Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

B.Ú.É.K. - 2015!

2014. december 31. - scal

Igazán érdekes állatfajta az ember. Képes azt hinni, hogy mert valamiért úgy gondolta egyszer jó ötlet egy kiadós hányással mérföldkőként aposztrofálni egy napot, az bármiféle jelentőséggel bír. Lezárult egy év, ami tegnap volt, az mind csúnya és gonosz, ami holnap jön az patyolat tiszta és hófehér... de leginkább ismeretlen. Amikor 2014 elkezdődött néhány ismerősöm teljesen meg volt győződve, hogy minden más lesz, egyesek örömmel írták ki a Facebookra, hogy "végre véget ért életem legszarabb éve" és hasonló baromságokat. Miért gondoljuk azt, hogy a sorozatos szopásoknak véget tud vetni egyetlen éjszaka? Ott bezárunk egy ajtót, amin nem tudnak utánunk jönni a rossz szellemek? Különösen, hogy az IDŐ nem tud róla, hogy ezek a csenevész - alig tízezer éve öntudatra ébredt - pondrók őt felosztották még nanoszekundokra is, csakhogy bele ne őrüljenek végtelenségébe, megfoghatatlanságába, és - elnézést a szóviccért - időtlenségébe. Mi van, ha az idő úgy gondolja, hogy ő most 3 sztenderd évig menstruál? Vagy is 2014 IS 2013, sőt mindkettő 2012 valójában. Csak hosszabban. Vagy mi van, ha az IDŐ is tisztában van saját években számolható mivoltával, csak éppen ő szeptember 16-tól számítja a megújhodást? És ha félévekben számol? Miért is indítottam ilyen messziről? Mert totálisan igaz ez a gondolkodás a filmes világot illetően is. Tehát nagyon optimistán fogalmaztunk a tavalyi podcast során, miszerint 2014 BIZTOS jobb lesz 2013-tól. Lényegében ugyanolyan szar volt, vagy ha ez lehetséges, még szarabb. ÍME.

Sajátos toplistámban ezúttal is az elmúlt esztendőből emeltem ki egy-egy meghatározó pontot. Vigyázat a poszt nyomokban szabadszájúságot tartalmazhat!

buek2014.jpg

Az év drámája - A Wall Street farkasa (hazai bemutató: december 26.)

twows-06922.jpg

Kicsit csalok. Annyira későn mutatták be nálunk ezt a filmet, hogy az ünnepek miatt én már csak januárban tudtam megnézni, és nem bírom ki, hogy ne írjak róla. Hosszú idő után az első olyan film volt, ami magába tudott szippantani a moziban, dacára a három hosszú órának. Caprio hiába játszott ismételten zseniálisan Oscar bácsi megint nem jött, Scorsese pedig már harmadjára mesélte el újra a Nagymenőket, de erre mondom azt, hogy ha az a bableves piszok jól van elkészítve, én sokadjára is bekajálom. A Jordan Belfort önéletrajzából készült film akár intő példa is lehetne, ilyen trehány senkiházik lesztek, ha a pénz a lelketekbe mászik. Minthogy ezúttal egy viszonylag legális üzletbe nyerhetünk bepillantást, ahol csak azokat palizzák be, akik hagyják is magukat, én azt mondom keverj egy whiskeyt, és élvezd a film minden egyes pillanatát. Sárkányos.

 

Az év animációs filmje - A Lego-kaland (hazai bemutató: február 6.)

the_lego_movie_2014-wide.jpg

Az év egyik legváratlanabbul becsapódó alkotása, legalább ennyire hirtelen lett az év egyik legnagyobb sikere is. Legtöbben valami óriási baromságra számítottak, a Lego-kaland mégis jött, látott, és meggyőzte a közönséget a létjogosultságáról. A CGI rajzfilmek tengerében már nagyon kellett egy ilyen formabontó alkotás, amiben nagyszerűen tudták keverni a poénokat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Mindeközben a régi, valamint az új Lego szettekre is jutott idő egy kikacsintás erejéig. Hatvan millióból rakták össze ezt a csodát - ahol még a robbanások és a szökőár is legóból épül fel - és négyszázhetvenet kaszáltak világszerte, de ennél is nagyobb a film jelentősége. Mégpedig, hogy sikerült valami olyat alkotni, amihez fogható még nem volt - és amibe még az sem rondított bele, hogy a magyarok képesek voltak egy szerepet Fluor Tomival szinkronizáltatni. Szupeeeer!

