Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

B.Ú.É.K. - 2017!

2016. december 29. - scal

Nída, nída, nídaaaaaa, megmondtam, hogy képet vált idén Sanyi! Most megmondtam, vagy nem megmondtam?! (Kussoljál már bazdmeg!)

Úristen, ötödik éve írom ezeket az évzáró listákat. Belegondolni is sok, nemhogy megírni. Tradicionálisan 31.-re szoktam időzíteni ezt, de most úgy voltam vele, előrébb hozom, mert a változatosság gyönyörködtet, és egy igazi nyalánksággal készülök most szilveszterre, szóval tudjuk le a formaságokat. 2016-ot nekem szeretnem kellett volna, de az év filmes szempontból kisebb katasztrófának bizonyult, szinte minden egyes blockbuster megbukott, unalmas volt, vagy csak túlvállalta önmagát, miközben remake remake, adaptáció adaptáció hátán. Megérhettük többek között a Szellemirtók a Ben Hur, és A hét mesterlövész újráját, olyan filmekét, amikből azért a legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy lesz. Vígjáték terén elbujdokolhat messzire ez az év, szinte SEMMIN nem lehetett egy jót röhögni, ahogy nem volt kiemelkedő sci-fi vagy akciófilm se. Ellenben volt egy kategória amiben kiemelkedően jól teljesített az év, ez pedig a CGI animáció. Ennyi mesét soha eleddig nem kaptunk, és szinte mindegyik minőségi munka volt, több alkotás pedig egyenesen átlagos felülinek bizonyult, úgyhogy 2016-ra ha valamiért hát a kiváló meséi miatt érdemes lesz emlékezni...

A most következőkben saját toplistámat olvashatjátok, melytől rendszerint kollégám és barátom Santino kategorikusan elzárkózik, az ő éves toplistáját itt találjátok. Szóval az ilyen "Normálisak vagytok?" és hasonló kirohanásokat kéretik egyes számban nekem címezni... kivéve ha királyi többest használtok a megszólításomra... ami ugye nagyon is helyén való.

szilveszter.jpg

Az év vesztesége: David Bowie (elhunyt: január 10.)

landscape-1452522826-david-bowie-5.jpg

Még fel sem ocsúdhatott az ember az év végi züllésből, erre jön a hír, hogy meghalt Bowie. Ez úgy meg is adta a kezdő lökést 2016-nak. Lehet bármin csodálkozni egy olyan évben, ami ezzel kezdődik? És ha ez nem lenne elég, 19-re lapot húzott és négy nappal később elvitte Alan Rickmant is. De idén halt meg Zsigmond Vilmos, Michel Galabru, Versényi László, Vanity, Prince, George Michael, Harper Lee, Umberto Eco, Psota Irén, George Kennedy, Kertész Imre, Keres Emil, Guy Hamilton, Rajhona Ádám, Muhammad Ali, Aigner Szilárd, Bud Spencer, Esterházy Péter, Somló Tamás, Gene Wilder, Andrzej Wajda, Józsa Imre, Leonard Cohen, Robert Vaughn, Fidel Castro, John Glenn, Megyesi Gusztáv, Gábor Zsazsa, Carrie Fisher, Debbie Reynolds, valamint Kasztovszky Béla, és Anderle Ádám. Utóbbi kettő nem biztos, hogy sokaknak mond itt bármit is, Kasztovszky a magyar kortárs sci-fi irodalom meghatározó tagja volt, egyesek a magyar Bradburyként emlegették, Anderle pedig az egyik tanárom volt a Szegedi Tudományegyetemen. Latin-Amerikai civilizációkat tanított, Inkák, Aztékok, Maják, konkvisztádorok, szóval ilyen totál száraz témákat. Filmes szempontból háromszor éreztem azt, hogy leáll az internet, Rickman, Spencer és Wilder halálakor. Spencernél napokig nem akarták elhinni a rajongók, hogy tényleg meghalt, pláne, hogy az ő halálával egyesek már évekkel ezelőtt "viccelődtek." Számomra azonban rendkívül egyszerű ebből a tömegből kiemelni Bowiet, mert ha ő nincs én teljesen más ember leszek. Az is meglepett hirtelen mennyi embernek hiányozni kezdett a Thin White Duke. Írásomban elmondtam róla amit akartam, tudom idős volt már, és aktív halála napjáig, de akkor is, hiányozni fog...

 

Az év legtúlértékeltebb filmje: Spotlight (hazai bemutató: február 18.)

2015-12-08-niles-d.jpg

El nem tudom mondani mennyire untam ezt a filmet, igaza van Jerryconak, nem lehet normálisan bemutatni egy oknyomozást, mert semmi mást nem csinálnak benne, mint emberek üvöltöznek, és telefonálnak. Ez kb. Az elnök emberei óta igaz. Attól hogy ezt ők élvezték, még nem tudták átadni kellőképpen. A pedofil papok témája gyakori kérdés, de ugyanakkor a szülők nemtörődömsége sokkal kétségbeejtőbb. Elvégre mennyibe kerülne a srácunkat átíratni egy olyan suliba, ahol nem imával kell kezdeni az órát? Szóval sorry, én katolikus iskolába jártam, voltak idióta pap-tanáraim, meg jó fej pap-tanáraim is, de a ministrálás sose vonzott, és amikor belesültem az elsőáldozó imámba, megfogadtam hogy az életben többet nem gyónok a pap bácsi erre kiverte a... balhét. Ha mindezek után nem tudja elérni a film hogy érdekeljen, a hiba nem az én készülékemben van. A címért idén többen is ácsingóztak, ahogy az lenni szokott, legalább ennyire utálatos számomra a Steve Jobs, Cloverfield Lane 10 a magyar sajtó által körbenyalt Ernelláék Farkaséknál, de sokaknál Denis Villenuve Érkezése is befutó lehet ide, nálam azonban ez a... mozgókép a nyertes.

