egyébként mindegyik tervemet előbb-utóbb megvalósítom, csak nem feltétlenül akkor, amikor magam is eredetileg akartam (lásd BEN-HUR). Talán jót is tesz nekik, ha a tervezettnél tovább dolgozom rajtuk.

A melegfilmes toplistámat szinte biztosan megelőzi az erotikus toplista, hiszen az még régebbi tervem. Az ilyen listák azért időigényesek, mert sok filmet kell megnézni hozzájuk (némelyiket még egyszer), hogy legyen miből választani, és a friss benyomásaimat tudjam megörökíteni. Szinte biztos, hogy nem a Pride-ra időzítem a melegfilmes listát: gondolom, akkor tele lesz az internet hasonló listákkal, rajtuk a téma kötelezően elvárt (és zömmel persze hollywoodi) darabjaival. Nos, az enyém egészen másmilyen lesz, és szeretném, ha majd filmes szempontból reagálnának rá, és nem a melegfelvonulás által kavart indulatok hatására.

Rainse figyelmét én is köszönöm, törzsolvasónknak számít, aki ráadásul úgy aktív, hogy nem a futóbolondok számát gyarapítja. :))

Darkcomet barátunknak nagyjából én is azt tudnám írni, amit Te. Anno én is meghökkentem, amikor megváltozott az Index megszokott imázsa, de meg lehet szokni, és egy különösen látogatott oldalnak mindig fontos a megújulás, külsőleg is. Hogy a Filmbook írásait egyre gyakrabban választják ki a blog.hu hatalmas választékából, ráadásul egyre többször a főoldalra kerülünk, és nem a B oldalra, az számunkra mindenképpen öröm és megtiszteltetés.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.12.30. 18:10:02

@field 64: A Ben-Hur cikkedet pedig vártam, már csak azért is, mert gondban vagyok azzal a filmmel. Amikor legutóbb elkezdtem nézni (a Hestonos verziót), nem jutottam túl Jézus születésén. A kezdés annyira giccsesnek hatott, hogy gyorsan beraktam helyette a Brian életét, hogy helyreálljon a lelki békém.

2014.12.30. 18:19:50

@Lazók György:

Akkor személyedben egy olvasóm már biztosan lesz. :))

Úgy tervezem, hogy húsvétkor teszem közzé, amikor már közeleg az újabb remake bemutatója. Alapjául a Wikipédián évekkel ezelőtt közzétett írásom szolgál, de annál jóval bővebb lesz. Az első rész szól majd a szerzőről és a könyvről, a színházi előadásokról, valamint az 1907-es és 1925-ös filmváltozatról. Ezzel már most teljesen kész vagyok. A második rész az 1959-es filmet vesézi ki: ez még félkész állapotban van. Elképzelhető, hogy húsvétra már a remake-ről is lesz annyi infó, hogy amolyan beharangozóként egy harmadik részt is összedobok, de ez még nem biztos.

P. S.: Ah, BRIAN ÉLETE! A sok régi tervem egyike egy Field-féle vígjátéki toplista, amelyen ez a film is szerepel.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.30. 19:00:14

@field 64: " Ah, BRIAN ÉLETE! A sok régi tervem egyike egy Field-féle vígjátéki toplista, amelyen ez a film is szerepel."

nah erre lennék leginkább kíváncsi, megmagyarázhatatlan okból sokkal inkább mint a melegfilmesre :D

Darkcomet 2014.12.30. 21:52:32

@Santino89: Nekem konkrétan Oldfan hívta fel a figyelmemet a blogra, akit egy filmes fórumról ismerek. Amúgy a filmes blogokkal dunát lehetne rekeszteni, és nagy felüdülés volt számomra ennek az igényes blognak a megismerése.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.31. 11:15:19

@Darkcomet: plan9? :)
Köszönjük szépen az elismerést!

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2015.01.15. 11:56:36

"Sokan firtatták, miért történt ez, most elárulom: összebalhéztunk a Godzillán, nekem nagyon tetszett, szerinte meg egy szar... most nooormális?"

Még a végén valaki elhiszi :D Sajnos-nem sajnos a munkám miatt most már nagyon ritkán tudok eljutni sajtóra, a maradék szabadidőmet pedig a saját blogomra szeretném elkölteni... ezért szép lassan kikoptam, amit nagyon sajnálok, de most sanyarú időket élek, és nem fér bele heti 9-10 cikk :)

2015.01.16. 11:23:39

@lisztes:

Én is firtattam, és totál beszoptam, amit erről Scal kolléga írt. :))

Magam részéről sajnálom, hogy kikoptál, mert itt a Filmbookon jobban szem előtt voltál. :))
süti beállítások módosítása