 

Az év meglepetése  - Amerika kapitány - a Tél katonája (hazai bemutató: április 10.)

ginjd3b.jpg

Méghozzá milyen kellemes meglepetés. Beülök a moziba, - mert ugye ott kell megnézzek minden Marvel filmet, hiába kezd a tököm tele lenni a sablonosságokkal -, aztán mire hazaérek azon kapom magam, hogy jókedvű vagyok, hogy feldobódtam, baromi jól szórakoztam, és egy kibaszott jó filmet láttam... amiről el se akarom hinni, hogy az a Marvel csinálta, akik szerint a fejlődés a Thor Loki 2. És ha létezett film, amiről aztán el nem tudtam képzelni, hogy ennyire 180 fokot fordul, akkor az a hatalmas csalódást okozó Amerika kapitány, aki ezúttal olyan keményen odabaszott, hogy csak lestem. Értelmes párbeszédek, magával ragadó cselekményvezetés, szokatlanul realisztikus ábrázolás mód, parádés alakítások, egy újradefiniált Fekete Özvegy, és olyan akciójelenetek, hogy azóta is az állam keresem. Úgyhogy Amcsi Kapcsi ezen kívül még két másik kategóriát is - teljesen megérdemelten - bezsebelt idén: Év képregényfilmje, - pedig volt még pár versenyző - és az ÉFFILMJE így szerényen. Ha nem láttad pótold! Bal oldal!

 

Az év szégyene - A csodálatos Pókember 2 (hazai bemutató: május 1.)

at2s2xv.jpg

Ez a film gyakorlatilag a Sony kudarca. De akkor, hogy négy évvel tolta el hirtelen a folytatást. Ha így halad 2018-ra talán meglátjuk mit sikerül ebből kihozni. Igazából a csalódás rovatba is beleillene, de a helyzet az, hogy az első rész annyira jó volt és... csodálatos, hogy valamiért én számítottam egy efféle hasalásra. Ez végül be is igazolódott, a készítők képtelenek voltak átvinni a saját maguk által egekbe tolt lécet. De azt még én magam se gondoltam volna, hogy lényegében minden kibaszott hibát, amit a Pókember 3 elkövetett, megismételnek. A lelkizős picsogást, a három gonoszt, akik közül kettőre alig jut idő, az erőltetett és sablonos párbeszédeket, a kiszámítható fordulatokat. Marc Webb zsenialitása elveszik a filmben, lényegében egyetlen helyen csillan meg, de az is egy légből kapott fonál. Ez egy akkora kudarc, hogy engem az se érdekel ha tíz év múlva rebootolják az egészet, mert totálisan telibebasztak mindent, amit olyan remekül felépített az első rész. Szégyen.

 

Az év hülyesége - Godzilla (hazai bemutató: május 15.)

2014-godzilla-movie-teaser-poster-wallpaper-hdr.jpg

Filmes szempontból május volt a legelbaszottabb hónap. Nem csak a Pókember 2 okozott csalódást, de később az X-men film is, a közéjük ékelődött Godzillára pedig azóta se talál a világ szavakat. Ezt a filmet már el sem kellett volna készíteni 2014-ben. És HA el is készítik, akkor sem így. Azóta mémek ezrei árasztották el a netet, ahol a bosszúszomjas fanok kiélhették frusztrációjukat. A filmbéli csukódó ajtó, mely elfedi előlünk a szörnyet tökéletesen jellemzi az egész filmet. A mondás pedig: annyit látlak, mint vásznon Godzillát szintén beszédes. Az egész film olyan mintha hozzávágtak volna egy halom dohányt az Asylumhoz életükben egyszer, és hozták volna a gárdájukat, akik még a jó színészekből is kihozzák a legrosszabbat. A film, amiben negyed órát látjuk a címszereplőt, és a film, ami mellett Roland Emmerich Godzillája végre feloldozást nyer. Borzalom.

 

Az év cukisága - Dollár, kanna, szerelem (hazai bemutató: május 22.)

teapot.jpg

A Dollár, kanna, szerelem - jaaaj - több szempontból is figyelemre méltó. Tökre örülök, hogy szinte elsőként fedeztem fel a neten kallódó filmecskét, oldalunk az elsőként írt róla, és a végén még a mozik is bemutatták. Nem járt úgy mint az évekig méltatlanul kezelt Super. Működik a film varázsa, vonzza az embert, hogy megnézze, és nem is bánja meg. A fillérekből kihozott történetet ráadásul egy nő rendezte, vagyis minden az ellen szólt, hogy ebből az alkotásból egy koherens és szórakoztató filmé kerekedjék. Szerencsére a végeredmény nem ez lett, így másfél órányi bizarr és olykor meghökkentő pillanatban lehet részünk, miközben röhögünk, sírunk, magunkba nézünk. Mit tesz velünk a pénz, meddig vagyunk hajlandóak elmenni érte, és mikor jön a pillanat, amikor elszállunk. Elgondolkodtató.