 

Az év animációja: Zootropolis - Állati nagy balhé! (hazai bemutató: március 3.)

zootropolis1-xlarge_tr.jpg

Elképesztő mennyiségű CGI-t láttam idén, és sokáig úgy volt kénytelen leszek a tavalyi Kis herceget kitüntetni mint legjobb CGI mese mert csak közepes példányok érkeztek ezekből is. Aztán jobbnál jobbak durrantak az idén, mint A kis kedvencek titkos élete, a Kubo és a varázshúrok, de még az Angry Birds is elképesztően jól sikerült. És akkor ne beszéljek a kasszasiker Szenilla nyomábanról, vagy az érdekes humorú Virslipartiról, de még a Jégkorszak ötödik felvonása is hihetetlenül jó lett. Sokáig kettő filmen agyaltam, a Kis kedvencek vagy a Kubo? De le kell boruljak a Zootropolis nagysága előtt, amit hónapokon át nem láttam, aztán múlt héten megevett reggelire. Az első perctől kezdve imádtam, az összes karaktert, főleg Nick Wildeot a minden hájjal megkent ravasz rókát, de a jelenet a lajhároknál, a kikacsintások különböző filmekre és sorozatokra, mind ütöttek. És dacára az Aranyhajnak, meg a Jégvarázsnak a Disney ezer éve nem volt ennyire friss... lehet egy új rene-szeánsznak vagyunk épp tanúi? Hogy az istenben nincs erről nálunk kritika? Hát mit csináltok ti itt???? Egy szó mint száz a Zootropolis az utóbbi öt év legjobb CGI meséje, és ha jövőre az a semmirekellő Pixar húzza be az Oscart megint, felrobbantom őket a gecibe!

 

Az év vígjátéka: Agyas és agyatlan (hazai bemutató: március 3.) 

agyas_es_agyatlan_borito.jpg

Mondom idén miken kellett volna röhögni. A fekete ötven árnyalata, Központi hírszerzés, Mike és Dave esküvőhöz csajt keres, Nagyfater elszabadul, Pofázunk és végünk Miamiban, Haverok fegyverben, Kilenc élet, Zoolander 2, Hivatali karácsonyLángelmék, Rossz anyák, Anyák napja. Hogyan legyünk szinglik?. A főnök, ebből az utóbbi négy egyenesen csajokra kihegyezve! Hollywood elfelejtette hogyan kell nevettetni, erre jön ez a barom Sacha Baron Cohen és megint megcsinálja. Elképesztő mennyiségű gusztustalanság a vásznon, de kémfilm paródia, és végigröhögtem torkom szakadtából a filmet. Kétszer is, Santino volt a második alkalom senyvedő alanya. Lehet Cohen elérte hogy többet az életben ne akarjak elefánt közelébe menni, de akkor is, jó volt végigröhögni ezt az állatságot, kíváncsian várom mivel rukkol ki legközelebb, és őszintén remélem arra nem kell ennyit várni. Ha esetleg még mindig nem láttad volna, szilveszterre pont jó lesz, vagy másnaposság ellen újév napjára.

 

Az év szuperhős filmje: Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (hazai bemutató március 24.) 

batsignal_5rj6.jpg

Do You Bleeed? You will!

Mi az, hogy magyarázzam meg? A Polgárháborút untam, Deadpool jó volt, de többet vártam, Doctor Strange szódával elment, az idei X-ment és a Suicide Squadot pedig inkább hagyjuk is. No de ez? Nem is értem miért utálja mindenki? Úgyhogy simán lehet Az év félreértett filmje kitüntető cím birtokosa is... nem az a Váratlan szépség! Egész egyszerűen Ben Affleck a legjobb Batman Michael Keaton óta, sőt még az is lehet nála is jobb. Nem akartam elhinni, hogy ez az ember egy Daredevil után még el tud játszani szuperhőst hitelesen. Erre tessék, Bruce Wayne, és Batman egy személyben. Persze a film továbbra is nyögi a Warner betegségeit, ahogy görcsösen igyekeznek eljutni Az igazság ligájáig. De olyan vizualitással, és hangulattal - hallod ezt HANGULATTAL - áldották meg ezt a filmet amitől mélységet kapott, és amitől ezerszer inkább bejött, mint a lassan unalomba fulladó Marvel fröccsöntött világ. Azonkívül durván visszakaszálta az árát, úgyhogy mindenki bekaphatja.

 

Az év legalulértékeltebb filmje: Rendes fickók (hazai bemutató: május 26.)

11877568_438618_a1f7eb6266540d28cc78bc6abd9ed298_wm.jpg

Ezt a címet az a film szokta megkapni, ami egyébként egy jó film, de a kutyát nem érdekli, ilyen volt idén a Gyilkos páros, meg a Café Society is, de a Rendes fickók talán még jobb volt egy fokkal, a kritikusok nem győztek áradozni Shane Black legújabb munkájától, erre mennyit is bukott a film? Itthon volt kemény ezer nézője? Pedig van benne 70-es évek, meg nyomozópáros, csajok kedvence Ryan Gosling, meg pornószakma, - amiben tolják az anált, meg minden. És mégse. A nép nem harapott rá. Szóval tekintsd ezt egy utolsó figyelmeztetésnek, ha netalán nem találkoztál volna vele, valahonnét szerezd be és nézd meg, mert igazán kellemes két órával fog megajándékozni, ha más nem tök jók benne a számok. Meg az anál.

 

Az év drámája: Sully - Csoda a Hudson folyón (hazai bemutató: szeptember 8.)

sullybar640.jpg

Jellemző, hogy a nyár kimaradt a szórásból. Nagyon jó drámákat láthattunk idén, például a Toni Erdmannt mindenképpen nézzétek meg dacára az elrettentő hosszúságának. De a Váratlan szépség is ütött kegyetlenül az év végén. Azonban nekem mind közül Clint Eastwood legújabb rendezése nyerte el a tetszésem, ahol Tom Hanks megint játszik, és közösen elérik, hogy ha valaha repülőgépre akarnék ülni, sürgősen gondoljam át ezt még egyszer. Megtörtént eset, és ez is lehetne akár katasztrófa film is, de nagyon tetszett benne az emberi vonulat, hogy a végén épp azok hajtanak fejet az öreg pilóta előtt, akik addig minden létező eszközzel be akarják bizonyítani, hogy csak egy szenilis vén ember, aki már egyáltalán nem ért a szakmájához. Mindezt odalentről, a kényelmes bőrszékükből. Úgyhogy respect Mr. Eastwood, inkább ilyeneket kérnék még mint unalmas Amerikai mesterlövészeket.

 

Az év híre: Angelina Jolie és Brad Pitt válik! (hivatalos: szeptember 20.)

12741802_de7fbe29f911fd4a973a80e35c045bcb_wm.jpg

A világot rázta meg, hogy Hollywood álompárosa három év házasság után válik. És hogy mekkora faszok az újságírók, egyből elkezdték a leghülyébb kérdéseket feltenni maguknak. Például kivel fog ezután Brad összejönni - azért eltelt ám egy húsz év, szép hörcsög pofát eresztett, korántsem olyan kelendő már mint egykor... persze pénzes, de az aranyásókkal nem foglalkozunk ugye? Vagy, hogy verte-e a gyerekeket, vagy sem? Vagy most akkor összesen hány saját gyereke is van Pittnek? És a legfontosabb, mit szól ehhez Jennifer Aniston? Ugye most röhög a markába. Komolyan... honnan a faszból szalajtják ezt a sok faszt? És hogy hetekig csak ezzel volt tele a net? Nagyobb port kavartak mint a legújabb Star Wars. Magam részéről levontam a konzekvenciát, miszerint, ha még Pitt és Jolie is elválik, akkor mi értelme van a házasságnak? Hát ők is azután untak egymásra, hogy megbéklyózták a másikat. Azt hiszem most kellene leforgatniuk a Mr. és Mrs. Smith-t sokkal hitelesebb film születne...

 

Az év visszatérése: A hét mesterlövész (hazai bemutató: szeptember 22.)

20160420a-het-mesterlovesz-a-het.jpg

Idén is szép számmal akadtak jelentkezők erre a posztra is, pl. a már említett Szellemirtók, Ben Hur,  Mr. Bourne, na hagyjuk már, vagy Robert Langdon... de kérem, sőt a Függetlenség napja is, a Jöttünk, Láttunk Visszamennénk 3, Zoolander, és Jack Reacher. Erre jön egy remake, mint derült égből a villámcsapás, és bebizonyítja, hogy van létjogosultsága. Átértelmezi a régi etalont, anélkül, hogy tiszteletlenül bánna vele. Nagyon élveztem A hét mesterlövészt az első perctől fogva az utolsóig. Nem csak egy jó westernfilmnek tartom, de önmagában is egy jó akciófilmnek, ami történetesen a vadnyugaton játszódik. És mielőtt habzó szájjal ragadnád meg a klaviatúrát, ugye tudsz róla, hogy már volt a nagy elődnek HÁROM borzalmas folytatása is? És hogy az is eleve egy... pam pam paaaaaaaam: remake.