 

Az év sci-fije - A holnap határa (hazai bemutató: május 29.)

zzzz32.jpg

Úgy látszik kell egy Tom Cruise mostanában, hogy szállítsa az év sci-fijét, tavaly a Feledés varázsolt el egyedi látványvilágával, idén pedig A holnap Határa a kibaszott jó dinamikájával - melyet alig két-három filmben használtak fel eddig, és mindegyikben hibátlanul működik -, a hihető jövőképével, a fordulatok ügyes kihasználásával, és a furafejű Emily Blunttal. A számítógépes játékok diadala ez a film, amikor az ott használt rendszert sikerül úgy injektálni egy filmbe, hogy abból ne valami "előcsalja belőlem a tízéves gyereket Pacific Rim" legyen. Végül még sem keresett annyit, amennyit megérdemelt volna, de így legalább megússzuk, hogy egy elbaszott folytatás árnyéka vetüljön rá. Köszönöm Mr. Cruise, jövőre is kérnék valami ilyet, bár ha le akarja nyomni a Jupiter Ascending-et jól kösse fel a gatyót. Load!

 

Az év vesztesége - Robin Williams (esemény: augusztus 11.)

robin-williams.jpg

2014-ben a Kaszás cséphadaróval dolgozott, rengeteg ember hunyta le örökre a szemét, akiknek csomó mindent köszönhet a filmszakma. Csala Zsuzsa, Hacser Józsa, Avar István, Fülöp Zsigmond, Gera Zoltán, Helyey László, Jancsó Miklós, Szabó Gyula, Lauren Bacall, Richard Attenborough, Joe Cocker, H.R. Giger, Phillip Seymour Hoffman, Bob Hoskins, Mike Nichols, Eli Wallach... de talán egyetlen ember halála nem rázta meg annyira az internetet mint Robin Williamsé. Williams a saját nadrágszíjára akasztotta fel magát otthonában, állítólag anyagi gondjai mellett kezdett elhatalmasodni felette a Parkinson-kór, egyre többet ivott és a drogot sem vetette meg. Ráadásul értesülhetett róla, hogy augusztus 6-án halt meg Bajor Imre, aki őt szinkronizálta a Jóóóóóóóó Reggelt Vietnámban, és ez végleg betette az ajtót nála. Visszagondolva eltékozolt tehetségére, ripacskodásaira, és rosszabbnál rosszabb filmszerepeire végül megtette azt, amiről George Carlin csak viccelődött. Hatvanhárom éves volt. Ha pedig dühös lettél ezen soroktól, képzeld én milyen dühös lettem, amikor mindenki teleszemetelte az internetet cikkekkel, kommentekkel, és hirtelen kiderült mennyire szerették őt... csak épp addig szarták le, amíg élt. Sajnálatos.

 

Az év csalódása - A galaxis őrzői (hazai bemutató: augusztus 14.)

guardian-of-the-galaxy-poster1.jpg

Az év csalódására nagy tolongás volt idén. Egészen a második félévig esélyes volt rá a Pókember 2, az X-menek legújabb bevetése, de még a Nindzsa teknőcök önégetése is. Azonban egy sem volt annyira borzalmas - igen még a fingós poénokkal operáló totál felesleges Tini Nindzsa SEM - mint ez az agyonhypeolt film. Elsőre nem vártam, mert miért is vártam volna - ez már az a mélység, amit csak elborult képregényfanok ismernek -, aztán csak bedőltem a hypenak, és meg is érdemeltem azt a két órányi szenvedést, amivel végül ez a film ajándékozott meg. Életemben nem gondoltam volna, hogy pont én nem tudok majd szórakozni rajta, de a filmben még azok a poénok sem működtek, amiken a trailerben nevettem. És nem, nekem senki ne mondja, hogy nem tudok lenyelni egy gépfegyverrel lövöldöző mosómedvét, amikor az egyik kedvenc játékomban, egy szivarozó, hatlábú kutya teszi ugyanezt. Egészen kétségbeejtő, hogy a Marvel egy Amerika Kapitány után ezzel rukkolt elő. Ezért kell építgetni szépen a Bosszúállók történetét, hogy aztán egy ilyen totális baromság legyen a végeredmény, amiben senkit nem lehet szeretni, senkiért nem lehet izgulni, és ami azért mert furcsa még nem lesz automatikusan klassz is. A zenék persze jók, de ha erre vágyok előveszem apám kazettáit. Botrány.