 

Az év akciófilmje: Mélytengeri pokol (hazai bemutató: szeptember 29.)

ksifk5ll.jpg

Idén nem voltunk eleresztve akciófilmekkel, például ez is simán beszaszerolható lenne a dráma, vagy akár a katasztrófafilm kategóriába is, de nálam élményfaktorban ez vitte a prímet, mert noha a másik két versenyző is előkelő helyen zárt, Támadás a Fehér Ház ellen 2 - London ostroma, és A mestergyilkos - Feltámadás, mindkettőt elsősorban azért lehet szeretni, mert az ilyen agyatlan nem töltünk, csak lövünk filmeknek vége lett mint a 90-es éveknek. Erre a borzalomra azonban évekig emlékezni fogsz, mintha egy modernkori Pokoli tornyot látnál. Rátesz egy lapáttal, hogy mindez meg is történt, és valószínűleg így történhetett meg. Mark Wahlberg sokkal szimpatikusabb mint Gerard Butler, és főleg mint Jason Statham. Úgyhogy nálam ez a film meglepő is volt, meg mu... jah nem, mulatságos az éppen pont nem, ellenben székbeszögező, és pattanásig feszült, fasza kis látványorgia az igen.

 

Az év hülyesége: A lány a vonaton (hazai bemutató október 6.)

elolvastuk-paula-hawkins-a-lany-a-vonaton-10060743.jpg

Ahogy az lenni szokott, erre a kiemelt helyre idén is csak úgy tolongtak a versenyzők. Például lehetne itt a magyaroktól a Zero, vagy a Cop Mortem, külföldi vonalon pedig Az 5. hullám az USA-ból, a Kaili Blues Ázsiából, a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3, az Állva maradni, és a Sors kegyeltjei a franciáktól. De dacára, hogy mindegyik bődületesen szar film, nem mondanám, hogy ha nagyítót vennék elő, nem találnék bennük valami értéket. Például Renoék harmadik filmjének utolsó tíz perce egészen jól sikerült. De ez? EEEEEZ? Egy undorító rókabőr egy sikerkönyvről, ahol nyilván működtek a nézőpontok, és az írónőnek meg volt az az előnye, hogy a tehetségtelen rendező nem barmolta szét amit felépített. Ellenben filmen? Ennyire már nagyon rég nem vártam filmtől, hogy vége legyen, ötpercenként néztem a telefonomra. Minek készült el ez a film? Minek? Azon kívül, hogy megnyerje jövőre az Arany Málnát minden létező kategóriában? A filmből egyedül az maradt meg, hogy Emily Bluntot el lehet csúfítani, hogy aztán Gollamot megszégyenítő módon vizslasson.

 

Az év meglepetése: Nézd ki van itt! (hazai bemutató: október 6.)

17.jpg

Az év meglepetését mindig szeretettel ölelem magamhoz. Igazából erre a díjra is több jelentkező volt, például a már említett Gyilkos páros, amin veszettül jól szórakoztam. De nem vártam azt se, hogy a bődületesen okádék első rész után a Tini Nindzsa Teknőcök egy egészen vállalható második résszel rukkoljanak elő. És nekem A zátonnyal sem volt semmi bajom. Év végére pedig kaptunk egy nagyon ötletes magyar filmet a Halj már meg! képében. Azt viszont életemben nem gondoltam volna, hogy majd pont Adolf Hitler fog megnevettetni, elgondolkodtatni, és hogy egy gusztustalanul nyomatott regény adaptációja ennyire jól sikerül. Tehát 150%-al jobban mint A lány a vonaton-é. Persze gyomor kell hozzá, de a morbid fekete humor még sosem volt ennyire húsba, és kutyába vágó. Szóval Hitler elérte azt, hogy tömeggyilkosból showman legyen, és mindössze kilencven perc kellett hozzá. Érthetetlen módon alig akarták vetíteni a mozik, talán attól tartottak, hogy utána mindenki karlendítve akar majd menetelni... ki tudja.

 

Az év csalódása: Jack Reacher - Nincs visszaút (hazai bemutató: október 20.)

jack_reacher_nincs_visszaut_2.jpg

Csalódni ugyebár olyasmiben tudunk, amivel szemben vannak elvárásaink, és tudom rengetegen a Suicide Squadot tennék ide, de bitch please... komolyan vártatok ennél többet tőle? Viszont ez? Annyira jól sikerült az első rész, hogy minden szempontból kiábrándító volt ezzel az unalmas, és fantáziátlan filmmel szembesülni, ahol már láthatóan Tom Cruise is kezdi feladni. Egy a lényeg, hogy MINDENT ő csináljon. Azért Schwarzeneggert sose fogja utolérni, mert ebben ő volt a király, hisz még gyereket is szült. Úgy tűnik a rövid életű Jack Reacher kalandok ezzel a buktával véget is érnek. de mindegy is, Cruise túl későn kezdte el, a hatodik filmre talán csak kiöregedett volna már ő is a szerepből. Megemlítendő csalódás még A könyvelő Afflecktől.

 

Az év sci-fije - Zsivány egyes - Egy Star Wars történet (hazai bemutató: december 15.)

5607b6e26f70122334c6e6b8a6f779e9.png

Tudom, egyeseknek nem sci-fi a Star Wars - ők majd írnak saját listát és ráteszik az Érkezést -, nálam jobb híján a Star Trek - Mindenen túlt taszította le a Star Wars legújabb etapja, és egészen egyszerű oka van. Sokkal jobban élveztem. Nem voltunk eleresztve sci-fivel idén, volt egy gyötrelmesen szar 400 napunk, meg egy viccnek is rossz Függetlenség napja - Feltámadás, amiben nem is vagyok biztos, hogy sci-fi, hanem inkább katasztrófa film. De aztán jött a Zsivány és bedarált mindenkit, plusz egyeseknél - nálam mindenképpen - kitöltötte azt az űrt, amit egy éve hagyott az Ébredő Benő. És nem értem a fanyalgókat, hogy most mégis mire kezdenek bezzegelni a 7. rész tükrében. Mi a nagyobb svung, mint izgalmasan elmesélni egy olyan történetet, aminek már tudod a végét? Újraforgatások, újra forgat? ÁÁÁÁ sok! Nem kéne ennyit utána olvasni uraim, és a végén még élvezni is tudnátok a filmeket.

 

Az év szégyene: Assassin's Creed (hazai bemutató: december 29.)

acm.jpg

Ma mutatják be ezt a foshalmot. Minél többet gondolok rá, annál inkább dühít a dolog. Ugyanis nem kellett volna sok ezúttal hogy ne basszák el. Mindössze annyi, hogy ne váltogassanak a jelen és múlt közt, meg talán, hogy ne változtassanak a játék storyján. De csak nem bírták ki, úgyhogy a szégyenfalra megint egy játékadaptáció került. Amúgy művészet volt elérni, hogy egy Ratchet és Clank, meg egy Angry Birds lenyomta Mister Fassbendert, Marion Cotillardot és a többi neves színészt. Megnézését senkinek se ajánlom, de ez tipikusan az a film, amit úgyis mindenki megnéz, szóval mit tehetünk? Reménykedünk, hogy lesz ez még jobb is, és egyszer majd tíz, húsz év múlva készül egy vállalható játékadaptáció. Khm... WarCraft?

 

És végül, az év filmje: A szobalány (hazai bemutató: december 1.)

a-szobalany-k.jpg

Akárhogy csűröm csavarom, az jön ki, hogy a legjobban idén ez a film tetszett. Még hozzá az Oldboyt is jegyző ázsiai Park Chan-Wook-tól. Elképesztő film, amely szinte hipnotikusan vonzza a nézőt egészen a végső snittig. Alig várom hogy megkaparintsam, és újra láthassam, és kielemezzem minden egyes kockáját. Nem csak hogy gyönyörű film, de intelligens, minden képsora maga a tökély, a színészi játék csodálatos, a zene valóságos remekmű, a történet pedig - úristen!!!!. Az igazi, nagybetűs ÉLMÉNY film, amiért moziba járok, amiért bosszankodok megannyi fércmunkán. És ezt mondom úgy, hogy életemben nem tudtam végignézni egyetlen hentai-pornót sem. Ez a film úgy adott sokat, hogy semmit nem vártam tőle. Egyéb befutók, amik nagyon, de nagyon megérintettek: Nevem Emily, Turbo Kid, Paolo Coelho legjobb története.

 

Természetesen sok egyéb filmet is néztem, nem csak mozikban, így ezekből is megemlítenék pár igazi élményt, - az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokkal inkább néztem otthon jó filmeket mint moziban idén. A tavalyi fogadalmam nem tudtam megtartani, csúfosan elbuktam, a naponta egy filmből, 210 film lett. Viszont ezeket pontosan vezettem, szóval íme miket is néztem, miket sikerült pótolnom. A szilikonvölgy kalózai (messze a legjobb Steve Jobs film, messze a legjobb), Jack és Jill (miért is utálja ezt a világ? szétröhögtem rajta a belem, just kíííííding, just kííííííding), Kavarás (teljesen vállalható film Sandlertől Anistonnal! oppá!), Kígyók a fedélzeten (igazi trash múvi, sem több sem kevesebb), A navigátor (van egy jó hírem azoknak, akik sírnak, hogy az Alien 3 már nem a fabolygóval készül el, a rendezője ugyanis megcsinálta ezt, csak Alien nélkül), Cserbenhagyás (húsba vágó dráma egy feldolgozhatatlan tragédia feldolgozásáról), Tükörálarc (eszméletlen hangulatú és vizualitású fantasy, egyebek közt ez lenne a spiritual successora A fantasztikus labirintusnak), Nauszika és a szél harcosai (Hideo Kojima mesterműve, nem csoda, hogy nagyon sokáig nem tudta átlőni ezt), Ryan Reynolds a képzelt szuperhős (érdekes film Santino ajánlására, nagy élmény volt az írói válságról), Predestination (túlzásba vitt mindfuck, de attól függetlenül még nagyon érdekes filmecske, sci-fi rajongóknak kötelező!), Casablanca (egy igazi mestermű 1985 előttről, azt hinnéd elavult, de nem), Forgószél (azt hinnéd kémfilmet kapsz Hitchtől, de közben inkább az emberi galádság és bizalmatlanság lenyomata, suspense rajongóknak ajánlott), A testrablók támadása (és Scal újraértelmezi a Világ végét :D ), A nagy szépség (három óra tömény gyönyör, pláne ha húsz évesen írtál egy regényt, és azóta semmit), Volt egyszer egy Amerika (szegény szerencsétlen Nudli, eszméletlen négy óra volt ez a Bem moziban), Bill és Ted zseniális kalandja (bulizunk, esztelen!), A bőr amelyben élek (úristen ez a film :D úristen heeeeee, ÚÚÚÚÚÚ EEEEEEE), Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (tökéletes lenyomata a mai 30-as generációnak, pláne ha értelmiségi vagy). És a végére egy negatív: Gamer - Harc a végsőkig (nem csak a videojáték adaptációk szarok, hanem az is, ahogy elképzelik a játékos generációt).