 

Az év botránya - A Fappening (esemény: augusztus 31.)

maxresdefault_1_.jpg
Az év - egyesek szerint az évtized, vagy az internet létezése óta - legnagyobb fiaskója szintén augusztusban robbant ki, amikor elárasztották az internetet a hollywoodi celebek/sztárok meztelen fotói, melyeket azok telefonjairól szereztek szemfüles hackerek. A dolog rákfenéjét az okozta, hogy ezeket a képeket nem paparazzók készítették, hanem a celebek saját maguk perverzkedtek lakásaikban, szállodai szobában, aztán voltak olyan hülyék, hogy még meg is őrizték - vagy Cloudban tárolták :D. Az esemény hónapokon át tartott, újabb és újabb csajok fotói láttak napvilágot, a két leginkább ráfaragott nőszemély Kate Upton és Jennifer Lawrence volt. Leginkább az jött le róluk, hogy közönségesek, álszentek, a piát és a drogot se vetik meg ellentétben azzal a képpel, amit magukról a nagyközönségnek mutatnak. Én azonban meglehetősen túldramatizáltnak tartom az egészet, elvégre a legtöbb fotó arról szól, hogy jééé kilátszódik a mellbimbója, csúnyája, és az is szarul mivel a képek legtöbbje egy tükör előtt készített selfie. A jobb fotókról pedig rendre kiderült, hogy ügyes hamisítvány. Ráadásul a csajok saját maguk csak olajat tettek a tűzre kijelentéseikkel. Anno Paris Hilton szopása, vagy Csisztu Zsuzsa dugása sokkal durvább volt, mégis lazábban kezelték, elvégre semmi olyasmi nem derült ki róluk, amit más ember ne csinálna.
 Engem jobban felizgatott, amikor idén lelőtték a The PirateBay-t is. Borsó.

 

És végül...

Az év híre - feltörték a Sony hálózatát (esemény: november 24.)

pky3ozhwbpsp58htdgpc.png

Azért az év végére is jutott egy nyalánkság. Sokat gondolkodtam, hogy a Sony flopja, vagy Mr. Amerika brutális zakója kerüljön-e ide - Bill Cosby ellen azóta már több mint húszan jelentettek erőszakot és már pedofíliával is vádolják, aki nem tudná ki ő vö. Dévényi Tibi "Bácsi" népszerűségével -, de végül a Sony mellett tettem le a voksot, mert filmes szempontból ez sokkal jelentősebb. Először le se esett, hogy mi ez. Ez kérem a tavalyi Elysium film történeti vázlata egyetlen képen. Sokat megmagyaráz, miért lett a film ennyire sablonos. A dolog leginkább azért jelentős, mert azt hinné az ember, ezt valami fan gyártotta, hogy cikizze a stúdiót, de nem, ez a VALÓSÁG. Ezek ilyen szintű energiát fektetnek a filmjeikbe, és ez lehet az oka, hogy totál nem tudják mit is kellene csinálni, hogy foggal körömmel kapaszkodnak a Pókemberbe, holott láthatóan jobb kezekben lenne a Marvelnál. Én egyre jobban bírom a hackereket, az Anonymust, akiket ne is állítson meg maga a Jóisten se, mert az ilyen szennyeknek ki kell derülni. Ezek a hozzá nem értő tetvek akarják, hogy moziba menj, és ott verd el a pénzed, hogy nekik meglegyen a napi adag kokain. Ezek lennének, akik olyan rendezőket engednek kamera mögé amiből egy Die Hard 5 lesz, nem beszélve a lélektelen rebootokról/remakekről/folytatásokról. És csak feltételezhetjük, hogy ha ekkora szar van a Sony háza táján, akkor a többi stúdió esetleg kicsit profibb. Ez a nagybetűs SZÉGYEN, nem Mocking Jay puncija.