 

+1 - Az év játékélménye: Mass Effect 2 (megjelenés: 2010. január 28.)

mass-effect-3-femshep_1200_0_0.jpg

Idén is minél több játékba menekültem amikor szarabbnál szarabb filmeket láttam a moziban. Bár tegyük hozzá, hogy rengeteg mindent újrajátszottam, például az Ubisoft 30-nak köszönhetően a Prince of Persiát, és a Beyond Good and Evilt, és végre kitolhattam az első Splinter Cellt - 5D? élményfaktor, pont a török puccs éjszakáján! Idén végre kijátszottam a legelső Tomb Raidert, és kis híján megtettem ugyanezt a Tomb Raider 2-vel is. A Simon the Sorcerert élmény volt felfedezni, röhögni a kis kretén poénjain. És végre valahára megannyi év után kipörgettem az Alone in the Dark 2-őt, meg a Jack in the Darkot, és ha már ott volt az első és a harmadik részt is újratoltuk. Nincs jó időutazós film a mozikban? De itt a TimeShift, eszméletlen jó móka volt, mintha egész végig Higanyszál ominózus 5 percét éltem volna át újra és újra. Nem elég elmebetegek a Suicide Squad szereplői, kit érdekel, itt ez a jó kis játék, a Bioshock... na az, az ott a totális elmebaj amit emberi kéz csak alkothat. Elképesztő egy játék, és tíz évig rá se néztem... oh... my... god. Imitt egy 80 days, amott egy Remember Me, rengeteg jó jáccás van! Szóval ahogy látjátok feltaláltam magam, de volt egy játék amihez foghatót már évek óta nem játszottam. Ez pedig a Mass Effect 2. Már az első rész is eszméletlen jó volt, de ez, majdnem egy teljes éve játszogatok vele, úgy néz ki, pár hét és az összes DLC végére jutok, és ha egyszer vége... örökre bánni fogom, mert soha többet nem ismételhetem meg. Ezekről majd igyekszem hegeszteni mind leírást, úgyhogy mivel is zárhatnám a soraimat, minthogy... I should go.

B.Ú.É.K.!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Ha szeretnél mazsolázni az előző filmek összegzőiből, semmi akadálya:

B.Ú.É.K. - 2016!

B.Ú.É.K. - 2015!

B.Ú.É.K. - 2014!

B.Ú.É.K. - 2013!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2016.12.29. 06:52:37

érdekes.

Egy részével olyan szinten egyetértek, mint a rossebb - mások viszont (számomra) eget verő baromság. :D

Spotlight? Imádtam.
Hét mesterlövész? Legfeleslegesebb remake-ek remake-jeinek egyike. :D

Megnyugodtam, hogy a Spiné a HÉV-ent nem csak én nem szerettem. :( Pedig olvastam a könyvet, reméltem, hogy jó lesz, Emily Blunt <3 és még láthatjuk Jennifer Lawrence-t meztelenül. :P

Mondjuk nekem az év játékélménye a Doom volt. Nem bántam meg az 0-day vásárlást. :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.29. 10:10:55

jézusom...
a Spotlight túlértékelt (inkább csak túl hülye vagy hozzá), a Batman V. Superman az év képregényfilmje, amikor a közös podolásunk során te is beláttad mennyi hibája van. Sose hittem volna, hogy pont te igazolod ilyen vehemensen a Puzsér egyik gondolatát, amivel kurvára nem értettem egyet :(
A Spotlight egy tök jó kis film (persze, az Oscar túlzás), fontos témával, jó alakításokkal, ízléses kivitelben. Bezzeg a Batman V Superman meg a Váratlan szépség... anyám...

Mijjafaszom ez a Nevem Emily???

Jack Reacher csalódás? Már az első is a legjobb jóindulattal is egy közepes film volt.

Agyas és Agyatlan? Hogy bújnál bele egy elefánt pinájába, amit megbasz 25 fiú elefánt...

Seraphin 2016.12.29. 13:02:56

nekem nagyon tetszik ez a lista. A Spotlight is jó helyen van, a Rendes fickók meg a Zootopia tényleg az év filmjei

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.12.29. 14:22:17

Ha a Mass Effect 2 tetszett, a harmadik rész is szépen leveszi majd az arcod. A M.E. trilógia minden idők egyik legszebb játékélménye, pedig még csak nem is kalandjáték.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.29. 16:45:34

@szekőcei: persze tuti nekem is az lenne, ha nem egy 5 éves gépem lenne :D de majd jövőre fejlesztek már, bár én a Doom3-at is két éve toltam ki, szal én jobban szeretem a kalandosabb vonulatot

@Duba Dániel: jah nem is merem elkezdeni, meg ugye annak a befejezése állítólag minden idők egyik legszarabb befejezése, és az egyes se volt rossz de az főleg az epic történet és befejezés miatt, ez viszont, ebben minden tetszik, főleg hogy kalandozhatunk kedvünkre, és nincs 50 ugyanolyan bolygó, meg az a kurva Mako :D

szóval do not spoiler

(pláne hogy a film miatt végre kipróbáltam tegnap az AC-t is, csak egy órára, aztán megint hajnali 4-es fekvés lett belőle, 7 óra alatt a PoP-ot már kitoltam)

@Santino89: miért most mondjál jobb vígjátékot, amúgy nagyon sok poént épp azért nem értettél, mert pont félrenéztél a tabletedre, szóval át kell értékeljem hogyan is nézel te filmeket

mit nem lehetett a Spotlighton érteni? ennél szájbarágósabb meg dumaközpontúbb film talán csak a Steve Jobs volt, téged ez a téma mélységesen megérintett/felháborított ezt is megértem, de engem kurvára hidegen hagyott, tök jó alakításokkal? alig emlékszem bármire is, minthogy Ruffalo hirtelen ráeszmél az orra előtt zajló kegyetlen világra, és próbál szenvedni,... de nem megy, jah és Keaton megivott pár valamit egy bárban, közben tuti beszélgetett is valamiről... vagy ez a Hetedikben volt? Pitt és Freeman?

jó a csalódás rovatba tehettem volna jobbat is, de tényleg sokat vártam a második résztől, mert az első rész, nem csak nekem nagy kedvencem, de Stuckmannak is :D ez meg mintha egy másik világból jött volna

Nevem Emilyről tessék elolvasni amit írtam, aztán meg megnézni, csodálom, hogy kimaradt, a második jó élmény volt a Titanicon, amiért érdemes volt megnézni azt az 50 vállalhatatlan hulladékot.

Batman Superman - hát van hibája bőven, de még így is jobb mint az ezer sebből vérző Suicide Squad/X-men, a Deadpool engem nem fogott meg talán majd a második rész, a Doctor Strange uncsi volt (és lezáratlan), a Polgárháború meg egy vicc a Tél katonájához képest, a Batman vs Superman olyan mint egy csaj, lehet van ezer hibája, lehet van nála szebb, tökéletesebb, de hát ha ő indít be, ő tetszik és őt szeretem... legalább nem veszünk össze

az, hogy jó a hangulata az csak egy dolog, de a képi világ is nagyon bejött, a zenei motívumok (meghallgattad mér csak úgy külön? mert úgy is ütős) és a karakterek is nagyon tetszettek

ebben a listában mindig azokat a filmeket emelem ki amikre emlékszem a moziban hogy elindított valamit bennem, és a Batman vs Supermant egyáltalán nem untam, imádtam nézni, és Batman Affleckkel nagyon is együtt tudok érezni... jah és Saaaaave Marthaaaa

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.29. 17:19:30

@scal: értékeljed, én csak azt bánom, hogy nem néztem még többet a tabletet ezalatt a szar alatt. érdekes, az olasz heist film első pár perce után félretettem, lehet hogy mert az nem volt egy rakás szar? ha meg nincs vígjáték, találj ki más kategóriát, ennyi rugalmasság legyen már, bassza meg. ennél amúgy még a Mike és Dave-s baromság, meg a Virsliparti, meg a Megjött apuci is jobbak voltak, pedig egyik se egy nagy szám.

kurvára nem volt szájbarágós, de mindegy. átfogalmazom akkor, mi a baj azzal, hogy túlértékeltnek írod. te nem szereted az ilyen jellegű filmeket, akkor se ha jól vannak megcsinálva, de ez a te hibád, nem a filmé. ergo ne az legyen már túlértékelt, amit te nem tudsz értékelni, hanem amit tudnál, mégis szar, és mégis ajnározzák. Pl: teszem azt a Polgárháború a te ízlésed szerint. mert ez a film (Spotlight) a helyén van kezelve, attól még hogy ez nem a te műfajod. és az hogy nem emlékszel rá... bitch please, ez mikor volt érv? már 5 éve se.

Aha, akkor hiába adtál rá a podcasten két ponttal kevesebbet, mint a mozi után, hiába kapott annyit, mint a Deadpool, meg a Polgárháború, hiába pofázik neked órákat az ember, hiába röhögjük ki az egyébként kurvasok hibáját, hiába képzelsz bele egy csomó mindent, hiába rohadtul nem történik semmi abban a kibaszott karaktergyalázó szarban, ami pofánköp minden igazi rajongót, hiába mert... jó hangulata van :D Értem.

Nem volt jó hangulata, ahhoz legalább egy egyedi képi világ, meg egy ténylegesen markáns soundtrack kellett volna, de nem volt... de ez ment mindent :D OK!

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2016.12.29. 17:35:58

Hát ezt a halállistát rossz olvasni, így összefoglalva.. Anderle Ádámról nem tudtam, én a könyveiből tanultam Latin-Amerikát, Hispániát Szombathelyen.

Kasztovszky Béláról, mint magyar sci-fi íróról viszont még soha nem hallottam, pedig olvasok sokféle ilyet.