 

+1

Az év játékélménye - Gabriel Knight - Sins of the fathers HD

2497467-meet_malia1.jpg

Úgy döntöttem írok a játékokról is ha már elindultak az oldalon a játékismertetők. Az év játékélményét olyan cuccokból válogattam ki, melyek idén jelentek meg. Szóval tetszhetett valami roppant módon, de ha nem idén jelent meg... csupán idén játszottam vele, akkor most fájó szívvel nem kerülhetett be a jelentkezők közé. Ráadásul nagyon sok klassz élménnyel áldottak meg a játékok, nem egyről olvashattál is, ha figyelemmel követted a Legkedvesebb Játékaim című rovatot. Összességében elmondható, hogy idén (IS) játékok szereztek több örömet számomra a filmek helyett. A tavasszal befejeződött Broken Sword - The Serpent's Curse egy egészen jó játék lett, de mégis hiányzott belőle valami. Az mindenképpen pozitív, hogy Charles Cecil végre visszatalált a jó útra. Hülyére röhögtem magam a Don't Starve bombasztikus ötletén - SZIGEEEEEEEEEEEEEEEEEET!!!! -, de a mentés hiánya, és a folytonos újrakezdések hosszútávon megölik a játékmenetet. A Deadfall Adventures pedig akármennyire is tetszett túl rövid, túl egyszerű... túl lengyel. Tim Schafer Broken Age-et a legnagyobb pofátlanságnak tartom a Half Life - Episode 2 óta, és eldöntöttem nem is írok róla, csak ha napvilágra kerül a második rész, ahogy a Dreamfall Chapters is ugyanez pepitában. Azon kellett kapjam magam, hogy a Gabriel Knight - Sins of the fathers remastered varázsolt el leginkább, amiről idén még csak bejegyzést sem ejtettem meg. Azonban ezt januárban mindenképpen bepótoljuk, addig legyen elég annyi, hogy ez lett az év legjobb kalandja, akkor is ha 20 éves. A Monkey Island 2 óta nem találkoztam ennyire faszán felturbózott HD verzióval, és bár látom a hibáit, valamit csak jelent, hogy közel két hónapja minden nap gondolok rá, és nem megy ki a fejemből a csodálatos főcímdal. Rohadt jó érzés volt tíz napra Gabriel Knight bőrébe bújni. És ezért Jane Jensennek örökre hálás leszek. Meg magamnak is, hogy húsz év alatt nem jutottam el az eredetihez :D

 

Nos, ezek lettek volna azok a meghatározó momentumok melyek idén alakították filmes életünket. Remélem jövőre most már TÉNYLEG jobb filmeket kapunk, bár az egy Mad Maxet leszámítva iszonyatosan fostalicska évnek ígérkezik a következő is. Vakkantsatok be veszettül, és részemről... B.Ú.É.K.!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.12.31. 12:10:02

Örökkévalóság ide vagy oda, holnaptól megint január van, vagyis indul a 2015-ös moziszezon, én pedig csak remélni tudom, hogy több jó filmet látok, mint idén.

A csodálatos Pókembernek amúgy szerintem már az első része szörnyű volt, úgyhogy a másodikkal nem is próbálkoztam.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2014.12.31. 13:06:36

Az Elysiumos kép azért komoly. Ja és nem azért de már a Pókember 1. része is szar volt. Eleve ilyen kevés idő elteltével mi a francér kellett reboot/remake? Ja mert máshoz nem értenek. ÉN KÉREK ELNÉZÉST SONY... (fa*fejek...)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.31. 13:09:48

@Lazók György: @Rainse: Gyerekek, nem azon megy a kiakadás, hogy A galaxis őrzői az év csalódása, hanem azon hogy A csodálatos Pókember jó volt? :D

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.12.31. 13:24:09

@Santino89: A galaxis őrzői engem is totál hidegen hagyott, szóval ezen én nem akadtam ki, sőt épp ellenkezőleg.

shiver23 2014.12.31. 14:55:09

Csodálatos púkembőr tényleg fostalicska volt, még így elbaszni valamit mint azt a filmet :D.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.31. 15:51:44

@Rainse: mert emós pókember után logikus volt egy hipszter pókembert is alkotni

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2014.12.31. 19:30:14

@Santino89: Még nem láttam szóval... de már a nagy hype miatt is direkt kerültem. :D Habár a mosómaci cuki volt az előzetesben... XD

@scal: Mi jön legközelebb? :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.31. 20:58:37

@Rainse: én megnéznék egy boyslove-os pókembert amolyan shounen anime style
süti beállítások módosítása