Bízom benne, jövőre nem lesz ilyen veszteséglista,
maradok olvasónak, tisztelettel és
BUÉK

Duba Dániel · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.12.29. 19:58:23

@scal: A Bioware kiadott egy patchet, ami javít a végén, érdemes letölteni. A saját letöltő felületükön lehet hozzájutni. Ezzel együtt minden idők egyik legkirályabb befejezése lett, katarzis és epicness.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.29. 23:45:24

@Santino89: nah legalább az tetszett :D

de nem voltak jobbak mert én ezen röhögtem kibaszottul nagyokat, a virsliparti egy káromkodáscunami, nem volt rossz de ennél szarabb volt, a Nagyfater még úgy ahogy tetszett, de te jössz mindig azzal hogy nézzek meg filmeket kétszer,hát tessék, itt a bizonyíték :D

de igazad van, a vígjáték, akció, sci-fi is kimaradhatott volna, de már így is kihagytam az év sikerét és bukását is :D

de túlértékelt, - még te is azt írtad az Oscar túlzás :D - , és az hogy nem emlékezetes? szerintem elég jó kis ultimate érv, pl. a Polgárháborúra nem tudnám azt mondani hogy nem emlékszek belőle semmire

és jó benne Batflack, de azóta ezt is megnéztem kétszer, és meg tudom neki bocsátani a hibáit, de annyira, hogy a SQ-ban is azok a részek jók, amiben Batman szerepel :D sajnálom, de ez van, és szerintem túlságosan befolyásoltál a pontozásnál a podcast során, szal egyezzünk ki egy 8-asban (karaktergyalázó? hogy lehetne, amikor Do YOU BLEEED?)

és különben is, lehet két év múlva azt mondod jó volt ez, mert az Iron Man 3-at is most követted meg, hogy minden jó volt ahogy csinálták

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.29. 23:48:58

@Sigismundus: igazából minden évben van, kicsit azért is írom, hogy ÜSSÖN, szégyen nem szégyen totál lemaradtam Rajhonáról, lehet a két hetes vakációm alatt történt

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.30. 11:13:28

Jack Reacher 2 csalódás? Miért? Volt egyáltalán bárkinek bármilyen elvárása azzal a filmmel szemben? :DDDD Az első rész sem volt egy nagy szám.

A Batman V Supermanus mint a LEGJOBB szuperhős film?! Na ne már. Az meg nem érv, hogy mert SOK PÉNZT HOZOTT. Persze, mert kibaszott nagy volt a hype. Sokan bementek a amoziba. Az már persze nem fontos, hogy aztán az emberek 90% úgy jött ki, hogy mi a fasz....

De legalább az ASSassin Creedben egyetértünk. :D

Nietzsche. 2016.12.30. 11:40:18

A Rendes fickók mint alulértékelt film? ESZETEKNÉL VAGYTOK? Mindenki himnuszokat zeng arról a szarról. Közben egy harmatgyenge fos, ötödrangú poénokkal. Még hogy alulértékelt. Szinte levárás dicsérni. Pedig tényleg egy nagy nulla.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.30. 11:45:12

@Rainse: szerencsére a műértő 10%-ba tartozom :D

@Mr. Rick Blaine: alulértékelt, mert a kritikusok szerették a nézők meg le se szarták 50 millióból visszahozott 30-at?

amúgy totál megértelek, rengeteg problémám van vele nekem is, főleg hogy Black saját magát koppintja és újrahasznosítja (bővebben podcastünkben)

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.12.30. 14:22:24

@scal: Erre inkább nem mondok semmit! :DD

Levente B. · combatant.blog.hu 2016.12.30. 15:40:33

Egy ilyen lista mióta index főcím?

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.12.30. 19:20:12

Az ilyen listákkal nekem az a bajom, hogy az írójuk tudása, és ízlése nem ismert, és emiatt az egész nem hiteles. Magyarán: nem hiszek neki, hogy úgy van, ahogy mondja, hogy az a jó amit mond. és persze, főleg azt nem hiszem el neki, hogy amiket ő ajánl azok nekem is tetszenének. És persze nem is ír olyasmiket, amikből látnám, hogy ért a témához, legalább feleakkora filmművészeti műveltsége van mint nekem (ennyi azért nem árt, hogy higgyek neki), és jó az ízlése is.
Ez így persze nem jó. Nekem nem jó. Azért nem jó, mert így sajnos nem "hallgathatok" mindenkire. Az internet telis-teli van mindenféle önjelölt filmesztétával, akik nevetségesen gyermeteg, bugyuta filmekért rajonganak, láthatóan semmit nem tudnak a filmművészet legjobb alkotásairól (nem is tudják értelmezni a "filmművészet") szót, viszont írnak, és írnak... nem mondom, hogy ez a szerző is ilyen, inkább azt mondom, hogy még ez sem derül ki az ilyen se íze, se bűze írásokból.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.30. 22:26:16

@Levente B.: nem nézek ilyen szarokat.

@ipartelep: tök igazad van, elővigyázatosnak kell lenni, hogy kinek mit hisz el az ember, meg tudatosnak ebben a kérdésben is. viszont csak akkor ismered meg valakinek a tudását + ízlését, ha olvasod az illetőt.
másrészt légyszi ajánlj már valamit, aminek van íze is meg bűze is.

Iván_a_muzsik 2016.12.31. 21:41:27

Egész jó poszt a legtöbbel totál egyétek... KÖszönöm ,ezután követni fogom a blogot:) Csak most bukkantam rá:)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.01. 13:57:17

@Iván_a_muzsik: isten hozott, üdv a klubban és BÚÉK!
süti beállítások módosítása